Connect with us

Etkinlikler

Tissue World 2018 kapılarını açtı

Yayın Tarihi:

on

Tissue World Istanbul Fuar ve Konferansı, temizlik kağıdı sektörünü bir araya getirmek üzere kapılarını açtı. İstanbul Kongre Merkezi’ndeki fuar 6 Eylül gününe kadar açık olacak.

Fuar ve konferansın ana gündem maddelerinden biri Türkiye pazarının bölgesel bir güç olma potansiyeli olacak. Bu yolculuğa liderlik eden profesyoneller ve kurumlar, fuarda know-how ve teknoloji paylaşımı ile Türkiye’yi bir adım öteye taşımaya odaklanacak. Uluslararası çapta başarı hikayeleri ve en iyi örnekler Tissue World Istanbul’da katılımcılarla paylaşılacak.

65 ülkeden 72’nin üzerinde ulusal ve uluslararası katılımcı firma ve 2.200’ün üzerinde ziyaretçiyi ağırlaması beklenen Tissue World Istanbul Fuar ve Konferansı’nın ana sponsorluğunu ise Hayat Holding ve Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu üstleniyor.

Organizasyonun bu yılki mottosu “Doğu Avrupa, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’da hızla büyüyen temizlik kağıdı pazarına açılan kapı” olarak belirlendi. Bu kapsamda Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde, son 10 yılda temizlik kağıdında büyüme oranı en yüksek ülke olarak önemli bir yere sahip olan Türkiye ön planda yer alacak.

2016 yıl sonu itibariyle Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin toplam kağıt tüketimi 1.615 milyon tona erişti. Aynı zamanda MENA bölgesinde en yüksek temizlik kağıdı tüketimi yapan Türkiye, Suudi Arabistan, İran ve Mısır toplam tüketiminin %68’ini gerçekleştiriyor. Türkiye ise MENA bölgesindeki toplam tüketimden %31 pay alıyor. Bununla birlikte Türkiye üretimde de önemli bir atılım içerisinde. Ülkenin yapacağı yeni yatırımlarla 2025 yılına dek bölgede gerçekleşecek büyümeye öncülük etmesi ve ilk 10 üreticisi arasında yer alması bekleniyor.

UBM Türkiye Marka Direktörü Esin Aslıhan, “Türkiye pazarındaki potansiyeli gerçeğe dönüştürmek en öncelikli hedefimiz. Bu kapsamda sektörün %40’ını kapsayan yenilikçi ve öncü kurumlar, fuarımızda bir araya geliyor. Bununla birlikte başta MENA bölgesi olmak üzere uluslararası çapta bir ağı İstanbul’da sektörün geleceğini konuşmak üzere bir araya getiriyoruz. Bu yıl hijyen alanında ‘non-woven’ (ıslak mendil, bebek bezi) üretimi yapan makine tedarikçilerine de yer vererek fuarımızın kapsamını da oldukça geliştirdik. Bu sayede ziyaretçi sayısında %30 oranında bir artış sağlayacağımızı öngörüyoruz. Türkiye’nin bölgesel bir lider olmasına hizmet etmek üzere tasarlanan ve gala gecesi ve konferans gibi güçlü network ve bilgi paylaşımı platformlarına sahip olan fuarımıza sektörün geleceğinde rol almak isteyen tüm kurumları bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Sektörün geleceği Tissue World Istanbul 2018 Konferansı’nda masaya yatırılıyor

Fuar ile eşzamanlı olarak Tissue World Istanbul 2018 Konferansı da gerçekleştirilecek. Türkiye’de Temizlik Kağıdı Sektörünün Dinamikleri ve Yeni Pazarlar temasıyla düzenlenen konferansta iş geliştirme ve yeni fırsatları değerlendirme odağıyla yenilikçi fikir ve öneriler paylaşılacak.

Konferans 3 gün boyunca 3 temel üzerinde inşa ediliyor. Konferansın ilk gününü, “Sektör Liderleri Sempozyumu” olarak belirlendi. Bu bölümde yöneticiler, fikir önderleri ve karar vericilerden oluşan konuşmacılar, temizlik kâğıdı endüstrisi kapsamında Türkiye’nin jeopolitik ve ekonomik konumuna dair öngörü ve fikirlerini paylaşacak. Yeni pazarlar ve Batı Afrika’daki yeni iş fırsatları, tüketici trendleri ve ürün inovasyonlarına dair sunumlar konferansın ilk gününü şekillendirecek.

