Valmet, iklim değişikliği riskinin azaltılması konusundaki faaliyet ve stratejileriyle, sürdürülebilirlik üzerine resmi onaylı ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Karbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project – CDP) tarafından hazırlanan 2016 yılı İklim A listesine girmeye hak kazandı.
CDP tarafından hazırlanan 2016 yılının A listesinde, iklim değişikliğinin yavaşlatılmasına yönelik faaliyetlerini kamuya açık olarak belgeleyen dünya çapında en iyi 193 şirketi yer alıyor. Kuzey ülkelerinden 14 şirketin bulunduğu listede Valmet, ilk yüzde 9’un içinde yer alıyor. Sonuçlar, 25 Ekim 2016 itibariyle “CDP 2016 Küresel İklim Değişikliği Raporu”nda yayınlandı.
Ham madde verimliliğinde artış
Valmet Genel Müdürü ve CEO’su Pasi Laine konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Valmet sürdürülebilirlik konusuna kapsamlı bir şekilde yaklaşmaktadır. İklim değişikliği riskinin azaltılmasına, yenilenebilir ham madde kullanımını mümkün hale getirecek ve ham madde verimini artıracak teknolojileri geliştirerek katkı sağlamaktayız. Bunun yanında, kendi yürüttüğümüz operasyonlarda da CO2 salımını düşürmek için sistematik bir program uyguluyoruz. Valmet’in gerek 2016 CDP İklim A Listesinde gerekse Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi’nde yer alması, sürdürülebilirliğe yönelik yürüttüğümüz çalışmaların isabetli konular üzerine odaklandığını göstermektedir.”
Dünyanın ve Valmet’in geleceği düşük karbonda
CDP Yönetim Kurulu Başkanı Paul Simpson ise konu hakkında şunları söyledi: “CDP olarak, düşük karbonlu bir gelecek yaratmak için başladığımız mücadelede başı çeken ve İklim A Listesi’nde yer alan 193 şirketi kutluyoruz. Bu şirketler, küresel ekonominin iklimle ilişkili yeni hedeflerine ulaşmasını sağlayacak anahtar önemde aktörlerdir ve bu grubun liderliği diğerlerine, cesur karar alma ve bekleyen fırsatları sermayeye dönüştürmede yol gösterecektir.” Selüloz, kağıt ve enerji endüstrilerinde dünyanın lider otomasyon ve servis sağlayıcısı Valmet’in misyonu, yenilenebilir kaynakları sürdürülebilir sonuçlara dönüştürmek. Valmet’in 360o Sürdürülebilirlik Ajandası da beş ana alana odaklanıyor: Sürdürülebilir tedarik zinciri; sağlık, güvenlik ve çevre; insan unsuru ve verimlilik; sürdürülebilir çözümler ve kurumsal sosyal sorumluluk. 2016-2018 faaliyet planlarının odağında ise, küresel çapta sürdürülebilir bir tedarik zinciri ve emniyet kültürünün sürekli olarak geliştirilmesi konuları yer alıyor.