Petrol, gaz, enerji ve denizcilik gibi ağır hizmet akış kontrol uygulamalarının verimliliğini, sürdürülebilirliğini ve güvenliğini artırmak için çözümler üreten lider marka olan IMI Process Automation, paylaştığı araştırmayla enerji üretim sektörünü enerji dönüşümünü destekleme çabalarının bir parçası olarak vana verimliliğini artırmaya yönelik adımlar atmaya çağırıyor.
Net sıfır hedefleri ve giderek daha sıkı hale gelen düzenlemeler, Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) ‘ilk yakıt’ olarak tanımladığı Kombine Çevrim Enerji Santrallerinin (CCPP) enerji verimliliğini artırmak için santral yöneticileri üzerinde önemli bir baskı olduğu anlamına geliyor. İnceleme, yenilenebilir enerji kaynaklarının kesintili doğasından kaynaklanan arz boşluklarını doldurmak için CCPP’lerin sık sık güç açma ve kapama modeline doğru kaydığı bir arka plana da dayanıyor. Çoğu CCPP hızlı çevrim için tasarlanmadığından, bu çalışma şekli boru tesisatı ve kontrol vanaları da dahil olmak üzere ekipman üzerinde daha fazla baskı oluştururken, plansız kesinti riskini artırıyor.
IMI teknik araştırması ‘Geleceğe Güç Vermek: Enerji Dönüşümü için Vanalarınızı Nasıl Optimize Edebilirsiniz’
başlıklı rapor, tesis operasyonlarını optimize etmek, maliyetli ve beklenmedik arıza sürelerini en aza indirmek için IMI’nin Insyt aracı gibi bulut bilişim kullanan planlı kestirimci bakım vaadini inceliyor.
Araştırma, damlacıkların çarpma açısını optimize etmek için özel olarak tasarlanmış sızdırmazlık yüzeyleri ve bir hücre kullanan IMI’nin EroSolve Wet Steam’i gibi bir vananın çalışma ömrünü uzatmak için ıslak buhar hasarını ortadan kaldırmaya yardımcı olabilecek teknolojilerin rolünü ve trim ömrünü uzatmak için erozyona dayanıklı özel bir sert kaplamayı ele alıyor. Son olarak, teknik dokümanda tam vana değişimlerinde maliyeti, arıza süresini ve emisyonları önemli ölçüde azaltan yenilikçi vana trim yükseltmelerinin kullanımı ele alınıyor.
IMI Proses Otomasyonu Başkanı Roby Buyung, “CCPP’ler enerji dönüşümü boyunca güç arzının sürdürülmesinde çok önemli bir rol oynamakta; ancak bunu yaparken önemli mühendislik, mevzuat ve ticari zorluklarla karşılaşmaktadır. Ekiplerimiz, yenilikçi ürün ve hizmetlerimizi kullanarak bu zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için CCPP operatörleriyle sürekli olarak çalışmaktadır. Yeni teknik raporumuzun temelini bu çalışmalarımız oluşturuyor ve CCPP’lerde çalışan mühendis ve yöneticilere bu raporu incelemelerini tavsiye ediyorum” açıklamasında bulunuyor.