Connect with us

Pompalar

Pompa vana sektörünün küresel çözüm ortağı Mirox

Yayın Tarihi:

on

 

Merhaba değerli okurlarımız, Promak Pompa firmasının Mirox markası ile hava ve su akışkanı sektöründe sunduğu çözümlerle öne çıkan bir firma olduğunu biliyoruz.

 

Son zamanlarda Mirox markası ile adından oldukça söz ettirten Promak Pompa’ da meydana gelen değişim ve yenilikleri sunmak adına bu ayki konuğumuz olan Genel Müdür Ali ÇAKIR ile Promak Pompa’ nın dünü, bugünü ve yarını hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Kendilerine tüm misafirperverliği ve sorularımıza verdikleri yanıtlar için teşekkür ederiz. Şimdi sizleri bu güzel söyleşi ile baş başa bırakıyoruz.

Ali ÇAKIR Kimdir? (Ayrıca bir semin ya da bölümde sunalım.)

1973 Malatya doğumlu olan Ali Çakır sektörün önemli kollarında iş hayatını deneyimlemiş. Faaliyet gösterdiği sıvı ve gaz akışkan çözümlerinde edindiği deneyimini Promak Pompa şirketinde Genel Müdür olarak sektöre sunmaya devam ediyor.

 

 

  • Firmanızın tarihçesinden biraz bahseder misiniz?

 

 

Promak Pompa Mak. Tes. San. Tic. Ltd. Şti. olarak 1988 yılında kurulduk. Bir aile şirketi olarak işe başladık. 2005 yılında bir büyüme kararı alarak üretim bantlarımızı ve ürün gamımızı geliştirerek esenyurt ’da ki yeni yerimize taşındık. Kendi iş kolumuzda yılların verdiği tecrübeye dayanan deneyimli ekibimiz, kalifiye personelimizle sektörün istikrarlı kurumları arasındayız. Bugün flatör, vana, çekvalf ve beşyollu çekvalf üretimi yapıyoruz.

 

 

  • PROMAK POMPA (MİROX) sektöre hangi hizmetleri veriyor? Faaliyet alanları nerelerdir?

 

 

Su akış kontrol sistemleri üst başlığında firma olarak; konut, işyeri ve sitelerde, suyun üretim ya da evsel kullanımında yer aldığı her sistem için çözümler üretiyoruz. İnşaattan kimyaya, enerjiden iletişime uzanan geniş iş ağımızda, su ve su kontrol sistemlerinde etkinlik ve verimliliği arttırmayı hedefleyen ürün ve hizmetleri sunuyoruz.  Ürettiğimiz yeni nesil beş yollu çekvalfin patent sahibi olarak yurtiçi ve yurtdışı pazarlara satışını gerçekleştiriyoruz. Pompa ve hidrofor sistemleri için çekvalf, vana ve flatör üretimlerimizi kendi markamızla sürdürüyoruz.    

 

 

  • Yakın zamanda pazara sunduğunuz ya da sunacağınız yeni bir ürün bulunuyor mu? Varsa bu ürün hakkında değerlendirme yapar mısınız? Şayet ürün pazara çıktıysa ne zaman çıktı, özellikleri neler, satışlarınıza sağladığı katkı nedir?

 

 

Faydalı model patent belgesiyle üretimine imza attığımız beş yollu çekvalf modelimiz, tasarımı ve kullanım fonksiyonlarıyla dünya genelinde kendi alanında bir ilk oldu. Özellikle bu ürünümüz su kontrol sistemlerinde alışılagelmiş yedek parçaların ötesine geçen yapısıyla büyük bir fark yarattı. Bu ürünümüz ‘sektörde su sistemlerinin nasıl daha verimli hale getirilebileceği’ düşüncesinden doğdu. Su kontrol sistemlerindeki tecrübemizle, sektörün ihtiyaçlarını iyi analiz ederek, yenilikçi bir ürün ortaya koymayı başardık.

İlgili resmi kurumlardan teşvik ve destek alarak, faydalı model patentine sahip ürünümüzün imalat ve seri üretimini gerçekleştirdik. Tasarım ve imalatıyla yüzde yüz yerli üretimimiz, Türkiye de ve dünya pazarında başarıyla temsil ediyor ve etmeyi sürdürecektir.

