Connect with us

Yazılım Kuruluşları

Dassault Systèmes, SOLIDWORKS 2018’i tanıttı

Yayın Tarihi:

on

  • 3 boyutlu tasarım ve mühendislik portföyünün en yeni sürümü tasarım ve üretim süreçlerini entegre ediyor ve SOLIDWORKS CAM’i de içeriyor
  • Basitleştirilmiş ürün geliştirme ve iş akışı etkileşimleri; inovasyonu hızlandırıyor ve işletme için daha iyi sonuçlar sağlıyor.
  • Kullanıcıların iş performansını daha da artıracak uçtan uca süreç çözümleri önümüzdeki aylarda kademeli olarak kullanıma sunulacak

Dassault Systèmes (Euronext Paris: #13065, DSY.PA) 3 boyutlu tasarım ve mühendislik uygulaması portföyünün en yeni sürümü olan SOLIDWORKS 2018 uygulamasının duyurdu. SOLIDWORKS 2018, her büyüklükteki işletmenin parçaları ve ürünleri nasıl üreteceği konusunda tekrar düşünmesini ve günümüzün deneyim odaklı ekonomisinde yenilikçi fikirleri daha hızlı pazara sunmasını mümkün kılan, tasarım ve üretim süreçlerini entegre eden uçtan uca bir çözüm içeriyor.

Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformu üzerinde çalışan SOLIDWORKS 2018, ürün geliştirme iş akışında disiplinler arası etkileşimleri basitleştiren çözümlerle işletmenin üretim stratejisinin tamamında tasarımı destekliyor. Akıllı üretimi kolaylaştıran bu tek biçimli süreç, bir sistemden diğerine veri aktarımı gerektirmeden tüm ürün geliştirme ekipleri için her zaman, her yerden ve gereken her türlü formatta bağlantılı ve sorunsuz veri akışı sağlıyor.

Günümüz sert rekabet ortamında ancak bir ürün satışı ve kullanımının ötesinde, güçlü ve etkili müşteri deneyimleri sunan işletmeler müşteri bağlılığı yaratabilmekte. Bu durum başarı için işletmeleri operasyonlarının her alanında inovasyona teşvik ediyor. Geçmişte kalmış organizasyon yapıları, süreçler ve araçlar ürün geliştirmenin tasarım ve üretim ayaklarını birbirinden ayırıyor. Bu da işbirliği, plan ve bütçeleri etkileyen hatalara yol açıyor.

SOLIDWORKS 2018 ile eşzamanlı olarak birlikte çalışan ekipler daha hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde ürün ve parça tasarlayabilecek, işlevini ve üretilebilirliğini doğrulayabilecek, verileri ve ilgili süreçleri yönetebilecek, üretimde otomasyon sağlayıp denetim yapabilecek. Tasarım sürecinin erken aşamalarında eklenen fikirler sayesinde tasarım ve üretimdeki değişiklikler hızlı ve kolay bir şekilde yönetiliyor, ilgili model, program, çizim ve belgelere otomatik olarak aktarılabiliyor.

Yepyeni bir uygulama SOLIDWORKS CAM

Bu sürece yönelik temel bir SOLIDWORKS 2018 özelliği, bilgi alarak kural tabanlı işleme sağlayan ve üretim programlama otomasyonunu mümkün kılan yeni bir uygulama olan SOLIDWORKS CAM. Tasarımcılar ve mühendisler tasarımlarının nasıl hayata geçirileceğini daha iyi anlıyor, karar alırken daha fazla bilgiye ulaşıyor ve hızlı bir şekilde prototip parça üretebiliyor, böylece kalite, maliyet ve teslimat kontrol altında tutuluyor. Bu uygulama aynı zamanda saatler değil saniyeler içinde otomatik olarak tasarlanan ve programlanan özel parçalarla ekiplerin “sipariş üzerine üretim” stratejilerini uygulamasını mümkün kılıyor.

Dassault Systèmes SOLIDWORKS Türkiye Satış Müdürü Burak Kuralkan, şunları söyledi: “Başarılı bir müşteri deneyiminin temelinde iyi tasarlanmış bir ürün ve bunu üretmenin verimli bir yöntemi yer alır. SOLIDWORKS 2018 parça veya ürün imalatına daha akıllıca bir yaklaşımdan fazlasını sağlıyor, işletmelerin hayal gücünü inovasyona dönüştürmesine ve ekosistemler oluşturmasına yardımcı oluyor. Geçmiş sürümlerde de olduğu gibi SOLIDWORKS 2018’deki birçok yeni araç ve geliştirme SOLIDWORKS kullanıcılarının geri bildirimlerini temel alıyor, daha hızlı, daha yüksek kaliteli ve daha düşük maliyetli üretim için daha güçlü ve daha fazla olanak sağlıyor. Kullanıcıların iş performansını daha da artırmaya yönelik ilave uçtan uca süreç çözümleri önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacaktır.”

