Connect with us

Aktüatör

SCHIEBEL aktüatörler zor şartlarda kusursuz performans sunuyor

Yayın Tarihi:

on

SCHIEBEL Aktüatör Türkiye Satış Direktörü Afşin Erkal’la bir röportaj gerçekleştirdik. Firmaları ve aktüatörler hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunan Afşin Bey’e teşekkür ediyor ve sizleri bu söyleşiyle baş başa bırakıyoruz.

Sizi tanıyabilir miyiz?

Aktüatör ile tanışmam 2011 senesinde, yine aktüatör sektöründe faaliyet gösteren bir firmada çalışmaya başlamam ile oldu. Son 8 yıldır sadece aktüatör sektörüyle ilgileniyorum; bu alanda uzmanlık kazandım. 2013 yılında SCHIEBEL Antriebstechnik GmbH’in Türkiye ofisini açmasıyla burada görev aldım. Bu tarihten beri SCHIEBEL Türkiye ofisindeki faaliyetlere devam ediyorum.

SCHIEBEL Aktüatör Türkiye Satış Direktörü Afşin Erkal

Firmanız hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

SCHIEBEL, 1958 yılında Viyana’da kurulmuştur ve dünyanın en köklü aktüatör üreticileri arasındadır. Firmamızın aktüatörün yanı sıra insansız hava aracı üreten bir diğer ana kolu daha mevcut. Fakat Türkiye pazarında bu alanda faaliyeti yok şirketimizin.

SCHIEBEL’in 10’un üzerinde ülke ofisi mevcut. En son Amerika’da bir ülke ofisi tesis edildi. Amerika’dan önce Sırbistan ve Türkiye’de ülke ofisleri kuruldu. Amerika’da daha önce faaliyeti yoktu SCHIBEL’in ve orada, özellikle ex-proof ve patlayıcı sahalara yönelik güçlü bir yapılanmaya gidildi. Orada Emerson ile de bir ortaklığı mevcut firmamızın. Emerson Bettis RTS serisi aktüatörler SCHIEBEL’in Viyana fabrikasında üretiliyor ve EXXON ve Chevron gibi dünya devi firmaların tesislerinde kullanılıyor.

Bunun yanında 30’un üzerinde ülkede de distribütörlük ile temsil ediliyoruz.

Ürün gruplarınız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Biz sadece elektrikli aktüatör üretiyoruz SCHIEBEL olarak. Elektrikli aktüatörlerimizle de farklı çözümler sunuyoruz kullanıcılarımıza. Eskiden pnömatik ön plandaydı. Pnömatik aktüatörler için gereken basınçlı hava; uzun bir hat çekmek, o hattı besleyip elektrik enerjisini ya da başka bir enerjiyi basınçlı kompresörlerle havalandırmak, havayı şekillendirmek ve o havanın nemden arındırılması gibi faktörlerden meydana geliyor. Bu, oldukça yüksek maliyetlere neden olan bir işlemdir.

Özellikle de ilk yatırım maliyeti çok yüksek olmaktadır. Elektrikli aktüatörlerdeyse böyle bir durum yok. İstenen metrajda kabloyla istenen çözümü sağlamak mümkün oluyor. Hatta bir çölün ortasında, bir güneş enerji paneliyle 24 voltluk aktüatörlerimizi çalıştırabilirsiniz. Bu bir avantaj sağlıyor elektrikli aktüatörlere. Bu sebeple de pnömatik ve hidrolik ürünler biraz geri planda kalmaya başladı.

Eskiden pnömatik ürünlerde hassasiyet çok yüksekti. Pnömatik ürünlerde, özellikle de vanalarda pnömatik aktüatörler tercih ediliyordu. Bunun da eski elektrikli aktüatörlere göre avantajları vardı; tepki süreleri, pozisyon hassasiyetleri gibi. 2000 yılından sonra elektrikli aktüatörler oldukça hassas bir hale geldi. Bizim ürünlerimiz de aktüatör çıkışında 10 binde 1 oranla hareket hassasiyeti verebiliyor. Bu, sektörde az rastlanan bir özelliktir. Bu suretle kontrol vanası üreticileri de elektrikli aktüatörleri tercih etmeye başladılar.

