Connect with us

Etkinlikler

14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı başladı

Yayın Tarihi:

on

 

21-24 Mart tarihleri arasında İstanbul Pendik Convention Center’da yapılan 14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı törenle ziyarete açıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve GİSBİR Başkanı Murat Kıran’ın açılışını gerçekleştirdiği fuarın, 4 kıtadan 43 ülkeden 150’nin üzerinde firma ve 627 marka ile 57 ülkeden 11.000’ni aşkın denizcilik profesyonelini ağırlaması bekleniyor.

Türkiye’nin Denizcilik Fuarı, 14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı, 21 Mart tarihinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, GİSBİR Başkanı Murat Kıran, UBM EMEA (İstanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu, sektör temsilcileri ve profesyonellerinin katıldığı resmi açılış töreni ile ziyarete açıldı.

 

 

Tören, UBM EMEA (İstanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu’nun hoş geldin konuşması ile başladı. IMEAK Ticaret Odası adına 14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı’nı düzenlediklerini belirten Tığlıoğlu, “Türk Gemi Sanayii, dünya genelinde çok başarılı işlere imza atıyor, rekabet gücü ve potansiyeli çok yüksek. Bu potansiyelin en verimli şekilde kullanılması ise sektörümüzün uluslararası pazarlara ulaşmasından geçiyor. Exposhipping İstanbul olarak, yaklaşık Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtalarından 43 ülkeden 150’nin üzerinde firma ve 627 marka ile 57 ülkeden 11.000’ni aşkın denizcilik profesyonelini Exposhipping İstanbul’da ağırlamayı planladık. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığımızın koordinatörlüğünde ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin organizatörlüğünde Alım Heyeti programımız bulunuyor. Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Güney Afrika, Kazakistan, Kuveyt, Singapur, Ukrayna ve Yunanistan başta olmak üzere denizcilik sektörüne yeni projeler kazandırabilecek hedef ülkelerden Alım Heyetleri, uzun soluklu işbirlikleri geliştirmek üzere Exposhipping İstanbul’dalar. İnanıyorum ki fuarımız yeni pazar ve işbirlikleri fırsatları sunarak 2017 yılına umutla giren Türk denizcilik sektörüne ihtiyacı olan ivmeyi kazandıracaktır. Fuarımızın sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Türk Fuarcılık Sektörü’nün ekonomiye ve turizme çok önemli faydalar sağladığını belirten Serkan Tığlıoğlu, şöyle devam etti: “Fuarcılık sektörü bir buz dağının ancak görünen üst tepesi gibidir. Bugün Türk Fuarcılık sektörünün ekonomiye katkısı yaklaşık 300 milyon dolardır. Ekonomimizde çok küçük bir rakam gibi duruyor. Ancak Türk turizmine olan katkısı yaklaşık her yıl olmak üzere 2 milyar doların üzerinde ve bir çok istihdamı da beraberinde getiriyor. Bölge coğrafyasında rakiplerimize baktığımızda Dubai ve Moskova’yı görüyoruz. Ama biz bu iki şehiri kendimize rakip olarak görmüyoruz. İstanbul’dan çok daha az potansiyele sahipler. Bizler kapasitemiz, organizasyon gücümüzle hem Rusya, Ukrayna, Kafkaslara hizmet ediyoruz hem de Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar’a. Fuarcılık sektörünün altyapı olarak gelişimini tamamladığında ve yeni fuar alanları oluşturulduğunda gelirini iki katına çıkaracağına inanıyorum Bu da her yıl ekonomimize 500 milyar dolar gelir demektir”.

