Connect with us

Pompalar

Masdaf, sel riskine karşı uyardı

Yayın Tarihi:

on

Masdaf Satış Müdürü Cem Hanedanoğlu, “Yapılan araştırmalara göre son 39 yılda Türkiye’de sel nedeniyle ölenlerin sayısı 1242, bu sayının benzer durum nedeniyle Avrupa’da yaşanan kayıpların yarısı kadar olduğunu söyleyebiliriz. Belediyelerin ve sel felaketinden etkilenme olasılığı yüksek olan endüstriyel tesisler ve binalarda yaşayan vatandaşların, acil müdahale pompaları alıp, çalışmaya hazır bir şekilde depolarında bekletmeleri sel felaketinin önüne geçmek adına hayati önem taşıyor” açıklamasını yaptı.

Pompa sektörünün inovatif markası Masdaf, her yıl Türkiye’nin çeşitli bölgelerini vuran sağanak yağışların neden olduğu sel felaketine karşı alınabilecek önlemler konusunda belediyeleri ve vatandaşları uyardı.

Ülkemizde yaşanan doğal afetler sıralamasında ilk sıralarda yer alan sel felaketinin genellikle can ve mal kaybı ile sonuçlandığına dikkat çeken Masdaf Satış Müdürü Cem Hanedanoğlu şunları belirtti:

Sel riskine karşı önlem alınmalı

“Yapılan araştırmalara göre son 39 yılda Türkiye’de sel nedeniyle ölenlerin sayısı 1242. Bu sayının benzer durum nedeniyle Avrupa’da yaşanan kayıpların yarısı kadar olduğunu söyleyebiliriz. Sel felaketinde yaşanan kayıpların çoğu ise yollarda, çevresine göre çukurda kalan binalarda ve nehir kenarlarında yaşanıyor. Yollarda oluşan su baskını nedeniyle insanlar arabalarında sürüklenerek veya evlerinde hayatlarını kaybediyorlar. Ülkemizde sel felaketinin sıklıkla görüldüğü bölgeler ise sırasıyla Karadeniz, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’dir. Özellikle bu bölgelerde belediyelerin, şehrin alt yapı ve kanalizasyon sorununu çözmeye yönelik önlemler konusunda daha fazla yatırım yapmaları, yağmursuyu ve kanalizasyon suyunu aynı hatta vermeyip; suları birbirinden ayırarak yağmur suyunu şehir içinde daha verimli bir şekilde değerlendirmeleri gerekiyor.

Tüm bu iyileştirmeleri yapmak bir zaman ve bütçe gerektiriyor, bir yandan renovasyon hedeflerken bir yandan da mevcut altyapıdan kaynaklı olarak oluşabilecek sel riskine karşı gerekli önlemler alınarak can ve mal kaybının önüne geçilmelidir.”

Acil müdahale pompaları bulundurulmalı

Sel felaketine karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgiler veren Hanedanoğlu, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Belediyelerin ve sel felaketinden etkilenme olasılığı yüksek olan endüstriyel tesisler ve binalarda yaşayan vatandaşların; acil müdahale pompaları alıp; kabinli; römorklu ve dizel motorlu; aksesuarlarıyla birlikte çalışmaya hazır bir şekilde depolarında bekletmeleri sel felaketinin önüne geçmek adına hayati önem taşıyor.

