Connect with us

Tesisat Otomosyonu Cihazları

Kaya Çiftliği üretim tesisinde tam otomasyon dönemi

Yayın Tarihi:

on

Edirne’deki üretim tesislerinin yüzde 90’ını bir yıl içerisinde yenileyen Kaya Çiftliği, yoğurt üretim hattını da tamamen revize etti. İlk günden itibaren olabildiğince doğal üretim yapmayı ilke edinen marka, tam otomasyonlu yeni üretim hattıyla yoğurt kalitesini ve lezzetini daha da artırdı.

Edirne’nin İpsala ilçesindeki 4 bin 500 metrekare kapalı alanlı üretim tesisini 9 bin metrekareye çıkaran, üretimini 200 ton süt işleme kapasitesine yükselten Kaya Çiftliği, fabrika içindeki yenileme çalışmalarına da devam ediyor. Yoğurt bölümünde tam otomatik üretim sistemine geçiş yapan Kaya Çiftliği’nin, fason üretim kapasitesi de büyümeyle birlikte arttı. Tesislerini tamamen yenileyen firma, alt yapısı, üretimi ve lojistiğiyle pazar payını genişletmeyi, süt işleme kapasitesini artırarak daha da büyümeyi hedefliyor.

Kendi hijyen standartlarını yine kendi yükseltti

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaya Çiftliği Marka Direktörü ve Yöneticisi Burak Gökay Kaya, “Tüm makine parkurlarımızı son teknoloji olarak yeniledik. Tam otomasyon sistemine geçtik. Sütün bir hattan girerek yoğurt olarak çıktığı bir tesis haline geldik. Biz hijyeni ve yeniliği fazlasıyla seven bir firmayız. Fabrikamızda sadece kapalı alan değil, fabrika etrafındaki çevre düzenlemesine dahi oldukça dikkat ediyoruz. Şu an fabrikamızda kapalı sistemde tam otomatik olarak dolum yapılıyor, ürünler buzhanelere gittikten sonra da mağazalara dağılmak üzere yola çıkıyor” diyerek, markanın doğala yakın yoğurt üretim standartlarını anlattı.

Her damak zevkine ayrı yoğurt çeşidi

Kaya Çiftliği yeni üretim tesisinde çiğ sütler tankerler vasıtasıyla çiftliklerden toplanıp üretim hattına el değmeden alınıp üretim proseslerine dağılımı yapılıyor; çiğ süt tanklarından pastörize ünitesine alınıp pastörize (kaynatma) yapılarak bütün patojen mikroorganizmalarından arındırılıyor.

Daha kıvamlı ve yoğun yoğurt elde etmek için pastörize edilen sütün evaparatörde suyu uçuruluyor; sütün kuru maddesi ayarlanıyor. Ayrı bir tanka alınarak mayalanıp kültürlendikten sonra tekrar kaynatılarak, el değmeden göz görmeden üretim hatlarından, son teknolojik yoğurt dolum makinalarında ultraviyole ışık altında Kaya Çiftliği yoğurtlarının dolumu gerçekleştiriliyor. Daha kıvamlı ve daha lezzetli yoğurdu tüketicisine sunmak için tüm üretim bandını tam otomasyona dönüştüren Kaya Çiftliği, bir buçuk kilo sütten bir kilo yoğurt elde edip yağlılık sınıfına göre “tam yağlı” veya “yarım yağlı” olarak satışa sunuyor.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Tesisat Otomosyonu Cihazları

Schaeffler uzmanlığından güç alan otomatik veri analizi OPTIME

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Maliyet nedeniyle, kullanılan online veya sürekli durum izleme cihazları yalnızca kritik öneme sahip ekipmanlarda kullanılır. Bu nedenle endüstride kullanılan ekipmanların yaklaşık %95’i manuel olarak cihaz ile veya operatör bazlı kontrol edilir. Schaeffler OPTIME, işletmelerdeki görece öneme sahip tüm ekipmanların düşük maliyetler ile durumunun izlenmesine olanak sağlar.

