Connect with us

Genel

Dev makinelere hayat veren Tüfekçioğlu, patentli ürünüyle dünya markası olma yolunda

Yayın Tarihi:

on

68 yıllık tecrübesiyle madencilik, cevher zenginleştirme ve seramik sanayi başta olmak üzere birçok sektöre eşsiz çözümler sunan Tüfekçioğlu Kauçuk ve Makina Sanayi; flotasyon makinelerinden çamur pompalarına, hidrosiklonlardan kondisyoner tanklara, vanalardan yedek parçalara kadar geniş bir yelpazede üretim yapıyor. Türkiye’deki ilk kauçuk değirmen astarını üreterek ilke imza atan Tüfekçioğlu, ürettiği patentli tank tipi flotasyon hücresi ile küresel ölçekte de adından söz ettiriyor. Başta Arnavutluk, Kazakistan, Avustralya ve İtalya gibi ülkeler olmak üzere yurt dışına ciddi miktarlarda yedek parça ve makine ihraç eden firma, Rusya ve Kanada gibi yeni pazarlardaki temaslarını da sürdürüyor. 

Yıllık ortalama 150’nin üzerinde hidrosiklon, 300‘ün üzerinde çamur pompası, 100’e yakın flotasyon makinesi üretimi ve makine iç aksamlarının kauçuk kaplamasında kullanılan 250 tonun üzerinde kauçuk ürün imal eden Tüfekçioğlu, TÜBİTAK ve üniversiteler ile yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla da sektöre yön veriyor. Firmanın üretim, Ar-Ge, satış ve ürünleri üzerine röportaj gerçekleştirdiğimiz Tüfekçioğlu Kauçuk ve Makina Sanayi’nin Fabrika Müdürü Aylin Karabulut, ayrıntıları dergimizle paylaşıyor.

68 yıllık köklü bir firma olan Tüfekçioğlu’nu tanıyabilir miyiz?

Tüfekçioğlu Kauçuk ve Makina Sanayi, 1954 yılında Kadir Tüfekçioğlu tarafından kauçuk ayakkabı, yedek parçalar vb. üretimler gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş bir imalathane olarak ticaret hayatına girmiştir. Endüstriyel anlamda ilk olarak maden öğütme değirmenlerinin iç kısımlarında kullanılan kauçuk astarların üretimine başlamıştır. 1978 yılında Tüfekçioğlu tarafından üretilmeye başlanan değirmen astarları o yıla kadar Türkiye’de üretilen ilk kauçuk değirmen astarı olmuş ve sektöre bu alanda öncülük etmiştir.  Bunu takip eden yıllarda özellikle madencilik, cevher hazırlama, seramik sanayi ve bazı endüstriyel ham madde üretimi yapan tesislere kauçuk ağırlıklı yedek parçalar, çamur karıştırıcılar, açıcılar, pompalar, vanalar gibi makinelerin iç kaplamaları üretilmeye başlanmıştır. Daha sonra yedek parça temin edilen firmalara makine üretimi de yapılmaya başlanmış, bu alandaki başarımızla kauçuk yedek parça yanında makine üretimi de gelişmiştir. Önce büyük sanayide bulunan firmamız daha sonra şimdiki yeri olan Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmış ve birisi kauçuk diğer ikisi makine üretimi olmak üzere 3 ana binada faaliyetlerini sürdürmektedir. 

Geniş bir yelpazede üretim gücünüz var. Ürünlerinizden bahsedebilir misiniz?

