Connect with us

Pompalar

Sisdoz’dan Finish Thompson manyetik kaplinli pompalar

Yayın Tarihi:

on

 

Finish Thompson manyetik kaplinli pompalar, her türlü kimyasal transferi ve sirkülasyonu uygulamasında tüm dünyada 1951 senesinden günümüze uzun yıllardır başarıyla kullanılmaktadır. Manyetik sürücülü salmastrasız pompalar, dizaynı sebebi ile az parçadan oluşması sayesinde asgari yedek parça ihtiyacı ve bakım kolaylığı sağlamaktadır.

Manyetik kaplinli pompalar, pervane ve motor şaftına entegre edilmiş bir grup mıknatıs tarafından tahrik edilmektedir. Salmastrasız pompa dizaynı sayesinde sızdırma problemi ve değişim ihtiyacı olmaz. Alkalinler ve asitler başta olmak üzere çok çeşitli kimyasallar için akışkanla temas eden yüzeylerinin malzeme yapısı sayesinde, farklı imalat prosesleri için mükemmel seçimlerdir. 

Kendinden emişli  manyetik pompa modelleri ile de emiş yapılması gereken noktalara da çözüm üretebilmektedir. Finish Thompson Pompalar kuruda çalışma konusunda diğer hiçbir pompanın olmadığı kadar uzun çalışabilmekte ,  kavitasyon, kapalı vana durumunda çalışma gibi zorlu çalışma koşullarında en iyi performansı göstermektedir. 

Uygulama Alanları

Kimya: Soda sanayi (hidroklorik ve hipoklorik asit ve yardımcı kimyasal imalatında), Hidroflorik asit ve floritlerin imalatında, kimyasal gübre imalatında, Gaz-emiş kulelerindeki reaksiyon sıvılarının soğutulması için, yağ rafinelerinde (sülfürik asit için), atık asit geri kazanımında, kimya tesislerinde kuvvetli asitlerin tanklara ve tankerlere transferi ve temini için kullanılmaktadır.

İlaç Sanayi: Yarı iletkenler için yüksek saflıkta kimyasalların üretiminde, tarım kimyasalları üretiminde, ilaç sentezi yapan fabrikalarda, su arıtımı için kimyasal üreten tesislerde kullanılmaktadır.

Kaplama: Farklı kaplama sistemlerinde, kaplama sıvısı filtrasyonunda devir daim için kullanılmaktadır.

Elektrik Uygulamaları: Elektrik kapasitörlerinin üretiminde, braun tüplerinin hidroflorik asit arıtımında,Piller için elektrolitik akışkan transferinde ve baskı devre kartı baskısında kullanılmaktadır.

Metal Endüstrisi: Çelik halat çekme, çelik haddehanelerinde, taşıtların boya öncesi yapılan işlemlerinde (yağsızlaştırma ve asit yıkama), titanyum oksit ve eser elementlerin üretimini yapan fabrikalarda kullanılmaktadır.

Maden Endüstrisi: Metal tasfiyesinde (Elektrolitik sıvıların nakliyesi ve sirkülasyonu için) ve atık gazların arıtılması için kullanılmaktadır.

Gıda Endüstrisi: Yenilebilir yağların rafinerisinde (sülfürik asit), meyve konservesi (hidroklorik asit) fabrikalarında kullanılmaktadır.

Su Arıtma: İyon değişimli reçinelerin yıkanmasında, saf su üretim tesislerinde, tuzlu sudan içme suyuna dönüşümü için denizsuyu damıtım tesislerinde kullanılmaktadır.

Çevre Kirlenme Kontrolü: Enjeksiyon tanklarına arıtma kimyasallarının transferi, atıksuların toplanıp gaz soğurma tesislerinde (koku giderme üniteleri, baca gazlarının sülfürden arındırılması) kullanılmaktadır.

Avantajları

– 10 l/dk’dan 5000 l/dk. kapasitesine, 3m’den 65 m.’ye basma yüksekliğine kadar kullanım aralığına sahip, 220-240V monofaz, 380-400V trifaz motorlu, dişli , flanşlı yada plastik kaynak ağızlı giriş ve çıkış bağlantı opsiyonları ile metal olmayan manyetik tahrikli kimyasal proses pompaları sınıfına sahip olup, kullanıcılara geniş ürün yelpazesi ile seçim imkanı sunmaktadır.  

– Polipropilen, PVDF veya PTFE kaplı döküm gövde alternatifleri ile çok geniş yelpazede kimyasallar ile uyum sağlamaktadır.

