Connect with us

Dernekler ve İlgili Kurumlar

Türkiye 1. Su Şurası, Su Verimliliği Çalışma Grubu’nun alt çalışma grupları çalışmalarına başladı

Yayın Tarihi:

on

Türkiye 1. Su Şurası, Su Verimliliği Çalışma Grubu’nun 4 Mayıs 2021 tarihli toplantısında kurulup 20 Mayıs 2021 tarihli toplantısında konsolide edilen alt çalışma grupları çalışmalarına başladı.

ARMATÜR Derneği’nin de üyeleri arasında yer aldığı Kentsel Su Verimliliği Alt Çalışma Grubu’nun ilk toplantısı, 26 Mayıs 2021 tarihinde İnönü Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof Dr. Mahmut FIRAT başkanlığında ile çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Toplantıda, halihazırda 23 üyesi bulunan Kentsel Su Verimliliği Alt Çalışma Grubu’nun ana çalışma başlıkları ve yol haritası belirlendi.

Buna göre, alt çalışma grubunun 24 Temmuz 2021 tarihine kadar her hafta Çarşamba günleri toplanması ve mevcut durumun analizi, karşılaşılan sorun ve darboğazların değerlendirilmesi, kısa-orta ve uzun vadeli çözüm önerilerinin belirlenmesi yönünde çalışmalar yürütmesi hedefleniyor.

Kentsel Su Verimliliği Alt Çalışma Grubu’nun bu süreç sonunda ise Su Verimliliği Çalışma Grubu’na bir Kentsel Su Verimliliği Çalışma Raporu tanzim etmesi öngörülüyor.

ARMATÜR Derneği’nin üyeleri arasında yer aldığı Endüstriyel Su Verimliliği Alt Çalışma Grubu’nun ilk toplantısı ise 27 Mayıs 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşti. Toplantıda Koordinatör Yardımcısı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden Erkan ŞAHİNAYA, İkinci Raportör ise TÜBİTAK Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü’nden Dr. Şeyma Karahan ÖZBİLEN oldu.

Toplantıda endüstriyel su verimliliği konusunda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı; yaşanan darboğazların teknik, finansal, idari ve yönetsel başlıklar altında ele alınması gerektiği ifade edildi.

Bu çerçevede, yasal mevzuat ve teknik idari alt yapının oluşturulması gerektiği de görüşüldü. Ölçüm ve izleme sistemleri ile güncel envanterlerin oluşturulması gerektiğine dikkat çekilirken, alternatif su kaynakları ve uygulamalarının yaygınlaştırılması gereği vurgulandı. Su verimliliğini artıracak ve yaygınlaştıracak sosyal ve ekonomik destekler ile teşviklerin geliştirilmesi de altı çizilen konular arasında yer aldı. Eğitim, farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarının geliştirilmesi gerektiği, su verimliliği konusunda deşarj kalitesine göre bir fiyatlama uygulaması yapılabileceği, havza bazlı çalışmalar ve bu konuda teşvikler verilmesinin faydalı olabileceği değerlendirildi. Ayrıca bu değişikliklerin sektör ve alt sektör bazında da yapılması gerektiği belirtildi. Su verimliliğine ilişkin fiyatlandırmadan elde edilecek gelirin sanayide teşvik mekanizmalarına dahil edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Teşvik mekanizmalarının uygulanması ve sanayicilerin de bu konuya kendilerini adapte etmeleri gerektiğinin altı çizildi. Su tasarrufu yapan kurum ve kuruluşlara kategori puanları verilebileceği önerisi getirildi. Bu sistem ile daha az su kullanan kurum ve kuruluşların belirlenebileceği görüşüldü. Bunlara ek olarak, enerji sektöründe uygulanan raporlama uygulamasına benzer olarak zorunlu su etütleri uygulanabileceği önerisi paylaşıldı. Buna göre firmaların kaç metreküp su kullanıldığı konusunda çalışmalar yapılabileceği ve özellikle KOBİ’lere teşvik verilebileceğine dikkat çekildi.

Endüstriyel Su Verimliliği Alt Çalışma Grubu’nun süreç tamamlanana kadar her hafta Perşembe günleri toplanması öngörülüyor.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Dernekler ve İlgili Kurumlar

Pompa ve Vana Sektörünün Zirvesi: 11. Pompa-Vana Kongresi “Su ve İnsan 5.0” İle Geliyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Pompa ve Vana sektörünün önde gelen organizasyonlarından POMSAD, İTÜ Makine Fakültesi ve ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü işbirliği ile düzenlenen 11. Pompa-Vana Kongresi, “Su ve İnsan 5.0” temasıyla büyük bir heyecanla bekleniyor.