 

Aynı zamanda ülkemizde önde gelen bir hidrofor-pompa imalatçısı firma için, yine tasarımı ve patenti tamamen Promak Pompa bünyesine ait bir ürün tasarlayarak üretim ve satışını gerçekleştirdik. Tasarımı ve üretimi yeni diğer tüm ürünlere ise 2018 yılı için hazırladığımız kataloğumuzda yer veriyor olacağız.

 

  • Pazarın ihtiyaçlarını nasıl analiz ediyorsunuz? Müşterileriniz için yaptığınız en faydalı uygulama nedir?

 

Yılların verdiği deneyimle sektörümüzü çok iyi tanıyoruz. Farklı talep ve beklentileri biliyor, oluşan ihtiyaçları gözlemliyoruz. Bu ihtiyaçları giderecek uygun ürünlerin tasarımı, imalatı ve ürünlerin farklı fiziksel şartlar altında güvenle ve kesintisiz çalışma verimini elde etmesi için mesleki tecrübemiz, bilgi ve birikimimizi birleştiriyoruz. Katma değeri yüksek yeni ürünler yalnız firmamız için değil, yurt dışından ithal ürünlerinde yerini almasıyla ülkemiz için büyük kazanç sağlayacak. Biz yenilik peşinde koşmaya ve sektörümüz için her zaman daha iyisini aramaya kararlıyız.

 

ISO standartlarındaki üretim süreçlerimiz, çözüm odaklı hizmet anlayışımızla sektör ve müşterilerimiz için yeni ve günün gereksinimlerine uygun alternatifler geliştirme konusunda çalışmalarını sürdürüyor olacak.     

 

 

  • Pompa Vana kullanıcıları için özel tavsiyeleriniz var mıdır? Ürün seçimi konusunda nelere dikkat etmek gerekir?

 

 

Kullanıcılar öncelikle ihtiyaçları doğrultusunda ürünün malzeme kalitesi ve kendilerine sunduğu avantajları değerlendirmelidirler. Her ürün bir sistemin parçasıdır. Bu açıdan entegre olacağı sistemle sorunsuz uyum gösteren ve sistemin verimliliğini artıracak ve bununla birlikte satış sonrasında da gereken tüm taleplerinin karşılanacağı ürünlere yönelmeliler.

 

  • Sektörünüzde bugünlerde hangi trendi gözlemliyorsunuz? Pazarı domine eden trendler nelerdir?

 

 

Pompa ve hidrofor sistemlerinde sektör son beş yıldır yasal düzenlemeler ve uluslararası standartların yeniden tanımlanmasının getirdiği bir değişim yaşıyor. Bunun yanında sosyal sorumluluk ile, doğaya duyarlılığı yüksek ürünlere karşı bir ilgi de oluşturdu. Doğal kaynakların daha dengeli kullanımını gözeten bu yeni trend, daha yüksek verimli ve çevreci ürünlere talep geliştiriyor. Şu anda pazara hâkim olan verimlilik ve çevre duyarlılığı yüksek sistemlerin üretimi, ilerleyen teknolojinin sunduğu imkânlarla giderek daha başarılı çözümler yaratıyor. Enerjinin boşa harcanmaması hem firmalar hem de tüm insanlık için ortak bir sorumluluk. Bu konuda sektörel eğitim faaliyetleri, Ar-Ge çalışmaları büyük destek buluyor. Enerjiyi hedefe odaklı kullanan, yüksek verim alan ve çevresel maliyeti en düşük sınırlarda tutabilen sistemlerin sürekli gelişen teknik bilginin de katkısıyla geleceğe yön vereceğini düşünüyorum.

 

 

  • Türkiye’deki pompa vana sektörü potansiyeli ve atık su konusuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

 

 

Ülke olarak iç pazarımızda kaliteli ürünlere artık daha sık rastlıyoruz. Bu sektörümüz ve ülkemiz adına çok sevindirici elbette. Dışa bağımlılığı azaltan, kendi kaynaklarımızı harekete geçiren ve bunu da kalite-uygun fiyat dengesinde buluşturan ürünlere ihtiyacımız var. Tabi makro anlamda, ülke ölçeğinde büyüme ve kalkınma modelleri de sektördeki potansiyelin kullanılmasında belirleyici olacaktır. Sanayi ve imalat sektöründe çalışan farklı ölçeklerdeki kurumlar, daha fazla destek bulmalı, himaye görmeli, teşvik edilmeli. Yeni ürünler ve beklentilere uygun çözümlerle istihdam yaratan sanayici, daha fazla gözetilmeli. Bu üretimin de istihdamın da önünü açacak, sadece üreticisine değil en yakınından başlamak üzere tüm topluma kazandıracaktır.  