Özellikle elektrik santralleri ve buhar hatları gibi kontrolün gerektiği yerlerde pnömatik yerine elektrikli aktüatörler biraz daha ön plana çıktı. Hem fiyat avantajı sağlıyor elektrik aktüatörüler hem de kurulumun ve kullanım maliyeti düşük. Üstelik bakım da gerektirmiyor. Bizim aktüatörlerimiz bakım gerektirmez. Büyük tip aktüatörlerimize 10 yılda bir yağ bakımı yapmak yeterli olur. Onun dışında hiçbir şekilde müdahale edilmesine gerek yoktur.

Dijital göstergeli ürünlerimiz sahada daha çok yer buluyor artık. Bu ürünlerde dahili yol verici dediğimiz bir ekran grubu var; renkli ekranlar bunlar. Lokal kontrol ve menü ayarları için manyetik seviye hassasiyetli tuşları var. Her türlü arıza kodunu ve binde bir hassasiyetle pozisyonunu görebiliyorsunuz bu ekranlar sayesinde.

Bu, sektörün ihtiyacı olan bir üründür. Herhangi bir PLC ekranına ihtiyaç duymadan, harici kontrol panosuna gerek kalmadan aktüatörü direkt enerjiye takıp, istediğiniz gibi kontrol edebiliyorsunuz. Bu büyük bir imkân sağladı. Biz bunun bir adım daha ilerisine gittik ve frekans konverteri ile hız ayarlı aktüatörler geliştirdik. Bu teknoloji ile sektörde bir ilk olduk. Bu ürünümüz ile S9 modülasyonuna sahip motorlarımızın desteğiyle en üst seviye hareket ve pozisyon hassasiyetini elde ediyoruz.

Diğer markalarda aktüatörün hızı (RPM – dakikadaki devir sayısı) sabittir genelde. Kullanıcıya kaç saniyede açılmasını ve kapanmasını istediği sorulur ve buna göre hesaplamalar yapılır, RPM’ini çıkartıp müşteriye sabit devirli olarak teslim edilir. Bizim aktüatörlerimizin hızını 2.5 ile 72 RPM arasında geniş bir aralıkta ayarlayabiliyorsunuz. Hatta daha ileri gidiyoruz, logic controlden, DCS’ten belli prosesler için belli hızlar da atayabiliyorsunuz.

Örneğin acil bir durum var ve vananın kapatılması veya açılması gerekiyor, o anda 72 RPM ile aktüatörü son derece hızlı bir şekilde kapatabilir ya da açabilirsiniz. Hatta kelebek vanalar gibi, akış şartlarının vana açıklığına göre değişiklik gösterdiği ürünlerde bile başlangıç devri düşük, sonrasında daha hızlandırarak hızlı bir şekilde açmaya devam ettirebiliyorsunuz. Bu tarz çok çok detaylı kontroller yapmak mümkün, çünkü bizim aktüatörlerimizin yaptığı şey kontrol. Bunu da en iyi yapabilecek ürünler bizim ürünlerimiz.

Verimliliğin artırılması, Endüstri 4.0 ve SEVESO Direktifleri (SIL2-3 ihtiyaçları) gibi sebeplerle aktüatörler son yıllarda çok daha önemli hale geldi. Önem arttıkça bizim ürünlerimizde daha karmaşık hale geliyor. Aktüatör menülerini 2013 yılından sonra Türkçe yaptık ki teknisyenler ve mühendisler ürünlere daha rahat adapte olabilsinler. 2 farklı mod koyduk, görsel olarak aktüatörün menüsünü değiştirebiliyorsunuz ve uzaktan kontrolün her türlüsünü gerçekleştirebiliyorsunuz.

En önemlisi ise bluetoothla kontrol, o konuda da bir adım öne geçtik. Cep telefonundan, tabletten veya bilgisayardan ücretsiz yazılımla, aktüatörün bluetooth menzili oranında uzaktan kontrolünü sağlayıp, ayarlarını değiştirebiliyorsunuz.