Bu pompalar; kendinden emişli ya da vakum sistemli olabilir. Selde yaşanan en büyük problem; mazgalların önceden tıkanmış olması veya sel esnasında yaprak ve benzeri katı partiküllerin bu giderleri tıkaması oluyor. Tıkanma nedeniyle sular drenaj edilemediği için sel oluşuyor. Aşırı yağış uyarılarından önce belediyeler tarafından mazgalların temizliğinin kontrolü ve pompa tarafında acil müdahale pompalarının bakımlarının ve çalışma kontrollerinin yapılmış olması büyük önem arz ediyor. Özellikle alt geçitlerde yaşanan sel felaketinden sonra suyun tahliye edilmesi amacıyla kullanılan acil müdahale pompaları hayat kurtarıyor. ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) ve İSKİ gibi kurumlar tarafından taşkınlar nedeniyle oluşan suların tahliye edilmesi amacıyla kullanılan “portatif atık su pompa sistemleri”; bir römork üzerine yerleştirilerek oluşan; sel baskınları; nehir/dere taşkınları; tıkanan veya arızalanan altyapı sistemlerindeki suyun tahliyesinde rahatlıkla kullanılabiliyor. Pompaların kullanılmak istenen alana rahatlıkla taşınabilir olması ise müdahaleyi kolaylaştırıyor.”

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Pompalar

Tapflo Havayla Çalışan Diyaframlı Pompalar: Piyasadaki en çok yönlü pompalar

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Tapflo Havayla Çalışan Diyaframlı Pompalar, basit çalışma prensipleri, kompakt ve güvenilir tasarımları sayesinde ağır endüstrinin tüm taleplerini karşılar.

• Pompalar az sayıda bileşenden yapıldığından arıza süresi ve bakım maliyetleri en aza iner.

• Pompalar sağlamdır, güçlüdür ve uzun ömürlüdür.

• Pompalar zarar görmeksizin kuru da çalışabilir.

• Koruyucu ekipmana gerek yoktur. Pompalar, valf kapalıyken hasar görmeden çalışabilir.

• Kurulumu özel eğitim gerektirmez ve kolaydır (kurulumda elektrik kullanılmaz).

Tapflo pompalarının kurulumu kolay olmanın yanı sıra esnektir. Giriş ve çıkış portları, boru hattınıza uyacak biçimde 180 dereceye kadar döndürülebilir (PE, PTFE ve Metal Serisi Pompalar). Hava dağıtım sistemi yağlamaya gerek kalmadan çalışma imkanı sağlar (çevre kirlenmesini önler). Pompalar esnektir ve ayarlanması kolaydır. Emme yüksekliği, boş emme borusunda 5 metreye kadar ve ıslak borudaysa 9 metreye kadardır. Tapflo pompaları akışkana daldırılabilir. Bununla birlikte, akışkan ile temas halinde olan tüm bileşenlerin kimyasal olarak uyumuna dikkat edilmelidir.  Zone 1 (ATEX, grup II, Kat. 2’ye göre) ve Zone 0 (ATEX, grup II, Kat. 1’e göre) için patlamaya dayanıklı modeller mevcuttur.

Pompalar; yanıcı, aşındırıcı ve kimyasal olarak agresif, yüksek ve düşük viskoziteli, aşındırıcı içeriği kapsayan çok geniş bir kimyasal yelpaze ile uyumludur.

Pompalar birçok uygulamada kullanılabilir:

• Yüzey şartlandırma

• Su arıtma

• Atık ve su endüstrisi

• Makine endüstrisi

• Boya, baskı ve vernik endüstrisi

• Kimya endüstrisi

CIP işlemlerinde Tapflo diyaframlı pompalar

Bursa bölgesindeki Tapflo müşterisi, CIP işlemlerinde T200 PTT-7PV Pompaları kullanıyor. Firma; süt, ayran ve yoğurt gibi süt ürünleri üreten bir işletme.

Uygulama örneğiyle ilgili konuşan Tapflo Ürün Müdürü Umut Kaya, “Bu işlemler için üç tank var ve 3 T200 PTT-7PV kullanılıyor. Pompalarımız her üretim sürecinden sonra kostik asidi tüm sisteme (boru hatları+pompalar+valfler ile) aktarıyor. Tapflo Diyaframlı Pompalar %48 kostik asit (NAOH)+%2 nitrik asit transfer ediyor. Bir yılı aşkın süredir etkin bir şekilde çalışıyorlar” diyor.

