Connect with us

Etkinlikler

Danfoss, 2017 finansal sonuçlarını ve önümüzdeki dönem hedeflerini paylaştı

Yayın Tarihi:

on

Danfoss’un Türkiye’deki yeni ofisini ziyaret eden Danfoss Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Ziad Al Bawaliz, şirketin 2017 başarılarını ve önümüzdeki dönem hedeflerini paylaştı.

Toplantıda, Danfoss Türkiye Genel Müdürü Emre Gören ve Danfoss Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Pazarlama Başkanı Naveen Sivakumar da yer aldı.

Danfoss Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Ziad Al Bawaliz

Danfoss Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Ziad Al Bawaliz ve Danfoss Türkiye Genel Müdürü Emre Gören’in ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısına, Danfoss Dünya Başkanı Kim Fausing, Danimarka’dan canlı video bağlantısıyla katıldı. Danimarka’daki yoğun kar yağışı nedeniyle Türkiye’ye ziyareti ertelenen Fausing, Danfoss’un global olarak %12 civarında büyüdüğünü paylaşırken, Türkiye’nin şirket içindeki önemine değindi ve Türkiye’nin büyüme potansiyeline güvendiklerinin altını çizdi. Dünya Başkanı, önümüzdeki dönemde ülkeye yapılan yatırımların artacağına da dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Ziad Al Bawaliz; dijitalleşme, elektrifikasyon, nüfus artışı ve şehirleşme, gıda tedariği ile iklim değişikliği gibi trendlerin dünyayı büyük bir değişikliğe uğrattığını ve Danfoss olarak bu alanlarda öncü çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Al Bawaliz, Kim Fausing’e ek olarak şirketin net satışlarının global olarak 2017’de bir önceki yıla göre %5,8 arttığını ve 5,8 milyar euroya ulaştığını söyledi. Ziad Al Bawaliz, şirketin net kârının ise 394 milyon Euro’dan 445 milyon euroya yükseldiğini paylaştı. Al Bawaliz, bir mühendislik şirketi olan ve kuruluşundan bu yana ilklere imza atan Danfoss’un Ar-Ge ve yeni buluşlara satışlardan elde ettiği gelirin yaklaşık %5’ini ayırdığını söyledi.

Türkiye’nin, Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’ndeki en büyük pazar olduğuna dikkat çeken Al Bawaliz, Türkiye’nin 2014-2017 yılları arasındaki net satışlarının her yıl %15 arttığını ve bölge içindeki cirosunun %30 olduğunu söyledi.

Ziad Al Bawaliz, Danfoss olarak soğutma ve ısıtma segmentlerinde dünya lideri olduklarını ve bugün soğutma alanında en büyük ürün yelpazesine sahip şirket olduklarını sözlerine ekledi. Isıtma segmentinde ise enerji verimliliğinin en önemli gündem maddeleri olduğunu söyledi. Hız ve etkinlik sağlayan motor kontrol sistemleriyle soğutma sistemlerinden asansörlere kadar her alanda çözüm sağladıklarını ileten Al Bawaliz; iş makinaları, tarım ve madencilikte kullanılan araçlarda ise güç çözümleri segmentiyle yer aldıklarını ve dünyanın en büyük ikinci şirketi konumunda bulunduklarını söyledi.

Enerji verimliliği konusunda yatırımlarımız sürecek

Danfoss Türkiye Genel Müdürü Emre Gören, yeni yapılanmalarla eşanjörlerin Türkiye’de üretilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ve özellikle bölgesel ısıtma konusunda örnek çalışamalar yürüttüklerini vurguladı. Gören, Danfoss Türkiye tarafından Soma’da hayata geçirilen bölgesel ısıtma sistemiyle konutların ısınma giderlerinin üçte bir oranında azaldığını, diğer yerel yöneticilerden bu konuda büyük bir talep geldiğini ve sistemin tüm Türkiye’ye yayılmasının en büyük hedeflerinin olduğunu sözlerine ekledi.