 

  • Değişimi nerede görüyorsunuz, yakın, orta ve uzak gelecekten yana öngörüleriniz nelerdir?

 

 

Hızla gelişen dünyada, endüstriyel tasarım ve sunduğu farklı ürün ve hizmetler, günlük yaşamdan ağır sanayiye hayatımızın her alanında belirleyici olacak. Değişimi yenilikte görüyorum. Değiştiren, fark katan, çözüm sunan her adım, her alanda olduğu gibi sektörümüzde de geleceğe yön verecek. Gelişen teknolojiyi takip ederek sektöründe öncü adımlar atabilen farklılaşacak.

 

 

  • Sürdürülebilirlik kavramı PROMAK POMPA(MİROX) için ne ifade ediyor?

 

 

Firma olarak, vizyonumuzu yalnız iç pazar değil tüm dünyayla rekabet edebilen kurumsal bir marka hedefi belirledik. Sektörümüzün taleplerine hep aynı kalite ve aynı özenle cevap verebilmek için sürekli olarak kendini yenileyen ve AR-GE çalışmalarına önem veren bir markayız. Kalıcı ve sürdürülebilir bir büyüme modelini yerleştirip, bu işleyişi üretimden satış ve dağıtıma tüm birimlerimize yansıtmak temel ilkelerimiz arasında. Sürdürülebilirlik, sektörde hedeflediğimiz konuma ulaşmamız için en hayati kavramlardan biri.    

 

 

  • Varsa, eklemek istedikleriniz ve sektöre mesajlarınız nedir?

 

 

Üretmek hangi sektörde olursa olsun zor bir süreçtir. İmalat sanayinin önemli bir kolu olan bizim sektörümüzde de bir bütün olarak tedarikçi ve müşterilerimizle hedef birliği yapmanın önemli olduğunu vurgulamak isterim. Hedefimiz her zaman fark katan ürünler, verimli yöntemler ve etkili çözümlerle daha iyisini sunmaya çalışmak olmalı. Bu sektörümüzde kalite çıtasını daha yukarılara taşıyacak, dünyayla rekabet gücümüzü artıracaktır. Bu vesile ile tüm sektör mensuplarına başarılar diler ve Pompa Vana Dergisi ekibine ziyareti için teşekkür ederiz.

 

Hazırlayan

Yazı İşleri Yönetimi / Editorial Management

TEL: 0850 885 05 01

editor@monetatanitim.com

‘’ Mutluluk Yaratan Projeler için Çalışıyoruz ‘’

MONETA TANITIM ORGANİZASYON REKLAMCILIK YAYINCILIK TİC. LTD. ŞTİ.

Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Etkinlikler

Türkiye, suyun yüzde 40’ını şebekelerde kaybediyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Türkiye’de suyun yüzde 40’ı fiziki sebeplerden dolayı kullanıcılara ulaşmadan şebekelerde kaybediliyor. Bu da yaklaşık 2 milyar m³ temiz suya yani yaklaşık 30 milyon kişinin bir yıllık su ihtiyacına karşılık geliyor.

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Masdaf Genel Müdürü Vahdettin Yırtmaç, Türkiye’de su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak için yüzde 40’ı şebekelerde kaybedilen suyun kazanılması için yapılması gerekenlere dikkat çekti.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye, yılda kişi başına düşen 1.519 m³’lük su miktarı ile ‘su sıkıntısı çeken’ bir ülke. Pompa sektörünün yarım asırlık lider firması Masdaf’ın Genel Müdürü Vahdettin Yırtmaç, Türkiye’de su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak için yüzde 40’ı şebekelerde kaybedilen suyun kazanılması konusunda yapılması gerekenleri açıkladı:

Suyun yüzde 40’ı şebekelerde kaybediliyor

“Barajlarda bulunan ham su, iletim hattıyla arıtma tesislerine oradan haznelere ve şebekeler yardımıyla da evlerimize ulaşıyor. Ancak Türkiye’de suyun yüzde 40’ı fiziki sebeplerden dolayı şebekelerde kaybediliyor. Bu da yaklaşık 2 milyar m³ temiz suya yani yaklaşık 30 milyon kişinin bir yıllık su ihtiyacına karşılık geliyor.

