Connect with us

Etkinlikler

Unitec Makine

Yayın Tarihi:

on

 

DSC_6024_421x280

“Hassas Teknoloji” sloganıyla 2008 yılında başladığı takım tezgahları sektöründeki çalışmalarını, profesyonel satış ve servis hizmet kadrosu ile  İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa ofislerinde başarıyla sürdüren Unitec Makine bu ayki konuklarımızdan. Sizler için kendileriyle keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

“Vizyonumuz, Türkiye pazarındaki otomotiv, medikal, havacılık kalıp, tasarım ve endüstriyel ana/yan sanayilere en iyi ve en yeni uygulamalarını sağlayan dünya devi firmaların tezgâhlarını sunmak, müşterilerimizin memnuniyetini en üst düzeyde tutarak sektörün lideri olmaktır.” Unitec Makine  

Unitec Makine nasıl kuruldu? Bize kuruluş hikâyenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Unitec Makine San. İml. İth. ve Tic. A.Ş 2008 yılında İstanbul’da kuruldu. Uzun yıllar CNC tezgahlarının satış ve servisinde çalışmış olan bizler, edindiğimiz bilgi ve birikimi kullanarak en iyi ürün kalitesini sunan, bize fiyatta rekabet olanağı sağlayan ürünleri takip edip Türkiye pazarına sunmak istedik. Bu bakış açısı bizi işinde en iyi olanlarla bağlantı kurmaya yönlendirdi ve sayımız hızla arttı.

Firmanızın yapılanması hakkında neler söylersiniz? İstanbul dışında farklı şehirler de hizmet veriyor musunuz?

Firmamız İstanbul merkez olmak üzere birçok şehirde faaliyet göstermektedir. Bu şehirler Türkiye’nin sanayi merkezlerinden olan İzmir, Ankara, Manisa, Konya, Bursa, Eskişehir ve çevre illeridir. Gelen yoğun talep üzerine Anadolu’nun diğer bölgelerinde de temsilcilikler kurup, satış ve servis ağımızı genişletmek gereklilik halini aldı, dolayısıyla kısa vadede temsilciliklerimizi ve mevcut kadromuzu o oranda arttırmayı planlıyoruz.

Firmanızın vizyonu ve misyonu hakkında bilgi alabilir miyiz?

Biz Unitec Ailesi olarak samimiyetle işimizi sahipleniyoruz, dolayısıyla “vizyonunuz nedir” sorusuna vereceğimiz yanıtta samimiyiz: Türkiye pazarındaki otomotiv, medikal, havacılık, kalıp, tasarım ve endüstriyel ana/yan sanayilere en iyi ve en yeni uygulamaları sağlayan dünya devi firmaların tezgâhlarını sunmak, müşterilerimizin memnuniyetini en üst düzeyde tutarak sektörün lideri olmaktır. Misyonunuz nedir sorusuna gelecek olursak yanıtımız şüphesiz çalışanlarımız ve müşterilerimizle bir bütün olarak takım ruhu içinde çalışmak, müşteri memnuniyetini, üretim sınıflarını, teknolojiyi ve piyasanın gereklerini göz önünde bulundurarak temsilciliğini yaptığımız CNC tezgâhlarının iç pazarda rekabet gücünü arttırmak ve dış pazara sunmak. Sloganımız ‘Hassas Teknoloji’ sanırım bu iki olgunun kesişim noktasında duruyor.

Unitec Makine olarak izlediğiniz kalite politikası hakkında neler söylersiniz?  

    • Değişen dünya şartlarına uyum sağlayabilmek için çalışanlara düzenli eğitimler planlayarak uygulamak.
    • Rakipleri tam ve detaylı olarak anlamak suretiyle etkili bir rekabet stratejisi oluşturmak ve bu koşullarda müşteri beklentilerini karşılayan, işlenen ürün standartlarına uygun, rekabet gücü olan CNC tezgahları sunmak, hızlı ve güvenilir servis hizmeti vermek.
    • Sürekli iyileştirme yaklaşımı doğrultusunda tüm süreçlerimizdeki verimliliğin uluslararası düzeyde rekabet edebilecek seviyeye yükseltilmesi.