Ağırlıklı olarak hangi sektörlere çözüm üretiyorsunuz?

Ürünlerimiz çok geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Bunlara örnek olarak şu sektörleri sayabiliriz: Petrol-petrokimya ve LPG-doğalgaz sektörü, çimento sektrörü, su sektörü dediğimiz özellikle atık su tesisleri, içme suyu tesisleri, enerji sektörü üst başlığı ile nükleerden tutun tüm termik enerji santralleri.

Aktüratörlerimiz 1958’den beri Türkiye’de kullanılmaktadır ve ürünlerimizin dayanıklılığı, bakım gerektirmeyen (Maintanence-Free) yapısı bizleri bile şaşırtıyor doğrusunu isterseniz. En eski aktüatörlerimiz güç santrallerinde kullanılmaktadır. Ürünlerimiz o kadar sağlam ve güvenliler ki, bakım yapılmadığında bile sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Ürünlerimiz, Siemens tarafından kurulan Seyit Ömer, Tunçbilek, Ambarlı ve Yeniköy termik santrallerinde uzun yıllardır kullanılıyor; üstelik en kritik noktalarda. Bu sebeple Türkiye ve hatta KKTC’de dahi ürünlerimiz termik santrallerin gözdesi konumundadır.

Aktüatörlerimiz oldukça zor şartlarda çalışmaya uygundur. Yüksek sıcaklıklı, titreşimli, kirli ve tozlu alanlarda çok iyi görev yapan ürünler üretiyoruz. Özellikle tercih edildiğimiz bir sektör var ki o da demir-çelik sektörüdür. Türkiye’de Kardemir, İsdemir ve Erdemir’de aktif olarak aktüatörlerimiz kullanılmaktadır. Özellikle İsdemir, zor şartlara uyumluluğu nedeniyle bizim aktüatörlerimizi tercih etmektedir.

SCHIEBEL’in dünyada değer bulan bir marka olmasıyla birlikte biz de Türkiye’de özel bir fiyatlandırmayla çalışıyoruz. 2019 yılında sektörde öne çıkan bir marka olmayı planlıyoruz ülke pazarında.

Seneler sonunda doğal olarak 1 numaralı sektörler olan petrol, doğalgaz ve kimya sektöründen önemli talepler alıyoruz. Özellikle tank taşıma sistemlerinde ve tank çiftliklerinde talepler çok yüksek miktarda. Bunun yanında gaz depolama sistemleri, rafineri ve petrokimya tesislerinde SEVESO protokolüyle birlikte güvenlik artırıcı tedbirler hayata geçiriliyor ve bizim aktüatörlerimiz, özellikle de SIL uygulamaları ile tercih ediliyor. SIL uygulamaları o kadar yaygınlaştı ki artık termik santrallerde yani riskin az olduğu yerlerde bile karşımıza çıkıyor. Nükleer aktüatörler de yapıyoruz. Bunun için sertifikasyonlarımız dahil her şeyimiz mevcut.

Aynı zamanda termik santrallerde, petrol ve doğalgaz sektörüne yönelik olarak SIL 3 özellikli aktüatör üretimi de yapıyoruz SCHIEBEL olarak. SIL 3 özelliğini tek bir aktüatörden sağlayabilen tek firmayız şu anda. Bunun için de elektro hidrolik aktüatörlerin yerine yay geri dönüşlü elektrik aktüatörlerimiz var. Bu yay geri dönüşlü aktüatörler, enerji kesilse bile, içerisinde depoladığı yay enerjisiyle vanayı ya da damperi, neyi açmak ya da kapamak istiyorsanız onu açıp kapayabiliyor.

Kullanıcıların ürün seçimi esnasında nelere dikkat etmesini tavsiye edersiniz?