 

Konuşmasında Asya ve Avrupa arasında siyasi, kültürel ve ekonomik bir köprü olan ve dünyanın en büyük 18’nci ekonomisine sahip olan Türkiye’nin gün geçtikçe büyümekte ve gelişmekte olan gemi inşaa sanayisiyle dünya denizcilik sektöründe önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken GİSBİR Başkanı Murat Kıran, “Modern, teknoloji bakımından gelişmiş ve uluslararası sertifikalara sahip Türk Tersaneleri ticari ve askeri alanda gemi üretiminde geniş bir yelpazeye sahiptir. Yeni gemi inşaasının yanısıra tamir, bakım ve onarımda Türk tersanelerinin son derece başarılı ve bölgesinde söz sahibi olduğu alanlardır. Günümüzde dünya ölçeğinde yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle Türkiye’nin inşaat sektörü, bakım-onarım ve savunma sanayii gemi inşaasına ağırlık vermiş olup devletimizce 2016 yılında açılan ve 2017 yılında açılacak olan Milli savunma sanayii projelerinin gemi inşaa sanayii için can simidi olduğunu değerlendirmekteyiz” dedi.

 

Kıran, uluslararası katılımlı Exposhipping İstanbul’un, içinden geçmekte olduğumuz süreç bakımından, yurt dışında ülkemiz aleyhine yapılan dezenformasyon karşısında, sektör oyuncularının bu tür karalayıcı haberlerin doğru olmadığını yerinde görmesi açısından önemli olduğu ve doğru bir zamanlama seçildiği kanaatinde olduğunu belirtti ve “14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı’nın ülkemiz, gemi inşa sanayimiz, tüm katılımcılar ve ziyaretçiler açısından verimli geçmesini diliyorum” dedi.

 

Bugünkü konjoktürde fuarları açmanın, devam ettirmenin büyük başarı olduğunu belirten ve destekleyen tüm kurumlara teşekkür eden IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye’nin yurtdışındaki olumsuz algısına vurgu yaptığı konuşmasında, ülkemizin yurtdışındaki algısına üzüldüğünü söyledi ve şöyle devam etti: “Son aylarda hiç olmadığı kadar koşuyoruz, yurtdışındaki fuarları, kongreleri, konferansları ziyaret ediyoruz. Elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz. Bu nedenle fuarımıza gelen yabancı katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz. Bakın görün Türkiye’de herşey normal. Fuarımıza son dönemde sorunlar yaşadığımız Hollanda ve Almanya’dan gelen misafirlerimize daha çok teşekkür ediyorum. Devletlerin dostu olmaz menfaatleri olur, ama milletlerarasındaki dostluklar daimidir. Belki de ilk defa bize düşen en büyük görev bizimle ilgili algıyı değiştirmek için herkes bir kişi de olsa davet edip, konuşup gerçeği demokrasi ile yönetildiğimizi anlatmalı” dedi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert ise, “Hepimizin bildiği gibi denizcilik sektörü bir süredir önemli bir kriz yaşamakta. Ancak bu krizlerin, rekabet gücümüzü geliştireceğine, bizi daha verimli çalışmaya yönlendireceğine ve bu krizin bitmesiyle kayıp yılların da süratle telafi edileceğine inancımı bu vesileyle bir kez daha tekrarlıyorum. Denizcilik sektörümüz krize rağmen büyümeye devam ediyor. Başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Bakanımız Ahmet Arslan, Müsteşarımız Suat Hayri Aka olmak üzere, Denizci Başbakan, Denizci Bakan ve Denizci Müsteşar. Herhalde bu ilk defa biraraya geliyor. Biz de bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Yükümüz ağır, 2017 yılında bunu iyi değerlendirmemiz lazım” dedi.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Exposhipping İstanbul’un resmi açılışı gerçekleşti ve standlar gezildi. Öğleden sonra Expohipping İstanbul kapsamında Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde bulunan Türkiye’nin en büyük tersanesi Sedef Tersanesi ziyaret edildi. Gezide, Sedef Tersanesi’nde inşaa edilmekte olan dünyanın birçok ülkesinde şehirlerin enerji ihtiyacını karşılayan bir enerji gemisi görüldü ve Türkiye’nin yerli teknolojiyle inşa edilmekte olan ve 2021 yılında suya indirilmesi hedeflenen ilk Milli Havuzlu Çıkarma Gemisi’ninde gelinen son nokta bilgisi paylaşıldı.