CNC İşleme Merkezi ve CNC Tornalama Merkezi ile ilgili olarak mümessilliğini yaptığınız firmalar ve ürün gamınız hakkında bilgi alabilir miyiz?  

Temsilciliğini yaptığımız marka ve ürünler oldukça geniş bir yelpazeye sahip, marka ve ürün çeşidini kısaca listelemek gerekirse:

PRECISION TSUGAMI marka CNC Kayar Otomat Tezgahları, pazarda rekabet gücü olan ve tercih ürünler ise B0326E-II Çap 32mm 8 –Eksenli CNC Kayar Otomat ve M08SYE Çift Ayna Tek Taret CNC Tornalama Merkezi STAMA marka  İşleme Merkezleri, tek iş mili ,çift iş mili, dörtlü iş mili 3,4 ve  5 eksen CNC işleme merkezleri EMCO MAIER marka CNC Torna Ve İşleme Merkezleri; özellikle çift ayna çift taret ürünlerden olan HT45 ürünü tercih ediliyor. HARDINGE marka CNC İşleme Sistemleri; gerçekleştirdiğimiz yeni anlaşmalar sonrasında özellikle GX480 ürünü oldukça yoğun ilgi gördü. KAPP NILES marka CNC Dişli Taşlama Tezgahları HANDTMANN marka CNC 5 Eksenli Yatay ve Dikey İşleme Merkezleri ENSHU CNC marka Yatay Ve Dikey İşleme Merkezleri; GE480He ve GE580He modellerini tercih ediyor. FUJI marka CNC Robot Yüklemeli Torna Tezgahları RICHARDON marka CNC Azdırma Tezgahları BOURN&KOCH marka CNC Azdırma Tezgahları, CNC Fellowlar CABE marka Slot Açma Makinaları TORNI TACCHI marka Tornalama Merkezleri , Ağır Tip Torna Tezgahları EMCO MECOF  marka Köprü Tip ve Büyük Ebatlı  CNC Freze Tezgahları WALTER DUNNER SA marka Pens Sistemleri SURFACE ALLIANCE GRUBU (LPW, EMO, HÖSEL, HÖCKH) Endüstriyel Parça Yıkama Makinaları  

Faaliyet gösterdiğiniz sektörün genel değerlendirmesini yapar mısınız? Başlıca sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileriniz nelerdir?

 Başta Uzak Doğu menşeli ürünler olmak üzere dünyanın her yerinden temin edilen CNC tezgahların, Türkiye pazarına kolayca ulaşılabilir olması bir avantaj olarak değerlendirilse de, firmaların yeni tezgah alımında kaliteli ürün tercih etmeyip ilk maliyetten kaçınmaları da piyasadaki kalite çıtasını düşürüyor. Bunların dışında eskiye bağlılık ve marka bağımlılığı gelişimin önündeki en önemli engellerden. Çözüm önerisi açık aslında, ilk maliyetlendirme ve fizibilite çalışmalarını ileriye dönük yapmaları ve kaliteli tezgah alımından taviz vermemeleri gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki yeniliğe açık olmayı unutmamak gerekiyor.  

Buna ek olarak “Dişli Tezgâhları” ile ilgili olarak mümessilliğini yaptığınız firmalar ve ürün gamınız hakkında da bilgi alabilir miyiz? 

Dişli Tezgâhları” ile ilgili olarak mümessilliğini yaptığınız bir çok firma var ürün gamları ile birlikte firmaları sıralayacak olursak Kapp-Niles CNC Dişli Taşlama Tezgahları, Richardon CNC Azdırma Tezgahları, Born Koch CNC Fellow , CNC Yatay Azdırma tezgahlarıdır.

Firma olarak 2014 yılının ilk yarısını finansal açıdan değerlendirir misiniz? Hedeflerinize ulaşabildiniz mi?

