Connect with us

Sektör Haberleri

Schaeffler’in Avrupa Bölgesi’ndeki yeni Başkanı Christian Zeidlhack oldu

Yayın Tarihi:

on

Otomotiv ve endüstri sektörlerinin küresel çapta lider tedarikçilerinden biri olan Schaeffler, Christian Zeidlhack’i Avrupa Bölgesi Endüstriyel İş Birimi’nin yeni Başkanı, Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi’nin CEO’su olarak atandı. Christian Zeidlhack yeni görevinde, endüstriyel bölümün tüm Avrupa’daki doğrudan müşteri ve satış ortağı işlemlerinin yanı sıra, Schaeffler’in Orta ve Doğu Avrupa’daki tüm operasyonlarından sorumlu olacak. Yeni görevine 1 Ocak 2023’te atanan Zeidlhack, 31 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere de şirketten ayrılan Marcus Eisenhuth’un yerine geçecek.

Christian Zeidlhack’in yeni göreviyle ilgili konuşan Schaeffler AG Endüstriyel CEO’su Dr. Stefan Spindler, “Zeidlhack, endüstriyel bölümün son yıllardaki başarısında belirleyici bir rol oynadı. Şimdi de Avrupa’daki endüstriyel bölümümüzün başkanlığını üstlendiği için çok mutluyum. Onun uzun yıllara dayanan deneyimi ve şirketimiz ile müşterileri hakkındaki olağanüstü bilgisi, Avrupa Bölgesi’ndeki endüstriyel bölümümüzün sürekli büyümesi ve gelişmesi için son derece faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Christian Zeidlhack kimdir?

İşletme ve endüstri mühendisliği eğitimini tamamlayan Christian Zeidlhack, çalışma hayatına Daimler Grubu’nda başladı. 2007 yılından bu yana Schaeffler’in Endüstriyel Bölümü’nde çalışan Zeidlhack; global endüstriler için kilit müşteri yönetimi başkanlığı, ham maddeler birimi yöneticiliği ve son olarak Amerika Bölgesi endüstriler başkanlığı görevlerini üstlendi.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Sektör Haberleri

Dünya, Su Günü’nü artan su stresi seviyelerinin gölgesinde kutluyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

İklim değişikliğinin sonuçlarını artık sadece araştırma veya raporlardan değil, günlük hayatlarımızdan da takip edebiliyoruz. Hemen hemen tüm dünyada kuraklık konusunda alarm zilleri çalarken; anormal sıcaklıklar, yağışsız geçen mevsimler, ani yağışlar ve seller ile iklim değişliğinin nihai sonuçlarını günden güne rutin hayatlarımızda daha fazla hissetmeye başlıyoruz. Yer altı suları tükenirken, yağışlar mevsim normallerinin altında kalarak daha önce benzeri görülmemiş noktalarda dahi kuraklık belirtileri meydana getirirken, temiz suya erişim giderek daha da zor hale geliyor. Su kıtlığı endişe verici düzeydeki artışını sürdürürken, mevcut durumda içilebilir su miktarını %1’den daha az olarak açıklayan uzmanlar, kıtlığın 2025 yılına kadar daha fazla insanı etkilemesini bekliyor.

Bilinçsiz su kullanımı ve iklim değişikliği, temiz suya ulaşım ve hayatlarımızdaki su stresi oranını doğrudan etkilerken; uluslararası kuruluşlar, küresel ölçekte güvenli suya erişimi olmayan 2,2 milyar insan olduğunu açıklıyor. Kuraklığı sürdürülebilir ekonominin önündeki en büyük sorunlardan biri olarak vurgulayan Birleşmiş Milletler (BM) ise, kuraklıkların 2050 yılına kadar dünya nüfusunun dörtte üçünden fazlasını etkileyebileceğinin altını çiziyor. Artan nüfus, tarım, sanayi talepleri ve iklim değişikliğinin kötüleşen etkileri su krizini tetiklerken, Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) raporları, su stresinin 2025 yılında dünya nüfusunun yarısını etkileyeceğini tahmin ediyor.