 

Firmalar, Exposhipping Katılımcı Seminerleri’nde son teknoloji ürün ve hizmetlerine dair gelişmeleri paylaştı…

Katılımcı Seminerleri’nin ilki Jotun tarafından düzenlendi. Jotun Global Satış Direktörü Stein Kjolberg’in “ISO 19030 – Gemi dış kabuk ve pervane performansını iyileştirmeye yönelik uygulamalar” başlıklı konferansı ilgiyle takip edildi. İlkfer Group tarafında düzenlenen bir diğer konferansta; VISWA LAB. ( Yakıt ve Yağ Analiz Hizmetleri) – VEEMS Otomasyon Sistemi (Emisyon Regülasyonlarına Hazırlık ), UNI Software – Caretta Yazılımı ( Yeni Nesil Gemi İşletim Sistemleri ), UNIKAL (Tüm Kalibrasyon ve Danışmanlık Hizmetleri ) konuları ele alındı. İlkfer Group Kurucu Ortağı İlker Meşe’nin konuşmacı olduğu etkinliğe katılım yoğun oldu. Fuarın ikinci gününde BIMCO tarafından düzenlenen NYPE 2015 konulu etkinlikte ULGENER LC/LO’dan Prof.Dr.M.Fehmi Ulgener konuşmacı olarak yer alacak.

 

Exposhipping İstanbul, SEATRADE öncülüğünde düzenlenen ‘Global Maritime Summit’ Zirvesi’ne evsahipliği yapacak… 

 

Exposhipping İstanbul’un ikinci gününde Sea Asia, Seatrade Maritime Middle East, Seatrade Offshore Marine & Workboats Middle East gibi dünyadaki öncü denizcilik etkinliklerinde konferans programları ve denizcilik ödül törenleri düzenleyen SEATRADE öncülüğünde ‘Global Maritime Summit’ Zirvesi yapılacak. Zirve, denizcilik endüstrisini uluslararası ve bölgesel bazda etkileyen kilit konulara odaklanacak. SEATRADE’in uluslararası etkinlik ve konferans deneyimine sahip ekibi tarafından organize edilen ‘Global Maritime Summit’, 22-23 Mart tarihlerinde Pendik Green Park Convention Center’da gerçekleştirilecek. Uluslararası alanda çok sayıda katılım beklenen Zirve’de, Dünya ekonomisi bağlamında; ‘Denizcilik sektörünün durumu’, ‘Pazar görünümleri’, ‘Küresel trendler’, ‘Türkiye bakış açısı’, ‘Gemi inşaatı, onarımı ve bakımı’, ‘Gemi İnşa Sektörü’, ‘Liman ve İşletmeciliği’, ‘Niş pazarlar’, ‘Limanlar ve alt yapı’, ‘Geleceğin gemileri’, ‘Akıllı gemiler’, ‘finans ve denizcilik sektörü’ gibi konular ele alınacak.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Devamını Oku
Advertisement

Etkinlikler

TUBE & STEEL İstanbul ve WIRE TECH İstanbul’un katılımcı ve ziyaretçi sayılarında büyük artış

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Boru, profil, tel ve çelik üretim sektörlerinin liderleri Tube & Steel İstanbul ve Wire Tech İstanbul fuarlarında bir araya geldi. 24 – 27 Mayıs 2023 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarlar, 19 ülkeden 322 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile katılımcı sayısını bir önceki edisyona göre %119 artırarak başarısını kanıtladı.

Ziyaretçi sayılarında rekor artış

Yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin önemli bir satış ve pazarlama platformu olarak tercih ettiği Tube & Steel İstanbul ve Wire Tech İstanbul fuarlarında özellikle Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak gibi birçok ülkeden gelen profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. 74 ülkeden 10.513 sektör profesyoneli fuarı ziyaret ederek yeni iş birlikleri kurdu. Ziyaretçi sayısında bir önceki edisyona göre yabancı ziyaretçi oranında %80, toplam profesyonel ziyaretçi oranında %40’lık artış hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin memnun olarak fuardan ayrılmasını sağladı.

