Connect with us

Aktüatör

Elektrikli aktüatör

Yayın Tarihi:

on

Elektrikli aktüatörler, içerlerinde bulunan elektrik motoru vasıtasıyla elektrik enerjisini mekanik enerjiye dönüştürerek vananın açma – kapama kontrolü sağlayan sistemlerdir.

 

Elektrik motoru ile elde edilen tahrik kuvveti, dişlilerin gövde içerisinderotasyonel hareketini sağlar. Dişli sistemi tüm dönüş boyunca sabit tork eldeedilmesini sağlar. Elde edilen hareket, aktüatöre akuple edilmiş vananın açma -kapama işlevini yerine getirir. Akuple edilen vananın özelliğine ve akışkontrolü ile ilgili müşteri isteğine bağlı olarak, Açma-Kapama KontrollüElektrikli Aktüatör, Oransal Kontrollü Elektrikli Aktüatör, BataryalıElektrikli Aktüatör ve Yerinde Kontrollü Elektrikli Aktüatör olaraküretilmektedir.

Elektrikli aktüatörler, vana kontrolünde en çok kullanılan kontrolelemanlarındandır. Elektrikli aktüatörlerin görevleri vananın açılmasınısağlamak, vanayı kapatmak ya da vanayı istenilen açıklıkta tutmak olaraközetlenebilir. Elektrikli aktüatörler AÇ/KAPA ya da ORANSAL olarak farklıuygulamalarda kullanılabilir. Küresel vana, kelebek vana, glob vana, bıçaklıvana gibi birçok vananın kontrolünde elektrikli aktüatörler kullanılır.

Elektrikli aktüatörlerin kullanılma sebepleri,

– Elektriğinher yerde ulaşılabilir olması

– Azenerji tüketimiyle yüksek moment elde edebilmek.

– Ürünlerinuzun ömürlü olması.

– Ürünlerindaha kompakt ve hafif olması.

– Hassasoransal kontrol imkanı.

– Yüksekkoruma sınıfı.

– Genişçalışma gerilimi aralığı.

– Genişmaksimum dönme açısı toleransı.

Şeklinde sıralanabilir.

Elektrikli Aktüatörün Çalışması:

Elektrikliaktüatöre besleme gerilimi(85-265VAC ya da 24VDC) uygulandığında, aktüatör içindekimotor ve dişliler dönel bir kuvvet üretir. Bu kuvvet vana milinin hareketetmesini sağlar. Bu harekete göre vana açılır ya da kapanır.

ÇalışmaKoşulları

Gövde KorumaSınıfı: IP67

GövdeMalzemesi: Alüminyum Enjeksiyon

GövdeKaplaması: Elektrostatik Toz Boya

ElektrikBesleme: 85-265VAC, 24VDC

Motor: AC Tersinir(Reversible) Motor, DC Fırçalı Motor

LimitSwitchler: 2x Açma/Kapama SPDT, Max 250VAC 5A

Yardımcı LimitSwitchler: 2x Açma/Kapama SPDT, Max 250VAC 5A

PozisyonGöstergesi: Sürekli, AÇIK/KAPALI şeklinde

ManuelKontrol: El çarkı ile

İç Isıtıcı: 5W

Kablo RakorÖlçüsü: M20x1,5

DişliYağlaması:

OrtamSıcaklığı: -20°C’den +80°C’ye

Ek Seçenekler

  •  LED’liPozisyon Göstergesi
  •  OransalKontrol Ünitesi
  •  RBA– Şarj Edilebilir Akü Ünitesi
  •  IP68Su Altında Çalışabilme Özelliği
  •  ATEXSertifikalı Elektrikli Aktüatör(Ex d IIB T4)
  •  LCA-1Switchli Yerel Kontrol Ünitesi
  •  LCA-2LCD Ekranlı Yerel Kontrol Ünitesi

 

OransalKontrol Ünitesi (PCU)

OransalKontrol Ünitesi, elektrikli aktüatörün vanayı istenilen oranda açmasını veya kapamasını kontrol eden ünitedir. 4 – 20 mA giriş akımı uygulanarak vananın açılması veya kapanması çok hassas bir şekilde ayarlanabilir. Oransal kart girişine uygulanan 4 mA akıma kadar vana kapalıyken, 4 mA itibariyle akım değerindeki artış oranına göre açılmaya başlar. Giriş akımı 20 mA değerine ulaştığında vana tamamen açılır.

