Connect with us

Yazılım Kuruluşları

Yokogawa ProSafe®-RS Acil Duruş Sisteminin geliştirilmiş sürümünü piyasaya sürdü

Yayın Tarihi:

on

 

Yangın ve Gaz Algılama sistemi ile kolaylıkla adapte olabilir ve kullanılabilir

 

Yokogawa Electric Corporation, ProSafe®-RS Acil Duruş sisteminin geliştirilmiş bir sürümünü, 26 Nisan’da piyasaya sürdü. Bu son sürüm R4.03.00, yangın ve gaz algılama sistemlerini (FGS) yapılandırmak için geliştirilmiş bir mühendislik fonksiyonu ile FGS’a özel monitörleme için yeni faceplate’ler içermektedir. Bu geliştirmeler, FGS uygulamalarında ProSafe-RS’yi kullanmayı kolaylaştırır.

Petrol, doğal gaz, petrokimya, kimya, enerji ve temel malzemeler endüstrilerinde, kazaları önlemek ve çevrenin korunması için çeşitli güvenlik tedbirleri almak gerekmektedir. Bu durum, anormal koşulları tespit ederek acil duruşu başlatan ve ayrıca FGS olarak işlev görebilen bir acil duruş sisteminin (ESD) gerekliliğini arttırır.

 

Yokogawa’nın ProSafe-RS acil duruş sistemi, CENTUM VP DCS sistemi ile tamamıyla tek bir veri tabanı üzerinden entegre edilebilmekte ve tüm dünyadaki ESD uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Nisan 2017’de yapılan Yokogawa anketine göre, ProSafe-RS bugün piyasada en çok satan acil duruş sistemlerinden birisidir. Yokogawa, 2005 yılında bu sistemi ilk kez piyasaya sunduğundan beri, çeşitli müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için fonksiyonlarını güçlendirmeye devam etmiştir. FGS çözümlerine göre artan ihtiyaca yönelik bu son sürüm, Prosafe RS’in bu tür uygulamalarda kullanılmasını kolaylaştıran özellikler içermektedir. Yeni bir I/O modülü ekleyerek ve alternatif bir kontrol ağı topolojisinin kullanılmasını sağlayarak, müşterilerimize ESD ve FGS uygulamalarında daha fazla seçenek sunuyoruz. Bu son sürüm ile Siber güvenlik de güçlendirilmiştir.

 

Sürüm ile gerçekleştirilen yenilikler:

1.FGS uygulamalarında kolay adaptasyon ve kullanım

FGS sistemlerinin en önemli özelliği olan duman, ısı ve/veya gas algılamaları için oluşturulacak operasyon yazılımları, ProSafe-RS mühendislik fonksiyonlarına eklenmiştir. Gaz konsantrasyon seviyesi ve cihaz durumu gibi duman, ısı ve gaz dedektörü bilgilerinin entegre olarak görüntülenmesi için standart FGS faceplate’leri eklenmiştir. Buna ek olarak, I/O modülü, duman ve ısı algılama sinyallerini ProSafe-RS sistemine gönderen dedektörü sıfırlayabilen yeni bir işleve sahiptir. Bu, bir anormallik tespit edildiğinde komünikasyonu resetleyecek bir devrenin ihtiyacını ortadan kaldırır. Böylece hem donanım gereksinimi hem de başlangıç maliyeti düşmüş olur. Tüm bu geliştirmeler ProSafe-RS’in FGS uygulamalarında adaptasyonunu ve kullanımını daha da kolaylaştırmıştır.

 

  1. Yeni I/O modül

Yokogawa, N-IO (Network-IO) ile yazılım tarafından analog yada dijital kanal olarak yapılandırılabilen universal bir yapıya sahiptir. Acil duruş sistemlerinin çoğu ağırlıklı olarak dijital I/O sinyallerine dayandığı için, Yokogawa ürün gamına sadece dijital Input ve Output olarak kullanılan yeni bir I/O modülü eklemiştir. Bu yeni modül, kullanıcılar için mülkiyet maliyetini düşürür.

 

  1. Halka ağ topolojisi

ProSafe-RS, Vnet/IP® gerçek zamanlı kontrol ağı ile tüm cihazlara merkezi bir hub ile bağlanan yıldız topolojisine dayanmaktadır. Vnet/IP, Yokogawa tarafından geliştirilen, yüksek güvenilirlik ve hızlı tepki özelliklerine sahip bir kontrol ağıdır. Vnet/IP, IEC61784-2 uluslararası standardı ile uyumludur. Yeni ProSafe-RS de bu halka topolojisi ile uyumludur. Bu özellik, sistemlerini yapılandırırken müşterilerimizin daha fazla esnekliğe sahip olmalarına imkan sunar.