Bizler için 2014 yılı ilk yarısı, bir önceki dönem alınan hedeflerin çok ötesine geçilmiş olduğundan, hem finansal hem de kurumsal açıdan oldukça başarılı bir dönemdi diyebiliriz. Hedeflerimiz arasında, Nisan ayında Konya’da gerçekleştirilen Konmak Fuarı süresinin iyi değerlendirmesi ve farklı sektörleri yakalamak vardı, nitekim Konmak 2014’te birçok yeni müşteriye ulaşma şansına sahip olduk. Medikal, otomotiv, havacılık ve savunma sanayindeki hâkimiyetimiz daha da arttı. Dolayısıyla bir gereklilik olarak, kurumsal kadromuzu sektöre yıllarını vermiş uzman mühendisleri alarak daha da genişlettik.  

Takım tezgâhları sektörü için önemli bir fuar olan MAKTEK, Ekim ayında kapılarını açıyor. 2012 yılında katılımcısı olduğunuz fuara bu yıl da katılacak mısınız? MAKTEK Fuarı’nı değerlendirmenizi istesek, neler söylersiniz?

 Makine sektörünün Avrasya’daki en büyük buluşması olan MAKTEK fuarı 2012 yılında bizim açımızdan oldukça başarılı geçmiş bir fuardı. Tabii ki yine daha fazla başarıyı hedefleyerek yaklaşık 400 m2 olan eski stant alanımızda olacağız ve onun üzerinde makinayı sergileyeceğiz. Japon menşeili tezgâhlarımızdan TSUGAMI B0326E-II Çap 32mm 8 –Eksenli CNC Kayar Otomat, TSUGAMI B0206E-II Çap 20 mm 8-Eksenli CNC Kayar Otomat, TSUGAMI M06DE C-Eksenli CNC Torna, ENSHU GE580He 500*500 mm Tablalı CNC Yatay İşleme Merkezi, Avusturya menşeli tezgâhlarımızdan EMCO HT45SMY Çift Ayna Çift Taret CNC Torna Tezgahı, Maktek Avrasya Fuarında sergilenerek müşterilerimiz ve ziyaretçilerimizle buluşturulacak makinalarımızdan sadece birkaç tanesi. Bir önceki fuarda olduğu gibi bu yıl da distribütörlüğünü yaptığımız firmaların temsilcileri fuar davetlisi olarak katılım gösterecekler böylece ziyaretçilerimiz tüm sorularını doğrudan sorma şansına sahip olacak.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Etkinlikler

Türkiye, suyun yüzde 40’ını şebekelerde kaybediyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Türkiye’de suyun yüzde 40’ı fiziki sebeplerden dolayı kullanıcılara ulaşmadan şebekelerde kaybediliyor. Bu da yaklaşık 2 milyar m³ temiz suya yani yaklaşık 30 milyon kişinin bir yıllık su ihtiyacına karşılık geliyor.

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Masdaf Genel Müdürü Vahdettin Yırtmaç, Türkiye’de su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak için yüzde 40’ı şebekelerde kaybedilen suyun kazanılması için yapılması gerekenlere dikkat çekti.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye, yılda kişi başına düşen 1.519 m³’lük su miktarı ile ‘su sıkıntısı çeken’ bir ülke. Pompa sektörünün yarım asırlık lider firması Masdaf’ın Genel Müdürü Vahdettin Yırtmaç, Türkiye’de su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak için yüzde 40’ı şebekelerde kaybedilen suyun kazanılması konusunda yapılması gerekenleri açıkladı:

Suyun yüzde 40’ı şebekelerde kaybediliyor

“Barajlarda bulunan ham su, iletim hattıyla arıtma tesislerine oradan haznelere ve şebekeler yardımıyla da evlerimize ulaşıyor. Ancak Türkiye’de suyun yüzde 40’ı fiziki sebeplerden dolayı şebekelerde kaybediliyor. Bu da yaklaşık 2 milyar m³ temiz suya yani yaklaşık 30 milyon kişinin bir yıllık su ihtiyacına karşılık geliyor.

