Connect with us

Etkinlikler

Suya yön veren fuar: IWE Istanbul Water Expo

Yayın Tarihi:

on

Değerli okurlarımız, sizleri IWE Istanbul Water Expo Fuar Direktörü Sn. Tülin Bozkurt Bulut ile gerçekleştirdiğimiz röportajla baş başa bırakıyoruz.

Fuar ile ilgili bizleri genel olarak bilgilendirebilir misiniz? 

Hızla artan dünya nüfusu, şehirleşme ve sanayileşme dünya su kaynaklarını hızla tüketirken, suyun kullanılır hale getirilmesi, dağıtımı, etkin tüketimi, atık suların işlenmesi ve yeniden kullanılması giderek daha fazla önem kazanıyor. IWE Istanbul Water Expo ile bu konulara dikkat çekmeyi ve su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, etkin su tüketimi, sürdürülebilir su ve atık su yönetimi ile ilgili en son teknolojileri ve gelişmeleri aynı platformda bir araya getirmeyi hedefliyoruz.  Türkiye’de su ve atık su teknolojileri konusuna odaklanmış ilk ve tek sektörel fuarı olan 2. IWE Istanbul Water Expo, bu yıl 1 – 3 Eylül 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, İller Bankası, Türkiye Belediyeler Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ, KOSGEB ve İzmir Ticaret Odası’nın desteklediği fuarda hedefimiz 150 katılımcı firmayı 5000 profesyonel ziyaretçi ile buluşturmak.

Bu sene katılımcı ve ziyaretçileri neler bekliyor? 

Bu yıl Istanbul Water Expo’ya katılacak ziyaretçilerimiz su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, su ve atık suların arıtımı ve geri dönüşümü ile ilgili son teknoloji ve gelişmeleri yakından takip edebilecek. Gerek katılımcılarımız gerekse ziyaretçilerimiz yurt içi ve yurt dışından sektör oyuncuları ile temasa geçebilecek, fuarla eş zamanlı olarak düzenlenecek konferanslar ile suyun yönetimi, yeni teknolojiler, yatırım olanakları gibi sektör hakkında detaylı bilgiler edinebilecek.

Suyun önemi zaten aşikar ama sizce insanlar yeterince bunun farkında mı?  Genel olarak suyun bugünü ve geleceği ile ilgili neler söylemek istersiniz? 

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızlı nüfus artışı, sanayileşme, bilinçsiz su tüketimi ve küresel ısınmadan dolayı su kaynaklarımız hızla azalıyor. Farkındalık oluşturmak için çeşitli kurumlar bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriyor ancak su konusunda bilinç düzeyi oldukça düşük. Canlıların varlıklarını sürdürmesi için zaruri olan su kaynaklarını günümüzde insanlar bilinçsizce kullanıyor. Suyun daha dikkatli, verimli ve sorumlu olarak kullanılması için toplumun her kesimine çok büyük görevler düşüyor. Kamu, sivil toplum, akademik kuruluşlar, medya ve birey olarak herkes bu konuda daha sorumlu ve duyarlı olmalı.  TÜİK tahminlerine göre; Türkiye nüfusu 2030 yılında 100 milyona ulaşacak, su potansiyeli kişi başına yıllık 1120 m3’e düşecek ve Türkiye su sıkıntısı yaşayan ülkeler arasında yer alacak. Öte yandan Dünya Bankası’nın “Sürdürebilir Gelişim Hedefleri” raporuna göre “su güvenliği” global risk sıralamasında birinci durumda belirtiliyor.

2030 yılına kadar kullanılabilir su miktarının yüzde 40 düşeceği ve 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyara ulaşmasıyla su tüketiminde yüzde 15’lik bir artış olacağı öngörülüyor. Aynı rapora göre dünyada 2,4 milyar kişinin kullandığı suyun arıtılmadığı; 700 milyon kişinin ise temiz su tüketemediği ifade ediliyor. Bu tablodan da anlaşılacağı üzere gelecekte temiz su bulmak dahi oldukça zor olacak. Doğamız yaklaşan sıkıntının sinyallerini bugünden veriyor. Bu uyarıları dikkate alarak harekete geçmek herkesin görevi.