Sürücüsüz ve elektirikli araçlar en önemli gündem maddelerimiz

Emre Gören, şirketin madencilikle ilgili faaliyetlerinden de söz etti. “Danfoss olarak, hidrolik sistemleri olan bütün iş kollarına hitap ediyoruz. İş makinalarının dışında madencilik de odaklandığımız iş alanlarından biri. Burada iki segmentimizle yer alıyoruz. Güç çözümlerimiz, madencilikteki ağır makinelerin içinde yer alıyor. Bugün dünyadaki trendlerden biri, sürücüsüz ve emisyonu azaltmak için elektrikli araçların geliştirilmesi… Biz de Danfoss olarak sıfır emisyonlu ve güvenliğin en üst düzeyde sağlandığı sürücüsüz araçlara parça geliştirmek üzere çalışıyoruz. Motor kontrol sistemleri ise dönen tüm araçlarda yer alıyor. Madencilikte özellikle kırıcı ve değirmen gibi araçlarda yer alıyoruz.”

Danfoss Türkiye’nin yeni ofisinin açılışının da yapıldığı basın toplantısında kurdele kesiminde Danimarka’nın İstanbul Başkonsolosu Jesper Kamp da yer aldı.  

85 yıl önce Danimarka’da temelleri atılan Danfoss, 2003 yılından bu yana Türkiye’de faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. 2015 yılından bu yana ise İran, Azerbaycan, Pakistan ve Afganistan olmak üzere dört ülkenin faaliyetleri de Türkiye ofisi tarafından yönetiliyor. Danfoss Türkiye, 2015 yılında motor kontrol sistemleri alanında öncü DAF Enerji firmasının çoğunluk hissesini satın almıştı. Danfoss’un Türkiye’de 200’e yakın çalışanı ve 80 iş ortağı bulunuyor.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Etkinlikler

IFAT Eurasia Çevre Teknolojileri İhtisas 5. Fuarı kez kapılarını açtı

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Türkiye’nin yanı sıra Avrasya bölgesinin çevre teknolojileri alanındaki en büyük fuarı olan IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.  Bu yıl 5. kez düzenlenen fuarda 10 ülkeden toplam 380 markayı temsil eden 203 firma ürünlerini sergiliyor.

IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı, alanında uzman ulusal ve uluslararası şirketleri 27-29 Nisan 2023 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturuyor. Fuarda, teknoloji üreticileri ve hizmet sağlayıcıları ile atık yönetiminde taraf olan tüm kurum ve kuruluşlar bir araya geliyor. Bu yıl toplu katılımda bulunan Almanya, Avusturya, İsviçre ve Çin’in yanı sıra 10 ülkeden toplam 380 markayı temsil eden 203 firma ürünlerini sergiliyor.

EKO MMI Fuarcılık tarafından düzenlenen IFAT Eurasia, Federal Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Jürgen Schulz, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan’ın katıldığı törenle ziyarete açıldı. EKO MMI Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun açılışta yaptığı konuşmada, “Yeni teknolojilerin sergilenmesi ve bilgi paylaşımı için bölgemizdeki en güçlü platform olan IFAT Eurasia Fuarı; su ve atık su yönetimi, katı atık yönetimi, geri dönüşüm, atıktan enerji eldesi, belediye temizlik ve çevre yönetimi araçları başta olmak üzere, çevre teknolojileri alanında kullanılan ürün ve hizmetleri, aynı çatı altında topluyor” dedi.