Su kaynaklarını doğru yönetmek ve suyun kullanıcılara ulaşmadan kaybolmasını önlemek konusunda yerel yönetimlere önemli roller düşüyor. Çünkü yerel yönetimler, suyu evlere taşıyan şehir şebekelerini doğru sistemler ile yöneterek bu kayıpların önüne geçebilir. Bu kapsamda şebeke suyunu basınçlandırmak için kullanılan pompalar ile suyu taşıyan boruları doğru seçmek ve bakımlarını ihmal etmemek gerekiyor.

Eski pompalar yüzde 40 daha fazla enerji tüketiyor

İdeal verimlilik seviyesinin yüzde 20 altında çalışan eski ve yıpranmış pompalar su israfının yanı sıra enerji israfına da neden oluyor. Çünkü aynı hacimde su pompalamak için yüzde 40 daha fazla enerji tüketiyor. Bu nedenle eski pompa sistemlerini, yüksek verimli ve elektronik olarak kontrol edilen yeni pompalarla değiştirmek gerekiyor. Yenilenen sistem hem iki yıl içinde kendini amorti ediyor hem de yüzde 40 daha az enerji tüketiyor.

Şehir şebekelerinde kullanılan borulara dikkat!

Şehir şebekelerindeki kayıpları önlemek için yalnızca akıllı pompa teknolojileri ile suyu basınçlandırmak da yeterli değil, bir diğer önemli parametrenin de şehir şebekelerinde kullanılan borular olduğunu söyleyebiliriz. Eğer sistemdeki borular eski ve yıpranmış ise patlama veya delinme gibi sorunlar yaşanabiliyor.

Akıllı pompa teknolojileri ile doğru basınçlandırma yapılmalı

Borularda yaşanan patlama veya delinmenin nedenlerinden bir diğeri ise uzun boru hatlarındaki kayıpları karşılamak amacıyla şebekenin çıkış noktalarına yerleştirilen pompalardaki basınçların yüksek tutulması oluyor. Bu nedenle alt yapı sistemlerini bir bütün olarak değerlendirip, mühendislik hesaplamalarını doğru yapmak gerekiyor.

Kullanım ömrü 10 yılı aşan pompaları, akıllı pompa teknolojileri ile yenileyerek doğru basınçlandırma yapmak, kaçakları tesit edip boruları yenilemek şebekelerden kaynaklı su israfını önleyecek bir çözüm olacaktır.” dedi.

Devamını Oku

Etkinlikler

Dünya, yaşamın temel kaynağını hızla tüketiyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

1993 yılından bu yana her yıl 22 Mart tarihinde kutlanan; küresel ısınma kaynaklı yağış azlığı, aşırı buharlaşma, hızlı tüketim ve kirlilikle, diğer yandan vahşi sulama ve bilinçsiz su tüketimiyle anlamı her yıl artan Dünya Su Günü, 2024 yılında “Barış için sudan faydalanmak” temasıyla gerçekleştiriliyor. Suyun küresel barış, istikrar ve refah üzerindeki hayati rolünü öne çıkaran tema, aynı zamanda su kıtlığı, kirliliği ve suya eşit olmayan erişim gibi sorunların toplumlar ve ülkeler arasındaki gerilimleri artırabileceğini vurguluyor.

Konuyla ilgili küresel araştırmalar ise dünyada 785 milyon insanın suya erişemediğini ortaya koyarken, 2050′ye kadar her 4 kişiden en az birinin kronik veya tekrarlayan tatlı su kıtlığından etkilenen bir ülkede yaşayacağını öngörüyor. Farklı bir araştırmada ise, dünya nüfusunun yüzde 40’ından fazlasının su kıtlığı çektiği, bu durumun önümüzdeki yıllarda artarak 2050 yılında 4 milyar insanı etkileyeceğini bildiriyor. 2023 yılının Kasım ayında yayınlanan son UNICEF raporuna göre, her 3 çocuktan 1’i (739 milyon) şiddetli veya çok şiddetli su kıtlığı olan bölgelerde yaşıyor ve iklim değişikliği bu durumun daha da kötüleşmesine yol açıyor.