Bu konuda sizce belediye ve özel kuruluşlara düşen sorumluluklar nelerdir?

Türkiye, AB raporlarına göre su ve atık su çözümleri için dünyanın en büyük pazarlarından birisi olarak gösteriliyor. Türkiye için 2007 – 2023 yılları arasında gerçekleştirilmesi planlanan, Avrupa Birliği Entegre Çevre Uyum Stratejisi raporuna göre; 2023 yılına kadar Türkiye’nin çevre yatırımları 58.5 milyar avroyu aşacak. 2023 yılına kadar su ve atık su sektöründeki yatırım ihtiyacı ise 33,9 milyar avro. Bu rakamın %50’si devlet, %30’u özel sektör, %20’si ise AB ve diğer uluslararası kuruluşlar tarafından finanse edilecek.

Belediyeler su kaynaklarının dağıtılması ve atık suyun yönetilmesi konusunda önemli role sahip. Su dağıtım altyapısının iyileştirilmesi ve kaçakların önlenmesi, evsel ve sanayi kullanımında israfın önlenmesi, atık suyun etkin olarak geri dönüşümünün sağlanması ve alternatif su kaynakları  (deniz suyu vb.) yaratılması belediyelerin sorumluluk sahasına giriyor. Şu anda belediyelerimizin önemli bölümü maalesef atık su arıtma konusunda yatırımlarını tamamlayabilmiş değil ama son yıllarda bu konuda önemli projeler ve yatırımlar olduğunu da biliyoruz.  Özellikle imalat sanayine bu konuda ciddi görevler düşüyor. Yönetmeliklere uygun olarak atık sularını arıtarak alıcı ortamlara deşarj etmeleri, geri kazanılarak yeniden kullanımı, bunun için gerekli yatırımları yapmaları aynı zamanda OSB’lerin de atık su arıtma tesislerini kurarak işletmeye almaları artık kaçınılmaz bir zorunluluk.

Fuar’dan bu konulara ilişkin ne tür faydalı ortaklıklar çıkabilir?

IWE Istanbul Water Expo ile bu konuda birden fazla alanda katkı sağlamayı hedefliyoruz. Kamuoyunun ilgisini su ve atık su konusuna çekmek, kamu kurumları, yerel yönetimler ve su idareleri ile özel sektörü aynı platformda buluşturarak mevcut ve gelecekteki projeler konusunda iş birliği olanakları yaratmak, su ve atık su arıtma teknolojileri konusundaki en son gelişmeleri ve ürünleri sergilemek, yurt dışından gelecek alıcılarla üreticilerimize yeni pazarlara açılma olanağı sunmak, bu konuda yatırım yapmak, iş kurmak isteyen şirketlere seçenekler sunmak, su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir korunması ve kullanılması için gerekli olan güncel yaklaşım ve politikaların belirlenmesi için bir uygun bir platform oluşturmak, düzenlenecek konferansta sektör gündemine ışık tutmak, üniversiteler / medya / kamu ve özel sektörü bir araya getirerek toplumsal iş birliği ve farkındalık projeleri geliştirmek IWE’nin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

 

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Devamını Oku
Advertisement

Dernekler ve İlgili Kurumlar

Pompa ve Vana Sektörünün Zirvesi: 11. Pompa-Vana Kongresi “Su ve İnsan 5.0” İle Geliyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Pompa ve Vana sektörünün önde gelen organizasyonlarından POMSAD, İTÜ Makine Fakültesi ve ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü işbirliği ile düzenlenen 11. Pompa-Vana Kongresi, “Su ve İnsan 5.0” temasıyla büyük bir heyecanla bekleniyor.