Ürün seçim sürecinde müşterilerimize sunduğumuz bir seçim cetvelimiz var SCHIEBEL olarak. Malum, aktüatörler çok detaylı ve seçenekler ile dolu. Besleme gerilimi bizim için çok önemli bir kriterdir. Bu 24VDC’den başlar, 110-220VAC, 400VAC en sık kullanılan besleme gerilimleridir. Bu tarz çok farklı voltajlar, gerilimler seçilebilir. En fazla gerilimi destekleyen firma da biziz aktüatör sektöründe. Bunun dışında ex-proof olup olmadığı da çok önemli ya da oransal veya on off çalışma istenmesi. Oransallığı, biraz önce bahsettiğimiz binde 1 oranı hassasiyetine göre ayarlayabilen, IEC Normuna göre S9’a kadar çıkabilen aktüatörlerimiz var. Yani modülasyonun en üst seviyesinde ürünlerimiz var.

Diğer önemli kıstas istenilen haberleşme protokolüdür. 4-20mA, Modbus, Profibus, Hart, DeviceNet, Ethernet Powerlink vb. endüstri haberleşme protokollerini tam olarak destekliyor ürünlerimiz.

Teslim süreleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Standart olarak yaklaşık 8-10 haftadır bizim teslim süremiz. Ancak acil bir istekte, fabrikanın da yardımıyla bu süreyi kısaltabiliyoruz da. Ayrıca sektörde bizi öne çıkaran bir özellik de stok aktüatörlerimizin bulunmasıdır. Birçok acil talebi stok aktüatörler ile çözdük ve kritik tesisleri oluşabilecek zararlardan kurtardık.

Son olarak satış sonrası hizmetleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Fabrika ofisi olmanın getirdiği esneklik ile yedek parça stoğumuz ile çoğu müşterimize stoktan bekletmeden yardımcı olabiliyoruz. Stoğumuzda bulunmayan yedek parçaları yine fabrika stoğundan hızlıca ve en ekonomik şekilde tedarik edebiliyoruz.  Müşterimizden gelen taleplere göre bu hizmetleri veriyoruz. Aynı zamanda servis hizmetlerimiz ile de sektördeki çıtayı yükselttik. Türkiye’nin her yerine 48 saatte servis gönderebiliyoruz. Yetişmiş ve konusunda uzman ekibimiz ile teknik servis , süpervizörlük ve sahada montaj hizmetlerimizi aksatmadan yerine getiriyoruz.

Türkiye'nin alanında en özel yayınlarına sahip MONETA 'nın sektörel dergi ve portallarının dijital platformlarda yönetimi katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık alanında içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.

Aktüatör

Hijyenik servo aktüatör Axenia Value ile mikrop ve bakteriye geçit yok

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

WITTENSTEIN alpha; mikrobiyolojik açıdan güvenli, kalıntı bulunmayan temizlik, korozyona karşı dayanıklı, açık makine mimarisine entegrasyon için ideal hijyenik sistem tasarımı gibi tüm gereksinimleri, Axenia Value Serisi’ndeki hijyenik servo aktüatörlerinde bir araya getirdi. Üretim ve paketleme makinelerinin steril ve ıslak alanlarında kullanılmak üzere geliştirilen bu motor/redüktör sistemleri, herhangi bir ek koruyucu önlem gerektirmeden açık ünitelere dahil edilebiliyor. Bu, entegrasyon için yalnızca zamandan ve paradan tasarruf sağlamakla kalmıyor; aynı zamanda kapalı veya kapsüllü servo aktüatör çözümleriyle ilişkili çoklu performans, süreç ve ürün risklerini de ortadan kaldırıyor.

Makine bileşenleri için hızlı, güvenilir ve kalıntısız temizlik

Tek kablo teknolojisine sahip Axenia Servo Aktüatörler, WITTENSTEIN alpha’nın hijyenik tasarım ve European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) uyumlu planet redüktör olan HDV ve HDP portföyünü tamamlıyor. WITTENSTEIN alpha’nın kardeş şirketi olan WITTENSTEIN Cyber Motor; mikropların, bakterilerin, mikroorganizmaların ve kir ceplerinin ortadan kaldırılması gereken steril uygulamalara mekatronik tahrik çözümleri olarak 335 Watt’a kadar çıkış değerlerinde Cyber® Dinamik Serisi’ndeki kompakt servo aktüatörleri de sunuyor. Makine bileşenleri hızlı, güvenilir ve kalıntı bırakmadan temizlenebiliyor.