Tork Switchi:

Vananın arasına herhangi bir şey sıkışması durumunda sistem zorlanacak ve aşırı akım çekecektir. Torkswitchi bu gibi durumlarda sistem aşırı akım çekmeden evvel müdahale ederek sistemi durdurur.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Aktüatör

SAUTER’in BIM kütüphanesine yeni modeller eklendi

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Yapı Bilgi Modellemesi olan BIM’e dayalı dijital bina planlamaları artık bir standart haline geldi. BIM kütüphanesini 2017 yılında kullanıma sunan SAUTER, o tarihten bu yana başta HVAC sektörü olmak üzere tüm yapı döngüsünü kapsayan projelerde mimarları, mühendisleri ve bina planlayıcılarını destekliyor. SAUTER’in BIM kütüphanesi veri tabanına yakın zamanda akıllı aktüatör CAD ve Revit model verilerinin yanı sıra, basınçtan bağımsız ayarlama vanalarının yeni modelleri de eklendi.

Akıllı Aktüatör BIM modeline dayalı bir ısıtma grubunun görselleştirilmesi

Genellikle masraflı ve esnek olmayan inşaat projeleri, yoğun planlama gerektirir. Pazara çok fazla oyuncu dahil oluyor ve dolayısıyla karşılıklı bağımlılık oranları da yükseliyor. Ayrıca, farklı ekipman sistemlerinin planlama süreçlerinin birbiriyle bağlantısı, disiplinlerarası ya da bina sürecinin tümünü kapsayacak. Bu nedenle, öngörülemeyen olaylar ne kadar geç gerçekleşirse, son teslim tarihleri ​​ve maliyetler üzerindeki etkisi o kadar büyük oluyor. Bu soruna çözüm olarak geliştirilen Yapı Bilgi Modellemesi BIM, binaların ilgili her uzman tarafından erişilebilen dijital verilerle geliştirilmesini ve işletilmesini sağlıyor.

Bu amaçla tüm bina verileri yaşam döngüsü boyunca BIM ile kaydedilirken ilk adım, yeni bina projesini test etmek için bir model oluşturmakla başlıyor. Günümüzde standart haline gelen BIM’e dayalı dijital bina planlaması, tüm inşaat sahalarında küresel olarak mevcut ve bu çoğu zaman zorunlu bir işlem.

SAUTER’in BIM kitaplığı

Küresel vanalar (AKM 115SA), havalandırma damperleri ve VAV sistemleri (ASM 115SA), küresel vanalara uygun akıllı aktüatörlerin BIM modellerini ve bunlara uygun I/O modüllerini (SAIO​​100) içeren SAUTER’in BIM kitaplığı; yeni NRFC4 fan-bobin kontrolörü ve basınçtan bağımsız kontrol vanaları, UVC102MF065…100, UVC 106 ve VDL050…100 serileri ile hidronik dengelemede dijital çözümlerle tamamlanıyor. 2 noktalı kontrolörler ve kabinlere kadar vanalar, aktüatörler, sensörler ve oda birimlerinin verilerini içeren SAUTER’in BIM kitaplığı, sezgisel arama ve filtre seçenekleri ile doğru ürünleri bulmayı kolaylaştırıyor. SAUTER, tüm BIM modellerini Autodesk planlama ürünleriyle uyumlu Revit dosyaları ve CAD dosyaları olarak tedarik ediyor. SAUTER’in BIM kitaplığı aracılığıyla her yıl yaklaşık 6.000 BIM nesnesi indiriliyor. SAUTER bu şekilde, müşterileri ve ortakları için günlük işleri kolaylaştırıyor.