Yeni özellikler Alapala’ya ciddi bir zaman tasarrufu getirdi

2011 yılından bu yana Türkiye’de ve dünyada un makinaları sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Alapala Makina, SOLIDWORKS 2018’in yeni özelliklerini ilk deneyimleyen firmalar arasında. 1954 yılında kurulan Alapala Makina, un sektöründe uzmanlaşan ve sektörün lideri olma vizyonuyla alanında dünyanın en büyük iki şirketinden biri olan Alapala Grubunun en eski ve en bilinir şirketidir. Alapala Makina, istenilen büyüklükte anahtar teslim tesisler inşa ediyor. Üretiminin %95’ini ihraç eden şirket Türkiye’nin en büyük 500 ihracatçı firması arasında yer alıyor. Alapala Makina Proje Direktörü Onur Ersoy, SOLIDWORKS 2018’in yeni özellikleri sayesinde sunduğu avantajlar hakkında şunları söyledi: “İş dünyasında en çok ihtiyaç duyulan şeyin zaman olduğu yadsınamaz bir gerçektir. SOLIDWORKS’ün bu sürümünde birçok yeni özellik bulunmaktadır ancak bu özellikler arasında bir tanesinin öne çıktığını düşünüyoruz. SOLIDWORKS 2018 ile gerçekten zamandan tasarruf yapıyorsunuz. Part ya da montaj dosyalarının açılma hızında kayda değer bir gelişme var. 2017’deki part veya montaj dosyalarımızı 2018 formatına çevirdikten sonra açılma sürelerinin 2017’deki süreye kıyasla yarıya indiğini gözlemledik. Günde 30-40 dosya açtığımızı varsayarsak ve her bir dosya için 1 dakikalık bir zaman kazanabilirsek, bu ortalama olarak günde kişi başı 30-40 dakikalık bir kazanım anlamına gelmektedir. SOLIDWORKS 2018 bu noktada da bize önemli bir zaman kazandırıyor. Alapala Makina olarak ürünlerimizde %60-70 shett sheet metal kullanmaktayız. Slot ve sekme unsurlarını kendimiz oluştururken, revizyonlarda beraber hareket etmeleri için birbirine referanslamaktaydık. Ancak çoğu zaman bu referanslar patlıyor ve sürekli düzeltmemiz gerekiyordu. SOLIDWORK 2018’in yeniliklerden biri olan Tab & Slot tasarımı bizim efor ve zamanımızı en uygun şekilde kullanmamızı sağlayan önemli bir özelliktir”

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Yazılım Kuruluşları

Gradework’ü güncelleyen AGTEK, Materials SA ve Underground SA’yı piyasaya sürdü

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Hexagon’un iştiraki olan AGTEK Development Company, bağımsız yazılımı Materials SA ve Underground SA’nın tanıtımını yaptı, Gradework yazılımının güncellemesini duyurdu. İnşaat başlangıcını kolaylaştırıp inşaat malzemeleri, kamu hizmeti kurulumu ve hafriyat projelerinin üretim kontrolünü iyileştirecek olan yeni özellikler; hendek ve boru ayrıntılarını çıkararak fırtına, kanalizasyon, su akışı ve diğer durumları modellemeye olanak tanıyor.

Sensör, yazılım ve otonom teknolojileri bir araya getirerek geleceğin dijital çözümlerini sunan Hexagon’un iştiraki AGTEK, Gradework yazılımının güncellemesini yayınladı, inşaat ve üretim kontrolü için bağımsız yazılım Materials SA ve Underground SA’yı piyasaya sürdü. AGTEK’in en son güncellemesi, müteahhitlerin manuel veri girişini en aza indiren ve değer katan kapsamlı mühendislik becerileri sağlayan araçları kullanarak PDF veya CAD verilerinden hızlı ve doğru hafriyat, malzeme ve yardımcı program çıktıları almalarını sağlıyor. Uzunlukları, alanları ve sayıları ölçülebiliyor ve bunlar da metreküplerce beton, tonlarca asfalt, korkuluk uzunlukları, toplama havuzları ve diğer maliyet kalemleriyle birleştirilip genişletilebiliyor. Yazılım ayrıca, hendek ve boru ayrıntılarını çıkararak fırtına, kanalizasyon, su akışı ve diğer durumların modellenmesine olanak tanıyor. Kapsamlı mühendislik ve senaryo analizi yetenekleri, hafriyat miktarlarının optimize edilmesini sağlıyor.