Firmamız ana faaliyet alanlarından birisi kuruluşundan beri devam etmekte olan kauçuk yedek parça ve aşınma direnci gerektiren yerler için iç kaplamalardır. Buna yönelik olarak maden ve cevher öğütmek amacıyla kullanılan öğütme değirmenlerinin kauçuk iç astarları, bu tür değirmenlerin kauçuktan imal kaldırıcı ve taşıyıcı barları, yine aşınma direnci gerektiren yüksek yoğunluklu çamur pompaları için iç kaplamalar, hidrosiklonların iç kaplamaları ağırlıklı olarak üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünler arasındadır. Diğer taraftan cevher zenginleştirme, seramik ve endüstriyel ham madde üretimi yapan fabrikalarda kullanılmakta olan flotasyon hücreleri, flotasyon devreleri için kondüsyoner tankları, hidrosiklonlar, çamur pompaları ve kil açma tankları üretimini yapmakta olduğumuz ana makinelerdir. Farklı özelliklerde çamur akış kontrolü sağlayan vana (pinch, dart, bıçaklı vb.) üretimlerimiz de bulunmaktadır. Ayrıca üretilen bu makinelerin aşınmaya dayanıklı olması gerektiği için iç kaplamalarını da kendi imkanlarımızla kauçuk birimimizde yapabilmemiz ürünlerimizin satış ve pazarlamasında önemli avantajlar sağlamaktadır.  

Hangi sektörlere çözüm sunduğunuz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bu açıdan bakıldığında Tüfekçioğlu Kauçuk ve Makina Sanayi’nin temel hedef alanlarının madencilik, cevher hazırlama ve seramik sanayi olduğunu söyleyebiliriz. Ürünlerimiz; metalik madenler, endüstriyel ham maddeler, çimento, seramik, kum ve inşaat alanına hitap etmektedir. Bununla birlikte ağırlıklı olarak da madencilik sektörlerine hem makine hem de yedek parça temini yapmaktayız. Firmamızın kuruluşundan bu yana faaliyet alanı olan kauçuk yedek parça üretimi, özellikle de değirmen astarları üretimi yalnızca ülkemizde değil, yurt dışında da satış imkanı bulduğumuz alanlardan bir tanesidir. Kaliteli ve uzun dayanma ömrüne sahip bu ürün, ülkemizdeki önemli maden öğütme değirmeni üreten firmaların tercih ettiği bir ürün niteliği kazanmıştır. Bu firmaların üretim detaylarına bağlı olarak her tip ve ebatta değirmen astarı ve gerekli tüm iç kaplamalarının üretimini gerçekleştirebilecek kapasitede olduğumuzu belirtmek isterim. Sadece yerli üreticilere değil, yabancı markaların ürettiği ekipmanlara da kauçuk astar teminini başarılı bir şekilde sürdürmekteyiz. Bunun yanında hem kendi üretimimiz olan çamur pompaları hem de diğer yerli ve yabancı markaların üretmekte olduğu çamur pompaları için kauçuk iç astarların da üretimini yapmaktayız. Mekanik aşınmaya karşı dayanım gerektiren makine iç aksamlarının kauçuk kaplamasında sahip olduğumuz geniş deneyimle, bu alandaki birçok makine üreticisine yedek parça temini önemli faaliyet alanlarımızdan birisini oluşturmaktadır. Tüfekçioğlu Kauçuk ve Makina Sanayi olarak yıllık ortalama 250 tonun üzerinde bu tür kauçuk ürünlerin üretimi gerçekleştirmekteyiz.

Diğer önemli bir faaliyet alanımız olan cevher zenginleştirme makineleri üretiminde ise başta patentli üretimimiz olan flotasyon hücreleri öne çıkmaktadır. Bununla birlikte hidrosiklonlar, çamur ve flotasyon köpük pompaları, kil açma makineleri önemli makine üretimlerimiz arasında yer alıyor. Özellikle Tüfekçioğlu Tank Tipi Flotasyon Hücresi ve diğer flotasyon hücreleri ana makine üretim grubumuzu oluşturmaktadır. Bu ekipmanların sadece üretimi değil, talebe bağlı olarak malzeme akış şemalarının hazırlanması ve ekipmanların bu akış şemasına göre boyutlandırılması, yerleşimleri, gerekli projelendirme çalışmaları da yine firmamız bünyesinde yapılabilmektedir. Üretilen flotasyon makineleri birim bazında 50 metreküp gibi yüksek kapasitelere ulaşmış olup, 100 ve 300 metreküp kapasiteli makinelerin tasarımı da tamamlanmış ve üretime hazır hale gelmiştir. Fabrikamızda yıllık 100’e yakın flotasyon makinesi üretimi yapılmaktadır. Üretim kapasitemiz bunun çok üzerinde olmakla birlikte, talebe bağlı üretim yapıldığından üretimimiz şu anda bu seviyede bulunmaktadır.  Üretmekte olduğumuz patentli tank tipi flotasyon hücremiz yurt dışında da tanınmaya başlanmış ve artık bir dünya markası olma eğilimindedir. Bu nedenle bu makinenin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız da devam etmektedir.

