Connect with us

Akışkan Transferi

Yeni nesil IoT proses kontrol sensörleri

Yayın Tarihi:

on

Omron’un yeni E8FC Akış sensörleri ve E8PC Basınç sensörleri, farklı sıvılar ve gazların kullanıldığı endüstriyel işlemlerin kontrolü için yeni nesil çözümler sunuyor.
Bu benzersiz teknolojiyle ana akış veya basınç parametreleri çift izlemeye tabi tutulur. Bu teknoloji aynı zamanda sıcaklığı kontrol eder, parlak renkte görsel sinyaller ile işlem anomalilerini bildirerek önceden öngörülmelerini sağlar ve kolayca görülebilir siyah beyaz organik gösterge üzerinde doğru parametrelerin hatasız şekilde okunmasına olanak tanır.
Ayrıca, IO-Link haberleşme standardı COM3’ün yüksek hızı sayesinde bu sensörler, izlenen sistemin durumunu aktarmanın yanı sıra kendi kendine tanıdan elde edilen verileri ve parametreleri tespit edebilir.
Akış ve basınç kontrolüne yönelik E8FC/E8PC sensörleri, Omron’un “Dikey Entegrasyon Konsepti”ni tamamlamada atılmış bir diğer adımdır. Bu konsept, otomasyon piramidinin en alt seviyesinden izlenmiş işlem verilerinin aktarılmasını ve ayar parametrelerinin en üst seviyesinden aşağıdaki her bir sensöre aktarılmasını sağlar.
Yeni E8FC sensörleri, kalıp ve kaynak makinelerinde soğutma sıvısı anomalilerinden kaynaklanan ani duraklama ve arızaları önlemek için otomotiv endüstrisinde kullanılabilir. Ayrıca, hidrolik basıncın hassas bir şekilde izlenmesi sayesinde yeni E8PC, farklı türde pres makinelerinde veya CNC gibi gelişmiş makine ile işleme merkezlerinde ya da farklı merkezlerde baskı ve işlem kusurlarını önlemek için uygulanabilir.
Otomotiv endüstrisi için uygun olan bu teknolojiden farklı diğer endüstriler de faydalanabilir. Bunlar arasında hem üretim süreci boyunca hem de nihai üründe büyük zarara yol açabilecek bir işlem hatası veya anomalisini tespit etmeye önem veren endüstriler sayılabilir. Yeni E8FC/E8PC, bu sorunları önceden öngörmek ve bildirmek için etkili bir çözüm olarak kullanılabilir.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Akışkan Transferi

Patlama tehlikesi altındaki bölgeler için FLOWave Tip 8098 akış ölçer

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

FLOWave akış ölçerimiz artık ATEX onaylı olarak da mevcut. 

FLOWave Tip 8098, temassız bir SAW akış ölçerdir. Bu akış ölçer artık ATEX Bölge 2 ortamlarda kullanılmak üzere onaylanmıştır ve size azami işletim emniyeti sağlar.

ATEX onaylı FLOWave

FLOWave’in standart versiyonuyla karşılaştırıldığında, yeni varyant ATEX uyumlu kablo rakorları, M12 fiş ve bir basınç dengeleme ünitesi ile farklılık gösterir. Bu sayede cihaz, patlama riski bulunan ATEX Bölge 2 ortamlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Bu nedenle FLOWave sadece azami saflığa sahip ortamlarda akış ölçümü için tasarlanmış olmayıp, aynı zamanda alkoller, çözücü maddeler, boyalar ve vernikler gibi sıvılar için de uygundur.

Bir bakışta sunulan avantajlar

  • ATEX ortamında bile hassas akış ölçümü
  • Alkollerin ve çözücü maddelerin akış ölçümü için uygundur
  • Temassız çoklu parametre ölçümü:
  • Akış
  • Sıcaklık
  • Yoğunluk katsayısı
  • Akustik aktarma faktör

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Akışkan Transferi

Masdaf’ın yenilenen logosuyla mesajı: Daha ileri

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Pompa sektörünün öncü markalarından Masdaf’ın yeni logosu, 3 Ekim’de ISK Sodex-İstanbul Fuarı’ndaki standında düzenlediği lansman kokteyli ile tanıtıldı.

Akışkan sistemleri konusunda geliştirdiği inovatif ürünler ve sunduğu mühendislik hizmetleriyle 42 yıldır yurt içinde ve yurt dışında önemli referans projelerin çözüm ortağı olan “Masdaf” logosunu ve sloganını yeniledi.

Marka kimliğinde büyük bir değişim gerçekleştiren Masdaf’ın yeni logosu, daha dinamik ve modernize edilmiş bir yapıya sahip olacak şekilde tasarlandı. Buna göre Masdaf, değişen dünya dinamikleri, teknolojik gelişmeler ve müşteri beklentileri doğrultusunda ürün ve hizmet kalitesini “daha ileri” taşıyarak, iş ortaklarına “yenilikçi çözümler” sunmayı ve global ölçekte sürdürülebilir bir marka olmayı hedefliyor.

Tüm süreçlerinde yenilikçi ve müşteri odaklı bir yaklaşım benimseyen Masdaf, yenilenen logosunu ve kurumsal kimliğini ilk kez 3 Ekim’de ISK-Sodex Fuarı’ndaki standında düzenlediği lansman kokteyli ile tanıttı.