Küresel su tüketimi sektör bazında incelendiğinde temiz suyun;

  • %69’u gıda ve tarım,
  • %21’i enerji ve endüstriyel,
  • %12’si içme suyu ve evsel tüketimde kullanılıyor.

Türkiye’de durum ne?

Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’de ise, artan nüfusla birlikte kişi başına düşen kullanılabilir yıllık su miktarının 2030 yılında 1.200 metreküpe, 2040 yılında 1.116 metreküpe, 2050 yılında ise 1.069 metreküpe kadar düşmesi bekleniyor. Bu rakamlar, Türkiye’nin su kıtlığı çeken bir ülke durumuna geleceğini gösteriyor. World Rescue Institute’nin (WRI) 2040 yılına dair oluşturduğu Su Stresi Haritası’na bakıldığında ise, ülkemizin su stresi seviyesinin artarak, 2040 yılında büyük bir bölümünün Yüksek Su Stresi ve Su Kıtlığı kategorilerinde yer aldığı görülüyor. Haritaya göre, Türkiye dünyada su stresi yaşayan 50 ülke arasında 32. sırada yer alıyor.

Yetkililer ise, son yıllarda bu duruma ilişkin önlemler almaya çalışıyor. 2023 yılının Kasım ayında su kaynaklarının etkin yönetimi ve verimli kullanımı amacıyla üst düzeyde koordinasyon ve iş birliği sağlaması için oluşturulan Ulusal Su Kurulu, 2024 yılının Ocak ayında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su kullanımı ve iklim değişikliği etkilerinin bu şekilde artarak giderse; 6 yıl sonra nüfusun yüzde 49’unun, tarım alanlarının ise yüzde 78’inin su yetersizliği riskiyle karşı karşıya kalacağını söyleyerek, “Bu durumla yüzleşmemek için riski krize dönüşmeden yönetmemiz gerekiyor” açıklamasında bulunuyor.

Su Verimliliği Seferberliği başta olmak üzere, son yıllarda su kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı için birçok yatırım ve önemli düzenlemeleri hayata geçiren Türkiye, Ulusal Su Kurulu ile sektörel su tahsislerinin de değerlendirileceği su arzına ilişkin kısa ve uzun vadeli plan, politika ve stratejiler oluşturmayı hedefliyor.

“Su vatandır” vizyonu ve sloganıyla yürütülen bilinçlendirme çalışmalarını destekliyor, geleceğimiz için bu denli önemli bir alanda faaliyet gösteren tüm sektör paydaşlarımızın Dünya Su Günü’nü kutluyoruz.

Devamını Oku

Etkinlikler

REWA Anatolia 15 Şubat’ta başlıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Sürdürülebilirlik hareketinin çekim merkezi REWA Anatolia, Doğu Akdeniz’in öncü şehri Adana’da 15 Şubat’ta kapılarını açıyor. Yeşil büyüme konseptini merkezine alan REWA Anatolia, sürdürülebilir bir kalkınma için sektör paydaşlarına eşsiz bir ticaret platformu sunuyor.

15-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek REWA Anatolia’nın açılış konuşmacıları arasında; REWA Anatolia İcra Komitesi Başkanı Ebru Can, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka yer alıyor. ‘Bir İleri Dönüşüm’ açılış defilesiyle devam edecek etkinliğin ilk günkü konu başlıklarını; ‘Sürdürülebilir Ekonomi, Sıfır Karbon Ayak İzi, Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi’, ‘OSB’de Yeşil Dönüşüm’, ‘Karbon ve Su Ayak İzi’ oluşturuyor.

REWA Anatolia etkinlik programına https://rewanatolia.com/event-program/linkten erişebilirsiniz.

Devamını Oku

Trendler

Pompa Vana ve Sistemleri Dergisi - Pump Valve and Systems Magazine sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et