Firmanızın üretim kapasitesi ve miktarı, istihdam kapasitesi gibi bilgilerden söz ederek; Tüfekçioğlu’nu farklı kılan özelliklerden bahsedebilir misiniz?

Çok geniş kapasite ve işlem aralığına sahip yine kendi tasarımımız olan hidrosiklon ve farklı ebatlardaki çamur pompası makine üretimi alanında öne çıkan önemli üretim faaliyetlerimiz arasında yer alıyor. Yıllık ortalama 150’nin üzerinde hidrosiklon, 300‘ün üzerinde çamur pompası üretimi yapıyoruz. Bunlara yönelik yedek parçalar talep dışında da üretilerek depolanmakta ve bu sayede müşterinin acil talepleri de hızla karşılanabilmektedir. Yine çok farklı özellik ve ebatlardaki vanaların üretimi ile çamur akış kontrolü gerektiren tüm faaliyet alanlarına destek vermeye devam etmekteyiz. 

Üretimimizle ilgili en önemli konulardan birisi ürünümüzü talep eden müşterilerimizin kendi işlerine uygun olan makinenin hangisi olacağı konusunda yeterli teknik bilgiye sahip olmamalarıdır. Faaliyet göstermekte olduğumuz alanda gerekli makinelerin seçimi ve boyutlandırılması detaylı laboratuvar çalışması gerektirmektedir. Çoğunlukla müşterilerimiz bu aşamayı atlayarak makine temin etmeye çalışmaktalar. Bu durumda onlara uygun olan makinenin seçimi ve boyutlandırmalarını da yapmak durumunda kalmaktayız. Firmamız bunu yapabilecek kabiliyete sahip olmakla birlikte, müşterimizin talep ettiği ürünle ilgili olarak gerekli parametreleri tarafımıza sağlaması gerekmektedir. Aksi takdirde müşterinin talebine uygun makine temini mümkün olmamaktadır. Bu bağlamda hedefimizin makine satmak değil, müşterimize uygun olan makineyi satmak olduğunu belirtmek isterim. Bu durumda da müşterimize uygun ekipmanı sağlayabilmek amacıyla gerekli test çalışmalarını laboratuvar imkanlarımız dahilinde yapabilmekte ve böylece müşterimize teknik destek de sağlamaktayız. 

Bu üretim kapasitesine ulaşmakta en büyük desteği çalışanlarımızdan alıyoruz. Fabrikamızda şu anda beyaz ve mavi yaka olarak toplam 80’in üzerinde kişiyi istihdam ediyoruz. Ayrıca 20 civarında da akademisyen ve tecrübeli endüstriyel uzmandan danışmanlık alıyoruz. 

Tüfekçioğlu olarak, Tübitak-üniversite iş birliği ile Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen projeleriniz bulunuyor. Bu iş birliklerinden ve Tüfekçioğlu’nun Ar-Ge faaliyetlerinden söz edebilir misiniz?

Özellikle ekipman üretiminde üniversitelerden ciddi destekler alınmış ve alınmaya devam etmektedir. Patentli flotasyon makinesi tasarımı, pompa tasarımı gibi konularda hem üniversitelerden hem de tecrübeli teknik uzmanlardan destekler alınmıştır. Flatasyon makinemizin geliştirilmesinde üniversitelerce desteklenen bir ekip kurulmuş, bu alanda rekabet edebilecek özelliklere sahip bir makine üretilmiş, patenti firmamıza kazandırılmıştır. Pompa ve hidrosiklon üretimlerinde de tasarım aşamalarında yine akademisyenlerden destek alınmıştır.  Bazı projelerimiz TÜBİTAK tarafından da desteklenmiştir.  

Çamur pompaları için test ünitemiz sayesinde hem kendi pompalarımızı hem de diğer firmaların ürettiği pompaların testleri yapılabilmekteyiz. Bununla birlikte kauçuk kalite kontrol laboratuvarımızda üretime geçen tüm kauçuk ham maddeleri kalite kontrolden geçirebilmekteyiz. 

