Gedik Termo Vana, hem yurt içinde hem yurt dışında büyüme ve rekabette öne çıkma planları kapsamında, üretim süreçlerini yeniden yapılandırdı. Üretim terminlerinden ERP uygulamasının etkin kullanımına kadar pek çok alanda iyileşme sağlandığına işaret eden Gedik Termo Vana Fabrika Müdürü Gökhan Kırımlıkurt, “Bütün bu iyileştirmelerle verimliliğimizi yüzde 20 seviyelerinde artırdık” diyor.
Üretimde verimliliği artırdık
Gedik Termo Vana, 54 senenin getirdiği bilgi ve tecrübeyle, yönetim tarafından desteklenen dijital çağa uyum modeliyle enerji, savunma, denizcilik, inşaat, kimya, petrol, makina ve pek çok sektörün çeşitli uygulamalar için taleplerini başarıyla karşılıyor. Bunu yaparken de alışılagelmiş klasik metod ve bakışlardan kurtulup çağa uyumlu olmak için sürekli yenilenme içerisinde.
Sakarya 2. OSB’de kurulu olan fonksiyonellik ve malzeme olarak çok geniş yelpazedeki çözümleriyle üretim yapan Gedik Termo Vana tesisleri talaşlı imalat merkezi, montaj, test ve boyama ünitelerinden oluşuyor.
Gedik Termo Vana Fabrika Müdürü Gökhan Kırımlıkurt, Gedik Termo Vana’nın en büyük özelliğinin, ana hammaddesi olan dökümü, aynı tesis içinde bulunan Gedik İleri Döküm vasıtasıyla en hızlı ve iyi kalitede temin etmesi olduğunu söylüyor ve ekliyor:
“AR-GE’siyle, dökümhanesiyle, talaşlı imalat, montaj, test ve boyahanesiyle entegre bir tesis olmamız bizi birkaç adım öne çıkarmaktadır”.
Üretimde yeniden yapılanma
Gökhan Kırımlıkurt, Gedik ailesinin yeni bir üyesi olarak, Termo Vana fabrika müdürlüğüne geldiği günden itibaren üretimde akış, sistem, makina ve insan kalifiyesinden önce yapılan en büyük değişikliğin, birtakım yetkinlik ve yeteneğe sahip insan kaynağını değerlerini ortaya çıkarabilecekleri pozisyonlara adapte ederek üretime direkt katkı yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Kırımlıkurt, “Uygulama, iyileştirme ve bilgi konularında, herkesin katılımcı olmasını sağlayarak bilmediğimiz konuları keşfedip direkt uygulamaya geçirdik. Öncelikli hedeflerimizden biri olan müşteri memnuniyeti için üretim terminlerine uyum yüzdemizi sürekli kontrol altında tutup iyileştirici tedbirler alarak hedeflerimize yaklaştık. Sahip olduğumuz ERP uygulamasını, siparişten sevkiyata kadar tüm süreçlerde kullanılıp üretimin izlenebilir olması için tüm eksik noktaları düzelttik, kullanılır hale getirdik. Bütün bu iyileştirmelerle verimliliğimizi yüzde 20 seviyelerinde arttırdık” dedi.
Üretim kapasitemizi değerlendirmek için pek çok kriteri inceledik, gerçek anlamda bizi yanıltmadan gerçekçi sonuç olması için üretilen vana adediyle birlikte ana hammaddemiz olan dökümün işlenip, ürüne çevrilen ağırlığını baz aldık. 2021 yılı için 1.200 ton döküm işleyip ürüne çevirme hedefi koyduk. Gövde malzemesine, vana çapına ve vana çeşidine bağlı olmakla birlikte yıllık bir vardiyada 75.000 – 125.000 vana üretme kapasitesine sahibiz.
Hedefte büyüme var
Gedik Termo Vana, sıfır hatayla, en kaliteli ürünü, en ekonomik seviyede üretmek için her türlü teknolojiyi ve bilgiyi en uygun şartlarda kullanma gayreti içinde. Kırımlıkurt, “Kısa, orta ve uzun vadede tek hedefimiz markamızı yurdumuzda olduğu gibi yurt dışında da en üst seviyeye çıkarmaktır” dedi.
Gökhan Kırımlıkurt, yeniden yapılanma sürecine pandeminin katkısı olduğunu da söylüyor. “Pandemi iş gücü açısından bizleri zaman zaman zor durumda bıraksa da eksiklerimizi düzeltip yeni çözümler üretmemize ve bekleyen yatırımlarımızı hayata geçirme olanağı sağladı. Tabii ki yorulduk, tabii ki psikolojik olarak etkilendik ama bir o kadarda çözüm odaklı çalışarak alternatif yöntemler geliştirdik, halen devam eden süreç boyunca kesintisiz üretim yaptık” dedi.
Gedik Termo Vana, sektöründe artan rekabete ve hızlı bir değişim sürecine adapte olarak Gedik adını her zaman hak ettiği yerde görmek için çalışmaya devam ediyor.