Connect with us

Genel

Emerson’un yeni ürünü, tehlikeli uygulamalarda güvenliği ve çalışma süresini artırıyor

Yayın Tarihi:

on

Emerson, değerli valf verileri ve teşhis bilgileri sağlayarak proses uygulamalarının dijital dönüşümünü sağlayan TopWorxTM DX PST with HART® 7’yi piyasaya sürdü. Mevcut valf ve kontrol sistemlerine sorunsuz bir şekilde entegre olan Yeni DX PST, operatörlerin bakım tahmini ve planlamasında kullanabilecekleri kritik valf verilerine, trendlere ve teşhislere erişmesini sağlıyor.

DX PST’nin kısmi strok testi, sistemin işlem kapatılmadan güvenilir şekilde çalışmasını sağlıyor. Acil bir durum algılanırsa valfin tamamen kapanacağını ve işlemi durduracağını onaylayan bir güvenlik özelliği ve test, yalnızca yerel PST düğmesine basılarak etkinleştirilebiliyor ve ek ekipman gerekmiyor. Arızalı koşullarda ünite, kritik arızayı önlemek için acil kapatma (ESD) gerçekleştirmek için testi geçersiz hale getiriyor. Zorlu ve tehlikeli uygulamalarda çalışma için onay alan uyarlanabilir DX PST

buy kamagra

, petrol ve gaz, rafineri, kimya, endüstriyel enerji ve madencilik uygulamalarında vanaların bütünlüğünü sağlamak, genel güvenliği ve tesis çalışma süresini iyileştirmek için tasarlandı. Ürünle ilgili konuşan Emerson Switchbox Global Ürün Müdürü Prayag Vatsraj, “Proses endüstrisinin dijital dönüşümü, operasyonları daha güvenli ve daha üretken hale getirmeye devam ediyor. HART 7’li DX PST, prosesi kapatmadan sistemin bütünlüğünü sağlayan valf tertibatlarının durumu hakkında değerli bilgiler sağlayan güvenilir veriler sağlayarak dijital dönüşümü destekler” diyor.

Spesifikasyonları FieldComm Group’a ait olan HART® protokolü, verilerin, trendlerin ve teşhislerin izlenmesini ve endüstriyel nesnelerin internetine bağlanmasını sağlayan başka bir bilgi katmanı oluşturur. Bu bilgiler, bakımı etkin bir şekilde tahmin etmek ve planlamak için kullanılabilir. Güvenlik Bütünlüğü Seviyesi 3’e (SIL 3) sahip olan DX PST, güvenliği daha da artırmak ve ek bir basınç vericisine izin veren açık terminaller için ASCOTM Serisi Gelişmiş Yedek Kontrol Sistemi (ARCS) ile eşleştirildiğinde entegre 2oo2 veya 2oo3 solenoid valf yedekliliği ile mevcut. Ayrık valf kontrolörü, yerinde ve uzaktan basit kalibrasyon sağlıyor.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Genel

Çevre ve Bütçe Dostu Isı Pompasına Talep Artıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Baymak Isı Pompası

İklim krizinin etkileri ve pahalı enerji tüketimine alternatif çözüm sunan Isı Pompası, Türkiye pazarında yoğun ilgi görüyor. İklimlendirme sektörünün öncü markası Baymak, tek ürünle ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacına cevap veren ısı pompası pazarında yüzde 50 büyümeyle, sektöre yön vermeye devam ediyor.

Dünyanın sürdürülebilirliğini tehdit eden tehlikeler arasında ilk sıraya yükselen çevre kirliliği ve iklim krizi ile pahalı enerji tüketimine alternatif çözüm sunan Baymak Isı Pompası, hem teknolojisi ve konforu hem de çevre dostu özellikleriyle tüketicide tam karşılık buldu. Enerjinin 80’ini doğadan yüzde 20’sini ise elektrikten sağlayan Baymak Isı Pompası, düşük enerji tüketimi ile dikkat çekiyor.