Konferansın ikinci gününde ise “Teknik Oturumlar” gerçekleştirilecek. Bu bölümde fiber, enzimatik uygulamalar, teknik gelişmeler, Endüstri 4.0 ve enerji verimliliği gibi sektörü ileriye taşıyacak yenilikler masaya yatırılacak.

Konferansın son gününü ise sektördeki kadın profesyonellere ayrıldı. “Temizlik Kâğıdı Sektöründe Kadınlar Forumu” adlı bu bölümde kadın profesyonellerin ilham verici başarı hikayelerine tanıklık etmek ve yeni iş fırsatları yaratmak mümkün olacak.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Etkinlikler

IFAT Eurasia Çevre Teknolojileri İhtisas 5. Fuarı kez kapılarını açtı

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Türkiye’nin yanı sıra Avrasya bölgesinin çevre teknolojileri alanındaki en büyük fuarı olan IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.  Bu yıl 5. kez düzenlenen fuarda 10 ülkeden toplam 380 markayı temsil eden 203 firma ürünlerini sergiliyor.

IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı, alanında uzman ulusal ve uluslararası şirketleri 27-29 Nisan 2023 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturuyor. Fuarda, teknoloji üreticileri ve hizmet sağlayıcıları ile atık yönetiminde taraf olan tüm kurum ve kuruluşlar bir araya geliyor. Bu yıl toplu katılımda bulunan Almanya, Avusturya, İsviçre ve Çin’in yanı sıra 10 ülkeden toplam 380 markayı temsil eden 203 firma ürünlerini sergiliyor.

EKO MMI Fuarcılık tarafından düzenlenen IFAT Eurasia, Federal Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Jürgen Schulz, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan’ın katıldığı törenle ziyarete açıldı. EKO MMI Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun açılışta yaptığı konuşmada, “Yeni teknolojilerin sergilenmesi ve bilgi paylaşımı için bölgemizdeki en güçlü platform olan IFAT Eurasia Fuarı; su ve atık su yönetimi, katı atık yönetimi, geri dönüşüm, atıktan enerji eldesi, belediye temizlik ve çevre yönetimi araçları başta olmak üzere, çevre teknolojileri alanında kullanılan ürün ve hizmetleri, aynı çatı altında topluyor” dedi.

IFAT bölgede uluslararası iş birliği ve yatırım olanaklarını artırıyor

IFAT Eurasia Fuarı’nın Türkiye’nin atık yönetimi alanındaki gelişim ve iddiasını ulusal ve uluslararası ziyaretçilere sunmak için kaçırılmayacak bir ortam olduğunu vurgulayan İlker Altun, “Bölgemizde uluslararası iş birliği ve yatırım olanaklarının artırılması görevini üstlenen IFAT Eurasia’da atık yönetimiyle ilgili en son sistemler, araçlar ve uygulamalar gün yüzüne çıkıyor” diye konuştu. Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentler büyüyor, nüfus yoğunluğu ve üretim kapasiteleri yükseliyor. Şehirleşme ve tüketim alışkanlıklarındaki değişikliklerle birlikte atık miktarı ve çeşitliliği de artıyor. Atıkların önemli bir kısmının hammadde ya da enerjiye dönüştürülebilir olması, sektörün tüm dünyadaki önemini de artırıyor. Bu durum, Türkiye gibi hammadde ve enerji ihtiyacını yüksek oranda ithalatla karşılayan ülkeler için hayati bir önem taşıyor.”

Daha sonra söz alarak; “Hızla artan nüfus ve şehirleşme ile Türkiye’de ve tüm Avrasya bölgesinde su ve çevre çözümleri talebi sürekli artıyor. Buradaki zorluk, hem kamu hem de özel sektör için yenilikçi ama aynı zamanda ekonomik olarak uygulanabilir çözümler bulmak ve uygulamaktır,” diyen Messe Münih Yönetim Kurulu Üyesi Falk Senger; “Çevresel ürün ve hizmet çözümleri, güvenli içme suyuna erişimden, endüstriyel ve atık su arıtmaya, atıkların profesyonelce bertaraf edilmesine, ham maddelerin geri kazanılmasına, iş güvenliğine veya kirliliğin önlenmesine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayacaktır.” şeklinde konuştu.

Senger daha sonra şunları söyledi: “Geçen Şubat ayında meydana gelen feci depremden etkilenen belediyeleri desteklemek için Afet Atıklarının Ele Alınması konulu uluslararası bir panele de ev sahipliği yapacağız. Diğer ilgili konular çeşitli panellerde tartışılacaktır.”