Cevher zenginleştirme laboratuvarımızda müşterilerimizin ekipman seçimlerine yardımcı olabilecek düzeyde mineral zenginleştirme flotasyon testleri yapabilmekteyiz.  

Ar-Ge çalışmaları, akademik destekler, uzman destekleri yalnızca ürün kalitesindeki artışa değil; aynı zamanda faaliyet alanında yurt içi ve yurt dışı rekabette de önemli avantajlar sağlamaktadır. Bunun firmamıza katkısı çok iyi idrak edilmiş olup, bu alandaki araştırma projelerimiz her yıl çeşitlenerek artmaktadır. Buna yönelik olarak da önemli harcamalar yapılmaktadır. 

Küresel ölçekte tanınan bir marka olarak ihracat faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz?

Bugün yurt dışına ciddi miktarlarda yedek parça ve makine temini yapabiliyoruz. Arnavutluk, Kazakistan, Avustralya, İtalya makine ve yedek parça temini yaptığımız önemli ülkeler arasında yer alıyor. Rusya, Kanada gibi ülkelerle de temaslarımız devam etmektedir.

2021 yılını nasıl geçirdiğinizi aktarır mısınız?

Sadece makine üretimi olmayıp aynı zamanda yedek parça üretimi yapabilme kapasitemiz sayesinde zaman zaman karşılaşılan kriz durumlarından daha az etkilendiğimizi söyleyebilirim. Her ne kadar pandemi döneminde bizim alanımızda da bazı sıkıntılar oluşmuş olsa da özellikle yurt dışı ekipman talepleri sayesinde geçtiğimiz dönemi önemli sorunlar yaşamadan atlatmayı başarmış durumdayız.  Günümüzü değerlendirdiğimizde metal fiyatlarındaki ciddi artışlar nedeniyle madencilik sektöründe yatırımlarda önemli bir artış olduğunu söyleyebilirim.  Buna bağlı olarak da madencilik firmalarına makine temin eden Tüfekçioğlu Kauçuk ve Makina Sanayi için önümüzdeki dönemde yukarı yönde bir ivmelenme olacağı görüşündeyim. Zira madencilik yatırımları yapma eğiliminde olan çok sayıda firma ile proje bazlı görüşmelerimiz başlamış durumda.

Tüfekçioğlu’nun gelecek dönem hedef ve beklentilerini iletir misiniz?

Hem yeni projeler hem de mevcut üretimlerimizle birlikte Ar-Ge faliyetlerimizi de artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz. Üretime yönelik olarak alanımızda yeni bir makine üretiminden ve yeni bir alana yönelmekten çok, üretmekte olduğumuz makinelerin geliştirilmesi ve modernizasyonu üzerinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu bize oldukça sıkı rekabetçi bir ortamda yerini koruma ve geliştirme şansı vermektedir. Ayrıca yurt dışı satışlarımızda ülkeler bazındaki yeni standartlar ve sınırlara bağlı olarak makinelerimizin ve imalatlarımızın revizyonu üzerinde de yenilikçi çalışmalarımız devam etmektedir. 

Üretimde çevre bilinci ile kalitemizi artırma ve güvenilir bir marka olmamızı koruma yolundaki çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz. Bu sayede daha çok ülkeye açılabilmek ve ürünlerimizi zor bir rekabet ortamında daha kolay pazarlayabilmek amacıyla tüm gücümüzle araştırma, geliştirme ve üretim faaliyetlerine devam etmekteyiz.