Yüksek Verimle Enerji Tasarrufu Sağlıyor

2030 dünya vizyonunda diğer elektrikli ısıtma sistemleri ile fosil yakıtlı kazanları geride bırakacağı öngörülen ısı pompalarında Baymak, Türkiye’de öncü rol üstleniyor. Enerji dönüşümünü temel alan vizyonuyla, hava kaynaklı ısı pompası ürünleriyle yüzde 80’e varan enerji tasarrufuna katkı sağlıyor. Doğa dostu, “Yenilenebilir Enerji Grubu”nun bir üyesi olan ısı pompası ailesi, evlerdeki iklim konforunu sağlamak için kullanılan “Split ve Monoblok Inverter” ayrıca yüksek kapasite Monoblok plus, havuz suyunu ısıtmak için kullanılan “Monoblok Havuz, evsel ve ticari işletmelerde sıcak su ihtiyacını gidermek için kullanılan “Monoblok Sıcak Su” ürünlerinden oluşuyor.

Isı pompası ile ısıtma-soğutma yapılabilirken, aynı zamanda bir boyler veya termoboyler ilavesiyle kullanılabilir sıcak su da elde edilebiliyor. Geleneksel ısıtma cihazlarından farklı olarak dış ortamın havasından aldığı enerji ile yüksek verim sağlayan ısı pompalarının bir PV sistemi ve güneş kolektörüyle birlikte kullanılmasıyla çok daha verimli bir sistem kurmak da mümkün. Isı pompası ürünleri uluslararası standartlarda da en yüksek puanla derecelendirildi. Gelecekte en etkin iklimlendirme teknolojilerinden biri olacağı öngörülen ısı pompasında Baymak, Avrupa ve uluslararası standartlara göre performans derecelendirmelerini onaylayan Eurovent tarafından, en yüksek verimlilik derecesi olan A+++ sertifikasyonuna sahip.

5 Kata Ulaşan Enerji Üretimi Sağlıyor

Baymak ısı pompaları, ısı enerjisini bir ortamdan diğer bir ortama taşıma prensibi ve elektrikle beslenen sistemiyle, 1 kW enerji harcayıp 5 kata ulaşan enerji üretimi sağlıyor. Ayrıca inverter olması sayesinde, üzerindeki sıcaklık sensörlerinden aldığı bilgiyle mekânın anlık ihtiyaç duyduğu ısıtmayı veya soğutmayı da sağlayarak, sadece ihtiyaç kadar elektrik tüketiyor. Elektrikle çalışması nedeniyle gazlı cihazlardaki riskleri de önlerken, kış aylarında split ve monoblok modellerde 65°C çıkış suyu sıcaklığı ve yaz aylarında soğutma özelliğiyle dört mevsim konfor sağlıyor. Fosil yakıt tüketimi olmadığı için gaz, duman, koku salınımı yapmayan ısı pompalarında baca gereksinimi de yok.

Bakteri Oluşumunu Engelliyor

Baymak IOTherm yeni nesil ısı pompaları, lejyonella fonksiyonu sayesinde, durgun suda oluşabilecek bakterilerin oluşmasını suyun sıcaklığını çok kısa süre içinde 60°C seviyelerine çıkararak engelliyor. Sıcak suyun uzun süre temiz ve sağlıklı bir şekilde muhafaza edilebilmesine katkı sunuyor. Sessiz çalışma seçeneğine sahip IOTherm ısı pompaları, haftalık ve günlük olarak da programlanabiliyor.

Kurulum ve Kullanım Kolaylığı

Baymak yeni nesil ısı pompaları, kurulum ve kullanım kolaylığı da sağlıyor. LCD ekranlı kontrol paneline sahip yeni nesil IOTherm ısı pompaları, tercihe göre bulunduğu odanın ortam sıcaklığına göre ‘oda termostatı’ olarak da çalışabiliyor. Özel tesisat ekipmanlarıyla kullanıldığında daha verimli bir şekilde çalışıyor. Buffer Tank anlık sıcaklık taleplerini içerisinde depoladığı sıcak sudan karşılayarak sistemin rahatlamasını sağlıyor. Aynı zamanda ısı pompasının devreye girme sürelerini
azaltıp, elektrik tüketimini de düşürüyor.