Pompa ve Vana endüstrisindeki son teknolojik gelişmeleri, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularını ele alacak olan kongre, sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek. Dijital dönüşümün hızla ilerlediği bir dönemde, “İnsan (toplum) 5.0” kavramı etrafında toplanacak olan katılımcılar, su yönetimi ve döngüsel ekonominin geleceğini tartışacaklar.

Kongrenin alt başlıkları arasında ürün ve sistem tasarımı, verimlilik, enerji tasarrufu, HAD ve yazılımlar, enerji verimliliği, ölçme ve kontrol, malzeme, mini ve mikro santraller, sızdırmazlık problemleri, işletme ve bakım, iç ve dış pazarlama, AB kuralları ve standardlar gibi sektörün önemli konuları bulunuyor.

11.Pompa-Vana Kongresi ayrıca “Pompa ve Vanalarda UL/FM Standardları”, “Nükleer Santraller ve Pompa/Vanalar” ve “Su Yönetimi” gibi konuları da ele alacak. Sektörün önde gelen uzmanları tarafından yapılan davetli konuşmalar ve teknik eğitimler de kongrenin önemli bileşenlerinden olacak.

Kongreye katılmak isteyenler, online kayıt işlemlerini resmi kongre web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirler.

Pompa ve Vana sektörünün zirvesini kaçırmayın! 11. Pompa-Vana Kongresi, sektörün geleceğini şekillendirmek isteyen herkes için bir buluşma noktası olacak.

Devamını Oku

Dernekler ve İlgili Kurumlar

Avrupa Musluk ve Vana Sanayicileri Derneği Başkanlığı’na Nurdan Yücel seçildi

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği (POMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nurdan Yücel, Avrupa Musluk ve Vana Sanayicileri Derneği’nin (CEIR) Başkanlığı’na seçildi. 2 yıl süre ile CEIR Başkanlığı’nı yürütecek olan Nurdan Yücel, 1959 yılında kurulan ve 8’i AB üyesi 11 ülkeyi ulusal dernekler ve firmalar vasıtasıyla temsil eden CEIR tarihinin ilk kadın başkanı oldu.

Avrupa Musluk ve Vana Sanayicileri Derneği (CEIR), Avrupa Pompa İmalatçıları Derneği (EUROPUMP) ve Avrupa Kompresör, Vakum Pompası, Pnömatik Aletler ve Yardımcı Ekipman Üreticileri Birliği (PNEUROP) dernekleri 9-10-11 Mayıs 2022 tarihlerinde Belçika’nın Başkenti Brüksel’de senelik toplantı ve genel kurullarını ortak olarak gerçekleştirdi. Derneklerin komite, komisyon, genel sekreterler, çalışma grupları ve yönetim kurulu toplantıları ayrı ayrı gerçekleştirilirken, 10 Mayıs 2022 tarihinde tüm katılımcıların katıldığı ortak konferansta “Sürdürülebilirlik ve De-Karbonizasyon” konusu ele alındı. Konferansta EUROPUMP’ı temsilen Someflu firması CEO’su Alexandere Lacour, CEIR’ı temsilen Nurdan Yücel, PNEUROP’u temsilen Atlas Copco Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Sofia Svingby

, Avrupa Komisyonu’ndan DG Clima Bölüm Başkanı Tom Van Ierland ve Avrupa Parlamentosu üyesi Maria da Graça Carvalho konuşmacı olarak yer aldı. Ortak konferansın ardından katılımcılar paralel teknik oturumlarda bir araya geldi.

1959 yılında kurulan ve 8’i AB üyesi 11 ülkeyi ulusal dernekler ve firmalar vasıtasıyla temsil eden CEIR’ın 10 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul’unda, Başkanlığa Türk POMSAD Başkanı Nurdan Yücel seçildi. 2 yıllık bir süre için başkanlığı İspanyol meslektaşından devralan Yücel, CEIR tarihinin ilk kadın başkanı oldu. POMSAD’ın 2003 yılından bu yana üye olduğu, 2005 yılından bu yana ise dernek yönetim kurulunda Türkiye’yi temsil ettiği CEIR, 300’den fazla firmayı, 11 milyar dolarlık ciroyu ve 50.000 kişilik bir istihdamı temsil ediyor.

