Connect with us

Pompalar

Dünyanın ilk yapay zekâlı pompası Wilo Stratos MAXO

Yayın Tarihi:

on

Teknolojideki öncülüğüyle dünyada pompa endüstrisine liderlik yapan Wilo, yeni ürünü Stratos MAXO ile akıllı pompa dönemini başlattı. Sistem verimliliği, enerji tasarrufu ve kullanım kolaylığı açısından çığır açan Stratos MAXO, en karmaşık sistemler için bile kolay ve kullanışlı çözümler sunuyor.

Yenilikçi ürünleriyle suya en hızlı ve en verimli şekilde yön veren Wilo, 150 yıllık teknoloji deneyimiyle pompa sistemleri sektörüne öncülük yapıyor. Bina teknolojilerinden, altyapı uygulamalarına ve endüstriyel uygulamalara kadar farklı alanlarda uzman bir marka olarak hizmet veren Wilo, bugüne kadar hayatı kolaylaştıran pek çok “ilk”i gerçekleştirdi.

İlk sirkülasyon pompasını icat eden Wilo, içinde bulunduğumuz dijital çağda dünyanın ilk akıllı pompasını geliştirdi. Wilo’nun geliştirdiği ilk yapay zekâlı pompa olan Stratos MAXO, sektördeki rekabetin çıtasını yükseltiyor.

Stratos MAXO, şu özellikleriyle fark yaratarak hayatı kolaylaştırıyor:

  • Öğrenme yeteneğine sahip Stratos MAXO, “Dynamic Adapt Plus” özelliği ile sistemi her 24 saatte bir analiz ediyor ve veri girişine gerek kalmadan en verimli çalışma noktasını kendi öğreniyor.
  • “Multi-Flow Adaptation” özelliği sayesinde; primer devre pompaları, Wilo-Net ile işletme verilerini alarak sekonder devre pompalarının debi ihtiyacına göre çalışmasını belirliyor.
  • Bina otomasyonuyla ve farklı mahallerdeki pompalar ile iletişim halinde kalarak sistem verimliliğini maksimize ediyor.
  • Akıllı telefonlar ve tabletler ile herhangi bir adaptör olmadan pompa verilerine kolayca ulaşmayı sağlıyor.

Wilo Stratos MAXO’nun detaylı teknik özellikleri

Stratos MAXO; “dynamic adapt plus”, “multi-flow adaptasyonu”, “sabit debi”, “T-sabit” ve “ΔT- sabit” olmak üzere beş yeni kontrol fonksiyonuna sahip.

Stratos MAXO; “dynamic adapt plus” özelliği sayesinde; pompa içerisindeki sıcaklık ve akış sensörlerini kullanarak 24 saatlik periyotlarla akışı analiz ediyor. Pompa, sisteme çalışma noktası set edilmeden gerçek çalışma noktasını bulabiliyor. Sürekli olarak sistemi izlemesi ve sistemdeki değişime göre kendi performansını ayarlaması Stratos MAXO’nun en önemli özelliklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Multi-flow adaptasyonu ile primer devre pompası, tüm sekonder devre pompaları ile iletişim halinde çalışıyor. Primer pompa, işletme verilerini ve sekonder devre pompaların ihtiyacını, Wilo – Net üzerinden algılayarak sekonder tarafın debisi dahil toplam debiyi sağlıyor.

Sabit debi fonksiyonu ile ısıtma ve soğutma proseslerinde debi, kapasitelere uygun olarak karşılanarak, kullanıcıyı pahalı ve verimsiz kontrol vanaları ihtiyacından kurtarıyor. Ayrıca pompa debisi maksimum ve minimum aralıkta sınırlandırılabiliyor. Bu sayede sistemin hidrolik dengesizlik riski azalırken, ihtiyaç değiştiğinde harici ekipmanlara gerek duyulmuyor.

Pompa ömrünü uzatan özellikler

Sistemdeki tüm vanalar kapalı olduğunda, ürün sisteme adapte olabilmek için minimum akışa ulaşana kadar pompa motoru duruyor. Her 5 dakikada bir, birkaç saniye pompa yeniden çalışıyor; pompa içinde bulunan akış kontrol sensörü ile akış kontrol ediliyor. Bu şekilde bekleme modundayken enerji tüketimi 1 w/s’den daha küçük oranda gerçekleşiyor. Bu sayede elektrik tasarrufu sağlanırken, pompanın aşırı ısınması önleniyor ve pompa ömrü uzuyor.

Yüzde 80’e varan elektrik tasarrufu

Stratos MAXO’da, ΔT- sabit sıcaklık kontrolü ile primer ve sekonder devre arasındaki sıcaklık farkını sabit tutacak şekilde primer pompanın devrini ayarlaması sağlanıyor. Bu sayede primer pompa, sekonder pompanın ihtiyacı kadar çalışarak yüzde 80’e kadar elektrik tasarrufu sağlıyor.