 

  1. Geliştirilmiş siber güvenlik

ProSafe-RS mühendislik istasyonu yazılım güvenlik fonksiyonlarında ve Windows güvenlik ayarlarında yapılan değişiklikler, kullanıcıların artık, sistemlerini daha yüksek güvenlik seviyesinde kullanabilmesine imkan sağlar. Son ProSafe-RS sürümü, güvenlik ayarlarının merkezi yönetimini sağlayan bir Windows işlevini de desteklemektedir. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar aynı güvenlik ayarlarını birden fazla operatör istasyonunda uygulayabilir ve böylece tesis güvenliğini büyük ölçüde arttırmış olurlar.

 

Başlıca Hedef Pazarlar ve Uygulamalar

Petrol, doğalgaz, petrokimya, kimyasallar, ilaçlar, elektrik enerjisi ve demir-çelik gibi endüstrilere yönelik Acil Duruş Sistemleri (ESD), Brülör Yönetim Sistemleri (BMS) ve Yangın ve Gaz Algılama sistemlerinde (FGS) kullanılabilmektedir.

 

ProSafe-RS hakkında

2005 yılının Şubat ayında piyasaya sürülen ProSafe-RS acil duruş sistemi, fabrika operasyonlarında anormal durumları tespit ederek ve fabrikanın güvenli şekilde shutdown etmesini sağlayarak kazaları önlemeye yardımcı olur. Bağımsız bir belgelendirme kuruluşu, ProSafe-RS’in IEC61508 uluslararası güvenlik standardı ile uyumlu olduğunu ve SIL3 uygulamaları için kullanılabileceğini onaylamıştır. IEC tarafından kurulmuş olan bir güvenlik bütünlüğü düzeyi (SIL), bir emniyet fonksiyonunun sağladığı göreceli risk seviyesini belirtir. SIL 1 ila 4, IEC 61508 tarafından tanımlanmıştır. SIL3’te, güvenlik tedbirleri uygulanmayan bir tesisin risk faktörü 1/1,000 ve 1/10,000 arasındaki bir aralıktadır. SIL4’te ise, risk faktörü 1/10,000 ve 1/100,000 arasındaki bir aralıktadır. Farklı rol ve işlevlere sahip olduğu ve ayrı olarak çalıştığı kabul edilen geleneksel acil duruş sistemleri (ESD) ve dağıtılmış kontrol sistemlerinden (DCS) farklı olarak, ProSafe-RS ve CENTUM tamamen entegre olarak çalışabilmektedir. ProSafe-RS, kullanıcılar tarafından büyük beğeniyle karşılanmaktadır ve dünya çapında 2.100’den fazla projede (Nisan 2017 itibarıyla) kullanılmaktadır.

 

 

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Yazılım Kuruluşları

Gradework’ü güncelleyen AGTEK, Materials SA ve Underground SA’yı piyasaya sürdü

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Hexagon’un iştiraki olan AGTEK Development Company, bağımsız yazılımı Materials SA ve Underground SA’nın tanıtımını yaptı, Gradework yazılımının güncellemesini duyurdu. İnşaat başlangıcını kolaylaştırıp inşaat malzemeleri, kamu hizmeti kurulumu ve hafriyat projelerinin üretim kontrolünü iyileştirecek olan yeni özellikler; hendek ve boru ayrıntılarını çıkararak fırtına, kanalizasyon, su akışı ve diğer durumları modellemeye olanak tanıyor.

Sensör, yazılım ve otonom teknolojileri bir araya getirerek geleceğin dijital çözümlerini sunan Hexagon’un iştiraki AGTEK, Gradework yazılımının güncellemesini yayınladı, inşaat ve üretim kontrolü için bağımsız yazılım Materials SA ve Underground SA’yı piyasaya sürdü. AGTEK’in en son güncellemesi, müteahhitlerin manuel veri girişini en aza indiren ve değer katan kapsamlı mühendislik becerileri sağlayan araçları kullanarak PDF veya CAD verilerinden hızlı ve doğru hafriyat, malzeme ve yardımcı program çıktıları almalarını sağlıyor. Uzunlukları, alanları ve sayıları ölçülebiliyor ve bunlar da metreküplerce beton, tonlarca asfalt, korkuluk uzunlukları, toplama havuzları ve diğer maliyet kalemleriyle birleştirilip genişletilebiliyor. Yazılım ayrıca, hendek ve boru ayrıntılarını çıkararak fırtına, kanalizasyon, su akışı ve diğer durumların modellenmesine olanak tanıyor. Kapsamlı mühendislik ve senaryo analizi yetenekleri, hafriyat miktarlarının optimize edilmesini sağlıyor.