 

Aylin Karabulut kimdir?
1966 yılında memur bir ailenin en küçük çocuğu olarak Bursa’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladım. 1988 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. İş hayatıma; SEL hortumlarında laboratuvarda görev alarak başladım ve ardındanTüfekçioğlu Kauçuk ve Makina Sanayi DERİMOD firmasında imalat sorumlusu olarak 5 yıl çalıştım. Daha sonra İstanbul dışına çıkarak 1995 yılında Tüfekçioğlu firmasında işe başladım. İlk yıllardan itibaren pek çok sorumluluğu üstlenerek bugünkü konumuma çok sıkı bir şekilde çalışarak geldim. Edindiğim tecrübe ve bilgi birikime bağlı olarak şu anda Tüfekçioğlu Fabrika Müdürü olarak görev yapmaktayım. Çalışmamın ilk yılllarında erkek işçilerin çalıştığı bir fabrika olması nedeniyle kendimi kabul ettirmekte zaman zaman zorluklar yaşadığımı da vurgulamak isterim. Bu konuda patronlarımın çok desteğini gördüm. Aynı şekilde hizmet verdiğimiz sektör de erkek egemen bir sektör ve ben bu sektörde olmayı çok seviyorum. 27 yıl gibi uzun bir süre için de hem fabrikadaki iş arkadaşlarım hem de müşterilerimizle oldukça iyi ilişkiler geliştirerek, tüm olumsuzlukların üstesinden gelmeye çalıştım. Bugün görevim gereği; yeni bir iş için sipariş alınmasından, alınan siparişin üretimi ve müşteriye hazır hale getirilmesinden, sonunda da işin teslimine kadar her aşamada yer almak bana ayrı bir keyif veriyor. Bu arada bu kadar yoğun ve stresli bir yük altında çalışmamın yanı sıra 2 çocuk annesi olduğumu da belirtmek isterim. Onların gözünde tam anlamıyla bir işkoliğim.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Genel

Türkiye’nin ve dünyanın en iyileri için köklü deneyim ve yenilenen teknolojiyle “terzi usulü” pompacılık!

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Pompa üretimindeki 40 yılı aşan uzmanlığıyla katma değeri yüksek pompalar tasarlayan ve üreten Göksan Pompa, müşteri ihtiyaçlarına özel, terzi usulü mühendislik hizmeti veriyor. Ekonomik, uzun ömürlü ve sektöre ilham veren öncü ürünleriyle öne çıkan Göksan, Türkiye’de ve dünyanın 61 ülkesinde kamu ve özel sektörün devleriyle çalışıyor. Kamu ve özel sektörde Türkiye’nin en önde gelen tesislerine ve kurumlarına hizmet veren firma, tasarımlarını dünyaya taşıyarak 61’den fazla ülkeye ihracat yapıyor.

Şirketin ortaklarından Efe Çıtak, kendisiyle gerçekleştirdiğimiz röportajda firmanın faaliyetleri ve çözümleri üzerine görüşlerini Pompa&Vana Dergisi ile paylaşıyor.

Göksan Pompa’yı tanıyabilir miyiz?

Göksan Pompa, 1982 senesinde Sabri Çıtak tarafından İzmir’de küçük bir atölye olarak kuruldu. Tarımsal sulama pompalarıyla başladığı serüvene, dalgıç pompa ve motorları ve son 20 senedir de, ağır hizmet endüstriyel pompa tasarımı ve üretimiyle devam ediyor.  Atatürk Organize Bölgesinde yer alan fabrikamız, 6000 m2 alana sahip.

Göksan Pompa’nın ürün yelpazesi ve üretim kapasitesi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Enerjiden kâğıda, kimyadan gıdaya, madenden sulamaya kadar oldukça geniş bir alana hitap eden üretme yeteneğimiz ve kapasitemiz var. En büyük gücümüz, katma değerli, gereksinime odaklı ürünler sunabilmemiz. Bu yüzden, yeniden üretmekten öte, yenisini üretmenin heyecanıyla çalışıyor, hevesimizi çoğaltan müşterilerimize kusursuz ve nokta atışı çözümlerle geri dönüşler sağlıyoruz. Tasarlayıp ürettiklerimiz, tesislere ve proseslere özel, terzi usulü mühendislik ürünleridir. Ekibimizin, sektördeki tüm gelişmeleri takip etmesi, kurum içi eğitimler ve sektöre ilham veren fikirlerle çalışması, yüksek verimli ürünlere ve akılcı çözüm önerilerine dönüşüyor ve müşteriye sunuluyor.

Pompa teknolojilerinizle hangi sektörlere çözüm sunuyorsunuz? Ön plana çıkan bir ürün/çözüm/uygulama alanı var mı?

