Siemens Yeni Balans Vanaları ile Enerji Tasarrufu İçin Konfordan Vazgeçmek Gerekmiyor
Yıllar önce lüks olarak görülen ısıtma, soğutma ve iklimlendirme sistemleri (HVAC – Heating, Ventilating, Air Conditioning) günümüzde her türlü yapının en önemli ihtiyaçları arasında yer alıyor. Özellikle konutların en büyük masraf kalemlerinden biri haline gelen enerjinin tasarrufunun sağlanması ve böylece giderlerin azaltılması için HVAC sistemlerini tamamlayıcı nitelikte vanalar kullanılması gerekiyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, ısıtma ve iklimlendirme sistemlerinin sağladığı enerji tasarrufuna katkıda bulunacak yenilikçi vanalar da kullanıma geçiyor.
Vanaların kaliteli malzemeden üretilmesi ve uzun ömürlü olması önemli bir artı iken, enerji ihtiyacının çok daha yoğun olarak hissedildiği yapılarda farklı ihtiyaçlara da yanıt vermesi gerekiyor. Siemens Bina Teknolojileri Bölümü’nün geniş Acvatix ürün portföyünde bulunan kombine balans vanaları; yüksek kaliteli ve uzun ömürlü olmasının yanı sıra, basit kurulumu ve sunduğu esneklik sayesinde her türlü yapıda uygulama koşulunda planlama ve tesis tasarımı aşamasında zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlarken, sistemin işler hale gelmesini de kolaylaştırarak, hem tesis genişlemelerinde hem de yenileme çalışmalarında ideal bir seçenek olarak merkezi ısıtma sistemi, havalandırma sistemi ve oda uygulamaları için tercih ediliyor.
Farklı İşletme Koşulları İçin Yüksek Esneklik
Akış hızları 30 l/h ila 8,6 m3/h, nominal büyüklüğü DN 10 ila DN 50, basınç sınıfı ise PN 10 ila PN 25 aralığında bulunan yenilikçi Acvatix balans vanaları; hem ISO 7-1 uyumlu olarak içten dişli, hem de ISO 228-1 uyumlu olarak dıştan dişli seçenekleri barındırıyor. Bu çeşitlilik; basit radyatörlerden, çok daha kompleks ısıtma, soğutma ve iklimlendirme sistemlerine kadar geniş bir yelpazede Acvatix balans vanalarının uygulanmasını mümkün hale getiriyor.
Sıradan vanalardan farklı olarak, Acvatix portföyünde bulunan vanalar; sıcaklığı denetleyen bir kontrol vanasını, hidrolik yapıdaki basınç dalgalanmalarından korunmak için bir diferansiyel basınç kontrolörünü, gereken maksimum volümetrik akışı ayarlamak için bir ön ayar ölçeğini ve diferansiyel basınç ölçümü için basınç ölçüm noktalarını aynı gövdede buluşturuyor. Bu sayede enerji verimliliğine kayda değer katkı sağlayan kombine vanalar; eşanşörlere gereksiz ısı iletilmesini önleyip, üretilen ısı ve soğutmanın en verimli şekilde kullanılmasını sağlayarak masrafları azaltıyor. Kullanıcı dostu, ön ayarlı ölçüm ile sistemin devreye alınması kolaylaşırken, entegre diferansiyel basınç kontrolörü de hidrolik dengelemeyi basitleştiriyor. Acvatix balans vanaları, tüm çalışma koşullarında sistemlerin kontrol hassasiyetini yükseltmekle kalmıyor, volümetrik akışın hassas ayarı sayesinde ısıtılan odalarda veya zonlarda enerji tasarrufunun konfordan taviz vermeksizin gerçekleşmesine olanak tanıyor.
Güvenlikten Ödün Vermeyen İnovasyon
Siemens’in kendi HVAC laboratuarlarında yoğun testlerden geçirilen yenilikçi Acvatix vanalar, her türlü işletme koşulunda güvenli kullanım sunuyor. İç kontrol vanasındaki basıncı sabit tutan entegre diferansiyel basınç kontrolörü; volümetrik akışın, hidrolik sistemdeki basınç dalgalanmalarından etkilenmeden oluşmasına sebep olurken, diferansiyel basınçtan bağımsız kontrol edilen vanalar, ön ayar özelliği sayesinde hem genişleyen hem de yenilenen tesisler için güvenli sıcaklık kontrolü sağlıyor.
Acvatix ürünlerinin bir parçası olduğu Siemens Çevre Portföyü, 2012 mali yılında, bir önceki yıla oranla yüzde 10 oranında artışla 33.2 milyar Euro gelir sağladı. Siemens, aynı dönem içinde dünya çapındaki karbondioksit salımını ise 332 milyon ton azaltmayı başardı. Bir önceki yıl, 317 milyon tonla dünyanın en büyük şehirleri arasında ön sıralarda yer alan İstanbul, Berlin, Delhi, Hong Kong, Londra, New York, Singapur ve Tokyo’nun toplam karbondioksit salımına eşit tasarruf sağlayan Siemens’in 2012 mali yılınd ulaştığı 332 milyon tonluk tasarruf ise Almanya’nın yıllık karbondioksit salımının yüzde 40’ına eşit.
Bu haberin PDF formadı için tıklayın>> Acvatix_KombiVana