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan ise yaptığı konuşmada, “Türkiye’de yaklaşık 35 milyon ton belediye atığı yaratılıyor ve bunun geri kazanılması gerekiyor. Türkiye’de bu rakamın yaklaşık yüzde 25’i geri dönüştürülebilmektedir. Geri dönüşümün gelişmiş ülkeler ortalaması yüzde 60 civarındayken bizim hedefimiz de bu oranlara çıkmak ve bu doğrultuda gerekli çalışmaları  hayata geçirmek olmadır.” dedi.

Yaptığı konuşmada bu tür ihtisas fuarlarının geniş kapsamlarıyla ülkeler arası iş ilişkilerinin geliştirilmesinde büyük rol oynadığını belirten Federal Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Jürgen Schulz, “Alman fuar endüstrisi Türkiye’de Eko MMI Fuarcılık ile yaptığı yakın işbirliği sonucunda yıllardır bölgenin en önemli fuarlarına imza atmaktadır. IFAT Eurasia fuarı ve konferanslarıyla dünyanın günümüzde en önemli sorunlarından biri olan su/atık su yönetimi, geri dönüşüm, atıktan enerji elde etme ve çevre kirliliğinin önlenmesi gibi çevre açısından hayati öneme sahip konulara odaklanan bir organizasyon gerçekleştirilmektedir.” dedi.

1964 yılında Almanya’da organize edilmeye başlayan ve günümüzde her yıl Çin’de 3, Hindistan’da 2 ve Güney Afrika’da 1 kez düzenlenen IFAT fuarlar ailesi, Münih ve İstanbul’da ise dönüşümlü olarak iki yılda bir düzenleniyor. IFAT fuarlar ailesini Avrasya Bölgesi’nde IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı temsil ediyor.

IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı’nı 27-29 Nisan 2023 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edebilirsiniz.

Online davetiye için: https://ifat-eurasia.com

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Etkinlikler

ARMATÜR Derneği Başkanı Turhan: Türkiye’deki döviz girdisinin en büyük kaynağı ihracat

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Geçen yılı 4,2 milyar dolarla kapatan armatür sektörünün ihracatı, 2023 yılının ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemlerine göre paralel bir seyir izledi. Sektörün Ocak-Şubat dönemi ihracatı 629,4 milyon dolar olarak gerçekleşti. En fazla ihracat gerçekleştirilen ilk üç ülke ise; Almanya, Rusya ve İtalya oldu. İhracat birim fiyatı ise şubat ayında 5,96 dolara yükseldi. ARMATÜR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, ihracat rakamlarının deprem ve diğer etkilerden dolayı şubat ayı itibariyle düşüşe geçtiğini, KGF gibi birçok desteğin bu zorlu dönemde sağlanamaması ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda ihracat hedefinin sert düşüşlerle, 200 milyar dolarlara bile ulaşma riskinin ortaya çıkabileceğini kaydetti.

Türkiye’deki iç pazar büyüklüğü 5 milyar TL’yi aşan armatür sektörü ihracatı, 2023 yılı ocak ayına göre yüzde 5 artışla başlarken, sektörün şubat ayı ihracatı ise yaşanan olumsuz gelişmelere bağlı olarak yüzde 4,8 düşüş gösterdi. 2023 Ocak ayında yüzde 5 artışla 314 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat, Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,8 düşüş ile 316,4 milyon dolar olarak gerçekleşti. Sektörün Ocak-Şubat dönemi ihracatı ise yüzde 0,35 düşüşle 629,4 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Sektörünün en fazla ihracat gerçekleştirdiği ilk üç ülkeye bakıldığında; 41 milyon dolarla Almanya ilk sırada yer alırken, 22 milyon dolarla Rusya ikinci sırada, 13,6 milyon dolarla İtalya üçüncü sırada yer aldı.

İhracat şubat ayında düşüşe geçti

Açıklanan rakamları değerlendiren ARMATÜR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, ihracat hedefinin 500 milyar dolara çıkarıldığını ve geçen yılın 250 milyar dolarlık ihracatla kapatıldığını belirtti. Turhan, ihracat rakamlarının deprem ve diğer etkilerden dolayı şubat ayı itibarıyla düşüşe geçtiğini, KGF gibi birçok desteğin bu zorlu dönemde sağlanamaması ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda ihracat hedefinin sert düşüşlerle, 200 milyar dolarlara bile ulaşma riskinin ortaya çıkabileceğini kaydetti. Turhan, “Buralara çok ciddi eğilmeli, kaynak akıtılmalı, ihracatın hız kesmemesi için elimizden gelen her türlü imkânı seferber etmeliyiz ki bu işin sonunda Türkiye olarak hepimiz kaybetmeyelim. Türkiye’deki döviz girdisinin en büyük kaynağı ihracattır. O yüzden üretim yapıp ve bu yaptığımız üretimi de kıymetli, değerli bir şekilde kilogram fiyatı yüksek ve ihracatımızı da rahat bir şekilde yapabiliyor olmamız lazım diye düşünüyorum” dedi.

