Connect with us

Etkinlikler

GMT, yenilikleriyle WIN EURASIA Fuarı’nda

Yayın Tarihi:

on

GMT, 12-15 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek WIN EURASIA Fuarı’nda; PLC, ekranlı mini PLC, Operatör Panelleri, Hız Kontrol Cihazları, Servo Sistemler, Step Motorlar, Güç Kaynakları ve endüstriyel haberleşme ürünlerini katılımcılarla buluşturuyor.

Ana faaliyeti, makine üretiminde ve fabrika otomasyonunda toplam çözüme yönelik ürünler üretmek olan GMT, Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla ülkemizde endüstriyel PLC üreten ilk kuruluş olarak dikkat çekiyor. Sektörün en önemli organizasyonlarından biri olan WIN EURASIA Fuarı’nda boy gösterecek olan GMT, imalat sektörü ve profesyonelleri 3. Salon B160 numaralı standına davet ediyor.

Sektördeki yerli üretici boşluğunu doldurarak ülkemizin üreten gücüne katkı sağlayan GMT, kurulduğu günden bu yana, sürekli büyümeyi, yeni çözümler üretmeyi, ürettiklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Her yıl yüzde ellinin üzerinde büyüyerek, Türkiye’nin en nitelikli mühendislik firmalarından biri olduğunu gösteren GMT, hızlı büyüme grafiği, işini ilk günkü şevkle yapmayı sürdüren ve her zaman daha iyiye ulaşmayı hedefleyen bir ekibin eseridir.

GMT, ülkemizde ürettiği, katma değeri ve teknolojisi yüksek, birbiriyle konuşabilen ürünler, zamanla sınırlarımızı aşmış ve dünyanın birçok ülkesine Türk endüstrisinin bayrağını taşımıştır. GMT’nin ürünleri, başta Yunanistan, İspanya, Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Tunus, Mısır, Hindistan, Vietnam, İsrail, Libya ve Cezayir olmak üzere onlarca ülkeye ihraç edilmektedir.

GMT; pazarı iyi bilen, teknik kapasitesi yüksek, işinin ehli bir ekiple sahada aktif olarak kullanılan yüzbinlerce PLC için teknik destek vermektedir. Gerek uzaktan bağlantı gerekse saha çalışmasıyla her zaman üreticinin yanında olduğunu hissettirir. Çözüm odaklı olmak GMT için vazgeçilmez bir ilkedir. Ayrıca, onlarca üniversite ve meslek lisesine bağışladığı cihazlarla, yıllardır ülkemizin mesleki ve teknik eğitimine destek olmaktadır. GMT, genç kuşaklara daha iyi bir gelecek sunma gayesini, bu ülke için önemli bir vazife olarak görmektedir. 

Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla çalışmalarına hız kesmeden devam eden GMT, pazara sunduğu yerli ürünlerle ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. Üretimini yaptığı PLC’ler dünya çapındaki firmalarla rekabet edecek teknik özelliklere sahiptir. Kullanım kolaylığı ve birçok başka özelliğiyle GMT ürünleri, bu rekabette ne kadar iddialı ve önde olduğunu göstermektedir.

“PLC’yi sadece satan değil, üreten bir firma” olan GMT, Türk sanayisinin verdiği destekle yoluna devam etmekte, yılların birikimini ve tecrübesini her gün daha ileriye taşımakta, “Türkiye’den bir dünya markası çıkarma” iddiasını kararlılıkla sürdürmektedir.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Etkinlikler

REWA Anatolia 15 Şubat’ta başlıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Sürdürülebilirlik hareketinin çekim merkezi REWA Anatolia, Doğu Akdeniz’in öncü şehri Adana’da 15 Şubat’ta kapılarını açıyor. Yeşil büyüme konseptini merkezine alan REWA Anatolia, sürdürülebilir bir kalkınma için sektör paydaşlarına eşsiz bir ticaret platformu sunuyor.

15-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek REWA Anatolia’nın açılış konuşmacıları arasında; REWA Anatolia İcra Komitesi Başkanı Ebru Can, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka yer alıyor. ‘Bir İleri Dönüşüm’ açılış defilesiyle devam edecek etkinliğin ilk günkü konu başlıklarını; ‘Sürdürülebilir Ekonomi, Sıfır Karbon Ayak İzi, Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi’, ‘OSB’de Yeşil Dönüşüm’, ‘Karbon ve Su Ayak İzi’ oluşturuyor.

REWA Anatolia etkinlik programına https://rewanatolia.com/event-program/linkten erişebilirsiniz.