Güncellemeyle ilgili konuşan AGTEK Başkanı Matt Desmond, “Gradework paketimizin hızını, basitliğini ve doğruluğunu ilk kez bağımsız tekliflerimizle asfaltlama ve kamu hizmeti yüklenicilerine genişletmekten büyük heyecan duyuyoruz. Bu, daha ağır inşaat müteahhitlerinin daha verimli teklif verme avantajını sağlayacak ve proje ilerlemesini daha etkin bir şekilde kontrol etme yeteneği sağlayacak” diyor.

Yardımcı program çakışması tespiti ve hendek analizi

AGTEK’in yazılımı, boru ve hendek detaylarının 3D olarak görüntülenmesini ve boru sınıfları arasındaki tesisat çakışmalarının otomatik olarak tespit edilmesini sağlayarak önemli maliyet tasarrufu sağlıyor ve sahadaki sorunları en aza indiriyor. Herhangi bir hendek yapılandırmasını modellemek, hendek kazısını analiz etmek ve kamu projelendirmeleri ile ilgili yüksek düzeyde kavrayışa ulaşmak için katmanlara ve özel tanımlı derinliklere göre miktarları belirlemek artık mümkün hale geliyor.

Materials SA ve Underground SA ile tanışın

Hexagon’un bir parçası olan Immersal, metaversenin temeli olan dünya lideri uzamsal haritalama ve görsel konumlandırma araçları inşa ediyor. 2015 yılında kurulan Immersal’ın ekibi Finlandiya’nın Helsinki kentinde bulunuyor ve yeni dünyanın dört bir yanındaki ortaklar, geliştiriciler ve yaratıcılarla birlikte çalışıyor. Hong Kong, Silikon Vadisi ve Kaliforniya’da satış ofisleri bulunan Immersal, varlığını ve ortak ağlarını küresel olarak genişletiyor.

Hexagon tarafından 2021’de satın alınan şirket, herkesin cihazlarda yapılandırdığı ve deneyimlediği metaverse vizyonunu sürdürmeye devam ediyor. Özel hizmet ve asfaltlama müteahhitleri için ideal olan Materials SA ve Underground SA yazılımı, kalkışı hızlandırmak ve müteahhitlerin hafriyat girdisine ihtiyaç duymadan işleri daha hızlı tamamlamalarına yardımcı olmak, değer mühendisliği yetenekleri sağlamak için AGTEK paketinin faydalarını ortaya çıkarıyor.

Verileri paylaşın ve iş birliğini kolaylaştırın

Verilerinizi çalıştırın ve ihtiyaç duyanlar için kolay anlaşılır bir biçimde erişilebilir hale getirerek, her adımda daha iyi kararların alınmasını sağlayın. Google Earth’teki tüm verilerin ofiste görselleştirilmesi ve sorgulanması, planlamacılara proje ve onu çevreleyen ortam hakkında gerçek dünya deneyimi sağlayacaktır. Sahada, herhangi bir Apple veya Android cihazdaki tüm verilere erişmek için verileri AGTEK’in mobil uygulamalarına aktarın. Ayrıca, üçüncü taraf uygulamalarla çalışıyorsanız, miktar verilerini kolaylıkla miktar raporları aracılığıyla dışa aktarabilirsiniz.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Yazılım Kuruluşları

Schaeffler, OPTIME ile kullanıcı dostu otomatik durum izleme sağlıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Schaeffler, OPTIME ile otomatik durum izlemeyi bir adım ileri taşıyor. OPTIME, gelen son güncellemeyle birlikte IoT özellikli 3 donanım çözümünü bağlayabiliyor ve bu, çok çeşitli makineler ve neredeyse tüm tesisler için durum izlemeyi mümkün kılıyor. Tüm sistemler için durum raporları, OPTIME uygulamasında net bir şekilde görselleştiriliyor.

OPTIME’nin 2020 yılında piyasaya sunulmasıyla birlikte otomotiv ve endüstriyel tedarikçi Schaeffler, makineler ve sistemler için yenilikçi bir durum izleme sistemi sundu. Herhangi bir uzmanlık bilgisi gerektirmeden kolayca devreye alınabilen sistem, maliyetini kısa sürede amorti edebilecek kadar ekonomik. OPTIME, en son güncellemeyle artık Schaeffler’in durum izleme sistemleri olan (CMS) SmartCheck ve ProLink’i de entegre ediyor. OPTIME bu nedenle çok çeşitli makineler ve hatta çoğu zaman tüm tesisler için durum izlemeyi mümkün kılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Schaeffler Endüstri 4.0 Stratejik İş Alanı Başkanı Rauli Hantikainen, “OPTIME, bakım ekiplerinin hemen harekete geçmesini sağlayan anlamlı analiz sonuçları sağlıyor. Sonuç olarak müşterilerimiz duruş sürelerini azaltıyor ve makinelerinin karlılığını artırıyor” diyor.