Türkiye ise genellikle sanıldığını aksine su zengini ülkeler arasında değil, kişi başı kullanılabilir su miktarı baz alındığında su stresi yaşayan ülkeler arasında yer alıyor. WWF’nin tahminlerine göre nüfus artış oranıyla birlikte Türkiye, 2030 yılında su fakiri bir ülke haline geliyor. World Rescue Institute’nin (WRI) 2040 yılına dair oluşturduğu Su Stresi Haritası’na bakıldığında ise, ülkemizin su stresi seviyesinin artarak, 2040 yılında büyük bir bölümünün Yüksek Su Stresi ve Su Kıtlığı kategorilerinde yer aldığı görülüyor.

Su kaynaklarına odaklanan Birleşmiş Milletler kuruluşlarının ve su ile sanitasyon konularında çalışan uluslararası kuruluşların faaliyetlerini koordine eden kurumlar arası mekanizma UN-Water (Birleşmiş Milletler Su) tarafından, dünya üzerindeki kıt su kaynaklarının koruması, denge gözetilerek sürdürülebilir yönetimle kullanılması, su sorunlarının çözüme kavuşması ve suyun önemine vurgu yapmak için düzenlenen Dünya Su Günü, 1993 yılından bu yana her yıl 22 Mart tarihinde kutlanıyor.

2023’te “Ortaklıklar ve İş Birliği Yoluyla Değişimi Hızlandırmak” teması ile gerçekleştirilen Dünya Su Günü, bugünü özel kılmak ve dikkat çekmek adına ülkemizde bu yıl da birçok firma, kamu kuruluşu ve STK tarafından özel olarak kutlanıyor ve suya sahip çıkma çağrısı yapılıyor.

Doğamız, geleceğimiz, gençliğimiz ve ülkemiz için suyumuzu korumak bizim ellerimizde, Dünya Su Günü kutlu olsun.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Sektör Haberleri

GF Hakan Plastik’ten, “Suyumuzu hep birlikte koruyalım” çağrısı

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

22 Mart Dünya Su Günü’nün 2023 yılı teması, suyun korunmasında iş birlikleri ve ortaklarının önemine dikkat çekiyor: Ortaklıklar ve iş birliği yoluyla değişimi hızlandırmak.

Dünya Su Günü’nün Birleşmiş Miletler Kalkınma Amaçlarının “Temiz Su ve Sanitasyon” amacına dikkat çeken teması, kullanılabilir su kaynaklarının korunmasında tüm dünyayı küresel bir yaklaşıma davet ediyor. Suyun çıkarılması, taşınması, depolanması, dağıtılması ve yeniden yapılandırılması konusunda çalışmalar yürüten GF Hakan Plastik, bu özel gün ve teması ile ilgili bir açıklamada bulundu:

“Temiz su, insanlar kadar tüm canlılar için de temel bir haktır. Su olmazsa yaşamdan söz etmemiz mümkün olamaz. Bu nedenle her yıl 22 Mart tarihinde kutlanan Dünya Su Günü, bizim için ayrı bir önem taşıyor.

Kurum kültürümüzün bir parçası olan sürdürülebilirlik, şirket içerisinde çalışanlarımızın bakış açısına; tesislerimizde kullandığımız sistemlerimize ve teknolojilerimize; ürünlerimizin özelliklerine kadar her alanda hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir konu. Su ise bizim başlıca konumuz.

İklim değişikliği nedeniyle dünyanın kimi bölgelerinde seller yaşanırken, kimi bölgelerinde kuraklıklar hayatımızı etkiliyor. “Temiz Su ve Sanitasyon” amacında da belirtildiği gibi herkesin güvenilir ve erişilebilir içme suyuna evrensel ve eşit biçimde erişiminin güvence altına alınması için hepimizin ortak bir şekilde hareket etmesi gerekiyor.

