Pompa sektörünün lider markası Masdaf, üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlayacak projeleri desteklemeye devam ediyor. Masdaf bu kez de Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Kulübü tarafından düzenlenen Yıldız Talks etkinliğinde YTÜ’nün Makine Mühendisliği bölümü öğrencilerini ağırladı.
Pompa sektöründeki 44 yıllık bilgi ve deneyimlerini Mas Academy kapsamında düzenlediği etkinlik, eğitim ve seminerlerle paydaşlarıyla paylaşmayı misyon edinen Masdaf, bu kapsamda üniversite sanayi işbirliğine katkı sağlayacak projeleri de desteklemeye devam ediyor.
Masdaf bu kez de Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Kulübü ( MAKTEK ) tarafından düzenlenen ve canlı yayınlanan Yıldız Talks etkinliğinde YTÜ’nün Makine Mühendisliği bölümü öğrencilerini ağırladı. COVID-19 tedbirleri kapsamında Masdaf’ın Düzce fabrikasında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, pompa teknolojilerinin montaj ve demontaj uygulamalarını yakından izleme fırsatı buldu.
Tüm gün devam eden etkinliğin birinci oturumunda Masdaf Pazarlama Yöneticisi Duygu ERTEKİN, öğrencilere, Masdaf ve pompa sektörü hakkında bilgiler verdi. Sunumunda Masdaf’ın üniversite – sanayi işbirliği kapsamında hayata geçirdiği projelere de değinen ERTEKİN, sektörde bir ilk olan ve öğrencilerin, öğrenim hayatları boyunca edindikleri mesleki bilgi birikimlerini sergileme imkânı bulacakları “Masdaf Üniversiteler Arası Proje Yarışması” hakkında da bilgiler paylaştı.
Etkinliğin canlı yayınlanan ve yüksek katılımla gerçekleştirilen ikinci oturumunda ise Masdaf Teknik Büro Takım Lider Önder KIRIKÇILAR tarafından SPLT ve HEXA serisi pompaların, montaj ve demontaj uygulaması yapıldı. İnteraktif olarak gerçekleştirilen etkinliğe canlı yayınla katılan öğrencilerin soruları da cevaplandırıldı.
Üçüncü oturumda ise Masdaf Fabrika Müdürü İbrahim DEMİR eşliğinde fabrika gezisi gerçekleştirildi. Öğrencilere; tank, hidrofor ve pompa gruplarının kullanım alanları, çalışma prensipleri ve üretim süreçleri ile talaşlı imalat, preshane, kaynakhane, hidrofor montaj, pompa montaj, akuplaj, performans ve hidrostatik testler, yaş boya, toz boya, depo ve sevkiyat prosesleri hakkında bilgiler verildi.
Etkinlik sonunda tüm katılımcılara “Mas Academy sertifikası” takdim edildi.