Devamını Oku

Etkinlikler

11. Pompa Vana Kongresi, ‘Su ve İnsan 5.0’ temasıyla gerçekleştirildi

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

11. Pompa Vana Kongresi 14-15 Aralık 2023 tarihlerinde Ankara’da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl “Su ve İnsan 5.0” temasıyla gerçekleştirilen Kongre; ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü, İTÜ Makine Fakültesi ve Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği (POMSAD) tarafından düzenlendi. Birçok yerli ve yabancı sektörel dernek ve federasyon tarafından desteklenen kongreye; Türkiye’nin makinecileri, AUMA, Duyar Vana ve Mas-Daf firmaları ana sponsor olarak destek verirken, Alarko, Asteknik Vana, Doğuş Vana, Eagle Burgmann, KSB, Layne Bowler, Göksan Pompa, Samsun Makine Sanayi ve Standart Pompa Altın Sponsor olarak destek verdi. Kongrede sektörel birçok dergi ve basın grubu da basın sponsoru olarak yer aldı.

Kongre 14 Aralık tarihinde; Prof. Dr. Erkan Ayder (İTÜ), POMSAD ve CEIR Başkanı Nurdan Yücel, TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’in konuşmalarıyla başladı.  Açılış konuşmalarının ardından ODTÜ’den Prof. Dr. Ahmet Şevket Üçer “Teknoloji Geliştirmesi ve Yönetimi” konulu konuşması, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu da “Enerji Politikaları Belirleme Süreçlerinde Enerji Güvenliği ve İklim Değişikliği Kavramlarının Artan Etkisi” konulu konuşmasıyla kongrede yer aldı. Öğle yemeğinin ardından konferans oturumuna geçilen kongrede ilk olarak MAİB Sürdürülebilirlik Proje Danışmanı Ömür Demir Kızılarslan “Quo Vadis – Sürdürülebilirlik” konulu konuşmasını yaparken kendisinin ardından İklim Değişliği Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Abddülkadir Bektaş “Sınırda Karbon Düzenlemesi ve Türkiye’deki Durum” konulu konuşması ile kongrede yer aldı. Konferans oturumunda son olarak İTÜ’den Prof. Dr. Haluk Karadoğan “Suya Doymayan İstanbul” başlıklı konuşmasıyla yer aldı. Konferans oturumundan sonra verilen aranın ardından Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Erkan Ayder’in yaptığı “Yitirdiğimiz Değerlerimizi Anma Oturumu” gerçekleştirildi. Anma oturumunda sektörlerimize uzun yıllar hizmet vermiş ve kaybettiğimiz değerli sanayici ve akademisyenlerle ilgili kısa film gösteriminin ardından; Mas-Daf Türkiye Genel Müdürü Vahdettin Yırtmaç, İTÜ’den Prof. Dr. Haluk Karadoğan ve ODTÜ’den Prof. Dr. Kahraman Albayrak kaybettiğimiz değerli kişiler hakkında anılarını katılımcılarla paylaştı. Anma oturumunun ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Erkan Ayder’in yaptığı “Su ve İnsan 5.0” konulu panel oturumuna geçildi. Panelde KSB Türkiye Genel Müdürü Sinan Özgür, MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakır ve Devlet Su İşleri Etüt, Planlama ve Tahsisler Daire Başkanı Nazmi Kağnıcıoğlu panelist olarak yer alırken “Su ve İnsan 5.0” teması farklı yönleriyle ele alındı.

15 Aralık tarihinde kongre davetli konuşmacılar ve bildiri sunumlarının yanı sıra teknik eğitimlerle üç salonda eş zamanlı olarak devam etti. Toplam 21 bildiri sunumunun gerçekleştiği Kongre’nin 2. gününde; Elektrik Motorları Sanayicileri Derneği (EMOSAD) Üye İlişkileri Temsilcisi Tunç İşcan “Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik Perspektifinden Sahadaki Sistemlerin Dönüşümü”, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Sanayide Dijital Dönüşüm Sektör Kurulu Başkanı. Dr. Adem Kayar “Sanayide Dijital Dönüşüm ve Akıllı Pompa Uygulamaları”, Nükleer Sanayi Tedarik Danışmanı Korcan Kayrın da “Nükleer Santraller ve Pompalar-Vanalar” konulu konuşmalarıyla katılımcılara seslendiler.

15 Aralık tarihinde; öğrencilere ve çeşitli firmalardan gelen katılımcılara verilen teknik eğitimlerin ikisi Navist firmasından Cem Aydoğan ve İbrahimşah Zengin tarafından, bir tanesi DESICA Mühendislik firmasından Altan Ongun tarafından verildi. Navist firması eğitimleri; Flowmaster ile Boru Sistemleri – Şebeke Analizleri , Pompa Boyutlandırma Vb. Konularından Modelleme Analiz ile CAESES Ve STAR-CCM+ Yazılımları İle Pompa ve Vana Tasarımı ve Optimizasyonu konularında verilirken DESICA Mühendislik firması eğitiminin konusu CFturbo Kavramsal Turbomakine Tasarım Platformu ile Santrifüj ve Karma Akımlı Pompaların Kavramsal Tasarımı, Tersine Mühendislik Arayüzü ile Stok Tasarımların Parametrik Dekompozisyonu / CfTurbo Blade Runner ile Hızlı, Entegre HAD Çözümü oldu.