Yapı Bilgi Modellemesi

BIM’ın 2000’li yılların başında tanıtılması ve yaygınlaşması, mühendislik aşamasından çelik konstrüksiyon yapımına kadar inşaat sektörünün dijitalleşmesine önemli bir katkısı oldu. Merkezi bir veri tabanındaki tüm ilgili tarafların bütünsel bir görünümü ile karakterize edilen bir süreç olan BIM ile bina simülasyonları ve 3B görselleştirmeler, yalnızca tasarım kararlarına yardımcı olmakla kalmıyor; sanal modelde yapılan değişiklikler otomatik olarak tüm planlara aktarılıyor. Bu, ilgili herkesin her zaman güncel olduğu anlamına geliyor. Merkezi dokümantasyon deposu, ilgili verilerin anında ve sürekli olarak mevcudiyeti ve planlamaya dahil olanlar arasında geliştirilmiş bilgi alışverişi, planlama sürecinde artan üretkenliğe yol açar. BIM’in ve SAUTER gibi üreticilerin modellerinin yardımıyla mimarlar, mühendisler ve uzman planlamacılar arasındaki iş birliği, işlem maliyetleri, teslim tarihleri, kalite ve verimlilik açısından önemli ölçüde optimize edilebilir.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Aktüatör

AUMA CDT Yazılımı için yeni tasarım

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

AUMA, devreye alma ve arıza tespit aracının (CDT) tamamen yeniden tasarlanmış yeni bir sürümünü piyasaya sürdü. Yeni AUMA CDT 2020 sürümü, bir Windows dizüstü bilgisayar kullanarak AUMA aktüatörlerinin hızlı ve kolay kurulumuna, devreye alınmasına ve arıza tespitine kolaylıkla olanak sağlamaktadır.

Modern kullanıcı arayüzü ve kapsamlı işlevleri sayesinde, AUMA CDT devreye alma, bakım ve sorun giderme sırasında zaman ve maliyetten tasarruf etmeye yardımcı olur. Başlangıçta AUMA’nın kendi servis uzmanları için tasarlanmış olan yüksek performanslı yazılım aracı artık işlevlerinin çoğunu kayıtlı kullanıcılara sunmaktadır. Bu işlevler arasında, açma-kapama torklarının ve son konumların ayarlanması, aktüatör parametrelerinin değiştirilmesi ve uzaktan bluetooth bağlantısı ile aktüatör kontrolünü içermektedir. Yeni sürüm ayrıca, kullanıcıların servis talepleri oluşturmasına ve ayrıntılı analiz için aktüatör verileriyle anlık görüntü dosyalarını AUMA Cloud’a yüklemesine olanak tanımaktadır.

Ayrıca kontrol sistemi entegrasyonu içerisinde Profibus ve Modbus gibi master fonksiyonları da mevcuttur. Güçlü bir proses veri monitörü ile I/O arayüz simülatörü gibi kapsamlı teşhis fonksiyonları servis ve teşhis sürelerini oldukça kısaltmaktadır.

Yeni sürüm CDT, aktüatöre Bluetooth bağlantısı için tamamen optimize edilmiş bir iletişim protokolünden yararlanarak, önemli ölçüde daha hızlı veri aktarımı sağlamaktadır. Yeni bir merkezi AUMA kullanıcı yönetimi sistemi, yetkisiz erişime karşı korumayı geliştirmektedir.

AUMA CDT, AC 01.2 aktüatör kontrollerine sahip SA ve SQ serilerinin yanı sıra SGx ve SVx aktüatör serisi aktüatörleri de desteklemektedir. Ayrıca yeni PROFOX serisi aktüatörlerde bağlantı ve kontrol seçeneklerini de içermektedir. AUMA CDT yazılımının yeniden tasarımı, kullanıcılara AUMA aktüatörlerini çalıştırmak için mümkün olan en iyi destek araçlarını sağlama konusundaki sürekli taahhüdünü bir kez daha desteklemektedir. Akıllı telefonlar ve tabletler için AUMA Assistant Uygulamasının yeni bir sürümü de mevcuttur. Sürüm 4.0 hızlı Bluetooth iletişimi sağlamakta ve AUMA PROFOX aktüatörlerini desteklemektedir..

AUMA CDT, Yazılım indirme sayfasından ücretsiz olarak edinilebilmektedir. AUMA Assistant Uygulaması ise Google Play’de ve Apple App Store’da ücretsiz olarak indirilebilmektedir.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Aktüatör

AUMA’nın yeni akıllı aktüatörü: PROFOX

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Bir tilki kadar kurnaz, adapte edilebilir ve dayanıklı: AUMA’nın yeni akıllı aktüatör serisi PROFOX kullanıma hazır.