Sistem, ölçeklenebilir değişkenleri kapsıyor

Axenia Value Serisi’ndeki hijyenik servo aktüatörler, istenen görev ve performans gereksinimlerine bağlı olarak kullanılan sistem araç kiti ile maksimum 32 Nm, 80 Nm veya 200 Nm hızlanma torku ve i=10 ila i=25 dişli oranları ile 3 motor boyutunda yapılandırılabiliyor. Konum ve hız freni, sıcaklık sensörleri ve analog ile dijital kodlayıcı sistemleri, opsiyonel olarak entegre edilebiliyor. Kontrolörle ilgili olarak bu serideki servo aktüatörler, optimum bağlantı sağlamada farklı üreticilerden 20’den fazla olası tiple eşleşebiliyor.

Baştan sona hijyene göre tasarlanmış eksiksiz sistem

Axenia Value Serisi, tamamen hijyenik ilkelere göre tasarlanmış hassas aktüatörleri temsil ediyor. Dış gövde yüzeyleri ve kablo rakorları, ekstra dayanıklı 1.4404 / AISI 316L paslanmaz çelikten imal edildi. Haddelenmiş çelik yüzeyler, Ra 0,8 µm’den daha az bir değerle neredeyse pürüzsüzler. Bu, ürünün yapışma riskini en aza indiriyor ve temizlik malzemelerinin ve dezenfektanların herhangi bir kalıntı bırakmadan durulanmasına veya boşaltılmasına olanak tanıyor. Kasa, CIP veya SIP temizliği sırasında veya yüksek basınçlı temizleyici kullanırken nem girişini önlemek için IP69X (30 bar) korumasına sahip. Axenia Value kullanıcıları, tek tek motorlar ve redüktörler bir araya getirildiğinde mikroorganizmalar için sıklıkla bir üreme alanı sağlayan mekanik geçişlerin, ölü boşlukların, boşlukların, vida başlarının ve yuva köşelerinin yer almadığı, hijyen odaklı yeni bir sistemin avantajlarından faydalanıyorlar. Servo aktüatörlerde kullanılan sızdırmazlık malzemeleri de benzer şekilde hijyenik tasarım için EHEDG ve FDA gerekliliklerine uygun. Bu nedenle aktüatör açık bir ünite olarak, yani ek başlıklar veya kapaklar olmadan monte edilebiliyor ve çalıştırılabiliyor. Bu, kapalı veya kapsüllenmiş redüktör motorlarıyla ilişkili gizli kir cepleri, aşındırıcı noktalar veya sızıntı gibi başka türlü olası riskleri önlüyor.

Garantili tavizsiz performans

Axenia Value Serisi’ndeki servo aktüatörler, hacimden tasarruf etmek için doğrudan monte edilen, yani kaplinsiz hassas bir planet redüktöre sahip kompakt, yüksek performanslı bir motordan meydana geliyor. İki sistem bileşeni mükemmel şekilde eşleşen elektriksel özelliklere sahip. Bu, önemli bir avantaj anlamına geliyor: Farklı üreticilerin motor ve dişli kutusu kombinasyonlarında, servo ünitesinin gerçek performansını en azından makul bir seviye doğru bir şekilde tahmin etmek için sistemin yüzde 30 ila 50 oranında düşürülmesi gerekirken, Axenia değeri test edilenlerin güvenliğini sunuyor. Ayrıca, sistem tasarımı sayesinde bu performans verileri ölçeklendirilebiliyor. Örneğin, servo aktüatörün izin verilen maksimum yüzey sıcaklığını aşmaması sağlanabiliyor. Bu, yüzeye dokunulduğunda yanık yaralanmalarına karşı korumanın yanı sıra, maddelerin muhafaza üzerinde pişmesini veya pıhtılaşmasını da önlüyor.

Kullanımına dünya çapında onay

Kuzey Amerika için UL onayı (hazırlık aşamasında) ve Çin’deki etiketleme gerekliliklerini karşılamak için gerekli olan DFC sertifikası sayesinde, Axenia Value Servo Aktüatör, dünya çapında kullanıma uygun.

