Connect with us

Etkinlikler

Türkiye Yapay Zeka Zirvesi 12 Mart’ta İstanbul’da

Yayın Tarihi:

on

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin düzenlediği 3. Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, 12 Mart’ta UNIQ İstanbul’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin lider şirketleri, teknoloji devleri, yerli ve yabancı uzmanlar, akademisyenler ve girişimcilerin katılacağı etkinliğin ana teması “Yapay Zeka İşinize Değer Katar” olacak. 

Bu sene 12 Mart’ta UNIQ İstanbul’da gerçekleştirilecek 3. Türkiye Yapay Zeka Zirvesi’nde yapay zekanın etkili olduğu tüm alanlarda sağlayacağı katma değer her yönüyle ele alınacak. Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin (TRAI) düzenlediği, Türkiye’nin en büyük yapay zeka buluşması olan etkinliğe dünyanın farklı noktalarından alanında uzman pek çok isim konuşmacı olarak katılacak. 

100’e Yakın Konuşmacı 1500’den Fazla Katılımcıya Yapay Zeka’yı Anlatacak

“Yapay Zeka İşinize Değer Katar” temasının işleneceği etkinlikte, yapay zekanın perakendeden sağlığa, üretimden finansa, otomotivden eğitime kadar hayatın pek çok alanındaki etkisi 1500’den fazla katılımcıya aktarılacak. Türkiye’deki yapay zeka çalışmalarının desteklenmesi için yola çıkan ve ekosistemin büyümesine büyük katkılar sağlayan TRAI’nin düzenlediği Zirve’de üç salonda eş zamanlı olarak düzenlenecek sunum ve panellerde yapay zeka hakkındaki son gelişmeler paylaşılacak. Konunun uzmanları, kurumların temsilcileri ve Startuplar’la tanışma şansı yakalayacak olan katılımcılar, Zirve’de aralarında Türkiye’nin önemli firmalarının üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 100’e yakın konuşmacının sunumunu dinleme fırsatı bulacak. 

“Yapay Zeka Medeniyetimizin İşletim Sistemi Haline Gelecek”

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin Kurucusu Halil Aksu yaptığı değerlendirmede, yapay zekanın her şirket, her sektör ve hatta her ülke için rekabetçi bir güç haline geleceğini belirtti. “Yapay zeka medeniyetimizin işletim sistemi haline gelecek. Sağlıktan eğitime, e-ticaretten üretime, güvenlikten adalete, bankacılıktan otomotive kadar iş ve özel hayatın her alanına derinden nüfus edecek. Daha önce hiç görmediğimiz kadar büyük optimizasyonlar, öngörüler, kalite artışları ve müşteri deneyimleri yaşatacak” diyen Aksu, Türkiye Yapay Zeka Zirvesi’nin de farkındalığı ve ekosistemi geliştirmede büyük rolü olduğunun altını çizdi. 

Yapay zekaya olan ilginin gittikçe arttığını ifade eden Aksu, “Bundan dolayı bu yılki zirvemizin odağı ve sloganının ‘Yapay Zeka İşinize Değer Katar’ olmasına karar verdik. Ülkemizde yapay zeka çalışmalarının geliştiğini ve çoğaldığını görmekten dolayı onur ve mutluluk duyuyoruz. Çünkü Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’ni bu konudaki farkındalığı artırmak ve ekosistemi geliştirmek hedefiyle kurmuştuk. 10 kadar Startup ile başladıktan sonra üç yıl içinde bu sayıyı 100’ün üzerine taşımayı başardık. Önümüzdeki yıllarda bu sayının katlanarak artacağını ve daha çok yapay zeka projesi gerçekleştirileceğini göreceğimize dair inancımız da tam” dedi.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Devamını Oku

Etkinlikler

REWA Anatolia 15 Şubat’ta başlıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Sürdürülebilirlik hareketinin çekim merkezi REWA Anatolia, Doğu Akdeniz’in öncü şehri Adana’da 15 Şubat’ta kapılarını açıyor. Yeşil büyüme konseptini merkezine alan REWA Anatolia, sürdürülebilir bir kalkınma için sektör paydaşlarına eşsiz bir ticaret platformu sunuyor.

15-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek REWA Anatolia’nın açılış konuşmacıları arasında; REWA Anatolia İcra Komitesi Başkanı Ebru Can, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka yer alıyor. ‘Bir İleri Dönüşüm’ açılış defilesiyle devam edecek etkinliğin ilk günkü konu başlıklarını; ‘Sürdürülebilir Ekonomi, Sıfır Karbon Ayak İzi, Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi’, ‘OSB’de Yeşil Dönüşüm’, ‘Karbon ve Su Ayak İzi’ oluşturuyor.

REWA Anatolia etkinlik programına https://rewanatolia.com/event-program/linkten erişebilirsiniz.