Güncellemeyle ilgili konuşan AGTEK Başkanı Matt Desmond, “Gradework paketimizin hızını, basitliğini ve doğruluğunu ilk kez bağımsız tekliflerimizle asfaltlama ve kamu hizmeti yüklenicilerine genişletmekten büyük heyecan duyuyoruz. Bu, daha ağır inşaat müteahhitlerinin daha verimli teklif verme avantajını sağlayacak ve proje ilerlemesini daha etkin bir şekilde kontrol etme yeteneği sağlayacak” diyor.

Yardımcı program çakışması tespiti ve hendek analizi

AGTEK’in yazılımı, boru ve hendek detaylarının 3D olarak görüntülenmesini ve boru sınıfları arasındaki tesisat çakışmalarının otomatik olarak tespit edilmesini sağlayarak önemli maliyet tasarrufu sağlıyor ve sahadaki sorunları en aza indiriyor. Herhangi bir hendek yapılandırmasını modellemek, hendek kazısını analiz etmek ve kamu projelendirmeleri ile ilgili yüksek düzeyde kavrayışa ulaşmak için katmanlara ve özel tanımlı derinliklere göre miktarları belirlemek artık mümkün hale geliyor.

Materials SA ve Underground SA ile tanışın

Hexagon’un bir parçası olan Immersal, metaversenin temeli olan dünya lideri uzamsal haritalama ve görsel konumlandırma araçları inşa ediyor. 2015 yılında kurulan Immersal’ın ekibi Finlandiya’nın Helsinki kentinde bulunuyor ve yeni dünyanın dört bir yanındaki ortaklar, geliştiriciler ve yaratıcılarla birlikte çalışıyor. Hong Kong, Silikon Vadisi ve Kaliforniya’da satış ofisleri bulunan Immersal, varlığını ve ortak ağlarını küresel olarak genişletiyor.

Hexagon tarafından 2021’de satın alınan şirket, herkesin cihazlarda yapılandırdığı ve deneyimlediği metaverse vizyonunu sürdürmeye devam ediyor. Özel hizmet ve asfaltlama müteahhitleri için ideal olan Materials SA ve Underground SA yazılımı, kalkışı hızlandırmak ve müteahhitlerin hafriyat girdisine ihtiyaç duymadan işleri daha hızlı tamamlamalarına yardımcı olmak, değer mühendisliği yetenekleri sağlamak için AGTEK paketinin faydalarını ortaya çıkarıyor.

Verileri paylaşın ve iş birliğini kolaylaştırın

Verilerinizi çalıştırın ve ihtiyaç duyanlar için kolay anlaşılır bir biçimde erişilebilir hale getirerek, her adımda daha iyi kararların alınmasını sağlayın. Google Earth’teki tüm verilerin ofiste görselleştirilmesi ve sorgulanması, planlamacılara proje ve onu çevreleyen ortam hakkında gerçek dünya deneyimi sağlayacaktır. Sahada, herhangi bir Apple veya Android cihazdaki tüm verilere erişmek için verileri AGTEK’in mobil uygulamalarına aktarın. Ayrıca, üçüncü taraf uygulamalarla çalışıyorsanız, miktar verilerini kolaylıkla miktar raporları aracılığıyla dışa aktarabilirsiniz.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Yazılım Kuruluşları

Schaeffler, OPTIME ile kullanıcı dostu otomatik durum izleme sağlıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Schaeffler, OPTIME ile otomatik durum izlemeyi bir adım ileri taşıyor. OPTIME, gelen son güncellemeyle birlikte IoT özellikli 3 donanım çözümünü bağlayabiliyor ve bu, çok çeşitli makineler ve neredeyse tüm tesisler için durum izlemeyi mümkün kılıyor. Tüm sistemler için durum raporları, OPTIME uygulamasında net bir şekilde görselleştiriliyor.

OPTIME’nin 2020 yılında piyasaya sunulmasıyla birlikte otomotiv ve endüstriyel tedarikçi Schaeffler, makineler ve sistemler için yenilikçi bir durum izleme sistemi sundu. Herhangi bir uzmanlık bilgisi gerektirmeden kolayca devreye alınabilen sistem, maliyetini kısa sürede amorti edebilecek kadar ekonomik. OPTIME, en son güncellemeyle artık Schaeffler’in durum izleme sistemleri olan (CMS) SmartCheck ve ProLink’i de entegre ediyor. OPTIME bu nedenle çok çeşitli makineler ve hatta çoğu zaman tüm tesisler için durum izlemeyi mümkün kılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Schaeffler Endüstri 4.0 Stratejik İş Alanı Başkanı Rauli Hantikainen, “OPTIME, bakım ekiplerinin hemen harekete geçmesini sağlayan anlamlı analiz sonuçları sağlıyor. Sonuç olarak müşterilerimiz duruş sürelerini azaltıyor ve makinelerinin karlılığını artırıyor” diyor.