IFAT bölgede uluslararası iş birliği ve yatırım olanaklarını artırıyor

IFAT Eurasia Fuarı’nın Türkiye’nin atık yönetimi alanındaki gelişim ve iddiasını ulusal ve uluslararası ziyaretçilere sunmak için kaçırılmayacak bir ortam olduğunu vurgulayan İlker Altun, “Bölgemizde uluslararası iş birliği ve yatırım olanaklarının artırılması görevini üstlenen IFAT Eurasia’da atık yönetimiyle ilgili en son sistemler, araçlar ve uygulamalar gün yüzüne çıkıyor” diye konuştu. Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentler büyüyor, nüfus yoğunluğu ve üretim kapasiteleri yükseliyor. Şehirleşme ve tüketim alışkanlıklarındaki değişikliklerle birlikte atık miktarı ve çeşitliliği de artıyor. Atıkların önemli bir kısmının hammadde ya da enerjiye dönüştürülebilir olması, sektörün tüm dünyadaki önemini de artırıyor. Bu durum, Türkiye gibi hammadde ve enerji ihtiyacını yüksek oranda ithalatla karşılayan ülkeler için hayati bir önem taşıyor.”

Daha sonra söz alarak; “Hızla artan nüfus ve şehirleşme ile Türkiye’de ve tüm Avrasya bölgesinde su ve çevre çözümleri talebi sürekli artıyor. Buradaki zorluk, hem kamu hem de özel sektör için yenilikçi ama aynı zamanda ekonomik olarak uygulanabilir çözümler bulmak ve uygulamaktır,” diyen Messe Münih Yönetim Kurulu Üyesi Falk Senger; “Çevresel ürün ve hizmet çözümleri, güvenli içme suyuna erişimden, endüstriyel ve atık su arıtmaya, atıkların profesyonelce bertaraf edilmesine, ham maddelerin geri kazanılmasına, iş güvenliğine veya kirliliğin önlenmesine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayacaktır.” şeklinde konuştu.

Senger daha sonra şunları söyledi: “Geçen Şubat ayında meydana gelen feci depremden etkilenen belediyeleri desteklemek için Afet Atıklarının Ele Alınması konulu uluslararası bir panele de ev sahipliği yapacağız. Diğer ilgili konular çeşitli panellerde tartışılacaktır.”

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan ise yaptığı konuşmada, “Türkiye’de yaklaşık 35 milyon ton belediye atığı yaratılıyor ve bunun geri kazanılması gerekiyor. Türkiye’de bu rakamın yaklaşık yüzde 25’i geri dönüştürülebilmektedir. Geri dönüşümün gelişmiş ülkeler ortalaması yüzde 60 civarındayken bizim hedefimiz de bu oranlara çıkmak ve bu doğrultuda gerekli çalışmaları  hayata geçirmek olmadır.” dedi.

Yaptığı konuşmada bu tür ihtisas fuarlarının geniş kapsamlarıyla ülkeler arası iş ilişkilerinin geliştirilmesinde büyük rol oynadığını belirten Federal Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Jürgen Schulz, “Alman fuar endüstrisi Türkiye’de Eko MMI Fuarcılık ile yaptığı yakın işbirliği sonucunda yıllardır bölgenin en önemli fuarlarına imza atmaktadır. IFAT Eurasia fuarı ve konferanslarıyla dünyanın günümüzde en önemli sorunlarından biri olan su/atık su yönetimi, geri dönüşüm, atıktan enerji elde etme ve çevre kirliliğinin önlenmesi gibi çevre açısından hayati öneme sahip konulara odaklanan bir organizasyon gerçekleştirilmektedir.” dedi.

1964 yılında Almanya’da organize edilmeye başlayan ve günümüzde her yıl Çin’de 3, Hindistan’da 2 ve Güney Afrika’da 1 kez düzenlenen IFAT fuarlar ailesi, Münih ve İstanbul’da ise dönüşümlü olarak iki yılda bir düzenleniyor. IFAT fuarlar ailesini Avrasya Bölgesi’nde IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı temsil ediyor.

IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı’nı 27-29 Nisan 2023 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edebilirsiniz.

