“Artık dışarıya bağlı kalmamalıyız”
Şebeke sularının mikrobiyolojik bakterilerden arındırılması için klor dozajlanması gerektiğini belirten Klorsis’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çakmak, “Klor kanserojen ve antioksidan bir maddedir. O yüzden çok hassas dozajlanmalı. Fazla verilirse insanlar kanser olabilir, az miktarda verilirse bakteri kirliliği yaratabilir. Bu miktarın çok iyi ayarlanması gerektiği gibi takibinin de iyi yapılması gerekiyor. Biz de günümüz teknolojisini kullanarak o standardı yakalamaya çalışıyoruz. Firma olarak Ar-Ge’ye çok önem veriyoruz ve büyük yatırımlar yapıyoruz. Şirket politikamız tamamen yurt dışından ihraç edilen ürünlerin yerli muadillerini geliştirerek ülke sanayisine artı değer katmaktır. Harcanan paraların milli servet olduğunu ve bu servetin kendi ülkemizde kalması gerektiği kanaatindeyiz” diye konuştu.
“Yaptığımız çok hassas bir iş”
Öğrenimini İngiltere’de tamamladıktan sonra 2011 yılında Klorsis’i Gaziantep’te kurduklarını belirten Çakmak, yerli akıllı dozaj pompaları, haberleşme cihazları ve analiz sistemleri ürettiklerini ifade ederek, “Ürettiğimiz ürünler Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nda orta-yüksek teknolojik ürün olarak geçmektedir. İşimizi o yüzden ciddiye alıyoruz. Firmamızın kuruluş amacına bakıldığında biz Klorsis’i bir kamu sağlığı projesi olarak görüyoruz. Ürünlerimiz ile ülkemize ekonomik değer katmanın yanı sıra insanımızın yaşam kalitesini yükseltiyoruz. Yaptığımız çok hassas bir iş. Ürünlerin hassas dozajlanması ve ivedi takibinin yapılması gerekiyor” dedi.
“Akıllı sistemler rahatlık ve tasarruf sağlıyor”
Üretmiş oldukları akıllı sistemlerin genel olarak değerlendirildiğinde büyük bir rahatlık ve tasarruf sağladığını sözlerine ekleyen İbrahim Çakmak, “Bu sistemleri tüm fabrikalar, oteller, hastaneler, tarımsal faaliyet gösteren işletmeler ve kamu kuruluşları kullanabiliyor. Avantajlarını bir arıtma tesisi üzerinden örnek verecek olursak, tesise giren ve çıkan sular sürekli değişiyor. Bizim sistemlerde pompanın yanına gitmeden dozajlarında değişiklik yapılabiliyor. Başka sistemlerde ise pompanın yanına personel gitmesi gerekiyor. Bu hem maddi hem de manevi kayıplara yol açıyor. Sistem olarak artılarımız çok fazla. Eğer kuruluşlar şahıslara değil sistemlere bağlı olarak çalışırlarsa çalışanlar ayrıldığında da işler aksamaz. O yüzden yaptığımız sistemleri ciddiye alarak ve uzun süreli testlerden geçirerek piyasaya sunuyoruz” diye konuştu.