Hızlı ve kolay montaj için geniş elektronik gövdesi, çalışma ve ayar için 4,2” led ekranı, kataforez kaplamalı gövde ve rakor/ flanş bağlantı seçeneği, Wilo-Connector ve yeşil düğme teknolojisi ile kolay kurulum, tek kablolu kolay bağlantı, klemens kutusuna erişim için çıkarılabilir kontrol paneli, ısı kaybını azaltmak için izolasyon ceketi ve EC motor sayesinde yüksek performans, Stratos MAXO’nun dizaynında dikkat çeken diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Akıllı mobil cihazlarla uzaktan erişim kolaylığı

Akıllı telefonlar ya da tabletlerle herhangi bir adaptör olmadan direkt bluetooth arayüz bağlantısı ile Stratos MAXO’nun işletme bilgilerine erişilebiliyor. Uzaktan erişim kolaylığı ile pompa üzerinde açma, kapama gibi işlemler yapılabilirken, pompaların eş yaşlanma prensibinde çalışması da görülüyor. Bu şekilde çalışma modu konfigürasyonu, özellikle de erişilmesi zor pompalar için çok faydalı bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Entegre frekans konvertörlü, yüksek verimli Wilo-Stratos MAXO ürün grubu, sirkülasyon sistemlerindeki ısıtma, soğutma, güneş enerjisi, jeotermal enerji ve domestik sıcak su uygulamalarında fark yaratmaya hazırlanıyor.

Wilo-Stratos MAXO ailesinin üyeleri; Stratos MAXO, Stratos MAXO-D ve Stratos MAXO-Z, yapay zekâ, tasarım ve kullanım kolaylığı sağlayan özellikleriyle bina otomasyonuyla iletişimin gerekli olduğu uygulamalarda akla gelecek ilk pompa grubu olma iddiasını taşıyor.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Pompalar

Viskoz akışkanların transfer çözümleri

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Yavaş, kalın, viskoz veya yoğun? Bu kelimelerden herhangi biri yüksek viskoziteli bir akışkanın karakteristik tanımı olabilir. İster kalın yağlar ister yapışkan bal veya topaklanmış ahududu reçeli pompalıyor olun, sorunsuz bir üretim sürecinin sürdürülmesi için önemli talepler vardır.

Pompanın doğru kullanılması koşuluyla, viskoz akışkanların nasıl pompalanacağını ve işleneceğini bilmek çeşitli avantajlar sunar:

Daha az plansız duruş süresi, maliyet tasarrufu, daha uzun pompa ömrü, minimize edilmiş dökülme ve sızıntılar, enerji tasarrufu, geliştirilmiş ürün kapasitesi.

Bu avantajlar, akıllı bir seçim yapmanın yüksek kaliteli üretimle sonuçlanacağı anlamına gelir.

İşte nasıl düşünmeniz gerektiği: Konfigürasyon

Viskoz akışkanların genellikle ortak bir özelliği vardır: Yoğun olmaları. Bununla birlikte, farklı akışkanlar birçok açıdan çeşitlilik gösterebilir ve bu nedenle pompanın özelliklerinin akışkanın özelliklerine uyması gerekir. Örneğin reçel, diyaframlı bir pompanın işleyemeyeceği ancak loblu bir pompanın kolayca işleyebileceği partiküller içerebilir.

Pompaladığınız sıvının türüne bağlı olarak, pompanın özellikleri ve malzeme seçimi söz konusu olduğunda çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Farklı akışkanlar arasında kontaminasyonu önlemek ve kullanımdan sonra temizliği kolaylaştırmak için pompanın kolay temizlenebilir olduğundan emin olmanız gerekir.

Pompanın kapasitesi belirli bir sıvıyı taşımak için yeterli olmalıdır. Bu, viskoz akışkanı etkili bir şekilde pompalamak için yeterince yüksek basınç, hız veya güce sahip bir pompa seçmeniz gerektiği anlamına gelir.

Pompa yapısında kullanılan malzeme de viskoz akışkanların uygun maliyetli bir şekilde pompalanmasında temel bir faktördür. Örneğin, viskoz akışkanlar aşınma ve erozyona dirençli malzemeler gerektirir.

Başarılı bir üretim için özelleştirilmiş akış çözümleri gerektiren sadece viskoz akışkanlar değildir: Alkol veya süt gibi diğer daha az viskoz sıvılar da ATEX ortamı veya sıhhi malzemeden yapılmış bir pompa gibi başka uyarlanmış ortamlar veya özellikler gerektirir.