Online davetiye için: https://ifat-eurasia.com

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Etkinlikler

ARMATÜR Derneği Başkanı Turhan: Türkiye’deki döviz girdisinin en büyük kaynağı ihracat

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Geçen yılı 4,2 milyar dolarla kapatan armatür sektörünün ihracatı, 2023 yılının ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemlerine göre paralel bir seyir izledi. Sektörün Ocak-Şubat dönemi ihracatı 629,4 milyon dolar olarak gerçekleşti. En fazla ihracat gerçekleştirilen ilk üç ülke ise; Almanya, Rusya ve İtalya oldu. İhracat birim fiyatı ise şubat ayında 5,96 dolara yükseldi. ARMATÜR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, ihracat rakamlarının deprem ve diğer etkilerden dolayı şubat ayı itibariyle düşüşe geçtiğini, KGF gibi birçok desteğin bu zorlu dönemde sağlanamaması ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda ihracat hedefinin sert düşüşlerle, 200 milyar dolarlara bile ulaşma riskinin ortaya çıkabileceğini kaydetti.

Türkiye’deki iç pazar büyüklüğü 5 milyar TL’yi aşan armatür sektörü ihracatı, 2023 yılı ocak ayına göre yüzde 5 artışla başlarken, sektörün şubat ayı ihracatı ise yaşanan olumsuz gelişmelere bağlı olarak yüzde 4,8 düşüş gösterdi. 2023 Ocak ayında yüzde 5 artışla 314 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat, Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,8 düşüş ile 316,4 milyon dolar olarak gerçekleşti. Sektörün Ocak-Şubat dönemi ihracatı ise yüzde 0,35 düşüşle 629,4 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Sektörünün en fazla ihracat gerçekleştirdiği ilk üç ülkeye bakıldığında; 41 milyon dolarla Almanya ilk sırada yer alırken, 22 milyon dolarla Rusya ikinci sırada, 13,6 milyon dolarla İtalya üçüncü sırada yer aldı.

İhracat şubat ayında düşüşe geçti

Açıklanan rakamları değerlendiren ARMATÜR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, ihracat hedefinin 500 milyar dolara çıkarıldığını ve geçen yılın 250 milyar dolarlık ihracatla kapatıldığını belirtti. Turhan, ihracat rakamlarının deprem ve diğer etkilerden dolayı şubat ayı itibarıyla düşüşe geçtiğini, KGF gibi birçok desteğin bu zorlu dönemde sağlanamaması ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda ihracat hedefinin sert düşüşlerle, 200 milyar dolarlara bile ulaşma riskinin ortaya çıkabileceğini kaydetti. Turhan, “Buralara çok ciddi eğilmeli, kaynak akıtılmalı, ihracatın hız kesmemesi için elimizden gelen her türlü imkânı seferber etmeliyiz ki bu işin sonunda Türkiye olarak hepimiz kaybetmeyelim. Türkiye’deki döviz girdisinin en büyük kaynağı ihracattır. O yüzden üretim yapıp ve bu yaptığımız üretimi de kıymetli, değerli bir şekilde kilogram fiyatı yüksek ve ihracatımızı da rahat bir şekilde yapabiliyor olmamız lazım diye düşünüyorum” dedi.

İhracatçıdan döviz kuru talebi 

İhracatçılar olarak birçok sorunla uğraştıklarının altını çizen Turhan, Armatür sektöründe ihracatın diğer sektörlere göre daha az düşüş yaşanmasına rağmen bunun olumlu bir durum olmadığını, yaşanan ekonomik sıkıntılar, dövizin baskılanması sonucu çok ciddi bir şekilde artan maliyetlerle ihracat fiyatlarını oluşturamama gibi sorunlarla boğuşurken, tüm bunların üstüne EYT’nin işverenlere büyük yük oluşturduğunu kaydetti.