Schaeffler uzmanlığından güç alan otomatik veri analizi

OPTIME kablosuz pille çalışan titreşim sensörleri, ağ geçidi ve sahadan toplanan verileri görselleştirmek için kullanılan bir uygulamadan oluşur. İşletmenin şartlarına göre kolayca adapte edilebilir. Schaeffler’in teknik uzmanlığı ile yıllardan beri oluşmuş olan Know-How ile geliştirilmiş algoritmalar ve sistem modelleri sayesinde işletmenin ekipmanlarının takibi yapılmaktadır. OPTIME, elektrik motorları, fanlar ve pompalar gibi makine bileşenlerinin hasar oluşmadan durumları hakkında erken uyarı verir. Bunun yanı sıra kaplinli bağlantılarda balans durumlarını takip eder. Kullanıcı dostu ara yüzü sayesinde, takip edilen ekipmanların grafiksel durum incelemesine olanak sağlar ve olağan dışı durumlarda sarı ve kırmızı ışıklar ile uyarı verir. Böylelikle planlanmamış duruşların önüne geçilerek işletme için kapasite kaybının engellenmesinde yardımcı olur.

Hızlı ve kolay kullanım

OPTIME daha önce herhangi bir durum izleme uzmanlığı olmadan kurulumu yapılabilir ve tek bir günde yüzlerce noktaya montajı yapılabilir. Titreşim sensörleri, takibi yapılacak ekipmanlara yapıştırıcı veya vida ile kolaylıkla monte edilebilir.

Kurulu tüm sensörler birbiriyle ve ağ geçidi ile iletişim kurarak, bugün endüstride kullanılan en güvenilir ve enerji tasarraflu IOT ağları arasında yer alan bir ağ oluşturur. Ağdaki sensörler titreşim ve sıcaklık verilerini Schaeffler IOT Hub’a iletir. Toplanan veriler bakım ekipleri veya izin verilen personeller tarafından akıllı cihazlar veya bilgisayarlardan izlenir.

%50’ye kadar maliyet tasarrufu

OPTIME, mevcut manuel cihazlarla yapılan ölçüme kıyasla yüzde 50 civarında maliyet tasarrufu sağlayabilir. Buna ek, Schaeffler’in yüz yıllık deneyimi ile oluşturulmuş algoritması ile çoğu durum izleme cihazından daha kaliteli durum izleme imkânı sağlamaktadır. OPTIME ile ticari olarak durum izlemenin uygun olmayacağı birçok ekipman uygun maliyeti sayesinde kullanılabilir hale gelmiştir. Schaeffler’in bu çözümü sayesinde sadece kritik ekipmanlar değil, uygun maliyeti sayesinde bütünü oluşturan tüm alt ekipmanlar beraber inceleneceğinden, kapsamlı ve işletmeye genel bakış sağlayacaktır. Zincirin en zayıf halkası bu sistem sayesinde tahmine dayalı değil, izlenebilirliği sayesinde tespit edilebilir olacaktır.

Devamını Oku

Tesisat Otomosyonu Cihazları

GMTCNT PLC’ler veri toplama işlemlerinde fark yaratıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

GMT’nin pazara sunduğu PLC’ler, makine imalat sektörü başta olmak üzere fabrika otomasyonu ve Endüstri 4.0 kapsamında özellikle veri toplama konusunda çözümler sunuyor. Özellikle Endüstri 4.0 kapsamında sağladığı veri toplama özelliğiyle sektöre ışık tutan GMT, ürünleriyle bu alanda ilk sırada tercih edilen markalardan biri olmuştur.

GMT’nin yerli olarak üretimini yaptığı, GLC-396 ve GLC-496 serisi CPU’larındaki WMI (Web Machine Interface) adı verilen özelliği ile internet üzerinden dünyanın herhangi bir yerindeki GMTCNT PLC’ye port yönlendirmeden uzaktan erişim sağlanabiliyor.

GLC-396 ve GLC-496 serisi CPU’lar, MODBUS TCP Master / Slave özelliği sayesinde özellikle veri toplama işlerinde çözümler sağlıyor. GMTScada ve GMTPort özellikleri, GMT’yi kendi sınıfındaki rakiplerinden bir adım öne çıkarıyor.