Devamını Oku

Etkinlikler

11. Pompa Vana Kongresi, ‘Su ve İnsan 5.0’ temasıyla gerçekleştirildi

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

11. Pompa Vana Kongresi 14-15 Aralık 2023 tarihlerinde Ankara’da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl “Su ve İnsan 5.0” temasıyla gerçekleştirilen Kongre; ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü, İTÜ Makine Fakültesi ve Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği (POMSAD) tarafından düzenlendi. Birçok yerli ve yabancı sektörel dernek ve federasyon tarafından desteklenen kongreye; Türkiye’nin makinecileri, AUMA, Duyar Vana ve Mas-Daf firmaları ana sponsor olarak destek verirken, Alarko, Asteknik Vana, Doğuş Vana, Eagle Burgmann, KSB, Layne Bowler, Göksan Pompa, Samsun Makine Sanayi ve Standart Pompa Altın Sponsor olarak destek verdi. Kongrede sektörel birçok dergi ve basın grubu da basın sponsoru olarak yer aldı.

Kongre 14 Aralık tarihinde; Prof. Dr. Erkan Ayder (İTÜ), POMSAD ve CEIR Başkanı Nurdan Yücel, TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’in konuşmalarıyla başladı.  Açılış konuşmalarının ardından ODTÜ’den Prof. Dr. Ahmet Şevket Üçer “Teknoloji Geliştirmesi ve Yönetimi” konulu konuşması, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu da “Enerji Politikaları Belirleme Süreçlerinde Enerji Güvenliği ve İklim Değişikliği Kavramlarının Artan Etkisi” konulu konuşmasıyla kongrede yer aldı. Öğle yemeğinin ardından konferans oturumuna geçilen kongrede ilk olarak MAİB Sürdürülebilirlik Proje Danışmanı Ömür Demir Kızılarslan “Quo Vadis – Sürdürülebilirlik” konulu konuşmasını yaparken kendisinin ardından İklim Değişliği Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Abddülkadir Bektaş “Sınırda Karbon Düzenlemesi ve Türkiye’deki Durum” konulu konuşması ile kongrede yer aldı. Konferans oturumunda son olarak İTÜ’den Prof. Dr. Haluk Karadoğan “Suya Doymayan İstanbul” başlıklı konuşmasıyla yer aldı. Konferans oturumundan sonra verilen aranın ardından Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Erkan Ayder’in yaptığı “Yitirdiğimiz Değerlerimizi Anma Oturumu” gerçekleştirildi. Anma oturumunda sektörlerimize uzun yıllar hizmet vermiş ve kaybettiğimiz değerli sanayici ve akademisyenlerle ilgili kısa film gösteriminin ardından; Mas-Daf Türkiye Genel Müdürü Vahdettin Yırtmaç, İTÜ’den Prof. Dr. Haluk Karadoğan ve ODTÜ’den Prof. Dr. Kahraman Albayrak kaybettiğimiz değerli kişiler hakkında anılarını katılımcılarla paylaştı. Anma oturumunun ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Erkan Ayder’in yaptığı “Su ve İnsan 5.0” konulu panel oturumuna geçildi. Panelde KSB Türkiye Genel Müdürü Sinan Özgür, MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakır ve Devlet Su İşleri Etüt, Planlama ve Tahsisler Daire Başkanı Nazmi Kağnıcıoğlu panelist olarak yer alırken “Su ve İnsan 5.0” teması farklı yönleriyle ele alındı.

15 Aralık tarihinde kongre davetli konuşmacılar ve bildiri sunumlarının yanı sıra teknik eğitimlerle üç salonda eş zamanlı olarak devam etti. Toplam 21 bildiri sunumunun gerçekleştiği Kongre’nin 2. gününde; Elektrik Motorları Sanayicileri Derneği (EMOSAD) Üye İlişkileri Temsilcisi Tunç İşcan “Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik Perspektifinden Sahadaki Sistemlerin Dönüşümü”, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Sanayide Dijital Dönüşüm Sektör Kurulu Başkanı. Dr. Adem Kayar “Sanayide Dijital Dönüşüm ve Akıllı Pompa Uygulamaları”, Nükleer Sanayi Tedarik Danışmanı Korcan Kayrın da “Nükleer Santraller ve Pompalar-Vanalar” konulu konuşmalarıyla katılımcılara seslendiler.