Küresel ısınma kaynaklı yağış azlığı, aşırı buharlaşma, hızlı tüketim ve kirliliğin önüne geçilebilmesi için ortak ve sürekliliği olan bir tavır ortaya koymalıyız. Suyun çevresel etkilerden korunarak taşınması, kullanılması ve atık suların arıtılarak geri kazanılması gerekiyor. Bunun için de her alanda aşırı kimyasal kullanımını azaltmamız;  atık suların toprağa karışmasını önlememiz; doğayı pek çok kirleticiden arındırmamız; biyolojik çeşitliliği ve doğal ortamları korumamız, vb. daha pek çok hareketi işbirliği içerisinde gerçekleştirmeliyiz.

Koruyacağımız temiz su kaynaklarımızla su kıtlığının önüne geçebilir; kalitesini yükseltebilir; su kaynaklı ve diğer bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz.

Suyumuzu hep birlikte koruyalım!”

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Sektör Haberleri

‘Su Verimliliği Seferberliği’ başladı: Sanayici için sektörel su verimliliği rehberi yolda

Yayın Tarihi:

on

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından organize edilen ‘Su Verimliliği Seferberliği’ başladı. 31 Ocak tarihinde düzenlenen tanıtım toplantısı ile başlatılan Su Verimliliği Seferberliği; çiftçiden sanayiciye, öğrenciden ev hanımına, özel sektörden tüm kamu kurum ve kuruluşlarına kadar, toplumun bütün kesimlerini kapsıyor. Sanayici için sektörel su verimliliği rehberi de hazırlanıyor.

İklim değişikliğine bağlı su stresi yaşayan Türkiye’de ev, iş yeri ve sanayide su kayıplarının önlenmesi, yasal altyapının oluşturulması, tarımda modern sulama yöntemlerinin kullanılması, halkın bilincinin artırılması hedefleriyle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulan ‘Su Verimliliği Seferberliği’, 31 Ocak tarihinde düzenlenen tanıtım toplantısı ile başladı. 

Çiftçiden sanayiciye, öğrenciden ev hanımına, özel sektörden tüm kamu kurum ve kuruluşlarına kadar, toplumun bütün kesimlerini kapsayan Su Verimliliği Seferberliği ile değişen iklime uyum çerçevesinde Su Verimliliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı ilan edildi. Eylem planı, günümüzde yüzde 33,54 olan su kayıp oranının 2033 yılına kadar yüzde 25, 2040 yılına kadar da yüzde 10 seviyesine düşürülmesi için yürütülecek çalışmaları içeriyor. Eylem planı ile coğrafi bilgi sistemleri, uzaktan algılama ve otomasyon kullanımı, izole alt bölgelerin oluşturulması ve kayıt dışı kullanımların kayıt altına alınması gibi tedbirler uygulanacak. Sanayiciler için de temiz üretim teknolojilerini içeren sektörel su verimliliği rehberi paylaşılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda başlatılan ‘Su Verimliliği Seferberliği’nin tanıtım toplantısı konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye’nin, küresel iklim değişikliğinin etkilerinin yoğun hissedildiği Akdeniz iklim kuşağında yer aldığı için yüksek risk grubu ülkeler arasında kabul edildiğine vurgu yaparak, gelecek 100 yıl için yapılan iklim değişikliği tahminlerine göre ülkede su kaynaklarının yüzde 25 azalmasının beklendiğini söyledi. Su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılmasına yönelik gerekli tedbirler alınmadığı takdirde 2030’da toplam nüfusun yüzde 49’unun, sulanan tarım alanlarının ise yüzde 78’inin su açığı riskiyle karşı karşıya kalacağını ifade eden Kirişci, bazı havzalarda gerekli önlemler alınsa dahi 2030 sonrasında su açığının oluşmasının beklendiğini açıkladı. 

Yaşam kalitesini ve standartları bozmayacak biçimde planlanan su verimliliği uygulamalarının el birliğiyle hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Kirişci, finansal mekanizmaları hayata geçireceklerini bildirdi. Temiz üretim teknolojileri ve verimli teknikleri kullanarak yarı yarıya su kazanımının mümkün olduğunu vurgulayan Bakan, mevcut en iyi teknikleri ve temiz üretim teknolojilerini içeren sektörel su verimliliği rehberlerinin sanayicilerin istifadelerine sunulmak üzere hazırlandığını söyledi.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com