Atıksu yönetimi
Atık su terfi istasyonlarında yüksek verim

İçerdikleri maddeler nedeniyle, atık suların terfi edilmesi insan sağlığı ve çevre temizliği açısından büyük önem taşıyor. Atık sularda bulunan katı maddeler, WC atıkları, atık yağlar ve homojen olmayan katı atıklar dolayısıyla, terfi için özel ekipmanlar gerektiriyor. Baymak’ın teknoloji çözüm ortağı DAB firmasının Fekabox ve Fekafos atık su terfi istasyonları hem kaliteli hem kullanıcı dostu olacak şekilde tasarlandı. Alternatifli giriş çıkış bağlantıları ve bu noktalara işaretlenen semboloji sayesinde, Fekabox ve Fekafos kullanım kolaylığı sağlıyor. Tüm bağlantı noktalarında koku ve hijyen koşullarını karşılayacak sızdırmazlık ekipmanları bulunuyor.
Fekabox ve Fekafos atık su terfi istasyonları ortalama 8 mm kalınlığında geri dönüştürülebilir polietilen malzemeden üretildiği için düşük taşıma ve kurulum maliyetlerine sahip. Koku problemine yol açmayan istasyonlar korozyon ve mekanik yorulmaya karşı da dayanıklı.
Baymak güvencesiyle sunulan atık su terfi istasyonları; Fekabox 110, 200, Fekafos 280, 280 Double, 550 Double, 1200, 1700, 2200 ve 3600 modelleri ile geniş bir yelpazeye sahip. İstasyonlar ihtiyaç duyulabilecek aksesuarlar ile beraber tedarik ediliyor, ayrıca uygun pompalar ve pano uygulama seçilip cihaza ekleniyor. Baymak bu sayede kullanıcılara esnek bir sistem ve uygulama alanı sunuyor.
Türkiye iklimlendirme sektörünün öncü markası Baymak, Fekabox ve Fekafos ürünleri ile sunduğu verimlilik, düşük enerji tüketimi, bakım maliyeti, kolay kurulum ve uygulama, korozyonun tamamen engellenmesi, işçi sağlığı ve yaygın servis ağı gibi avantajlarla sektörde fark yaratmayı sürdürüyor.
Atıksu yönetimi
Wilo’dan atık su transferi için yerli üretim sistem

Suya ve geleceğe yön verme hedefiyle yol alan Wilo, ülkemizde pek çok atık su toplama ve transfer merkezinde tercih edilen Wilo-EMUport ıslak montaj terfi istasyonunu artık Türkiye’de üretiyor. 1200mm’den 3000mm’ye varan çaplarda, 12000mm yüksekliğinde DN200 çıkış çapına kadar pompaların içerisine yerleştirilebilen HDPE şafta sahip terfi istasyonu, paslanmaz çelik veya Polietilen borulama ve iç aksam gibi seçenekleri ile uygulama alanına göre malzeme seçim olanağı sunuyor.
İleri teknolojisi ve uzman kimliğiyle dünyada 148 ve Türkiye’de 28 yıldır faaliyet gösteren pompa sistemleri sektörünün öncü markası Wilo; insanlar, ürünler, hizmetler, fabrikalar ve makineler arasında ağ bağlantıları oluşturarak akıllı çözümleri hayata geçirmek için dijitalleşmeden etkin şekilde yararlanıyor. Aynı zamanda yerel üretime de büyük bir önem veren Wilo, bu kapsamda Wilo-EMUport ıslak montaj terfi istasyonunu Türkiye’de üretiyor.
Atık su toplama ve transfer sistemlerinde esnek üretim opsiyonu
Atık su transferinde işletim güvenilirliği yüksek, müşteri taleplerine göre esnek çözümler sunabilen ve kolay kurulum sağlayan sistemler üretmeyi amaçlayan Wilo, Wilo-EMUport ıslak montaj terfi istasyonu ile birçok avantaj sağlıyor. 1200mm’den 3000mm’ye varan çaplarda, 12000mm yüksekliğinde DN200 çıkış çapına kadar pompaların içerisine yerleştirilebilen terfi istasyonu, tabanındaki konik yapı sayesinde tabanda çamur çökelti oluşumunu engelliyor. Havalandırma sistemi ve ex-proof fan sayesinde gazların tehlikesiz ve kokusuz bir şekilde transferini sağlayan terfi istasyonu, betonerme taban yapısı sayesinde yeraltı suyu sızıntılarına karşı koruma ve titreşimsiz çalışma olanağı sunarken müşteri taleplerine göre özel vana odalı seçeneği ile de bakım ve işletim kolaylığı sağlıyor.
Zorlu koşullarda dahi yüksek dayanıklılığa sahip HDPE malzeme kullanımı sayesinde korozyona karşı dayanıklılığı, teorik olarak 100 sene hizmet ömrüne sahip olması ve çevre dostu yapısıyla benzerlerinden ayrılan Wilo-EMUport ıslak montaj terfi istasyonu, yüksek işletim güvenilirliği ile de kullanıcılarına avantaj sağlıyor.
Atıksu yönetimi
Atık su verileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirilecek

Kentsel yaşam ve endüstriyel faaliyetler sonucu oluşan atık su verileri TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Atık Su Bilgi Sistemi Genelgesi’ni yayınladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre genelge ile kentsel yaşam ve endüstriyel faaliyetler sonucu oluşan atık sular için;
- Arıtılarak alıcı ortama deşarj edilen atık su miktarı,
- Arıtılarak yeniden kullanılan (endüstriyel yeniden kullanım, tarımsal sulamada kullanım, park bahçe sulamada kullanım) atık su miktarı,
- Atık su altyapı sistemine bağlanan atık su miktarı,
- Arıtma çamuru miktarı ve bertaraf yöntemi kayıt altına alınarak, atık su envanteri oluşturulması hedefleniyor.
Genelge kapsamında belediye, organize sanayi bölgesi yönetimi, serbest ve/veya endüstri bölgesi yönetimi, sanayi sitesi veya kooperatifi, sanayi tesisi, turizm tesisi veya site yönetimi ve evsel atık su üreten diğer tesislerin tamamının, Entegre Çevre Bilgi Sistemi üzerinden veri girişi yapması gerekecek. Bu bilgilerin doğruluğu da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından kontrol edilecek.
Genelge ile aynı zamanda Atık Su Arıtma Tesisi Enerji Teşviki ve Atık Su Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi verme süreçleri de Atık Su Bilgi Sistemine entegre edildi. Genelgenin yürürlüğe girmesi ile 5 Mayıs 2015 tarih ve 2015/6 sayılı “Atık Su Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi” ve 23 Haziran 2006 tarih ve 2006/15 sayılı “Atık Su Arıtma Tesisleri için İş Termin Planı Genelgesi” yürürlükten kaldırılmış oldu. (Kaynak: yesilekonomi.com)
Atıksu yönetimi
Masdaf Ukms serisi pompalar, biyolojik hayatı ve insan sağlığını koruyor

Çevreci anlayışla dizayn edilen Masdaf Ukms serisi pompalar, kanalizasyon sularını ve endüstrilerdeki atık suları ortama koku yaymadan ve atık su sızdırmadan transfer ederek biyolojik hayatı ve insan sağlığını koruyor.
Masdaf, kirli ve atık suların transferinde kullanılan pompa teknolojilerinde yüksek dayanım ve sızdırmazlık değeri sunuyor. Çevreye dost yapıda dizayn edilen Ukms serisi pompalar, kanalizasyon gibi kirli suları ve endüstrilerdeki atık suları ortama koku yaymadan ve atık su sızdırmadan transfer ederek biyolojik hayatı ve insan sağlığını koruyor. Yarım asra yaklaşan tecrübesiyle geliştirdiği pompa teknolojilerinde öncelikli olarak insan sağlığını, çevreyi ve verimliliği ön planda tutan Masdaf, bu anlayışla atık su transferi amacıyla 2inçten 10inçe kadar geliştirdiği “Ukms Serisi Kendinden Emişli Pompa”ları da 2002 yılında Türkiye’de ilk defa üreten yerli firma oldu.
Robust mil tasarımı ve güçlü yataklama elemanları sayesinde uzun yıllar zor koşullar altında çalışabilen ve acil müdahale pompası olarak da adlandırılan Ukms serisi pompaların, katı partikül geçirgenliği 76 mm’ye kadar çıkabiliyor. Kendinden emiş yapma özelliği sayesinde dip klapesi kullanılmasına gerek kalmıyor. Bu sayede pompanın transfer yapması için emme hortumunun transfer edilecek atık su içerisinde olması yeterli oluyor. Mekanik dayanımı yüksek olan pompalar özellikle otel, hastane ve endüstrilerdeki atık suların tahliyesinde dalgıç pompalar için sorun yaratan elastik malzemeleri uzun yıllar rahatlıkla basabiliyor. Şantiyelerde kazı sularının tahliye edilmesinin yanı sıra yağmur suyu ve taşkın sularının deşarj edilmesinde kullanılan Ukms serisi pompalar, dizel motor ve römorklu olarak da üretildiği için işletmelerin yanı sıra belediyeler tarafından da tercih ediliyor.
Muadillerine oranla ciddi fiyat avantajı sağlayan Ukms serisi pompalar, kolay temizlenebilme özelliğiyle de dikkat çekiyor. Pompanın gövdesinde bulunan temizleme kapağı sayesinde, basılan akışkanın içerisinde bulunan büyük partiküller, pompayı tıkadığında pompanın, tesisattan sökülmesine gerek kalmadan bakımı yapılarak, çalışır hale getirilebiliyor. Kolay bakım özelliği, acil müdahale durumunda sistemin kesintiye uğramadan çalışması açısından da büyük önem taşıyor.
Masdaf Ukms serisi pompalar, kanalizasyon sularının ve endüstrilerdeki atık suların transferinin yanı sıra sel baskınlarında biriken suların tahliyesinde ve yer altı su seviyesini düşürmek amacıyla her türlü drenaj işlerinde etkili çözümler sunuyor.
-
Pompalar2 ay önce
Japonya merkezli EBARA, Vansan’ı satın aldı
-
Petrol ve Gaz üretimi, Boru Hattı İnşaatı3 ay önce
Masdaf’tan petrokimya endüstrisinde yüksek verimlilik sağlayan “akıllı çözümler”
-
Ölçüm Cihazları ve Göstergeler1 hafta önce
Schaeffler SmartQB – Kolay anlaşılır metin gösterimleriyle durum izleme
-
Ölçüm Cihazları ve Göstergeler2 ay önce
PAKKENS, gıda ve sıhhi uygulamalara özel diyafram ayırıcılı sistemlerle fark yaratıyor
-
Hidroforlar3 ay önce
KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi, Standart Pompa’yı seçti
-
Etkinlikler3 ay önce
Atık teknolojileri ve geri dönüşüm sistemleri Entech Fuarı’nda görücüye çıkıyor
-
Vanalar2 ay önce
Orion Isı, yeni web sitesi tasarımı için Moneta’yı tercih etti
-
Petrol ve Gaz üretimi, Boru Hattı İnşaatı2 ay önce
Zorlu petrol sahalarının çözüm ortağı Standart Pompa