Lansman kokteylinde yaptığı konuşmada Masdaf’ın yenilenen yüzüyle ilgili bilgiler veren Masdaf Yönetim Kurulu Üyesi Denizhan Polatoğlu şunları söyledi: “Masdaf olarak akışkan sistemleri konusunda bir dünya markası olma arzusuyla çıktığımız yolda 42 yılı geride bıraktık. Bu süreçte hedeflerimize ulaşmak adına, Ar-Ge ve markalaşma çalışmalarının önemine inandık. Değişen dünya dinamikleri ve müşteri beklentileri; üretim teknolojilerimizde, Ar-Ge’mizde ve görsel dünyamızda en belirleyici unsurların başında geldi. Daima müşterilerimizin beklentilerinin de ötesinde ürün ve hizmetler sunmayı hedefledik. Müşterilerimizle sürdürülebilir bir iş birliği sağlamanın temelinde; geliştirdiğimiz inovatif ürünler ve müşteri odaklı hizmet anlayışımız kadar markalaşma adına yaptığımız çalışmalar da büyük önem arz ediyor. Bu anlayışla logomuzu da değişen müşteri gereksinimlerine uygun olarak ve markamızın ruhunu yansıtacak şekilde yeniledik.

Çünkü Masdaf olarak en büyük hedefimiz ‘her koşulda %100 müşteri memnuniyeti sağlamak’.

Yeni logomuzla da “müşteri odaklı” bir yaklaşım benimsiyoruz. Logomuzda kullanılan küçük harfler ile müşterilerimizin sesini yani beklentilerini ön planda tutuyoruz; logo etrafında kullanılan çerçevelerin kaldırılmasıyla da Masdaf’ın ürün ve hizmette sınır tanımadığı; müşterilerinin ihtiyaçlarına göre esnek ve çözüm odaklı bir yaklaşım benimsendiğini vurguluyoruz. Masdaf logosuyla birlikte kullanılan amblem ise ana hatlarıyla ileriyi gösteren ve modernize edilmiş bir üçgenden oluşuyor. Üçgeni oluşturan öğeler ise pompa eğrileri ve pompa çarklarından esinlenerek tasarlandı. Ok şeklinde bir görünüme de sahip olan amblem aynı zamanda firmamızın hedefini yani ‘daha ileri’ sloganını da destekliyor. Yeni sloganımızla da hiç durmadan çalışıp; yenilikçi akışkan teknolojileri geliştirerek yüksek katma değer sağlayacağımızı ve hem çözüm ortağı olduğumuz projeleri hem de Türk pompa sektörünü ‘daha ileri’ taşıyacağımızı vurguluyoruz” dedi.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Akışkan Transferi

Katı partikül içerikli akışkanlara yönelik eşsiz dispersiyon çözümler

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Dispersiyon birbiriyle karışmayan/neredeyse hiç karışmayan ve kimyasal bağ oluşturmayan en az iki maddenin karıştırılmasıdır. Dağınık faz olarak da adlandırılan dispersiyon aşaması esnasında madde, maksimum incelikte başka bir maddeyle dispers edilir. Bu sayede heterojen bir karışım meydana getirilir. Farklı katı cisimler içeren akışkan türleri oldukça çeşitlidir: kremler, losyonlar, çamur, boya, portakal suyu vb. LEWA, özel tasarım valflere sahip diyaframlı dozaj pompaları ile katı partikül içeren akışkanlara optimal çözümler sunmaktadır.

 Dispersiyon esnasında katı cisim birikmesi, valfin tamamiyle kapanmasına engel oluşturabilmektedir. Bu durumda akışkan aralıktan geri akış sağlayabilir. Valfin çok az aralanması durumunda ise aralıktan daha büyük boyuta sahip katı partiküller geçiş sağlayamaz.  

Katı partikül, düşük velositelerde valflerin ölü alanlarında tortulaşabilir. Bunun sonucunda düzensiz debi, aşınmada artış, basınç kaybı, düşük debi ve pompa arızası meydana gelir.

LEWA diyaframlı dozaj pompalarının, dispersiyon işlemine yönelik sunduğu bazı çözümler:
  • Pompa kafasındaki farklı malzeme birleşimler sayesinde farklı dispersiyonların sorunsuz transferi sağlanır
  • Hermetik sızdırmazlık: Yabancı cisim giremez
  • Abrasif dispersiyonlara uygun
  • Aerodinamik
  • Yüksek viskoziteli akışkanlarda basınç kaybına karşıt hareket oluşturulur, yeterli sıvı dozajlanması ve hacimsel debi sağlanır
  • LEWA intellidrive, emme strokunun uzatılmasına olanak tanır, böylece pompa farklı viskozitelere uyum sağlar
  • Pompa hızı kullanıcı gereksinimine göre ayarlanabilir
  • Soğuk ve sıcak akışkanlara uygunluk
  • Sıcak sıvı ile ısıtılmış pompa kafaları
  • Ürün, dozajlama işleminde gerilmez: Akışkanda segregasyon meydana gelmez.  

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com