Su kaynaklarını doğru yönetmek ve suyun kullanıcılara ulaşmadan kaybolmasını önlemek konusunda yerel yönetimlere önemli roller düşüyor. Çünkü yerel yönetimler, suyu evlere taşıyan şehir şebekelerini doğru sistemler ile yöneterek bu kayıpların önüne geçebilir. Bu kapsamda şebeke suyunu basınçlandırmak için kullanılan pompalar ile suyu taşıyan boruları doğru seçmek ve bakımlarını ihmal etmemek gerekiyor.

Eski pompalar yüzde 40 daha fazla enerji tüketiyor

İdeal verimlilik seviyesinin yüzde 20 altında çalışan eski ve yıpranmış pompalar su israfının yanı sıra enerji israfına da neden oluyor. Çünkü aynı hacimde su pompalamak için yüzde 40 daha fazla enerji tüketiyor. Bu nedenle eski pompa sistemlerini, yüksek verimli ve elektronik olarak kontrol edilen yeni pompalarla değiştirmek gerekiyor. Yenilenen sistem hem iki yıl içinde kendini amorti ediyor hem de yüzde 40 daha az enerji tüketiyor.

Şehir şebekelerinde kullanılan borulara dikkat!

Şehir şebekelerindeki kayıpları önlemek için yalnızca akıllı pompa teknolojileri ile suyu basınçlandırmak da yeterli değil, bir diğer önemli parametrenin de şehir şebekelerinde kullanılan borular olduğunu söyleyebiliriz. Eğer sistemdeki borular eski ve yıpranmış ise patlama veya delinme gibi sorunlar yaşanabiliyor.

Akıllı pompa teknolojileri ile doğru basınçlandırma yapılmalı

Borularda yaşanan patlama veya delinmenin nedenlerinden bir diğeri ise uzun boru hatlarındaki kayıpları karşılamak amacıyla şebekenin çıkış noktalarına yerleştirilen pompalardaki basınçların yüksek tutulması oluyor. Bu nedenle alt yapı sistemlerini bir bütün olarak değerlendirip, mühendislik hesaplamalarını doğru yapmak gerekiyor.

Kullanım ömrü 10 yılı aşan pompaları, akıllı pompa teknolojileri ile yenileyerek doğru basınçlandırma yapmak, kaçakları tesit edip boruları yenilemek şebekelerden kaynaklı su israfını önleyecek bir çözüm olacaktır.” dedi.

Devamını Oku

Pompalar

ECO-SYS Akıllı Sıvı Halkalı Vakum Pompalar

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Full otomasyon ile entegre edilerek; arıza tespit bildirimi, otomatik arıza bildirimi, kullanıcı dostu arayüz, yüksek enerji verimliliği ile birlikte daha birçok özellik sayesinde tak-çalıştır olarak üretilen ECO-SYS, sistemler ile uyum içerisinde çalışır. Kabin sayesinde dışardan gelen etkenlere karşı sistem içerisinde oluşabilecek arızaları en aza indiren ECO-SYS, enerji verimliliğini sağlamak için sistemlerin ihtiyacı kadar çalışır.

Tak-çalıştır

Sistemle bağlantısı yapıldıktan sonraki tüm işlemleri kendisi yapan ECO-SYS Serisi Akıllı Sıvı Halkalı Vakum Sistemi, tasarımı ile kullanım kolaylığı sağlar.

Enerji verimliliği

Tamamen enerji verimliliği üzerine tasarlanan ECO-SYS, yenilikçi anlayış içerisinde enerji verimliliğine katkıda bulunur.

Scada sistemine entegrasyon

Sistem içerisindeki bilgileri scada ile bağlantı sağlar.

Otomatik arıza bildirimi

ECO-SYS’nin arıza durumunda hareketli aksamları ile ilgili arıza bildirim ekranı, kendi sisteminde entegre durumlarda arıza paylaşma fonksiyonu ile kolaylık sunar.

Kullanıcı dostu arayüz

Vakum sistemler için tasarlanan dokunmatik ekran sayesinde, her şey daha kolay!