Yoğun sıvılarla kolaylıkla başa çıkın

Viskoz bir sıvıyı pompalamak için hangi pompayı  seçeceğinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. İşte viskozite ile kolaylıkla başa çıkabilen pompalar:

Hortum pompası: Yüksek talepleri karşılarken akışkanın nazikçe taşınmasını istediğinizde yardımcınız.

Lob pompa: Yüksek akış kapasitesine, partiküllerle başa çıkma becerisine ve pürüzsüz bir akışa ihtiyaç duyanlar için.

Diyaframlı pompa: Kendinden emişli, aşınmaya dayanıklı, esnek malzemeden üretilmiş ve temizlenmesi kolay pompa.

Diyaframlı pompa: Kendinden emişli, büyük partikülleri ve lifleri işlemek için geniş geçişli ve akışı değiştirebilen bir pompa isteyenler için mükemmel bir seçim.

Çift vidalı pompa: Pürüzsüz ve titreşimsiz pompalama sağlayan çok sektörlü bir pompa.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Pompalar

Öz-kan Makina, Project Pearl Fabrikası’nın 1. yılını kutluyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Pompa&vana sektörünün global markaları arasında yer alan Öz-kan Makina, 2022’nin Eylül ayında devreye aldığı dünyanın en modern kelebek vana tesisi Project Pearl Fabrikası’nın 1. yılını kutluyor.

Kelebek vana başta olmak üzere, iğne vana, çek vana, vantuz ve demontaj parçası gibi fonksiyonel vana sistemleri alanında küresel ölçekte tanınan markalardan biri olan Öz-kan Makina, iki fabrikasına ek olarak temellerini 2019 yılında attığı 7.000 metrekarelik Project Pearl Fabrikası’nın 1. yılını kutluyor. 20 milyon euroluk yatırım değerine sahip İnci Projesi ile birlikte istihdamını 250’ye çıkaran Öz-kan Makina, bu dev yatırımla beraber kapasitesini de %100 oranında artırmayı hedefliyor.

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en gelişmiş vana üretim tesislerinden biri olduğunu her geçen gün kanıtlamaya devam eden fabrikada, son teknoloji multi-proses makineler yer alıyor ve hassas işçilikler kolaylıkla yapılabiliyor. Birçok alanda tek olma özelliği taşıyan tesis, Türkiye’de olmayan ve dünyada sayılı bulunan bir makine yatırımını da içerisinde barındırıyor. Bunun yanı sıra, Türkiye’de tek olan Quality Assurance Association for Heavy-Duty Corrosion Protection of Valves and Fittings with Powder Coating (GSK) onaylı boyahane tesisini de içinde barındıran fabrika, Öz-kan Makina’nın kalitesini daha da artırıyor. Firma, boyahane test laboratuvarında yapılan testlerle birlikte içme suyu onaylı vanalarını müşterilerine güvenle sunuyor.

Son teknoloji makinelerle donatılan fabrikada kelebek vana, demontaj parçalar, hidrolik frenli çekvalfler, sürgülü vanalar, tilting çekvalfler, iğne vanalar ve vantuz gibi ürünler imal edilirken; Ar Ge merkeziyle sadece mevcut ürünler geliştirilmekle kalmıyor, yeni ürünler için de araştırmalar ve testler yapılıyor.

1983 yılında başladığı üretimine 2011 yılından bu yana Hawle Avusturya Grubu çatısı altında sürdüren ÖZKAN Makina, İnci Projesi isimli yeni fabrikasında üretime son hız devam ederken,
her geçen gün daha güçlü bir ekiple sektördeki yenliklere liderlik etmeyi sürdürüyor.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Pompalar

İstanbul Finans Merkezi projelerinde Lowara imzası

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

İstanbul’un küresel bir finans merkezi olması hedefiyle yapımı tamamlanan Türkiye’nin en önemli ve stratejik projelerinden İstanbul Finans Merkezi’nde yer alan BDDK Binası, Halk Bank Ofis Kuleleri, İlbank Binası ve Sarphan Finanspark Projelerinin tercihi, Lowara pompa ve hidrofor sistemleri oldu. Türkiye ekonomisinin büyümesinde önemli katkılar sağlayacak projelerin ısıtma ve soğutma hatlarında, yüksek verimli Lowara sirkülasyon pompaları hizmet vermektedir. Toplam 3,4 milyon m2 alan üzerine kurulan İstanbul Finans Merkezi ofis alanları, alışveriş merkezi, konferans merkezi ve 5 yıldızlı oteli ile iş dünyasının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. İstanbul Finans Merkezi’nde yer alan en önemli 4 projenin konforlu su temini Lowara hidrofor sistemleri ile sağlanmaktadır. Ayrıca projelerin atık su ve drenaj hatlarında da Lowara pompalar hizmet vermektedir. Su döngüsünün her aşamasında eksiksiz çözümler sunan Lowara, önemli projelerin tercihi olmaya devam ediyor.

 

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com