Dünya çapında çok sayıda deniz ve su aracının modernize edilmesi veya yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Dönüşüm aynı zamanda yakıt değişimini de içeriyor.
Denizcilikte enerji dönüşümü yaklaşıyor ve gemi inşa endüstrisi şimdiden bu yolda ilerliyor. Denizcilik endüstrisinin 2050 yılına kadar okyanuslarda ve nehirlerde iklim açısından nötr bir şekilde seyredeceği öngörülüyor. Hem çevre koruma hem de şirketler için iddialı ve aynı zamanda değerli olan bu hedef için vana endüstrisi, geçişin yönetilmesine yardımcı oluyor.
Çok büyük bir görevle karşı karşıya olan gemi inşa endüstrisinde, sadece Avrupa’da 10.000 gemi ve 15.000 su aracı hareket halinde. Bunlardan bazılarının modernize edilmesi ve hatta yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Yükseltme aynı zamanda yakıt türünde de bir değişikliği içeriyor. Başlangıçta LNG’nin daha çevre dostu bir yakıt olarak deniz dizeli ve ağır akaryakıtın yerini alacağı düşünülüyor. Gelecekte ise, hatta önümüzdeki 10 yıl gibi erken bir tarihte, amonyak, hidrojen, yeşil metanol ve sentetik dizelin hakim olabileceği öngörülüyor.
Zorlu gereksinimler
Yenilemeler, ortamı hassas ve güvenli bir şekilde düzenleyebilen uygun, yüksek kaliteli valfler gerektiriyor: Birincisi, LNG buharlaştığında patlayıcı bir gaz oluşturuyor. Ayrıca, vanaların çok düşük sıcaklıklara dayanması gerekiyor. Makine dairesindeki uygulamaların yanı sıra, vanalar geminin içme ve soğutma suyu temini, iklimlendirme ve yangın güvenliği için de kullanılıyor.
Bir gemi ister okyanusta ister nehirde yol alsın, ister kargo ister yolcu gemisi olsun, ekolojik geçişin ancak denize dayanıklı ve LNG’ye hazır valflerle başarılı olabileceği düşünülüyor. Sektör uzun zamandır bu konuda doğru yolda ilerliyor.
3-5 Aralık 2024 tarihleri arasında Düsseldorf’ta düzenlenecek VALVE WORLD EXPO‘da vana sektöründeki trendleri ve öne çıkan konuları keşfedebilirsiniz. Sektörle ilgili en son haberleri ve ürün bilgilerini www. valveworldexpo.de adresindeki internet portalında bulabilirsiniz.