İhracatçıdan döviz kuru talebi 

İhracatçılar olarak birçok sorunla uğraştıklarının altını çizen Turhan, Armatür sektöründe ihracatın diğer sektörlere göre daha az düşüş yaşanmasına rağmen bunun olumlu bir durum olmadığını, yaşanan ekonomik sıkıntılar, dövizin baskılanması sonucu çok ciddi bir şekilde artan maliyetlerle ihracat fiyatlarını oluşturamama gibi sorunlarla boğuşurken, tüm bunların üstüne EYT’nin işverenlere büyük yük oluşturduğunu kaydetti.

Döviz baskılanmasından dolayı ihracatta fiyat verilemez seviyelere gelindiğini vurgulayan Turhan, döviz kurunun bir miktar yukarı hatta 25 bantlarına doğru çıkması gerektiğini, tüm firmaların görüşlerinin de bu doğrultuda olduğunu ifade etti. Turhan, “Yatırım yapan, yatırım istisnası alan, yatırım teşviği alan firmalarımıza uygulanan deprem vergisi zaten büyük olan sorunlara ek yük oldu. Bu tür vergiler, topluma yayılan genel vergilerle bu yükün altından kalkınması gerektiğini düşünüyoruz. Deprem vergisi hamlesinin en azından daha doğru kredilerle firmaların desteklenmesi, firmaların zorda kalmaması için devlet tarafından KGF gibi fonlarla destek olunması gerekiyor. EYT’ydi, deprem vergisiydi, zaten daralan ihracattı, dünyadaki resesyondu derken Midyat’a giderken elimizdeki bulgurdan da olma ihtimalimiz var” dedi.

Türk armatür ürünleri Almanya’da vitrine çıktı

Ticaret Bakanlığı desteği ve İDDMİB organizasyonu ile milli katılım düzenlenen; Armatür sektörü olarak 13-17 Mart tarihleri arasında Almanya Frankfurt’ta ISH Isıtma, Soğutma, Havalandırma Fuarı’na katıldıklarını belirten ARMATÜR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, Armatür sektörünün dünyadaki lider ülkesinin Almanya olmasından dolayı fuarın bu ülkede olmasının çok kıymetli ve önemli olduğunu vurguladı. Turhan, iki yılda bir düzenlenen ve 26’ncı kez kapılarını açan fuarın, yoğun ilgiyle karşılaştığını belirtti. 

Türkiye’den milli düzeyde katılım gösterilen fuarda, katılımcı sayısının en fazla olduğu ülke Çin, ikinci sırada İtalya, üçüncü sırada ise Türkiye oldu. Fuara toplam katılımcı sayısının 2025 olduğu ve ziyaretçi sayısının ise 130 bine ulaştığını belirten Turhan, şu ifadeleri kullandı: “Bu fuarda olmak çok önemliydi. İDDMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu ile birlikte; dünyadaki diğer firmalar hangi aşamadalar, ne yaptılar, ne yapıyorlar, teknolojik açıdan hangi konularla çalışıyorlar gibi birçok soruyu katılan firmalarla yaptığımız görüşmelerle gördük ve katılan firmaların ürünlerini görme şansı edindik. Böylelikle bizler için ve katılımcı firmalar için de aynı zamanda kıymetli bir veri bilgi oldu. Fuara; Başkonsolos Erdem Tunçer, Ticaret Müşavirimiz Sinan Korkmaz, Ticaret Ateşemiz Yusuf Yerkel ve Ticaret Bakanlığımızdan yetkililer geldi. 178 Türk katılımcısının birçoğuna ziyaretler yapıldı. Firmalarımızdan aldığımız geri dönüşlerden fuarın çok verimli geçtiği yönünde oldu. Dediğim gibi hem dünyayı görme, sektörü tanıma, rakipleri tanıma, uluslararası anlamda hangi pozisyonda olduğumuzu gördük.  Bir taraftan da sektörümüzün yeteri kadar teknolojiye ulaşamadığı, büyüyemediği özellikle Avrupalı rakiplerin hızlı bir şekilde geliştiği, büyüdüğü, teknolojik yeni ürünlere yatırım yaptığını, bunun da arkasından Çinli firmaların da eski, kalitesiz ürünlerini bıraktığı, teknolojik ve yeni ürünler eklediklerini burada tespit etmiş olduk.”