Şirketimiz, rafta hayata katılmayı bekleyen standart ürünler yerine, ülkemizde üretilmeyen ve yurtdışından tedarik edilen katma değeri yüksek ürünlere odaklanıyor. Ağırlıklı olarak demir-çelik, maden, gıda, enerji ve kâğıt sektörü için çalışıyoruz. Bu sektörler, kusursuzluğu talep eden önemli sektörlerdir. Bu yüzden, tüm ayrıntıları ustalıkla, deneyimle, bilimle, teknolojiyle ve hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan baştan sona müşteriyle temas halinde çalışıyoruz. Kurumlarla, tesislerle direkt çalışmanın yanında, anahtar teslim iş yapan EPC, proje firmaları ve yüklenici firmalar müşteri portföyümüzde ağırlıkla yer almaktadır. Müşterinin anlık değil, uzun vadeli memnuniyetini ve güvenini sağlamak, temel politikamızdır.

Enerji ve kaynak kullanımının önemi her geçen artıyor. Bu alanda yürüttüğünüz Ar- Ge çalışmaları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bahsetmiş olduğumuz gibi zaten bütün ürünlerimiz terzi usulü üretildiği için pompa ve sistem verimliliği en yüksek seviyelerde müşteriye sunuluyor. Bu da, kaynaklarımızın israfından kaçınarak, geleceğe daha yeşil, daha temiz bir dünya bırakma hedefiyle mümkün. Mühendislerimiz pompalarımızın tasarımlarını her yeni projede daha da geliştiriyor, sanal ve fiziksel saha testleri yürütüyor ve olası verim kayıplarını ürün daha tasarım aşamasındayken önlüyor. Modüler yapıda tasarlanmış ürün grupları hem imalata hem de müşteriye zaman ve para kazandırıyor, hem de kaynakların en iyi şekilde kullanılmasına olanak sağlıyor.

Ürünlerinizle hem yurt içine hem de yurt dışına çözümler sunuyorsunuz. Göksan Pompa’nın iç pazar ve ihracat faaliyetlerinden bahsedebilir misiniz? Hangi ülke ya da bölgelere ürün satışı gerçekleştiriyorsunuz?

İnsanın su ihtiyacı hayat devam ettikçe hiçbir zaman bitmeyecek. Bu sebeple, iç ve dış pazarlarda uzun süredir devam eden ve çoğalan müşteri ilişkilerimiz, dolayısıyla büyüyen bir portföyümüz bulunuyor. Sektördeki ve dünyadaki bilinirliğimizi anahtar çözümler ürettiğimiz müşterilerimize ve onların bizi önermesine borçluyuz diyebilirim. Mesela örnek verecek olursak firmamız Siemens Enerji grubunun Türkiye’deki tek pompa tedarikçisidir. Bunun gibi birçok global firma ile çalışmakta olup, 61’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Yani dünyanın her yerindeyiz.

2022 yılını nasıl geçirdiğinizi ve 2023 yılının nasıl devam ettiğini aktarır mısınız? Üretim, ihracat ve sunduğunuz çözümlerde rakamlar ne gösteriyor?

Pandemi ile birlikte Avrupa’da ve Amerika’da üretimin aşırı derecede yavaşlaması Türkiye’ye artan üretim miktarı olarak yansıdı. Açıkçası bizi de olumlu yönde etkiledi. Dünyanın önde gelen markaları, Türkiye’de dünya kalitesinde üretimler gerçekleştiren, bizim gibi firmalarla tanışma fırsatı buldu. Her geçen yıl bir önceki yıla göre büyüme ve gelişme kat ediyoruz. Yeni çözüm ortaklarımız artıyor. Güncel müşterilerimizle de sürekli irtibat halindeyiz. Biz hep uzun soluklu birliktelikler arayışındayız. Hedefimiz müşterilerimizi sadece satış anında mutlu etmek değil, satış sonrası saha ve mühendislik hizmetlerimizle 360 derece bir çözüm ortaklığı sunmak. Zaten bunu sağladıktan sonra büyümemek mümkün değil…

Göksan Pompa’nın gelecek dönem hedef ve beklentilerini iletir misiniz? Yeni proje, yatırım çalışmaları ya da gelecek dönem piyasaya sunacağınız yeni bir ürününüz var mı?