Kongre kapanış konuşması İTÜ’den Prof. Dr. Seyhan Uygur Onbaşıoğlu tarafından yapıldı. Onbaşıoğlu’nun “Mühendislik Açısından Hidrojen ve Toplum” konulu konuşmasının ardından kongre; sponsorlara ve oturum başkanlarına sunulan ödüller ve kongre katılımcıları ve bildiri sahipleri arasında gerçekleştirilen çekiliş sonucu bir kişiye verilen hediyelerin takdimi ile son buldu.

Kongre boyunca sergi salonunda “Cumhuriyetin 100. Yılında Pompalar ve Vanalar” fotoğraf sergisi de ziyaretçilerini ağırladı. Sergide üye firmalarımızın geçmişten bugüne geldikleri durumu gösteren tarihi ve güncel fotoğraflar yer aldı.

İki gün süren kongre 600’ü aşkın kişi tarafından ziyaret edilirken, çeşitli illerin su idaresi yetkilileri, bakanlıklar ve Devlet Su İşleri yetkililerinin yanı sıra, birçok kamu kurum ve kuruluşu ve birçok farklı sektörden firma yetkilisi, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi.

Devamını Oku

Etkinlikler

Masdaf, 11’inci Pompa-Vana Kongresi’nin ana sponsoru oldu

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Pompa ve vana sektörlerinin paydaşlarını bir araya getiren 11’inci Pompa-Vana Kongresi, 14-15 Aralık tarihlerinde Ankara ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Pompa sektörünün köklü şirketi Masdaf, etkinliğin ana sponsorluğunu üstlendi.

Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği’nin (POMSAD) İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Fakültesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü iş birliği ile düzenlediği 11’inci Pompa-Vana Kongresi, 14-15 Aralık tarihlerinde Ankara ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Pompa ve vana sektörlerinin paydaşlarını bir araya getiren ve ana teması ‘Su ve İnsan 5.0’ olan kongrede; pompa ve vana sektöründeki inovasyonun getirdiği dönüşümler, su ve insan merkeze alınarak değerlendirildi.

Yarım asırdır insanı ve teknolojiyi odağına alarak geliştirdiği pompa teknolojileri ile sürdürülebilir bir dünyaya katkı sunmayı hedefleyen Masdaf, etkinliğe ana sponsor olarak destek sağladı.

Kongrede konuşma yapan Masdaf Genel Müdürü Vahdettin Yırtmaç, etkinliğe katılan geleceğin mühendislerinin kariyer planına ışık tutacak bir konuşma gerçekleştirdi. Kendisinin de İTÜ’lü bir makine mühendisi olduğunu belirten Yırtmaç, sektördeki istihdam olanakları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

“Sürdürülebilir yarınları hep birlikte inşa edeceğiz”

Konuşmasında inovasyonun önemine de değinen Yırtmaç, “Konutlara, endüstrilere, hastanelere, okullara ve tarımsal sulamaya yönelik olarak geliştirdiğimiz pompa teknolojileri ile enerji ve su kaynaklarının verimli bir şekilde yönetilmesine önemli katkı sağlıyoruz. Çünkü dünyadaki elektrikli motorların sarf ettiği enerjinin yüzde 22’si pompalar tarafından tüketiliyor. Aynı zamanda şebekelerde yaşanan su kaçakları nedeniyle suyun yarısı yaşam alanlarına ulaşmadan kayboluyor. Bu durum ise tesisatın eski olması, yanlış çapta tesisat kullanılması ve doğru pompa seçilmemesi gibi nedenlerden kaynaklanıyor. Bu sorunlarla mücadele ise güçlü bir mühendislik çalışması gerektiriyor. Pompa sektörü de AR-GE’den mekanik sistem tasarımına kadar pek çok aşamada mühendisliğin yoğun olarak kullanıldığı bir sektör. Doğru proje ve AR-GE yaparak, pompalardan kaynaklanan enerji ve su israfının önüne geçebiliriz. Bu konuda geleceğin mühendislerine de önemli görevler düşüyor. Sürdürülebilir yarınları hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Devamını Oku

Trendler

Pompa Vana ve Sistemleri Dergisi - Pump Valve and Systems Magazine sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et