Kesinti sürelerini önleyin, kârlılığı artırın

Özellikle sistem yoğun proses endüstrilerinde faaliyet gösteren şirketler için planlanmamış arıza sürelerinden kaçınmak daha fazla kârlılık anlamına gelir. Mesajlar kullanıcı dostu olduğundan ve kritikliğe göre önceliklendirildiğinden, akıllı telefon veya masaüstü uygulaması aracılığıyla OPTIME’ye sahip müşteriler, yüzlerce makinede bile tesislerinin durumunu sürekli olarak görebiliyor. Sonuç olarak, kurum içi bakım personeli ve hatta hizmet şirketleri bakım önlemlerini, personel kullanımını ve yedek parça tedarikini zamanında ve düşük maliyetli bir şekilde planlayabilir. Kullanıcılar, diğer hizmetlerden yararlanmak isteyip istemediklerine ve hangilerine karar vereceği esnekliğine sahip. Modüler hizmet konsepti, çevrim içi, uzaktan veya yerinde hizmetler sunuyor.

Durum izleme kolay olabilir

Endüstriyel ortamdaki dijital hizmetlerin kullanıcıları, sağlanan bilgilerin kolayca anlaşılmasını; donanım ve yazılımın karmaşık olmamasını bekler. Schaeffler’in durum izleme sistemleri, Schaeffler teknik bilgisinin yardımıyla sistem konfigürasyonu ve veri analizi büyük ölçüde otomatikleştirildiğinden, ekstra niteliklere ihtiyaç duymadan kullanılabilir. Bu entegre bilgi, yalnızca kablosuz tek kanallı sensörlere sahip yüksek düzeyde ölçeklenebilir OPTIME çözümünün değil, aynı zamanda dinamik hız, yük koşullarına sahip ve 85 santigrat dereceyi aşan sıcaklıklara sahip ortamları içeren makineler için iki sistem olan tek kanallı sistemin ayrılmaz bir parçasıdır. CMS SmartCheck ve çok kanallı CMS ProLink gibi Schaeffler’in durum izleme çözümleriyle operatörler ve bakım personeli, uygulama aracılığıyla tesisteki hemen hemen her makinenin durumunu izleyen uzman bir göze sahip olur.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Yazılım Kuruluşları

Standart Pompa, servis kalitesini bulutların üstüne çıkarıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Yılda 50 bin adetlik pompa üretimi, Türkiye geneline yayılmış bayi ve servis ağı, 100’ü aşkın ülkeye ihracatıyla sektörünün öncü isimlerinden Standart Pompa, yeni teknolojilerle satış sonrası hizmet kalitesini daha da yukarıya çıkaracak adımlar atıyor. Türkiye genelinde 100’ü aşkın servis ile müşteri isteklerini cevaplayan kuruluş, hizmet prosedürlerini bulut tabanlı teknolojilerle online hale çeviriyor.  

Hayata geçirilen bulut tabanlı Online Teknik Servis Programı sayesinde Standart Pompa, servis sırasında gerçekleştirilen tüm hizmetleri eksiksiz değerlendirebilecek. Servis formları hızlı bir şekilde iletilebilecek, servis öncesi ziyaret bilgilendirmeleri SMS ile yapılacak, servis hizmeti sonrası online anketler ile verilen hizmetin kalitesi izlenebilecek. Tüm süreçler daha hızlı ve daha kolayca gerçekleştirilecek. 

Online Teknik Servis Programı, Standart Pompa ve servisleri arasındaki iletişimi kusursuz bir hale dönüştürürken, nihai kullanıcıların da aldığı hizmetin çok daha iyi olmasını sağlayacak. Hizmet veren servislerin verimliliği anında tespit edilebilecek, sunulan her hizmetin gerektiğinde hızlı müdahalelerle müşteri memnuniyetine dönüşmesi sağlanacak. Üstelik kağıt formların ortadan kalkması sayesinde çevrenin korunmasına da katkı sağlanmış olacak.

İlk olarak Türkiye genelinde en fazla hizmet veren 50 servis ile başlatılan pilot uygulama, ardından tüm Standart Pompa servislerinde kullanılmaya başlanacak.

Bu hizmet ile Standart Pompa, servis kalitesini ve müşteri memnuniyetini bulutların üstüne çıkaracak.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku
Advertisement

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com