Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu ve Danimarka Bölgesel Isıtma Derneği’nin oraklığıyla düzenlenen “Sürdürülebilir ve Enerji Verimli bir Gelecek için Bölgesel Enerji Sistemleri Konferansı ve İkili Görüşmeleri”, 29 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirildi. Konferans, bölgesel enerji sistemleri ve enerji verimliliği alanında öncü Danimarkalı ve Türk uzmanları, sektör derneklerini ve firmaları bir araya getirdi.
Konferans’ta Grundfos CEO’su Mads Nipper’de, ilham verici bir sunum gerçekleştirdi.
Dünyanın en büyük pompa üreticilerinden olan Grundfos’un 72 yıl önce kurulmuş bir şirket olduğunu belirten Nipper, yıllık 16 milyon pompa ürettiklerini belirtti.
Sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu ancak dünyada belirsizliğin hâkim olduğunu belirten Nipper, dijitalizasyonun her işi değiştirdiğini belirtti. Akıllı pompaların üretimi ve satışıyla diğer pompalara göre çok daha fazla kâr ettiklerini belirten Nipper, teknolojik ilerlemeye ayak uyduramayanın bunun dışında kalabileceğini belirtti.
Sürdürülebilirliğin doğayı değiştirdiğini söyleyen Mads Nipper, sürdürülebilirlik konusunun eskiden işletme lisansı için gerekli bir prosedür olarak görüldüğünü fakat artık varlık sebebi haline geldiğini belirtti.
Londra’da temiz içme suyunun yüzde 25’inin sızıntılar kaynaklı olarak israf edildiğini belirten Grundfos CEO’su, Türkiye’de bu oranın yüzde 40’lar seviyesinde olduğunu belirtti ve teknolojik inovasyonla bu kayıpların azaltılabileceğini belirtti.
Sürdürülebilirliğin Grundfos’un ana uğraşı olduğunu belirten Nipper, şirketlerin sürdürülebilirliğinin anahtarının da burada olduğunu vurguladı. Şirket olarak bir sürdürülebilirlik departmanı kurmaya gerek görmediklerini belirten Grundfos CEO’su, şirket bünyesindeki 18 bin kişinin sürdürülebilirlik için çalıştığını belirtti.
Grundfos CEO’su: “18 bin kişiyle sürdürülebilirlik için çalışıyoruz”
Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.
Yorum Yap
Yorum Yap