Devlerin iş birliği ile sektörün dev fuarına büyük katkı 

Fuarcılık sektörünün Türkiye’deki lider firması TÜYAP, Tube & Steel ve Wire Tech fuarları kapsamında Messe Düsseldorf ile yaptığı iş birliğiyle fuarların uluslararası niteliğini çok daha farklı bir boyuta taşıdı. Uluslararası arenada fuarların tanıtımına çok ciddi bir katkı sağlayan TÜYAP ve Messe Düsseldorf iş birliği ile boru, profil, tel ve çelik sektörlerinde ülkemizin tek ihtisas fuarı olan TUBE & STEEL ve tel, kablo, çivi üretimi ve teknolojileri ihtisas fuarı WIRE TECH, bu yıl daha güçlü olarak kapılarını katılımcı ve ziyaretçilerine açtı. Bu iş birliğinin getirdiği sinerji hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin memnuniyet oranlarında önemli bir artışı sağladı. 

Sektördeki tüm gelişmelerin ve yeniliklerin Türkiye ve Avrasya coğrafyasındaki en büyük adresi olan Tube & Steel İstanbul ve Wire Tech İstanbul Fuarları dünyanın lider üreticilerini karar alma konusunda yetkili alıcılar ile buluşturarak sektöre güç kattı. Fuarlardan memnun ayrılan katılımcı ve ziyaretçilerimiz bir sonraki edisyonu sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Sektöre yön veren dernek iş birlikleri

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) ve Çelik Dış Ticaret Derneği iş birlikleri, Çelik İhracatçılar Birliği (ÇİB), Steel Orbis, Soğuk Haddeleme, Galvanizli ve Boyalı Sac Üreticileri Derneği (SOGAD), Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) ve Yassı Çelik İhracat ve Sanayicileri Derneği (YİSAD) destekleriyle marka değerini daha da güçlendiren fuarlar hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin dikkatlerini üzerine çekti.

Uluslararası alım heyeti organizasyonu katılımcıların ticaretine büyük katkı sağladı

TÜYAP’ın uluslararası satış ve pazarlama merkezleri olan Rusya, Gürcistan, İran, Sırbistan, Slovenya ve Kuzey Makedonya ofisleri tarafından bölge pazarlarında tanıtım çalışmaları aktif bir şekilde sürdürüldü.

Yurt dışından gelen profesyonel alım heyetleri ve katılımcılar arasında yapılan ikili görüşmeler, sektörün ticaret hacmine önemli katkılar sağladı. Fuarları ziyaret eden yabancı ziyaretçiler, önemli iş ortaklıkları kurarak Türkiye ihracatına katkı sağladı. Türkiye, çelik sektöründeki başarısını yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin bir araya geldiği fuarlarda bir kez daha kanıtladı.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Etkinlikler

SMS-TORK, IF DESIGN AWARD 2023’te ‘Industry’ ödülünün kazananı oldu

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

SMS-TORK, dünyaca ünlü tasarım ödülü olan IF DESIGN AWARD’ın 2023 kazananları arasında yer aldı. Hannover merkezli iF International Forum Design GmbH tarafından her yıl düzenlenen dünyanın en eski bağımsız tasarım organizasyonu iF DESIGN AWARD 2023’te ödüle layık görülen SMS-TORK, TMEA Multiturn Aktüatör tasarımıyla “Industry” kategorisinin kazananı oldu.