Mühendislik çalışmalarımız hiçbir zaman bitmiyor. Kendimizi ve ürünlerimizi sürekli güncelliyoruz. Yeni ürün tasarımlarıyla müşterilerimize güncel çözüm önerileri sunuyoruz. Tabii ki hedefte yeni projelerimiz de var. Bu yıl Ekim ayında, Sodex’te ürüne dönüşmüş yeni fikirlerimizi de sergileyeceğiz, bekleriz. Ayrıca şimdiden katılımcı olarak bulunacağımız 2024 yılında yurt dışında gerçekleşecek sektörümüzün en büyük iki fuarı için hazırlıklara bugünden başladık. Durmak yok, yola devam.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Genel

Technotrans, H2HoWi Projesi’nin parçası olarak yeşil hidrojen elde ediyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Sıvı teknolojisi çözümleriyle; soğutma ve sıcaklık kontrolü, filtrasyon ve ayırma ile pompalama ve püskürtme sistemlerinde uzman isimlerden biri olan Technotrans, ‘H2HoWi Projesi’nin parçası olarak yeşil hidrojen elde ediyor. Şirket binasındaki ısı tedarikinin iklim dostu bileşeni olarak artık yeşil hidrojeni kullanan Technotrans, Westenergie AG’nin yan kuruluşu olan dağıtım şebekesi operatörü Westnetz ile H2HoWi Araştırma ve Geliştirme Projesi’nin bir parçası olarak, Dortmund yakınlarındaki yaklaşık 500 metre uzunluğundaki kamu doğal gaz boru hattını yüzde 100 yeşile dönüştürüyor. 2022’nin Ekim ayında Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Sanayi, İklim Eylemi ve Enerji Bakanı Mona Neubaur tarafından resmi olarak başlatılan projenin 2023’ün sonuna kadar devam edeceği tahmin ediliyor. H2HoWi Projesi’nin ortağı Technotrans, binalarına ısı sağlamak için iklim nötr hidrojen kullanan üç şirketten biri olarak dikkat çekiyor. Firmanın KfW-55 üretim tesisinde halihazırda fotovoltaik sistem ve ısı pompası bulunuyor.

Konuyla ilgili konuşan Technotrans SE Yönetim Kurulu Sözcüsü Michael Finger, “Sürdürülebilirlik, iklim koruma ve çevre dostu enerji kaynaklarının artan kullanımı, technotrans Group’un stratejisinin ayrılmaz bileşenleridir. Bu nedenle, bu projeye katılımımız iklim nötrlüğüne ulaşmada önemli bir adım” ifadelerini kullanıyor.

Technotrans, yakın zamanda dünya çapındaki tüm konumlarında 2030 yılının sonuna kadar iklim açısından nötr üretime geçmeyi resmi olarak taahhüt etti. Yeni açıklanan bu hedef, şirketin “Future Ready 2025-Geleceğe Hazırlık 2025” stratejisinin bir parçası olarak önceki “Çevresel-Sosyal-İdari (ESG)” hedeflerini tamamlıyor. 

Kaynak: www.technotrans.com

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Genel

İ-MAK’ın doğudaki partneri Çayırağası Redüktör, kaliteyi sektörel uzmanlığıyla güçlendiriyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Endüstrideki uzun yıllara dayanan tecrübesiyle 2002 yılından bu yana güç aktarım ve pompa sektörlerine hizmet veren Çayırağası Redüktör, güç aktarım ve sıvı transferleri konusunda uzmanlaşmış kadrosuyla sunduğu satış öncesi ve sonrası hizmetlerini, stoklu ürün gamıyla destekliyor. Ürünlerinin esnekliğiyle dünyanın birçok noktasında endüstrinin hemen hemen her alanına çözümler sunan İ-Mak Redüktör’ün Güney Doğu ve Doğu Anadolu’daki 20 yıllık iş ortağı olan Çayırağası Redüktör; uzman kadrosu, bölgesel etkinliği, satış öncesi ve sonrası hizmetleriyle İ-Mak kalitesine güç katıyor.