15 Aralık tarihinde; öğrencilere ve çeşitli firmalardan gelen katılımcılara verilen teknik eğitimlerin ikisi Navist firmasından Cem Aydoğan ve İbrahimşah Zengin tarafından, bir tanesi DESICA Mühendislik firmasından Altan Ongun tarafından verildi. Navist firması eğitimleri; Flowmaster ile Boru Sistemleri – Şebeke Analizleri , Pompa Boyutlandırma Vb. Konularından Modelleme Analiz ile CAESES Ve STAR-CCM+ Yazılımları İle Pompa ve Vana Tasarımı ve Optimizasyonu konularında verilirken DESICA Mühendislik firması eğitiminin konusu CFturbo Kavramsal Turbomakine Tasarım Platformu ile Santrifüj ve Karma Akımlı Pompaların Kavramsal Tasarımı, Tersine Mühendislik Arayüzü ile Stok Tasarımların Parametrik Dekompozisyonu / CfTurbo Blade Runner ile Hızlı, Entegre HAD Çözümü oldu.

Kongre kapanış konuşması İTÜ’den Prof. Dr. Seyhan Uygur Onbaşıoğlu tarafından yapıldı. Onbaşıoğlu’nun “Mühendislik Açısından Hidrojen ve Toplum” konulu konuşmasının ardından kongre; sponsorlara ve oturum başkanlarına sunulan ödüller ve kongre katılımcıları ve bildiri sahipleri arasında gerçekleştirilen çekiliş sonucu bir kişiye verilen hediyelerin takdimi ile son buldu.

Kongre boyunca sergi salonunda “Cumhuriyetin 100. Yılında Pompalar ve Vanalar” fotoğraf sergisi de ziyaretçilerini ağırladı. Sergide üye firmalarımızın geçmişten bugüne geldikleri durumu gösteren tarihi ve güncel fotoğraflar yer aldı.

İki gün süren kongre 600’ü aşkın kişi tarafından ziyaret edilirken, çeşitli illerin su idaresi yetkilileri, bakanlıklar ve Devlet Su İşleri yetkililerinin yanı sıra, birçok kamu kurum ve kuruluşu ve birçok farklı sektörden firma yetkilisi, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi.

Devamını Oku

Etkinlikler

Masdaf, 11’inci Pompa-Vana Kongresi’nin ana sponsoru oldu

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Pompa ve vana sektörlerinin paydaşlarını bir araya getiren 11’inci Pompa-Vana Kongresi, 14-15 Aralık tarihlerinde Ankara ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Pompa sektörünün köklü şirketi Masdaf, etkinliğin ana sponsorluğunu üstlendi.

Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği’nin (POMSAD) İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Fakültesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü iş birliği ile düzenlediği 11’inci Pompa-Vana Kongresi, 14-15 Aralık tarihlerinde Ankara ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Pompa ve vana sektörlerinin paydaşlarını bir araya getiren ve ana teması ‘Su ve İnsan 5.0’ olan kongrede; pompa ve vana sektöründeki inovasyonun getirdiği dönüşümler, su ve insan merkeze alınarak değerlendirildi.

Yarım asırdır insanı ve teknolojiyi odağına alarak geliştirdiği pompa teknolojileri ile sürdürülebilir bir dünyaya katkı sunmayı hedefleyen Masdaf, etkinliğe ana sponsor olarak destek sağladı.

Kongrede konuşma yapan Masdaf Genel Müdürü Vahdettin Yırtmaç, etkinliğe katılan geleceğin mühendislerinin kariyer planına ışık tutacak bir konuşma gerçekleştirdi. Kendisinin de İTÜ’lü bir makine mühendisi olduğunu belirten Yırtmaç, sektördeki istihdam olanakları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

“Sürdürülebilir yarınları hep birlikte inşa edeceğiz”

Konuşmasında inovasyonun önemine de değinen Yırtmaç, “Konutlara, endüstrilere, hastanelere, okullara ve tarımsal sulamaya yönelik olarak geliştirdiğimiz pompa teknolojileri ile enerji ve su kaynaklarının verimli bir şekilde yönetilmesine önemli katkı sağlıyoruz. Çünkü dünyadaki elektrikli motorların sarf ettiği enerjinin yüzde 22’si pompalar tarafından tüketiliyor. Aynı zamanda şebekelerde yaşanan su kaçakları nedeniyle suyun yarısı yaşam alanlarına ulaşmadan kayboluyor. Bu durum ise tesisatın eski olması, yanlış çapta tesisat kullanılması ve doğru pompa seçilmemesi gibi nedenlerden kaynaklanıyor. Bu sorunlarla mücadele ise güçlü bir mühendislik çalışması gerektiriyor. Pompa sektörü de AR-GE’den mekanik sistem tasarımına kadar pek çok aşamada mühendisliğin yoğun olarak kullanıldığı bir sektör. Doğru proje ve AR-GE yaparak, pompalardan kaynaklanan enerji ve su israfının önüne geçebiliriz. Bu konuda geleceğin mühendislerine de önemli görevler düşüyor. Sürdürülebilir yarınları hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Devamını Oku

Trendler

Pompa Vana ve Sistemleri Dergisi - Pump Valve and Systems Magazine sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et