On-off ve oransal özelliğiyle yerli olarak üretilip, tasarlanan TMEA Serisi Multiturn Elektrikli Aktüatör, dünyanın her yerinden bağımsız uzmanlardan oluşan 133 üyeli jürinin beğenisini kazandı. Ödüllerin seçimi yoğun ve kritik karar vermek adına zorlayıcıydı. 133 uzman profesyonelden oluşan uluslararası jüri, 56 ülkeden 11.000’den fazla başvuruyu 2 aşamalı olarak değerlendirdi. Jüri başvuruları “fikir”, “form”, “işlev”, “farklılaşma” ve “etki” alt başlıkları altında puanladı ve SMS-TORK’un TMEA Multiturn Aktüatör tasarımı “Industry” kategorisinde ödüle layık görüldü. 

TMEA Multiturn Elektrikli Aktüatör, çeşitli endüstrilerde güvenilir ve verimli akışkan kontrol çözümleri sağlamak için tasarlanmış yapısıyla dikkat çekiyor. İyi planlanmış mühendislik ve işlevsellik ile uyum içinde olan ayırt edici tasarımı, TMEA’yı sağlam ve güvenilir bir aktüatör olarak ayırıyor. Kontrol panelinin parlak siyah yüzeyi ile alüminyum kapakların mat grisi dikkat çekici bir kontrast oluşturuyor. Kullanıcı dostu arayüz, IP68 koruma seviyesi ve ergonomik kullanım sağlamak için ürüne özel geliştirilmiş manyetik butonlar ve manyetik kalem ile kontrol ediliyor.

Lansman tanıtımı bu sene ilk defa WIN Eurasia 2023’te yapılacak TMEA Multiturn Elektrikli Aktüatör için SMS-TORK’u Hol:4, C350 no’lu stantta ziyaret edebilirsiniz.

TMEA Serisi Multiturn Eektrikli Aktüatör hakkında daha fazla bilgiyi www.ifdesign.com https://ifdesign.com/en/winner-ranking/project/tmea/553057  adresindeki “Kazananlar” (ALL Winners) seçeneğinden ulaşabilirsiniz.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Etkinlikler

WIN EURASIA endüstriyi gelecekle buluşturuyor; imalat sanayi 29’uncu kez bir araya geliyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

“Endüstri gelecekle buluşuyor” mottosuyla İstanbul Fuar Merkezi’nde 29’uncu kez imalat sanayisini aynı çatı altında buluşturacak WIN EURASIA – World of Industry Fuarı, 7 Haziran’da kapılarını açıyor.

WIN EURASIA 2023 Fuarı Basın Toplantısı, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Annika Klar ve Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın’ın ev sahipliğinde; sektörün önde gelen sivil toplum örgütleri MAKFED – Türkiye Makina Federasyonu,  ROBODER-Robotik ve Yüksek Teknolojili Üretim Sistem Entegratörleri Derneği, TÜYİDER – Tüm Yüzey İşlemler Derneği, ENOSAD – Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği, AKDER – Akışkan Gücü Derneğİ,  ve ETMD – Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği ile sektör temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Toplantı Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Annika Klar’ın açılış konuşması ile başladı. Klar, “WIN EURASIA, imalat sanayinin geleceğine yön veren, belirleyen bir fuar. Bu nedenle bu yılki mottomuzu “Endüstri gelecekle buluşuyor” olarak belirledik. Çünkü dünya kısaca ikiz dönüşüm olarak da niteleyebileceğimiz yeşil ve dijital dönüşüm sürecine girmiş durumda. İmalat sanayinin otomasyona ve robot kullanımına geçişi artık bir tercih değil gereklilik haline gelmiş durumda. HANNOVER MESSE’nin bölge pazarındaki temsilcisi olan WIN EURASIA olarak biz işletmelere bu geçişle ilgili her türlü deneyimi sunmaya ve firmalarımız aracılığıyla tüm ihtiyaçlarını 360 derece karşılamaya hazırız” dedi. 