Tekstil, gıda, metal işleme, plastik, kimya, tarım ve hayvancılık gibi sektörlerde kullanılan paketleme makinaları, ambalaj makinaları, dolum makinaları, halı yıkama makinaları, iplik aktarma makinaları, buhar jeneratörleri, değirmen makinaları, fırın makinaları, et işleme makinaları, kuruyemiş makinaları, hamur işleme makinaları, süt makinaları, boru bükme makinaları, takım tezgahları, ekstruder makinaları, PVC işleme makinaları, CNC tezgahları, enjeksiyon makinaları, matbaa makinaları, karton form makinaları, pres makinaları, boya makinaları, mermer makinaları, ağaç işleme makinaları, vakum makinaları, arıtma sistemleri veri toplama gibi birçok sektörde kullanılan GMTCNT PLC’ler çok sayıdaki makinenin üretiminde tercih ediliyor.

GLC-396 ve GLC-496 serisi CPU’lardaki WMI (Web Machine Interface) özelliği ile hiçbir port yönlendirme yapmaya ihtiyaç duymadan internet üzerinden dünyanın herhangi bir yerindeki GMTCNT PLC’ye uzaktan erişebilirsiniz.

Bu özellik sayesinde GLC-396 ve GLC-496 serisini kullanan makine imalatçıları; satış sonrası hizmet kapsamında müşterilerine sattıkları makinelerine ihtiyaç duyulduğu takdirde hiçbir ilave ücret ödemeden ve kolaylıkla ulaşabililirler. Makinenin yanında olmadan; uzaktan program çekebilir ve program yükleyebilirler.

Ürün gamını her geçen gün arttıran GMT; yerli üretici olmanın verdiği avantaj ile müşterilerinin acil ihtiyacına anında cevap veriyor. PLC; Ekranlı mini PLC; Operatör Panelleri; Hız Kontrol Cihazları; Servo Motorlar ve Sürücüler; Step Motor ve Sürücüler; İzoleli Repeater; Güç Kaynakları ve endüstriyel haberleşme cihazları gibi birçok ürün çeşidini stoklarında bulunduruyor.

GMTCNT” markasıyla ürünlerini bugün 15 ülkeye ihraç eden GMT; bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Devamını Oku

Tesisat Otomosyonu Cihazları

Operatör panellerinde son teknoloji

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

GMT, TSG ve GOP Serisi Operatör Panelleri dokunmatik ekran teknolojisinde en son teknolojiyi sunar.

Operatör panelleri endüstriyel uygulamalarda kullanılmak için geliştirilmişlerdir. Ürünlerde gerçek zaman saati (RTC) standart olarak mevcuttur. Kullanıcı dostu yazılımı geniş bir PLC kütüphanesine sahiptir. TSG serilerinde PDF Viewer fonksiyonu ile PDF dosyaları görüntülenebilmektedir. USB Host özelliği ile veri kaydı yapılabilir ve program yüklenebilir. Klavye, mouse ve web kamera bağlanabilmektedir. VNC yazılımı ile ethernet portlu modellere yerel ağ ya da internet aracılığıyla Windows, IOS ve Android platformları üzerinden erişerek gözlem ve kontrol sağlanabilmektedir.

IP65 Koruma Özelliği

TSG ve GOP43 serilerinde ön panel IP65 korumaya sahiptir. GOP70 serilerinde ise hem ön hem arka panel IP65 koruma özelliğine sahiptir.

Haberleşme

GMTCNT HMI’lar USB Host, ethernet portu ve RS232/RS485 haberleşme portlarına sahiptir. GMTCNT protokolü ile HMI’lar arası haberleşme, sağlanabilirken VNC protokolü ile de tablet, akıllı telefon ve PC üzerinden uzaktan HMI’a ulaşıp kontrol ve izleme yapılabilmektedir. GMT, Türk sanayisinin verdiği destekle yoluna devam etmekte, yılların birikimini ve tecrübesini her gün daha ileriye taşımakta, “Türkiye’den bir dünya markası çıkarma” iddiasını kararlılıkla sürdürmektedir. 

Devamını Oku

Trendler

Pompa Vana ve Sistemleri Dergisi - Pump Valve and Systems Magazine sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et