Devamını Oku

Genel

Güngör Terzi Çok Amaçlı Kültür Merkezi açıldı

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Eğitim, sağlık ve sosyal yardımlaşma konularında faaliyet göstermek üzere Standart Pompa tarafından 2019 yılında kurulan El Ele Yarınlar Vakfı, sürdürülebilir yarınlar için çalışmalarına devam ediyor.

Bunlardan bir yenisi ise vakfın destekleriyle ve Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, değerli kamu kurum yöneticileri, STK başkanları ve bölge halkının katılımıyla açılışı gerçekleşen, Şile Belediyesi Güngör Terzi Çok Amaçlı Kültür Merkezi.

Bölge için çok önemli katma değer sağlayacak olan kültür merkezi, sağlık taramaları ile eğitim ve öğretim konularında Şile ve çevresine hizmetlerine başlayacak.

Yardımlaşma ve dayanışma kültürünün bir aynası olarak görülen El Ele Yarınlar Vakfı, açılışı gerçekleşen kültür merkezinin, Standart Pompa ikinci jenerasyon ortaklarından Güngör Terzi’nin adı ile anılmasından duydukları mutluluğu ifade ederek buna vesile olan Şile Belediyesi’ne ve katkı sağlayan tüm kamu kuruluşlarına teşekkürlerini sundu.

Devamını Oku

Genel

Bulanık ve berrak doğal elma suyu üretimi

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

doğal elma suyu üretimi

Yaklaşık %11 şeker içeriğine sahip olan elmalar işlendiğinde şunlar elde edilir:

– Askı halinde çökelmeyen parçacıklar içeren bulanık elma suyu.

– Konsantre meyve suyu.

– Kalıntılar.

Elma İşleme

Elmaların meyve suyu üretimi için işlenmesi tipik olarak aşağıdaki üç teknolojik süreci içerir:

1. Kütle transferi

Süreç, bütün elmaların yumuşatılması anlamına gelen maserasyon ile başlar. Depektinizasyon ve hidrolizasyon ile devam eder. Ürün daha sonra aseptik olarak paketlenmeden önce konsantre edilir.

2. Isı transferi

Kullanılan ısıl işlem, ürünün bulanık meyve suyu mu yoksa berrak meyve suyu mu olduğuna bağlıdır:

Bulanık meyve suyu: 10°C’den başlayarak ürünü özütlemek için sıcaklık 25°C’ye yükseltilir. Bu daha sonra enzimatik işlemin gerçekleştirilmesi için 55°C’ye kadar çıkarılır. Ardından meyve suyunu sterilize etmek için 105°C’ye yükseltilir ve son olarak depolama için 3°C’ye kadar indirilir.

Berraklaştırılmış (berrak) meyve suyu: Enzimatik işlem için sıcaklık önce 55°C’ye yükseltilir. Ardından sıcaklık 120°C’ye çıkarılarak ön konsantrasyon işlemi başlatılır. Son olarak konsantrasyon işlemi gerçekleştirilir ve aseptik paketleme için 20°C sıcaklığa ulaşılır.

3. Elma kalıntılarının ayrıştırılması

Elmaların çeşitli kısımlarının ayrıştırılması, sürecin çeşitli aşamalarında kullanılan süzgeçler ve berraklaştırıcılar ile gerçekleştirilir.

Kalite

Yüksek kaliteli bir ürün üretmek için yukarıda açıklanan arıtma işlemlerinin agresif olmaması ve ürünü olumsuz yönde etkilememesi gerekir. Bu tür işlemler aynı zamanda dış kaynaklardan kontaminasyon olmamasını da garanti eder.

Dikkate alınması gereken bir diğer faktör de elmaların ısıl işlem sırasında yüzeyleri kirletecek nişastalar içermesidir. Bu durum, oluklu borulu ısı eşanjörlerini daha az temizlik gerektirmeleri ve daha verimli olmaları nedeniyle bu uygulama için plakalı ısı eşanjörlerinden daha uygun hale getirir.

Devamını Oku

Trendler

Pompa Vana ve Sistemleri Dergisi - Pump Valve and Systems Magazine sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et