Connect with us

Dernekler ve İlgili Kurumlar

Türkiye 1. Su Şurası, Su Verimliliği Çalışma Grubu’nun ilk toplantısı yapıldı

Yayın Tarihi:

on

Türkiye 1. Su Şurası, Su Verimliliği Çalışma Grubu’nun ilk toplantısı 4 Mayıs 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşti. Toplantıda ARMATÜR Derneği, Sertifika ve Standartlar Komitesi Başkanı Yusuf KAYA tarafından temsil edildi.

Toplantının açılış konuşması, Şura Genel Sekreteri Mustafa UZUN tarafından yapıldı ve Su Verimliliği Çalışma Grubu kapsamında önümüzdeki 3 ay boyunca müzakere edilecek konu başlıkları ele alındı. Buna göre, Çalışma Grubu’nun temel çalışma konuları, içme ve kullanma suyu şebeke kayıpları, sanayide su verimliliği, tarımsal sulama verimliliği, hane halkı su verimliliği, su ayak izi, yeniden kullanım ve diğer alternatif su kaynakları (atık suların ve sulamadan dönen suların yeniden kullanımı, deniz suyu, acı su, yağmur sularının toplanması, gri su kullanımı, su hasadı), halkın katılımı/bilinçlendirilmesi ve karşılaşılan sorunlar, darboğazlar ve öneriler olarak belirlendi.

Toplantıda ayrıca, Şura Yönetmeliği gereğince Su Verimliliği Çalışma Grubu’nun Başkan, Başkan Yardımcısı, Raportör seçimleri de yapıldı. Çalışma Grubu Başkanı Atatürk Üniversitesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı Bölümünden Prof. Dr. İlker ANGIN, Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı ise T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü (SGYM) Araştırma ve Değerlendirme Daire Başkanı Yusuf BAŞARAN oldu. Raportör olarak görevlendirilen üyeler ise, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nde görevli Uzman Asiye DÜŞÜNCELİ ve Mühendis Fatma Zişan TOKAÇ ile DSİ Genel Müdürlüğü Makine ve Elektrik Şube Müdürü Celil ŞAHBAZ olarak belirlendi.

Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. İlker ANGIN moderatörlüğünde devam eden tanışma toplantısında katılımcılar kendilerini tanıtarak açılacak alt gruplar hakkında önerilerde bulundu. Toplantıyı sonlandırırken Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Yusuf BAŞARAN, kullanılmış suların yeniden kullanılması, yağmur suyu hasadı, eğitim ve farkındalık gibi bütün sektörlere etki eden hususları ayrı bir şekilde tartışması gerektiğine değindi.

Toplantı, içme ve kullanma maksatlı su kullanımında verimliliğin artırılması, tarımsal sulama maksatlı su kullanımında verimliliğin artırılması, endüstriyel maksatlı su kullanımında verimliliğin artırılması, hane halkı su kullanımında verimliliğin artırılması, arıtılmış atık suların ve diğer alternatif kaynakların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, sektörel bazlı su ayak izinin hesaplanması, eğitim ve farkındalık, su verimliliğini artıran yenilikçi ve düşük maliyetli teknolojiler ve enerji verimliliği gibi çalışma konuları özelinde daha detaylı çalışmalar yapacak alt gruplar oluşturulması kararının alınması ile son buldu.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Dernekler ve İlgili Kurumlar

Avrupa Musluk ve Vana Sanayicileri Derneği Başkanlığı’na Nurdan Yücel seçildi

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği (POMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nurdan Yücel, Avrupa Musluk ve Vana Sanayicileri Derneği’nin (CEIR) Başkanlığı’na seçildi. 2 yıl süre ile CEIR Başkanlığı’nı yürütecek olan Nurdan Yücel, 1959 yılında kurulan ve 8’i AB üyesi 11 ülkeyi ulusal dernekler ve firmalar vasıtasıyla temsil eden CEIR tarihinin ilk kadın başkanı oldu.