Müşteri, pompanın 3 ana özelliğinden dolayı bu modeli seçti:

• Aşındırıcı ve kimyasal agresif akışkanları transfer edebilir.

• Kuru çalışabilir ve hasar görmez.

• Güçlü kendinden emiş becerisi.

Tapflo Group, bağımsız, İsveçli aile firması olup, havayla çalışan diyaframlı pompaların, santrifüj pompaların ve diğer endüstriyel proses ekipmanlarının üretici ve küresel tedarikçisidir.

Tapflo ürünleri ve hizmetleri 6 kıtada 75 ülkede mevcuttur. Tapflo olarak, müşterilerimizin rahatlığı için en yüksek Tapflo hizmet kalitesini garanti eden Tapflo Grup Şirketlerimiz ve özenle seçilmiş distribütörler tarafından dünya çapında temsil edilmekteyiz.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Pompalar

Salvatore Robuschı, ISO 5199 Normu “Kanal Çarklı” ağır hizmet pompaları

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Salvatore Robuschi markalı RB Serisi Kanal Çarklı Pompalar, ISO 2858-5199 normlarına uygun olarak üretilen; yüksek verimli, uzunömürlü, basit ve modüller tasarımı ile kullanıcı dostu ağır hizmet tipi endüstriyel proses pompalarıdır.

RB Serisi pompaların genel dizayn ve üretim özellikleri şu şekildedir:

  • 2400 m3/h’e kadar debi değeri
  • 70 m’ye kadar basma yüksekliği
  • 220 C’ye kadar yüksek akışkan sıcaklıklarına uygunluk
  • Pompaların üretiminde kullanılan standart malzemeler:
  • AISI316 Paslanmaz çelik döküm
  • SAF2507 Süper dubleks
  • GG25 Döküm demir

Pompaların üretiminde kullanılan diğer malzemeler:

  • AISI 904
  • Hasteloy
  • Monel

Salvatore Robuschi markalı RB Serisi pompaların sağladığı avantajlar:

  • Yüksek hidrolik verim
  • Uzun servis ömrü
  • Düşük yedek parça ihtiyacı
  • Kısa teslim süresi (“Ex-work Italya” olarak teslim süresi yaklaşık 30 gündür)
  • Düşük NPEY (NPSH) gereksinimi
  • Farklı salmastra yapıları ile kullanılabilme ve istendiği zaman bunlar arasında kolayca geçiş yapabilme imkânı

Pompalarda kullanılabilecek salmastra yapıları şunlardır:

  • Yumuşak salmastra
  • Tek mekanik salmastra
  • Çift mekanik salmastra
  • Kartuş tip mekanik salmastra

Üstün performans ve dizayn özellikleri ileSalvatore Robuschi markalı RB Serisi pompalar aşağıdaki sektör ve uygulamalar için uzun ömürlü ve güvenilir çözümler sunar:

  • Kimya endüstrisinde kullanılan korozif akışkanların transferinde ve basınçlandırılmasında.
  • Domates salçası ve meyve suyu üretim tesislerinde, vakum altında çalışan evaparatorlerde (32 brix değerine kadar domates salçası ve meyve püresi)
  • Petro-kimya endüstrisinde kullanılan yanıcı/patlayıcı kimyasalların ve akaryakıt türevlerinin transferinde ve basınçlandırılmasında.
  • Yanıcı / patlayıcı ortamlarda (ATEX Zone-1 ve Zone-2) ve zor çevre şartlarında.

Pompanın kendisi (elektriksel olmayan hidrolik gövdesi) ATEX sertifikasına sahiptir 

(II2G Ex h IIB T4 Gb) ve pompa etiketinde (motor etiketinden bağımsız olarak) ATEX markalaması bulunmaktadır.