Kaynak: www.wittenstein.com.tr

Devamını Oku

Aktüatör

SAUTER’in BIM kütüphanesine yeni modeller eklendi

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Yapı Bilgi Modellemesi olan BIM’e dayalı dijital bina planlamaları artık bir standart haline geldi. BIM kütüphanesini 2017 yılında kullanıma sunan SAUTER, o tarihten bu yana başta HVAC sektörü olmak üzere tüm yapı döngüsünü kapsayan projelerde mimarları, mühendisleri ve bina planlayıcılarını destekliyor. SAUTER’in BIM kütüphanesi veri tabanına yakın zamanda akıllı aktüatör CAD ve Revit model verilerinin yanı sıra, basınçtan bağımsız ayarlama vanalarının yeni modelleri de eklendi.

Akıllı Aktüatör BIM modeline dayalı bir ısıtma grubunun görselleştirilmesi

Genellikle masraflı ve esnek olmayan inşaat projeleri, yoğun planlama gerektirir. Pazara çok fazla oyuncu dahil oluyor ve dolayısıyla karşılıklı bağımlılık oranları da yükseliyor. Ayrıca, farklı ekipman sistemlerinin planlama süreçlerinin birbiriyle bağlantısı, disiplinlerarası ya da bina sürecinin tümünü kapsayacak. Bu nedenle, öngörülemeyen olaylar ne kadar geç gerçekleşirse, son teslim tarihleri ​​ve maliyetler üzerindeki etkisi o kadar büyük oluyor. Bu soruna çözüm olarak geliştirilen Yapı Bilgi Modellemesi BIM, binaların ilgili her uzman tarafından erişilebilen dijital verilerle geliştirilmesini ve işletilmesini sağlıyor.

Bu amaçla tüm bina verileri yaşam döngüsü boyunca BIM ile kaydedilirken ilk adım, yeni bina projesini test etmek için bir model oluşturmakla başlıyor. Günümüzde standart haline gelen BIM’e dayalı dijital bina planlaması, tüm inşaat sahalarında küresel olarak mevcut ve bu çoğu zaman zorunlu bir işlem.

SAUTER’in BIM kitaplığı

Küresel vanalar (AKM 115SA), havalandırma damperleri ve VAV sistemleri (ASM 115SA), küresel vanalara uygun akıllı aktüatörlerin BIM modellerini ve bunlara uygun I/O modüllerini (SAIO​​100) içeren SAUTER’in BIM kitaplığı; yeni NRFC4 fan-bobin kontrolörü ve basınçtan bağımsız kontrol vanaları, UVC102MF065…100, UVC 106 ve VDL050…100 serileri ile hidronik dengelemede dijital çözümlerle tamamlanıyor. 2 noktalı kontrolörler ve kabinlere kadar vanalar, aktüatörler, sensörler ve oda birimlerinin verilerini içeren SAUTER’in BIM kitaplığı, sezgisel arama ve filtre seçenekleri ile doğru ürünleri bulmayı kolaylaştırıyor. SAUTER, tüm BIM modellerini Autodesk planlama ürünleriyle uyumlu Revit dosyaları ve CAD dosyaları olarak tedarik ediyor. SAUTER’in BIM kitaplığı aracılığıyla her yıl yaklaşık 6.000 BIM nesnesi indiriliyor. SAUTER bu şekilde, müşterileri ve ortakları için günlük işleri kolaylaştırıyor.