Avrupa Musluk ve Vana Sanayicileri Derneği (CEIR), Avrupa Pompa İmalatçıları Derneği (EUROPUMP) ve Avrupa Kompresör, Vakum Pompası, Pnömatik Aletler ve Yardımcı Ekipman Üreticileri Birliği (PNEUROP) dernekleri 9-10-11 Mayıs 2022 tarihlerinde Belçika’nın Başkenti Brüksel’de senelik toplantı ve genel kurullarını ortak olarak gerçekleştirdi. Derneklerin komite, komisyon, genel sekreterler, çalışma grupları ve yönetim kurulu toplantıları ayrı ayrı gerçekleştirilirken, 10 Mayıs 2022 tarihinde tüm katılımcıların katıldığı ortak konferansta “Sürdürülebilirlik ve De-Karbonizasyon” konusu ele alındı. Konferansta EUROPUMP’ı temsilen Someflu firması CEO’su Alexandere Lacour, CEIR’ı temsilen Nurdan Yücel, PNEUROP’u temsilen Atlas Copco Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Sofia Svingby

, Avrupa Komisyonu’ndan DG Clima Bölüm Başkanı Tom Van Ierland ve Avrupa Parlamentosu üyesi Maria da Graça Carvalho konuşmacı olarak yer aldı. Ortak konferansın ardından katılımcılar paralel teknik oturumlarda bir araya geldi.

1959 yılında kurulan ve 8’i AB üyesi 11 ülkeyi ulusal dernekler ve firmalar vasıtasıyla temsil eden CEIR’ın 10 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul’unda, Başkanlığa Türk POMSAD Başkanı Nurdan Yücel seçildi. 2 yıllık bir süre için başkanlığı İspanyol meslektaşından devralan Yücel, CEIR tarihinin ilk kadın başkanı oldu. POMSAD’ın 2003 yılından bu yana üye olduğu, 2005 yılından bu yana ise dernek yönetim kurulunda Türkiye’yi temsil ettiği CEIR, 300’den fazla firmayı, 11 milyar dolarlık ciroyu ve 50.000 kişilik bir istihdamı temsil ediyor.

1960 yılında kurulan 12’si AB üyesi 16 ülkeyi ulusal dernekler vasıtasıyla temsil eden EUROPUMP’un Genel Kurul toplantısı 11 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirildi. EUROPUMP 450’den fazla firmayı, 10 milyar Euro’dan fazla bir üretim değerini ve 100.000 kişilik bir istihdam gücünü temsil ediyor.

10 Mayıs akşamı 3 derneğin temsilcilerin bir araya geldiği gala yemeğinde POMSAD Başkanı Nurdan Yücel, CEIR’ın Başkanlık çanını İspanyol Carloz Velazquez’den 2 yıllık bir süre için devraldı.

Senelik toplantılar esnasında, POMSAD Başkanı Nurdan Yücel, Başkan Yardımcısı Ercan Çelebi, DEİK Türkiye – Birleşik Krallık İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Abdullah Anıl Altunkaya ve Genel Sekreter Gökhan Sezer Türktan’dan oluşan POMSAD Heyeti, Avrupa Parlamentosu SPD Milletvekili İsmail Ertuğ’a ziyaret gerçekleştirdi.

2001 yılından bu yana EUROPUMP, 2003 yılından bu yana CEIR üyesi olan POMSAD, bu iki dernekte de daha önce birer kez başkanlık görevini üstlenmiş, 3 defa EUROPUMP 2 defa da CEIR Senelik Toplantı ve Genel Kurullarına Türkiye’de ev sahipliği yapmıştır. POMSAD, EUROPUMP İcra Konseyi’nde önceki Başkan Kutlu Karavelioğlu tarafından, CEIR’de Başkan olarak Nurdan Yücel tarafından temsil edilmektedir.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Dernekler ve İlgili Kurumlar

POMSAD 12. Olağan Genel Kurul’u gerçekleşti

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği (POMSAD) 12. Olağan Genel Kurul’u 02 Kasım 2021 tarihinde, İstanbul Divan Asia Hotel’de gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Nurdan Yücel güven tazeledi.  

Dernek Başkanı Sn. Nurdan Yücel, Türkiye Makina Federasyonu Başkan Yardımcısı Sn. Sefa Targıt ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Sn. Kutlu Karavelioğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan Genel Kurul’da, açılış konuşmalarının ardından Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından “Dünya ve Türkiye – 2022 Beklentileri ve Öngörüler” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından Dernek Başkanı Sn. Nurdan Yücel 2018-2021 döneminde görev alan Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerine teşekkür plaketlerini takdim etti.