Döviz baskılanmasından dolayı ihracatta fiyat verilemez seviyelere gelindiğini vurgulayan Turhan, döviz kurunun bir miktar yukarı hatta 25 bantlarına doğru çıkması gerektiğini, tüm firmaların görüşlerinin de bu doğrultuda olduğunu ifade etti. Turhan, “Yatırım yapan, yatırım istisnası alan, yatırım teşviği alan firmalarımıza uygulanan deprem vergisi zaten büyük olan sorunlara ek yük oldu. Bu tür vergiler, topluma yayılan genel vergilerle bu yükün altından kalkınması gerektiğini düşünüyoruz. Deprem vergisi hamlesinin en azından daha doğru kredilerle firmaların desteklenmesi, firmaların zorda kalmaması için devlet tarafından KGF gibi fonlarla destek olunması gerekiyor. EYT’ydi, deprem vergisiydi, zaten daralan ihracattı, dünyadaki resesyondu derken Midyat’a giderken elimizdeki bulgurdan da olma ihtimalimiz var” dedi.

Türk armatür ürünleri Almanya’da vitrine çıktı

Ticaret Bakanlığı desteği ve İDDMİB organizasyonu ile milli katılım düzenlenen; Armatür sektörü olarak 13-17 Mart tarihleri arasında Almanya Frankfurt’ta ISH Isıtma, Soğutma, Havalandırma Fuarı’na katıldıklarını belirten ARMATÜR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, Armatür sektörünün dünyadaki lider ülkesinin Almanya olmasından dolayı fuarın bu ülkede olmasının çok kıymetli ve önemli olduğunu vurguladı. Turhan, iki yılda bir düzenlenen ve 26’ncı kez kapılarını açan fuarın, yoğun ilgiyle karşılaştığını belirtti. 

Türkiye’den milli düzeyde katılım gösterilen fuarda, katılımcı sayısının en fazla olduğu ülke Çin, ikinci sırada İtalya, üçüncü sırada ise Türkiye oldu. Fuara toplam katılımcı sayısının 2025 olduğu ve ziyaretçi sayısının ise 130 bine ulaştığını belirten Turhan, şu ifadeleri kullandı: “Bu fuarda olmak çok önemliydi. İDDMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu ile birlikte; dünyadaki diğer firmalar hangi aşamadalar, ne yaptılar, ne yapıyorlar, teknolojik açıdan hangi konularla çalışıyorlar gibi birçok soruyu katılan firmalarla yaptığımız görüşmelerle gördük ve katılan firmaların ürünlerini görme şansı edindik. Böylelikle bizler için ve katılımcı firmalar için de aynı zamanda kıymetli bir veri bilgi oldu. Fuara; Başkonsolos Erdem Tunçer, Ticaret Müşavirimiz Sinan Korkmaz, Ticaret Ateşemiz Yusuf Yerkel ve Ticaret Bakanlığımızdan yetkililer geldi. 178 Türk katılımcısının birçoğuna ziyaretler yapıldı. Firmalarımızdan aldığımız geri dönüşlerden fuarın çok verimli geçtiği yönünde oldu. Dediğim gibi hem dünyayı görme, sektörü tanıma, rakipleri tanıma, uluslararası anlamda hangi pozisyonda olduğumuzu gördük.  Bir taraftan da sektörümüzün yeteri kadar teknolojiye ulaşamadığı, büyüyemediği özellikle Avrupalı rakiplerin hızlı bir şekilde geliştiği, büyüdüğü, teknolojik yeni ürünlere yatırım yaptığını, bunun da arkasından Çinli firmaların da eski, kalitesiz ürünlerini bıraktığı, teknolojik ve yeni ürünler eklediklerini burada tespit etmiş olduk.”