Yapı Bilgi Modellemesi

BIM’ın 2000’li yılların başında tanıtılması ve yaygınlaşması, mühendislik aşamasından çelik konstrüksiyon yapımına kadar inşaat sektörünün dijitalleşmesine önemli bir katkısı oldu. Merkezi bir veri tabanındaki tüm ilgili tarafların bütünsel bir görünümü ile karakterize edilen bir süreç olan BIM ile bina simülasyonları ve 3B görselleştirmeler, yalnızca tasarım kararlarına yardımcı olmakla kalmıyor; sanal modelde yapılan değişiklikler otomatik olarak tüm planlara aktarılıyor. Bu, ilgili herkesin her zaman güncel olduğu anlamına geliyor. Merkezi dokümantasyon deposu, ilgili verilerin anında ve sürekli olarak mevcudiyeti ve planlamaya dahil olanlar arasında geliştirilmiş bilgi alışverişi, planlama sürecinde artan üretkenliğe yol açar. BIM’in ve SAUTER gibi üreticilerin modellerinin yardımıyla mimarlar, mühendisler ve uzman planlamacılar arasındaki iş birliği, işlem maliyetleri, teslim tarihleri, kalite ve verimlilik açısından önemli ölçüde optimize edilebilir.

Devamını Oku

Aktüatör

AUMA CDT Yazılımı için yeni tasarım

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

AUMA, devreye alma ve arıza tespit aracının (CDT) tamamen yeniden tasarlanmış yeni bir sürümünü piyasaya sürdü. Yeni AUMA CDT 2020 sürümü, bir Windows dizüstü bilgisayar kullanarak AUMA aktüatörlerinin hızlı ve kolay kurulumuna, devreye alınmasına ve arıza tespitine kolaylıkla olanak sağlamaktadır.

Modern kullanıcı arayüzü ve kapsamlı işlevleri sayesinde, AUMA CDT devreye alma, bakım ve sorun giderme sırasında zaman ve maliyetten tasarruf etmeye yardımcı olur. Başlangıçta AUMA’nın kendi servis uzmanları için tasarlanmış olan yüksek performanslı yazılım aracı artık işlevlerinin çoğunu kayıtlı kullanıcılara sunmaktadır. Bu işlevler arasında, açma-kapama torklarının ve son konumların ayarlanması, aktüatör parametrelerinin değiştirilmesi ve uzaktan bluetooth bağlantısı ile aktüatör kontrolünü içermektedir. Yeni sürüm ayrıca, kullanıcıların servis talepleri oluşturmasına ve ayrıntılı analiz için aktüatör verileriyle anlık görüntü dosyalarını AUMA Cloud’a yüklemesine olanak tanımaktadır.

Ayrıca kontrol sistemi entegrasyonu içerisinde Profibus ve Modbus gibi master fonksiyonları da mevcuttur. Güçlü bir proses veri monitörü ile I/O arayüz simülatörü gibi kapsamlı teşhis fonksiyonları servis ve teşhis sürelerini oldukça kısaltmaktadır.

Yeni sürüm CDT, aktüatöre Bluetooth bağlantısı için tamamen optimize edilmiş bir iletişim protokolünden yararlanarak, önemli ölçüde daha hızlı veri aktarımı sağlamaktadır. Yeni bir merkezi AUMA kullanıcı yönetimi sistemi, yetkisiz erişime karşı korumayı geliştirmektedir.

AUMA CDT, AC 01.2 aktüatör kontrollerine sahip SA ve SQ serilerinin yanı sıra SGx ve SVx aktüatör serisi aktüatörleri de desteklemektedir. Ayrıca yeni PROFOX serisi aktüatörlerde bağlantı ve kontrol seçeneklerini de içermektedir. AUMA CDT yazılımının yeniden tasarımı, kullanıcılara AUMA aktüatörlerini çalıştırmak için mümkün olan en iyi destek araçlarını sağlama konusundaki sürekli taahhüdünü bir kez daha desteklemektedir. Akıllı telefonlar ve tabletler için AUMA Assistant Uygulamasının yeni bir sürümü de mevcuttur. Sürüm 4.0 hızlı Bluetooth iletişimi sağlamakta ve AUMA PROFOX aktüatörlerini desteklemektedir..

AUMA CDT, Yazılım indirme sayfasından ücretsiz olarak edinilebilmektedir. AUMA Assistant Uygulaması ise Google Play’de ve Apple App Store’da ücretsiz olarak indirilebilmektedir.

Devamını Oku

Trendler

Pompa Vana ve Sistemleri Dergisi - Pump Valve and Systems Magazine sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et