– Patentli “Temassız Sistem” mekanizması sayesinde zorlu şartlar altında çalışabilmektedir. Özel imal edilmiş mıknatısları sayesinde manyetik kapsülü ile arka muhafazanın itici halkasının teması önlenir, bu sayede aşırı ısı oluşumu sebebi ile ekipmanın parçalarının erimesi engellemiş olur. 

– Patentli “ Kendinden Isı Yayımlı Yapı” dizaynı ile ; pervane ve manyetik kapsülde eşit oranlarda yerleştirilmiş ısı-dağıtımı delikleri sayesinde, mil ve rulmanların dönüşü sırasında oluşan ısı oluşumunu etrafındaki sıvının devir daimini sağlayarak azaltmaktadır Isıl deformasyonlar ve erimeler bu sayede önlenir.Bu pompanın kuruda çalışmada dayanımını artarır.

– Kendinden emişli pompalarda, gaz-sıvı bölümlü dizaynı sayesinde yüksek emiş hızlarına ulaşılabilmekte ve 3 dakikaya kadar 4m. derinlikten emiş yapma özelliğine sahip olmaktadır.

– İsteğe bağlı olarak bazı modellerde ex-proof elektrik motorları ve Atex sertifikasyonu mümkündür. 

 

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Pompalar

Viskoz akışkanların transfer çözümleri

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Yavaş, kalın, viskoz veya yoğun? Bu kelimelerden herhangi biri yüksek viskoziteli bir akışkanın karakteristik tanımı olabilir. İster kalın yağlar ister yapışkan bal veya topaklanmış ahududu reçeli pompalıyor olun, sorunsuz bir üretim sürecinin sürdürülmesi için önemli talepler vardır.

Pompanın doğru kullanılması koşuluyla, viskoz akışkanların nasıl pompalanacağını ve işleneceğini bilmek çeşitli avantajlar sunar:

Daha az plansız duruş süresi, maliyet tasarrufu, daha uzun pompa ömrü, minimize edilmiş dökülme ve sızıntılar, enerji tasarrufu, geliştirilmiş ürün kapasitesi.

Bu avantajlar, akıllı bir seçim yapmanın yüksek kaliteli üretimle sonuçlanacağı anlamına gelir.

İşte nasıl düşünmeniz gerektiği: Konfigürasyon

Viskoz akışkanların genellikle ortak bir özelliği vardır: Yoğun olmaları. Bununla birlikte, farklı akışkanlar birçok açıdan çeşitlilik gösterebilir ve bu nedenle pompanın özelliklerinin akışkanın özelliklerine uyması gerekir. Örneğin reçel, diyaframlı bir pompanın işleyemeyeceği ancak loblu bir pompanın kolayca işleyebileceği partiküller içerebilir.

Pompaladığınız sıvının türüne bağlı olarak, pompanın özellikleri ve malzeme seçimi söz konusu olduğunda çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Farklı akışkanlar arasında kontaminasyonu önlemek ve kullanımdan sonra temizliği kolaylaştırmak için pompanın kolay temizlenebilir olduğundan emin olmanız gerekir.

Pompanın kapasitesi belirli bir sıvıyı taşımak için yeterli olmalıdır. Bu, viskoz akışkanı etkili bir şekilde pompalamak için yeterince yüksek basınç, hız veya güce sahip bir pompa seçmeniz gerektiği anlamına gelir.

Pompa yapısında kullanılan malzeme de viskoz akışkanların uygun maliyetli bir şekilde pompalanmasında temel bir faktördür. Örneğin, viskoz akışkanlar aşınma ve erozyona dirençli malzemeler gerektirir.

Başarılı bir üretim için özelleştirilmiş akış çözümleri gerektiren sadece viskoz akışkanlar değildir: Alkol veya süt gibi diğer daha az viskoz sıvılar da ATEX ortamı veya sıhhi malzemeden yapılmış bir pompa gibi başka uyarlanmış ortamlar veya özellikler gerektirir.

Yoğun sıvılarla kolaylıkla başa çıkın

Viskoz bir sıvıyı pompalamak için hangi pompayı  seçeceğinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. İşte viskozite ile kolaylıkla başa çıkabilen pompalar:

Hortum pompası: Yüksek talepleri karşılarken akışkanın nazikçe taşınmasını istediğinizde yardımcınız.

Lob pompa: Yüksek akış kapasitesine, partiküllerle başa çıkma becerisine ve pürüzsüz bir akışa ihtiyaç duyanlar için.