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Etkinlikler

Ege Bölgesi’nin ihracatına teskon+SODEX desteği

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Ege Bölgesi’nin ihracatına teskon+SODEX desteği

Türkiye iklimlendirme sektörünün en önemli oyuncularını ve akademisyenleri iki yılda bir İzmir’de buluşturan teskon+SODEX’e, organize edildiği her yıl Ege Bölgesi sektör temsilcileri büyük ilgi gösteriyor. 26-29 Nisan 2023 tarihleri arasında Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi (TESKON) ile eş zamanlı olarak düzenlenecek sektörün bölgedeki en önemli fuarı, düzenlendiği yıllarda Ege Bölgesi’nin yıllık 1 milyarı aşan iklimlendirme ihracatı rakamına büyük bir katkılar sağlıyor. 

Ege Bölgesi’nin en güçlü fuarlarından olan ve 12 yıldır organize edildiği her yıl firmaların, sektör temsilcilerinin, akademisyenlerin, mühendislerin ve teknisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma, Yalıtım, Pompa, Vana Fuarı teskon+SODEX için hazırlıklar devam ederken, fuarda bu yıl 7 binden fazla ziyaretçinin ağırlanması planlanıyor. İklimlendirme sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan fuarın bu yıl da ulusal ve uluslararası ziyaretçilerinin yanı sıra özellikle İzmir, Manisa, Denizli ve Aydın gibi Ege Bölgesi’nin güçlü sanayi şehirlerine ev sahipliği yapması hedefleniyor. Ayrıca fuarda eş zamanlı olarak Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’nin (TESKON) düzenlenmesi sebebiyle tüm Türkiye’den mühendisler, akademisyenler, teknisyenler ve öğrenciler İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek fuarı merakla bekliyor.

teskon+SODEX yoğun ilgi görüyor 

Bugüne kadar organize edildiği 12 yılda 45.000’den fazla ziyaretçi ve 1.000’in üzerinde katılımcı ağırlayan teskon+SODEX Fuarı’nın 2023 organizasyonunda 100 katılımcı firma ve 7 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapması planlanıyor. Fuar hem son yıllarda yerli ve yabancı firmaların üretim tesislerini kaydırdığı hem de gelişmiş liman, lojistik altyapı ve dış ticaret odaklı iş ortamına sahip bir bölgede olması ile büyük bir avantaj sunuyor. Ege Bölgesi’nin ihracat rakamlarına büyük bir katkı sunan fuara, bölgede üretim yapan ve iklimlendirme sektöründe faaliyetlerini sürdüren firmalar bu yıl da katılmak için yoğun ilgi gösteriyor. TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi öncülüğünde fuarla eş zamanlı olarak organize edilen; her dönem belirlenen kongre temaları ile çeşitli disiplinlerde teorik, uygulamalı bilimsel ve teknolojik bilgilerin, konferanslar aracılığıyla ziyaretçi ve katılımcılarla paylaşıldığı Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’nin bu yılki ana teması ise “Mekanik Tesisatta Dönüşüm” olacak. Kongreye fuarın düzenlendiği her yıl bölgede yaşayan akademisyenler, sektör profesyonelleri ve kariyer hedefini iklimlendirme sektörü doğrultusunda çizen öğrencilerle birlikte firmalar ve mühendisler yoğun ilgi gösteriyor.

Sektör temsilcileri teskon+SODEX’ten memnun 

Türkiye iklimlendirme sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan teskon+SODEX iki yılda bir yoğun bir katılımla gerçekleşirken katılımcı firma temsilcileri de her fuar sonrasında olumlu geri bildirimlerde bulunuyor. İmalatçı, projeci, tasarımcı, uygulamacı gibi sektördeki bütün oyunculara ev sahipliği yapan fuara katılan firmaların yüzde 88’i, ziyaretçilerin ise yüzde 95’i teskon+SODEX’ten memnun ayrıldıklarını bildiriyor. Fuar sonrası yayınlanan rapora göre katılımcıların yüzde 70’i yeni iş bağlantılarından memnun kaldığını bildirirken, ziyaretçilerin yüzde 96’sı ise sonraki yıllarda da teskon+SODEX’i ziyaret edeceklerini belirtiyor.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com