Sektörler

ECO-SYS; kimya, gıda, plastik, tekstil, cam, seramik, sağlık, kağıt, şeker, deri, maden, orman endüstrisi, vakumla kaldırma, yer altı suları, enerji santralleri, seramik ve savunma sanayi sektörleri için uygundur.

Bakım

Bakım gerektirmeden uzun süre yüksek verimle çalışır.

Devamını Oku

Elektrik Motorları

Başarı hikayelerinin çözüm ortağı VEK Motor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

17’den fazla ülkeyle iş birliği içerisinde 8 markayı Türkiye’nin imalat sanayisiyle buluşturan VEK, yarım asra yaklaşan sektör birikimi, mühendislik alanında uzman kadrosu ve müşterilerinin ürettiği ürünler konusundaki tecrübesiyle önemli projelerin çözüm ortağı konumunda yer alıyor. Güçlü iş ortaklıkları sayesinde dünyanın lider markalarını tek kaynaktan sunan VEK, sektörde yetişen ve ihtiyaçlara göre çözümler geliştiren mühendis ağırlıklı çalışan yapısıyla bu markaların kalitesini; mühendislik, sahada elde edilmiş tecrübe, imalat sanayisindeki bilgi-birikim, satış öncesi ve sonrası hizmetlerle buluşturuyor.

Elektrik motorlarında WEG, AEMOT, WAT-TEE, NİDEC, Rotor NL, Marathon; inverter ve test sistemlerinde KISTLER, KOSTAL, Danfoss, LS Electric; redüktör grubunda ise Yılmaz Redüktör’ü geniş ürün yelpazesinde barındıran VEK; doğru ürün, doğru teknoloji ve doğru sistem tasarımı ile daha verimli, daha çevreci, daha kompakt ve uygun fiyatlı çözümler sunuyor.

Müşterilerinin ürettiği pompa, kompresör vb. ürünler hakkında da bilgi sahibi olan VEK; su ve atık su uygulamalarından petrol ve doğal gaz endüstrisine, inşaat ve altyapıdan denizcilik sektörüne, tarım endüstrisinden enerji üretimine kadar 15’ten fazla sektörün ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde karşılıyor.

Referansları arasında Tüpraş, TAV, Standart Pompa, Vansan, Procyon Elektrik, İSKİ, DSİ, TCDD, ASKİ, Tüpraş, TAV, Standart Pompa, Vansan, EMCEKARE, Masdaf, Olgun, Netafim, EBARA, MSP gibi kurum ve kuruluşların yer aldığı VEK, pek çok önemli projenin çözüm ortağı oluyor.

Firmanın tamamladığı referans projeler arasında şunlar yer alıyor:

İSKİ Kazandere Terfi Merkezi 1.6 MW OG motor tedarik edilmesi ve kurulumu.

DSİ Akpazar Ovası Sulama Projesi kapsamında 800 kW orta gerilim motorun tedarik edilmesi ve kurulumu.

DSİ Denizli Tavas Projesi kapsamında 500kw AG motor tedariki ve kurulumu.

İSKİ Büyükçekmece Hamsu Pompa İstasyonu Projesi’nde 355kw OG motor tedarik ve kurulumu.

BM destekli Etiyopya Sulama Projesi kapsamında 14 adet AG ve 23 adet OG motor tedarik ve kurulumu (toplam kurulu güç 25.000 kW).

DSİ Boztepe Projesi kapsamında 800kW AG motor tedarik ve kurulumu.

Özbekistan Enerji Santral Projesi kapsamında 7 adet OG motor değişimi.

İSKİ Anadolu Terfii Merkezlerinde IE4 yüksek verimli motor değişim projesi.

BM destekli Tanzanya ve Ruanda Sulama Projeleri kapsamında muhtelif güçlerde toplamda 18 adet AG motor (toplam kurulu güç 4.800 kW).

Adana Adliyesi Soğutma Ünitesi 800kw değişken hız sürücülü pano.

Konya Organize Sanayi Arıtma Tesisi Projesi kapsamında muhtelif güçlerde toplam kurulu gücü 6.000 kw AG motor.

DSİ Edirne Çakmak IE4 yüksek verimli motor projesi.

DSİ Isparta Atabey Pompa İstasyonu 1.5 MW OG motor projesi.

İSKİ Terkos 1.1 MW OG motor projesi.

Azerbaycan 1.2 MW OG Motor Projesi.

Devamını Oku

Trendler