Diyaframlı pompa: Kendinden emişli, aşınmaya dayanıklı, esnek malzemeden üretilmiş ve temizlenmesi kolay pompa.

Diyaframlı pompa: Kendinden emişli, büyük partikülleri ve lifleri işlemek için geniş geçişli ve akışı değiştirebilen bir pompa isteyenler için mükemmel bir seçim.

Çift vidalı pompa: Pürüzsüz ve titreşimsiz pompalama sağlayan çok sektörlü bir pompa.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Pompalar

Öz-kan Makina, Project Pearl Fabrikası’nın 1. yılını kutluyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Pompa&vana sektörünün global markaları arasında yer alan Öz-kan Makina, 2022’nin Eylül ayında devreye aldığı dünyanın en modern kelebek vana tesisi Project Pearl Fabrikası’nın 1. yılını kutluyor.

Kelebek vana başta olmak üzere, iğne vana, çek vana, vantuz ve demontaj parçası gibi fonksiyonel vana sistemleri alanında küresel ölçekte tanınan markalardan biri olan Öz-kan Makina, iki fabrikasına ek olarak temellerini 2019 yılında attığı 7.000 metrekarelik Project Pearl Fabrikası’nın 1. yılını kutluyor. 20 milyon euroluk yatırım değerine sahip İnci Projesi ile birlikte istihdamını 250’ye çıkaran Öz-kan Makina, bu dev yatırımla beraber kapasitesini de %100 oranında artırmayı hedefliyor.

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en gelişmiş vana üretim tesislerinden biri olduğunu her geçen gün kanıtlamaya devam eden fabrikada, son teknoloji multi-proses makineler yer alıyor ve hassas işçilikler kolaylıkla yapılabiliyor. Birçok alanda tek olma özelliği taşıyan tesis, Türkiye’de olmayan ve dünyada sayılı bulunan bir makine yatırımını da içerisinde barındırıyor. Bunun yanı sıra, Türkiye’de tek olan Quality Assurance Association for Heavy-Duty Corrosion Protection of Valves and Fittings with Powder Coating (GSK) onaylı boyahane tesisini de içinde barındıran fabrika, Öz-kan Makina’nın kalitesini daha da artırıyor. Firma, boyahane test laboratuvarında yapılan testlerle birlikte içme suyu onaylı vanalarını müşterilerine güvenle sunuyor.

Son teknoloji makinelerle donatılan fabrikada kelebek vana, demontaj parçalar, hidrolik frenli çekvalfler, sürgülü vanalar, tilting çekvalfler, iğne vanalar ve vantuz gibi ürünler imal edilirken; Ar Ge merkeziyle sadece mevcut ürünler geliştirilmekle kalmıyor, yeni ürünler için de araştırmalar ve testler yapılıyor.

1983 yılında başladığı üretimine 2011 yılından bu yana Hawle Avusturya Grubu çatısı altında sürdüren ÖZKAN Makina, İnci Projesi isimli yeni fabrikasında üretime son hız devam ederken,
her geçen gün daha güçlü bir ekiple sektördeki yenliklere liderlik etmeyi sürdürüyor.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Pompalar

İstanbul Finans Merkezi projelerinde Lowara imzası

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

İstanbul’un küresel bir finans merkezi olması hedefiyle yapımı tamamlanan Türkiye’nin en önemli ve stratejik projelerinden İstanbul Finans Merkezi’nde yer alan BDDK Binası, Halk Bank Ofis Kuleleri, İlbank Binası ve Sarphan Finanspark Projelerinin tercihi, Lowara pompa ve hidrofor sistemleri oldu. Türkiye ekonomisinin büyümesinde önemli katkılar sağlayacak projelerin ısıtma ve soğutma hatlarında, yüksek verimli Lowara sirkülasyon pompaları hizmet vermektedir. Toplam 3,4 milyon m2 alan üzerine kurulan İstanbul Finans Merkezi ofis alanları, alışveriş merkezi, konferans merkezi ve 5 yıldızlı oteli ile iş dünyasının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. İstanbul Finans Merkezi’nde yer alan en önemli 4 projenin konforlu su temini Lowara hidrofor sistemleri ile sağlanmaktadır. Ayrıca projelerin atık su ve drenaj hatlarında da Lowara pompalar hizmet vermektedir. Su döngüsünün her aşamasında eksiksiz çözümler sunan Lowara, önemli projelerin tercihi olmaya devam ediyor.

 

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com