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Etkinlikler

Ege Bölgesi’nin ihracatına teskon+SODEX desteği

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Ege Bölgesi’nin ihracatına teskon+SODEX desteği

Türkiye iklimlendirme sektörünün en önemli oyuncularını ve akademisyenleri iki yılda bir İzmir’de buluşturan teskon+SODEX’e, organize edildiği her yıl Ege Bölgesi sektör temsilcileri büyük ilgi gösteriyor. 26-29 Nisan 2023 tarihleri arasında Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi (TESKON) ile eş zamanlı olarak düzenlenecek sektörün bölgedeki en önemli fuarı, düzenlendiği yıllarda Ege Bölgesi’nin yıllık 1 milyarı aşan iklimlendirme ihracatı rakamına büyük bir katkılar sağlıyor. 

Ege Bölgesi’nin en güçlü fuarlarından olan ve 12 yıldır organize edildiği her yıl firmaların, sektör temsilcilerinin, akademisyenlerin, mühendislerin ve teknisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma, Yalıtım, Pompa, Vana Fuarı teskon+SODEX için hazırlıklar devam ederken, fuarda bu yıl 7 binden fazla ziyaretçinin ağırlanması planlanıyor. İklimlendirme sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan fuarın bu yıl da ulusal ve uluslararası ziyaretçilerinin yanı sıra özellikle İzmir, Manisa, Denizli ve Aydın gibi Ege Bölgesi’nin güçlü sanayi şehirlerine ev sahipliği yapması hedefleniyor. Ayrıca fuarda eş zamanlı olarak Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’nin (TESKON) düzenlenmesi sebebiyle tüm Türkiye’den mühendisler, akademisyenler, teknisyenler ve öğrenciler İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek fuarı merakla bekliyor.

teskon+SODEX yoğun ilgi görüyor 

Bugüne kadar organize edildiği 12 yılda 45.000’den fazla ziyaretçi ve 1.000’in üzerinde katılımcı ağırlayan teskon+SODEX Fuarı’nın 2023 organizasyonunda 100 katılımcı firma ve 7 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapması planlanıyor. Fuar hem son yıllarda yerli ve yabancı firmaların üretim tesislerini kaydırdığı hem de gelişmiş liman, lojistik altyapı ve dış ticaret odaklı iş ortamına sahip bir bölgede olması ile büyük bir avantaj sunuyor. Ege Bölgesi’nin ihracat rakamlarına büyük bir katkı sunan fuara, bölgede üretim yapan ve iklimlendirme sektöründe faaliyetlerini sürdüren firmalar bu yıl da katılmak için yoğun ilgi gösteriyor. TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi öncülüğünde fuarla eş zamanlı olarak organize edilen; her dönem belirlenen kongre temaları ile çeşitli disiplinlerde teorik, uygulamalı bilimsel ve teknolojik bilgilerin, konferanslar aracılığıyla ziyaretçi ve katılımcılarla paylaşıldığı Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’nin bu yılki ana teması ise “Mekanik Tesisatta Dönüşüm” olacak. Kongreye fuarın düzenlendiği her yıl bölgede yaşayan akademisyenler, sektör profesyonelleri ve kariyer hedefini iklimlendirme sektörü doğrultusunda çizen öğrencilerle birlikte firmalar ve mühendisler yoğun ilgi gösteriyor.

Sektör temsilcileri teskon+SODEX’ten memnun 

Türkiye iklimlendirme sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan teskon+SODEX iki yılda bir yoğun bir katılımla gerçekleşirken katılımcı firma temsilcileri de her fuar sonrasında olumlu geri bildirimlerde bulunuyor. İmalatçı, projeci, tasarımcı, uygulamacı gibi sektördeki bütün oyunculara ev sahipliği yapan fuara katılan firmaların yüzde 88’i, ziyaretçilerin ise yüzde 95’i teskon+SODEX’ten memnun ayrıldıklarını bildiriyor. Fuar sonrası yayınlanan rapora göre katılımcıların yüzde 70’i yeni iş bağlantılarından memnun kaldığını bildirirken, ziyaretçilerin yüzde 96’sı ise sonraki yıllarda da teskon+SODEX’i ziyaret edeceklerini belirtiyor.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com