Dönüşüm süreci Türkiye için önemli bir fırsat

Halihazırda ağırlıklı olarak geleneksel üretim modellerini kullanmakta olan Türkiye’nin, Endüstri 4.0 teknolojilerini üretim süreçlerine dahil etmede önemli bir fırsat yakalamış durumda olduğuna dikkat çeken Annika Klar şöyle devam etti: “Türkiye kendi imalat sanayisinde dönüşümü sağlayacak teknolojileri geliştiren, üreten çok başarılı firmalara sahip. Dolayısıyla büyük çoğunluğu WIN EURASIA katılımcısı, ziyaretçisi olan firmalarımız açısından yeni ufuklar açabilecek büyük potansiyel bir pazar. Rakamlar da buna işaret ediyor. Endüstri 4.0 sürecine dahil etmek için Türkiye’deki üreticilerin, 10 yıllık süreçte yılda yaklaşık 10 ila 15 milyar liralık yatırım yapması gerektiği öngörülüyor. Bu dönüşümün üretim verimliliğine tahmini katkısı ise 50 milyar lira civarında.”

500’ü aşkın katılımcı, 39 bini aşkın ziyaretçiyle buluşacak

7-10 Haziran’da İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak WIN EURASIA’da katılımcı ve ziyaretçileri neler beklediğini aktaran Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın ise WIN EURASIA’nın imalat sanayi için bu yıl milyonlarca dolarlık ticaret hacmi sağlamayı hedeflediğini söyledi. Ertaşkın, “Endüstri gelecekle buluşuyor” mottosu ile imalat sanayinin tüm paydaşlarını 4 gün süreyle aynı çatı altında buluşturacağız. Fuarımız Avrasya bölgesinde imalat sanayisini bir araya getiren tek fuar olma ayrıcalığına sahip. Fuar alanı büyüklüğümüz net olarak 27 bin m2 ve toplam 6 salonda Türkiye, Avrupa, Asya ve Orta-Doğu bölgelerinden 500’ün üzerinde katılımcı firmamız ve Almanya, Tayvan, Çin ve Kore pavilyonlarımız bulunuyor. Dünya genelinden ortalama 100 ülkeden 39 binin üzerinde sektör profesyonelinin WIN EURASIA’yı ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi. Ertaşkın, ihracat odaklı bir fuar olarak her yıl olduğu gibi Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) ve Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) iş birliği ile Alım Heyeti Programı’na ev sahipliği yapılacağını belirtti ve Alım Heyeti Programımız kapsamında İran, İtalya, Cezayir başta olmak üzere 10 hedef ülkeden 200 satın almacının WIN EURASIA’da üretici ve ithalatçı firma yetkilileri ile bir araya geleceğini ifade etti. 

WIN EURASIA’ya tam destek 

Sektöründe bölgenin en büyük ve en uzun soluklu uluslararası sanayi fuarı olan WIN EURASIA, bu yıl çatısı altındaki tüm sektörlerin evrimleşmesinde kritik rol üstlenen ve dijitalizasyonun geleceği olan Endüstri 4.0 ile Robotik Otomasyon için gelecek 3 mega trend olan; Metaverse, Endüstri 4.0 ve Hiper-Otomasyona odaklandı. Açılış konuşmalarının ardından bu kapsamda WIN EURASIA Özel Etkinlikler ve Teknoloji İçerik Yöneticisi Murat Bayazıt’ın moderatörlüğünde WIN EURASIA 2023 “Endüstri Gelecekle Buluşuyor” Oturumu’na geçildi.  WIN EURASIA’nın stratejik partnerleri MAKFED, ROBODER, TÜYİDER, ENOSAD, AKDER ve ETMD başkan ve üst düzey yöneticilerinin söz aldığı oturumda, WIN EURASIA’nın imalat sektörüne katkısı konuşuldu. 