Bir tilki ve bir elektrikli aktüatörün ortak noktasının ne olduğunu düşünebilirsiniz? Söz konusu aktüatör AUMA’nın yepyeni PROFOX’u ise ikisi arasında çok fazla sayıda benzerlikler bulunmakta. İsmi gibi PROFOX da sadece kurnaz ve adapte edilebilir değil, aynı zamanda son derece dayanıklı. PROFOX, AUMA’nın elektrikli aktüatör geliştirme ve üretimindeki 50 yılı aşkın deneyimi ile geliştirdiği, yeni özelliklere ve mükemmel bir maliyet-fayda oranına sahip yüksek performanslı bir aktüatör serisidir. Yüksek esneklik ve geleceğe dönük arayüzler gerektiren uygulamalara yönelik akıllı ve kompakt PROFOX serisi, hızlı ve hassas konumlandırma ile su arıtma, kombine ısı/enerji santralleri, proses endüstrileri ve gemi inşası dahil olmak üzere tüm sektörler için uygun çözüm sunmakta.

Marifetli-Kurnaz: Dahili zekası sayesinde yeni PROFOX aktüatör serisi, hem basit açma-kapama görevi hem de zorlu modülasyon uygulamaları için aynı seviyede çözüm sağlayabilmektedir. Ayarlanabilir motor hızı ile sapma olmadan hızlı ve hassas konumlandırma yapabilmektedir. Yumuşak kalkış ve yumuşak durdurma işlevi de vanaların ömrünü uzatmaktadır. Yüksek mekanik verimlilik ve düşük bekleme tüketimi sayesinde işletme maliyetlerini düşürmektedir. PROFOX aktüatör serisi yenilikçi sistem kontrolü ile IIoT uygulamaları için uzun süreli kullanılabilirlik ve geleceğe yönelik uygun çözümler sağlayacaktır.

Adapte edilebilir – Uyarlanabilir: AUMA PROFOX aktüatörleri sürgülü, kelebek ve küresel vanalarla çalışmaya uygun çözümler sağlamaktadır. Çok turlu versiyonlar serisinde 10-100 Nm tork aralığı ve kısmi turlu versiyonlar serisinde ise 32 – 600 Nm tork aralığında seçenekler sunmaktadır. Doğrusal (lineer) aktüatör versiyonu da çok yakında bu seriye eklenecektir. Modüler tasarımı ve esnek yapılandırması yanında hızlı teslimat ve uygun fiyatlar sağlanabilmektedir. PROFOX aktüatör, otomasyon sistemine entegrasyonda en yaygın iletişim protokollerini desteklemenin yanı sıra gelecekteki gelişmeler için de modüler sisteme sahiptir. Kompakt tasarımı, PROFOX aktüatörlerin dar alanlara kolayca sığmasını sağlamaktadır.

Dayanıklı: PROFOX serisinin, tasarımı ve üretimi Almanya’da yapılmaktadır. En zorlu proses koşullarına bile dayanacak şekilde tasarlanmıştır. IP67 korumalı (isteğe bağlı IP68) yüksek kaliteli metal gövde ve EN ISO 12944-6 standardının en yüksek C5-M / C5-I korozif ortam gereksinimlerini karşılayan AUMA’nın benzersiz korozyon koruması, PROFOX aktüatörlerin +70°C / –30°C sıcaklıkları arasında uzun ömürlü kulanımını desteklemektedir.

PROFOX aktüatörlerinin kullanımı basit ve kolaydır. Kurulum ve devreye alma işlemleri, entegre butonları ile aktüatörün üzerinden yapılabileceği gibi Bluetooth bağlantısı ile “CDT” uygulaması üzerinden bilgisayardan ya da “AUMA Asistant” uygulaması ile akıllı telefondan hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmektedir. FOX-EYE gösterge ışığı ve kapak üzerindeki bir mekanik pozisyon göstergesi, aktüatör durumu uzaktan açıkça görülebilmektedir.

Yeni PROFOX serisi aktüatörler benzersiz zeka, hassasiyet, verimlilik ve esneklik ile uygun fiyata farklı sektörlerde çözümler sunmaktadır.

Detaylı bilgi için www.profox.auma.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com