Kesinti sürelerini önleyin, kârlılığı artırın

Özellikle sistem yoğun proses endüstrilerinde faaliyet gösteren şirketler için planlanmamış arıza sürelerinden kaçınmak daha fazla kârlılık anlamına gelir. Mesajlar kullanıcı dostu olduğundan ve kritikliğe göre önceliklendirildiğinden, akıllı telefon veya masaüstü uygulaması aracılığıyla OPTIME’ye sahip müşteriler, yüzlerce makinede bile tesislerinin durumunu sürekli olarak görebiliyor. Sonuç olarak, kurum içi bakım personeli ve hatta hizmet şirketleri bakım önlemlerini, personel kullanımını ve yedek parça tedarikini zamanında ve düşük maliyetli bir şekilde planlayabilir. Kullanıcılar, diğer hizmetlerden yararlanmak isteyip istemediklerine ve hangilerine karar vereceği esnekliğine sahip. Modüler hizmet konsepti, çevrim içi, uzaktan veya yerinde hizmetler sunuyor.

Durum izleme kolay olabilir

Endüstriyel ortamdaki dijital hizmetlerin kullanıcıları, sağlanan bilgilerin kolayca anlaşılmasını; donanım ve yazılımın karmaşık olmamasını bekler. Schaeffler’in durum izleme sistemleri, Schaeffler teknik bilgisinin yardımıyla sistem konfigürasyonu ve veri analizi büyük ölçüde otomatikleştirildiğinden, ekstra niteliklere ihtiyaç duymadan kullanılabilir. Bu entegre bilgi, yalnızca kablosuz tek kanallı sensörlere sahip yüksek düzeyde ölçeklenebilir OPTIME çözümünün değil, aynı zamanda dinamik hız, yük koşullarına sahip ve 85 santigrat dereceyi aşan sıcaklıklara sahip ortamları içeren makineler için iki sistem olan tek kanallı sistemin ayrılmaz bir parçasıdır. CMS SmartCheck ve çok kanallı CMS ProLink gibi Schaeffler’in durum izleme çözümleriyle operatörler ve bakım personeli, uygulama aracılığıyla tesisteki hemen hemen her makinenin durumunu izleyen uzman bir göze sahip olur.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Yazılım Kuruluşları

Standart Pompa, servis kalitesini bulutların üstüne çıkarıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Yılda 50 bin adetlik pompa üretimi, Türkiye geneline yayılmış bayi ve servis ağı, 100’ü aşkın ülkeye ihracatıyla sektörünün öncü isimlerinden Standart Pompa, yeni teknolojilerle satış sonrası hizmet kalitesini daha da yukarıya çıkaracak adımlar atıyor. Türkiye genelinde 100’ü aşkın servis ile müşteri isteklerini cevaplayan kuruluş, hizmet prosedürlerini bulut tabanlı teknolojilerle online hale çeviriyor.  

Hayata geçirilen bulut tabanlı Online Teknik Servis Programı sayesinde Standart Pompa, servis sırasında gerçekleştirilen tüm hizmetleri eksiksiz değerlendirebilecek. Servis formları hızlı bir şekilde iletilebilecek, servis öncesi ziyaret bilgilendirmeleri SMS ile yapılacak, servis hizmeti sonrası online anketler ile verilen hizmetin kalitesi izlenebilecek. Tüm süreçler daha hızlı ve daha kolayca gerçekleştirilecek. 

Online Teknik Servis Programı, Standart Pompa ve servisleri arasındaki iletişimi kusursuz bir hale dönüştürürken, nihai kullanıcıların da aldığı hizmetin çok daha iyi olmasını sağlayacak. Hizmet veren servislerin verimliliği anında tespit edilebilecek, sunulan her hizmetin gerektiğinde hızlı müdahalelerle müşteri memnuniyetine dönüşmesi sağlanacak. Üstelik kağıt formların ortadan kalkması sayesinde çevrenin korunmasına da katkı sağlanmış olacak.

İlk olarak Türkiye genelinde en fazla hizmet veren 50 servis ile başlatılan pilot uygulama, ardından tüm Standart Pompa servislerinde kullanılmaya başlanacak.

Bu hizmet ile Standart Pompa, servis kalitesini ve müşteri memnuniyetini bulutların üstüne çıkaracak.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku
Advertisement

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com