Pompa ve Vana endüstrisindeki son teknolojik gelişmeleri, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularını ele alacak olan kongre, sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek. Dijital dönüşümün hızla ilerlediği bir dönemde, “İnsan (toplum) 5.0” kavramı etrafında toplanacak olan katılımcılar, su yönetimi ve döngüsel ekonominin geleceğini tartışacaklar.

Kongrenin alt başlıkları arasında ürün ve sistem tasarımı, verimlilik, enerji tasarrufu, HAD ve yazılımlar, enerji verimliliği, ölçme ve kontrol, malzeme, mini ve mikro santraller, sızdırmazlık problemleri, işletme ve bakım, iç ve dış pazarlama, AB kuralları ve standardlar gibi sektörün önemli konuları bulunuyor.

11.Pompa-Vana Kongresi ayrıca “Pompa ve Vanalarda UL/FM Standardları”, “Nükleer Santraller ve Pompa/Vanalar” ve “Su Yönetimi” gibi konuları da ele alacak. Sektörün önde gelen uzmanları tarafından yapılan davetli konuşmalar ve teknik eğitimler de kongrenin önemli bileşenlerinden olacak.

Kongreye katılmak isteyenler, online kayıt işlemlerini resmi kongre web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirler.

Pompa ve Vana sektörünün zirvesini kaçırmayın! 11. Pompa-Vana Kongresi, sektörün geleceğini şekillendirmek isteyen herkes için bir buluşma noktası olacak.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Etkinlikler

REWA Anatolia 2024: Adana’da sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm fuarı

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

15-17 Şubat 2024 tarihleri arasında Adana’daki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Solis Renewable Hub tarafından organize edilen ve Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Valiliği, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ve Adana Ticaret Odası tarafından desteklenen REWA Anatolia – Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Fuar ve Konferansı düzenlenecek. Fuar, yeşil ve döngüsel ekonomi sektörlerindeki en yeni teknoloji, hizmet ve endüstriyel çözümleri sunmayı amaçlamaktadır. 80’den fazla katılımcı firmanın ve dünya genelinden 5 bin 500’den fazla sektör profesyonelinin katılması bekleniyor.

Solis Fuarcılık ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Feraye Gürel, atık sorununun küresel bir mesele olduğunu vurgulayarak, yerel ve küresel çözümlerin bir arada ele alınmasının önemine değinmiştir. REWA Anatolia’nın Adana’da düzenlenmesinin sebebi olarak, Adana’nın gelişmiş üretim altyapısı ve dinamik nüfusunu göstermiştir.

Fuar, atık yönetimi, geri dönüşüm, bertaraf etme çözümleri, kentsel atık yönetimi, ulaşım ve temizlik araçları, ekipmanları, tesis, makine ve ekipmanlar, danışmanlık ve profesyonel hizmetler, sürdürülebilirlik çözümleri ve teknolojileri gibi alanlarda yenilikçi içerikler sunacak. Ayrıca, 25’ten fazla oturumda 100’ü aşkın uzman konuşmacı yer alacak ve sektörel tedarik zincirlerinde döngüsel ekonomi ilkelerinin benimsenmesi gibi konular ele alınacak.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Türkiye’de 2020 yılında 104,8 milyon ton atık oluştu ve bu atıkların büyük kısmı düzenli depolama tesislerine, geri kazanım tesislerine veya belediye çöplüklerine gönderildi. Atık işleme tesislerinde işlenen toplam atık miktarı ise 127,4 milyon ton olarak kaydedildi. Bu etkinlik, Adana’nın ilk sürdürülebilirlik fuarı olma özelliğini taşımaktadır.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Etkinlikler

Makine sektörünün Bursa buluşması BUMATECH 29 Kasım’da kapılarını açıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Makine imalat sektörünün Bursa’daki kıtalararası buluşması BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları 29 Kasım – 2 Aralık tarihlerinde bir kez daha makine sektörünü ağırlamaya hazırlanıyor.  Fuara 70 ülkeden 45 bine yakın profesyonel ziyaretçi, 25 ülkeden 400’ün üzerinde firma ve firma temsilciliğinin katılımı bekleniyor.