Sektöründe lider birçok markanın bayiliğini üstlenen Çayırağası Redüktör’ün Genel Müdürü Nuri Çayırağası, İ-MAK Redüktör’le olan iş ortaklıklarına odaklandığımız röportajda firmanın faaliyetlerini Güç Aktarım’a değerlendiriyor.

Çayırağası Redüktör’ü tanıyabilir miyiz?

İhsan Çayırağası önderliğinde sanayi sektörüne makine, kalıp imalatı ve demir-çelik faaliyetleri ile yıllarca katkıda bulunmuş olan firmamız, 2002 yılından bu yana güç aktarım ve pompa sektöründe hizmet vermektedir. 

Çayırağası Redüktör Ailesi olarak; redüktör, elektrik motoru, elektromanyetik fren ve kavrama grupları, vibrasyon motoru, endüstriyel tip santrifüj ve kızgın yağ pompaları ile vakum ve dişli pompa satışlarını yapıyoruz.

Endüstriye sunduğunuz hizmetler ve sektörde sizi farklı kılan özelliklerinizden söz edebilir misiniz?

Başta makine imalatı ve tüm sanayi endüstrisi olmak üzere, güç aktarım ve sıvı transferleri konusunda uzmanlaşmış kadromuz, satış öncesi ve sonrası ikili müşteri ilişkilerimiz ve stoklu ürün gamı, bizi farklı kılan hizmetlerimizdendir.

Ürün yelpazeniz ve çözümleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Portföyünüzde hangi markalar yer alıyor?

Firmamız uzun yıllardır sektöründe lider konumdaki firmaların bayiliklerini yapmaktadır. Bayiliğini üstlendiğimiz markalar arasında; İ-MAK Redüktör, VOLT Elektrik Motorları, EMF Elektromanyetik, ABB, KEM-P, POM-VAK Pompa Makine, Miksan Motor, Yıldız Pompa ve Sempa Pompa yer alıyor.

İ-Mak Redüktör’le olan partnerliğiniz hakkında bilgi verebilir misiniz? 

İ-MAK Redüktör ile olan iş ortaklığımız yaklaşık olarak 20 yıla dayanıyor. Bu uzun süreli beraberliğimizin altında; bayisine olan desteği, yeni yatırımlar, geniş ürün yelpazesi ve en önemli yatırımı olan Ar-Ge ile sürekli yeniliklere açık bir firma olması yer alıyor. Ürünlerimizi İ-Mak Redüktör kalitesi adı altında, gönül rahatlığıyla pazara sunabiliyoruz.

Firmamız, İ-Mak Redüktör’ün Güney Doğu ve Doğu Anadolu bayiliklerini yürütmektedir.

Genel olarak stoklu çalıştığımız ürün grupları arasında helis dişlili, sonsuz vidalı, konik dişlili, paralel milli ve vinç serisi ürünler yer alıyor.

İ-Mak Redüktör markası sahada hangi özellikleriyle ön plana çıkıyor?

Zamanında tedarik, geniş ürün yelpazesi, yeterli Ar-Ge yatırımı ve müşteri odaklı kalite anlayışı İ-Mak Redüktör’ün sahadaki en büyük artıları olarak sıralanabilir.

2022 yılının son çeyreğine girmiş durumdayız. Yılı nasıl geçirdiğinizi aktarır mısınız? Satış, satış sonrası hizmet ve diğer çözümlerinizde rakamlar ne gösteriyor? 

2021 yılında yaşanılan global kriz ve olumsuz dalgalanmalar, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de bizleri olumsuz etkilemiştir. Gerek iş ortaklarımız ile yapmış olduğumuz istişareler ile gerekse doğru stok yapma konusundaki tecrübemizle zor günleri beraber aşmayı başarmış durumdayız.

Çayırağası Redüktör’ün kısa ve uzun vadeli hedef ve beklentilerini iletir misiniz?

Ülkemiz ekonomisinde umarım, bugün olduğu gibi gelecek yıllarda da sanayi çarkları son hız dönmeye devam eder. Çayırağası Redüktör ailesi olarak biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Her zaman dediğimiz gibi; bizimle çalışmak, işinize gelecek…

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com