Nihai ürün (skid) ise bir bütün olarak tekrar ATEX sertifikalandırması ile teslim edilmektedir.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Pompalar

Zorlu talepler pnömatik motorlu varil pompasıyla karşılandı

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Castle Pumps, elektronik sağlık teşhis sistemleri üreticisi olan bir müşterisinin zorlu taleplerini karşıladı. Mürekkep kalıntısı olan kullanılmış yıkama akışkanının pompalanması uygulamasında; yanıcı solventleri güvenli bir şekilde kullanılabilmesi, çamur benzeri mürekkep kalıntılarını işlenebilmesi ve tankların boşaltılması için uygunluk gibi temel zorluklar, pnömatik motorlu varil pompasıyla giderildi.

Üretim tesislerinde kullanılan bir kimyasal transfer pompası için sağlık uzmanları tarafından kullanılmak üzere elektronik teşhis makineleri üreten bir firmadan talep alan Castle Pumps, müşterisinin prosesini inceledi: Müşterinin, her biri 35 litre temizleme solüsyonu alacak 4 yeni temizleme tankı takması gerekiyordu. Bu tanklarda su bazlı organik çözücülerin yanıcı bir karışımı aktarılıyordu. Bu temizleme akışkanı, pnömatik bir motor tarafından döndürüldükçe şablonlara püskürtülen ve tanka geri akan baskı şablonlarındaki mürekkepleri temizlemek için kullanılıyordu. Ay boyunca, ekranlardan yıkanarak tankın dibinde belirli bir seviyede mürekkep artığı birikebileceğinden, bu temizleme solüsyonunun tanktan aylık olarak boşaltılması ve temiz sıvı ile doldurulması gerekiyordu. Müşteri mevcut tankları boşaltmak için bir peristaltik pompa kullanıyordu; ancak tankların oldukça derin olması, emme hortumunu atmak ve almak için depoya eğilme anlamına geliyordu. Bu da firmanın mümkünse kaçınmak istediği bir durumdu.

Müşterinin mevcut pompasıyla yaşadığı zorlukları göz önüne alan Castle Pumps, ilk hedef olarak depoya eğilme ve yaslanma sorununu çözmeyi belirledi. IBC ve tank boşaltma için birçok model içeren varil pompası üreticisi Flux ile köklü bir ilişkisi olan Castle Pumps, Flux’un ürün yelpazesinden müşterinin tedarik ettiği tanka uygun ve MSDS sayfasında ayrıntıları verildiği üzere temizleme solüsyonundaki çözücülerin aşındırıcı doğasıyla uyumlu, 1500 mm paslanmaz çelik şaftlı bir F430 pompa seçti. Bu özel kimyasal pompa modeli, aynı zamanda mevcut mürekkep kalıntısı gibi aşındırıcıları minimum aşınma ile işlemek için tasarlanmıştı. Orta değişimli uygulamalara da uygundu. Kullanılan temizleme akışkanının viskozitesinin, tank boşaldıkça değişebileceği ve dipte daha fazla mürekkep çamuru içerdiği göz önüne alındığında, bu çok büyük bir avantaj anlamına geliyordu. Müşterisinin yıkama tanklarını yerinde besleyen basınçlı havası olduğundan, kimyasal pompayı elektrikli motor yerine pnömatik motorlu olarak belirleyen Castle Pumps, yanıcı solventlerin güvenli bir şekilde işlenmesini sağlamak için tehlikeli uygulamalarda kullanım için ATEX sertifikasına da sahip motor ve pompa sağladı.

Çalışmada kullanılan ekipman

Model: Flux F430 Varil Pompası

Modeli: F430 Paslanmaz Çelik

Akışkan: Mürekkep kalıntılı organik solvent bazlı yıkama sıvısı

Motor: Hız ayarı için F416 Basınçlı Hava c/w küresel vana

Daldırma uzunluğu: 1500mm

Bağlantılar: DN 25, G 1 ¼

Gövde: AISI 316

Şaft: AISI 316

Pervane: ETFE

Motor: EX II 2G Ex h IIC T6 Gb / Pompa: Ex II 1/2 G IIB T4

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com