Makine imalat sektörünün kıtalararası buluşma adresi BUMATECH, Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile 29 Kasım – 2 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.

Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan BUMATECH, uluslararası nitelikteki 21. Bursa Metal İşleme Teknolojileri 14. Saç İşleme Teknolojileri  ve 20. Otomasyon  Fuarlarını tek çatı altında buluşturacak.

Özellikle sac işleme teknolojilerinin yoğun olduğu bu fuarda; robotik sistemlerden 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcılara, otomasyon teknolojilerinden hidrolik pnömatik ve robotik sistemlere, fiber lazer optik kesim makinelerinden CNC tezgâhlara kadar son teknoloji inovasyon ürünlerin de sergileneceği BUMATECH’te atölye ekipmanları, CAD/CAM, madeni yağlar, kompresörler vinçler, takım ve torna tezgahlarının yanında İş ve İşçi Güvenliği Malzemeleri ve Kalite kontrol, ölçme cihazları da öne çıkıyor.

Sektörün önemli temsilcileri BUMATECH fuarında buluşuyor

BUMATECH, 7 salondan oluşan 40 bin metrekarelik alanda 70 ülkeden 45 bine yakın nitelikli ziyaretçiyi ağırlayacak.  Almanya, Avusturya, Belçika, Çin, Finlandiya, Tayvan, USA, Hollanda gibi ülkelerden makine imalat sektörünün önemli temsilcilerini ağırlayacak olan fuar, yeni iş bağlantılarıyla Türkiye’nin ihracat bilançosuna da önemli katkılar sağlamaya devam edecek.

BUMATECH’e yoğun ilgi

Fuara ev sahipliği yapan Bursa, makine sektöründeki güçlü üretim altyapısı ve kalitesiyle, küresel ligdeki güçlü konumuyla bu ev sahipliğini sonuna dek hak eden Bursa’da, metal işleme ve takım tezgâhları ile kaldırma ve taşıma ekipmanları, soğutma ve havalandırma ekipmanları ile tarım – ormancılık ve gıda makineleri ağırlıklı makine üretimi yapılıyor.

Makine sanayi için önemli bir lokasyon olan Bursa, ithalat ve ihracat süreçlerinde ulaşım ve konum konusunda hem katılımcılara hem de ziyaretçilere kolaylık sağlıyor. Bu sebeple BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri fuarlarına olan yoğun ilgi aylar öncesinden yerlerin tükenmesi ile kendisini gösterdi.  Sektör liderlerinin bir araya geldiği fuarda katılımcı olarak yer almak isteyen öncü firmalar büyük bir heyecanla yer açılmasını bekliyor.

Sektörün uluslararası arenada rekabet gücünü artırıyor

 Robotik sistemlerden 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcılara, fiber lazer optik kesim makinelerinden CNC tezgâhlara kadar son teknoloji inovasyon ürünleri ile her türlü makine yan sanayi ekipman ve malzemelerine kadar zengin bir portföye sahip fuar, imalat sektörünün büyümesinde önemli rol üstleniyor. Her geçen gün iddiasını güçlendiren sektör, Endüstri 4.0 ile gerçekleşen dijital atılımlar sayesinde uluslararası arenada rekabet gücünü artırıyor. Fuarın, yeni iş birliği köprüleri kurarak, bu yükselişe ivme katması bekleniyor.

BUMATECH, 29 Kasım– 1 Aralık tarihleri arasında 10.00 – 19.00, son gün olan 2 Aralık Cumartesi günü ise 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Detaylı bilgiye ve fuar davetiyesine https://bursamakinefuari.com adreslerinden erişilebiliyor.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com