1960 yılında kurulan 12’si AB üyesi 16 ülkeyi ulusal dernekler vasıtasıyla temsil eden EUROPUMP’un Genel Kurul toplantısı 11 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirildi. EUROPUMP 450’den fazla firmayı, 10 milyar Euro’dan fazla bir üretim değerini ve 100.000 kişilik bir istihdam gücünü temsil ediyor.

10 Mayıs akşamı 3 derneğin temsilcilerin bir araya geldiği gala yemeğinde POMSAD Başkanı Nurdan Yücel, CEIR’ın Başkanlık çanını İspanyol Carloz Velazquez’den 2 yıllık bir süre için devraldı.

Senelik toplantılar esnasında, POMSAD Başkanı Nurdan Yücel, Başkan Yardımcısı Ercan Çelebi, DEİK Türkiye – Birleşik Krallık İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Abdullah Anıl Altunkaya ve Genel Sekreter Gökhan Sezer Türktan’dan oluşan POMSAD Heyeti, Avrupa Parlamentosu SPD Milletvekili İsmail Ertuğ’a ziyaret gerçekleştirdi.

2001 yılından bu yana EUROPUMP, 2003 yılından bu yana CEIR üyesi olan POMSAD, bu iki dernekte de daha önce birer kez başkanlık görevini üstlenmiş, 3 defa EUROPUMP 2 defa da CEIR Senelik Toplantı ve Genel Kurullarına Türkiye’de ev sahipliği yapmıştır. POMSAD, EUROPUMP İcra Konseyi’nde önceki Başkan Kutlu Karavelioğlu tarafından, CEIR’de Başkan olarak Nurdan Yücel tarafından temsil edilmektedir.

Devamını Oku

Dernekler ve İlgili Kurumlar

POMSAD 12. Olağan Genel Kurul’u gerçekleşti

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği (POMSAD) 12. Olağan Genel Kurul’u 02 Kasım 2021 tarihinde, İstanbul Divan Asia Hotel’de gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Nurdan Yücel güven tazeledi.  

Dernek Başkanı Sn. Nurdan Yücel, Türkiye Makina Federasyonu Başkan Yardımcısı Sn. Sefa Targıt ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Sn. Kutlu Karavelioğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan Genel Kurul’da, açılış konuşmalarının ardından Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından “Dünya ve Türkiye – 2022 Beklentileri ve Öngörüler” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından Dernek Başkanı Sn. Nurdan Yücel 2018-2021 döneminde görev alan Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerine teşekkür plaketlerini takdim etti.

Divan’ın oluşumunun ardından Divan Başkanı Dernek Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haluk Karadoğan tarafından Dernek Genel Sekreteri Gökhan Sezer Türktan’a 2018-2021 döneminde gerçekleştirilen faaliyetlerin sunumu için söz verildi, faaliyet raporunun sunumunun ardından, Denetim Kurulu Başkanı Sn. Ertuğrul Tezcan tarafından Denetim Kurulu raporu okundu ve dönem ibrası gerçekleştirildi. İbranın ardından 2021-2023 dönemi Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Federasyonlarda derneği temsil edecek temsilcilerin ve yedeklerin seçimine geçildi.  Seçimin ardından, tüzük değişikliği önerileri müzakere edildi ve dilek ve temennilerin ardından Genel Kurul sona erdi. Genel Kurul sonrasında POMSAD üyeleri, eşleriyle akşam yemeğinde biraraya geldi. 

Yönetim Kurulu ilk gerçekleştireceği toplantıda kendi arasında görev dağılımını yaparak, görevine başlayacaktır. 

POMSAD 2021-2023 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU 

Nurdan Yücel (Layne Bowler)

Bülent Hacıraifoğlu (Doğuş Vana)

Ercan Çelebi (Standart Pompa)

İbrahim Akdemir (Asteknik Vana)

İsmail Gökhan Çıtak (Göksan Pompa)

Murat Çopur (Alarko) 

Sinan Özgür (KSB) 

Vahdettin Yırtmaç (Mas Grup) 

Ziya Şeftalioğlu (Eagle Burgmann) 

Önceki Başkan 

Kutlu Karavelioğlu

Devamını Oku
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trendler

Pompa Vana ve Sistemleri Dergisi - Pump Valve and Systems Magazine sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et