Divan’ın oluşumunun ardından Divan Başkanı Dernek Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haluk Karadoğan tarafından Dernek Genel Sekreteri Gökhan Sezer Türktan’a 2018-2021 döneminde gerçekleştirilen faaliyetlerin sunumu için söz verildi, faaliyet raporunun sunumunun ardından, Denetim Kurulu Başkanı Sn. Ertuğrul Tezcan tarafından Denetim Kurulu raporu okundu ve dönem ibrası gerçekleştirildi. İbranın ardından 2021-2023 dönemi Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Federasyonlarda derneği temsil edecek temsilcilerin ve yedeklerin seçimine geçildi.  Seçimin ardından, tüzük değişikliği önerileri müzakere edildi ve dilek ve temennilerin ardından Genel Kurul sona erdi. Genel Kurul sonrasında POMSAD üyeleri, eşleriyle akşam yemeğinde biraraya geldi. 

Yönetim Kurulu ilk gerçekleştireceği toplantıda kendi arasında görev dağılımını yaparak, görevine başlayacaktır. 

POMSAD 2021-2023 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU 

Nurdan Yücel (Layne Bowler)

Bülent Hacıraifoğlu (Doğuş Vana)

Ercan Çelebi (Standart Pompa)

İbrahim Akdemir (Asteknik Vana)

İsmail Gökhan Çıtak (Göksan Pompa)

Murat Çopur (Alarko) 

Sinan Özgür (KSB) 

Vahdettin Yırtmaç (Mas Grup) 

Ziya Şeftalioğlu (Eagle Burgmann) 

Önceki Başkan 

Kutlu Karavelioğlu

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Dernekler ve İlgili Kurumlar

4,5 milyar dolarlık Armatür sektörü ihracatta ‘Kolektif’ modeline geçiyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

ARMATÜR Derneği, batarya ve musluk üreticileri ile bir araya geldi. ARMATÜR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, “KDV ve tevkifat gibi konular sektörümüzün önünde engel teşkil ediyor. Daha fazla ihracat için hedefimiz Avrupa. TİM bünyesinde GTİP kodlarımızı tek çatı altında toplamak istiyoruz” dedi.

Armatür sektörünün çatı kuruluşu ARMATÜR Derneği, sektör sorunları için yakın temaslarda bulunmaya devam ediyor. Dernek geçtiğimiz günlerde batarya ve musluk üreticileriyle buluştu. Toplantıda KDV, tevkifat gibi sorunlar ve TİM bünyesinde GTİP kodlarının bir çatı altında toplanması gibi konular konuşuldu. Etkinliğe Kale, Eczacıbaşı gibi birçok sektör paydaşı da katılım gösterdi.

ARMATÜR Derneği olarak özellikle KDV ve tevkifat konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten ARMATÜR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan “Dünyaya baktığımızda, sektörün 100 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğunu görüyoruz. Bu ülkelerin başında Almanya, İtalya ve Çin gelmektedir. Bizlerin hem ithalat açığı verdiğimiz ancak ihracat potansiyelimizin de çok yüksek olduğu ülkeler bunlar. Alacağımız çok yol ve fethedeceğimiz büyük ihracat pazarları önümüzde bizleri bekliyor” dedi.

Turhan, sözlerine şu şekilde devam etti: “Uluslararası fuarların yapılamadığı ya da çok zor koşullarda gerçekleştiği bu dönemde, 3. Sanal Ticaret Heyetimizi İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile ortak çalışmamızla dünya Armatür sektörünün yüzde 39’una sahip Avrupa’da, İtalya ve İspanya’ya yönelik gerçekleştireceğiz. Bu Sanal Ticaret Heyetimize katılımlarınızı bekliyoruz. Derneğimiz, tüm STK’lara ve ilgili bakanlıklara, sektörümüzün sorunlarını ve yapılması gerekenler konusunda çalışmalarını iletmektedir. Özellikle KDV. tevkifat konusunda ciddi çalışmalar yaptık, Hazine ve Maliye Bakanlığımıza yakın zamanda ilettik.”

Sektörün diğer STK’larda aktif rol almasıyla sorunlarını çözebileceğini belirten Turhan, “Önümüzdeki dönemde Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altında sektörümüzün GTİP kodlarını bir çatı altına toplamak ve STK’larda yer alarak sektörümüz adına destek alabilmek, Armatür sektör kurullarının oluşturulması ve Yönetim Kurullarında yer ve görev almak için girişimlerimiz olacak. ARMATÜR Derneği çatısı altında toplanan sektörümüz, diğer STK’larda aktif rol almasıyla sorunlarını el birliği ile çözebilecektir. İlgili Bakanlıklarda, öncelikli sektör olarak yer almalıyız” dedi.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com