“Makine sektörü ekonomimiz için stratejik öneme sahip”

Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) Genel Sekreteri Zühtü Bakır, “Makine sektörünün dünya ticaretine olan katkısına dikkat çekti. Bakır, “2021 kesinleşmiş rakamlarına göre; dünyada 22 trilyon ihracat yapıldı. Bunun 2,5 trilyonu doğrudan makinelerden oluşuyor, ondan daha fazlası yüzde 15’in üzerindeki bir rakam ise elektrikli teçhizatlar ve makineler. Motorlu kara taşıtlar içerisinde traktörleri de aldığınız zaman dünya ticaretinin yüzde 30’unu merkezinde makineler olan teknoloji endüstrileri oluşturuyor. Makine sektörü ekonomimiz için stratejik öneme sahip. 2022 yılında makine ihracatında 25,5 milyar dolarla rekor kırıldı, fakat ithalat da aynı hızla büyüyor. Yatırımlar çok önemli. Dünyada her sene 5 trilyon dolar civarında makine teçhizat yatırımı oluyor. Pandemiye rağmen 2019’un son çeyreğinden bugüne kadar makine teçhizat yatırımları hep yukarıda. 3 çeyrek süresince yüzde 30’un üzerinde büyüme gördük” dedi. WIN EURASIA’nın sektöre katkısına değinen Bakır, “WIN EURASIA’yı dünyanın teknoloji arenası HANNOVER MESSE’nin Türkiye yansıması olarak görüyor ve makine sektörünün gelişimi için destekliyoruz” dedi. 

“Otomasyoncular olarak makineye hayat veren bir grubuz” 

Endüstri otomasyonunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Kayakıran, “Otomasyonun Türkiye’nin büyümesine çok önemli katkıları var. Mesela pandemi döneminde işler biraz kötüye gittiğinde bile otomasyon sektörü ciddi oranda büyüdü. Otomasyon pazarının verdiği rakamlara göre 2027 yılına kadar 8,8 büyüme oranı gösteriyor ki bu değerin bize çok ciddi ilave imkânlar ortaya çıkardığını öngörüyoruz. Otomasyoncular olarak makineye hayat veren bir grubuz. Diğer kardeş STK’larla da birlikte; Türkiye’yi daha üst seviyelere çıkarma imkânı yakaladık. Hep beraber olduğumuzda Türkiye’yi daha ileriye götüreceğimize ben inanıyorum.” şeklinde konuştu. Fuarları işin özünde dünyanın en temiz ortaklığı olarak gördüğünü ifade eden Kayakıran, WIN EURASIA’nın Türkiye’de sektörünün en köklü fuarı olduğunu belirtti ve ENOSAD olarak desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

WIN EURASIA uluslararası arenada Türkiye’nin en önemli endüstri fuarı

Endüstriyel robot pazarında, Türkiye’nin konumunu değerlendiren Robotik ve Yüksek Teknolojili Üretim Sistem Entegratörleri Derneği (ROBODER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yarış, “Endüstriyel robot pazarında 2021 yılı verilerine bakılarak Türkiye’nin ihracatı göz önüne alındığında %0.4’lük payıyla 24. büyük ülke, ithalatına bakıldığında ise yüzde 1.7’lik pay ile 17. büyük ülke olduğu görülüyor. 25 milyon doları geçen 2022 yılı ihracatımız ile toplamda 138 milyon doların hemen altındaki ithalatımıza bakıldığında yurtiçi pazar büyüklüğünün toplamda 200 milyon dolar seviyesine eriştiğini söylemek mümkün. 2021 yılına bakarak pazar büyüklüğünün 2022 yılında yüzde 30’dan fazla arttığını söylememiz gerek.” dedi. Yarış şöyle devam etti: “Uluslararası arenada Türkiye’nin en önemli endüstri fuarı olan WIN EURASIA’nın bu senenin en önemli sektör buluşmalarından biri olacağını düşünüyoruz. Değişen ve gelişen dünya düzeni içinde ticaretin hiç olmadığı kadar zorlaştığı batı ile doğu arasında önemli bir köprü konumunda olan ülkemizin marka şehri İstanbul’da düzenlenecek fuarın, önemli sayıda yerli ve yurt dışı ziyaretçi çekmesini ve son teknoloji ile imal edilmiş üretim ekipmanlarının tamamını sergilemesi açısından önemli bir merkez olduğunu düşünüyoruz.”

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com