Connect with us

Pompalar

Gücünü Klaus Union ile birleştiren Seterm Teknik, globalde pazarlamaya odaklandı

Yayın Tarihi:

on

Global pazarda önemli bir pompa imalatçı olan Alman Klaus Union GmbH, Seterm Teknik ile ortak bir yatırım gerçekleştirdi. Pandemi döneminde alınan yatırım kararını, üretime İzmir’de başlayacak olan ortak şirket Klaus Union Makine ile taçlandıran Seterm Teknik, şimdi ise küresel çapta pazarlamaya odaklandı. 

Isı ve akışkan transfer teknolojileri alanında 2004 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Seterm Teknik, 18 farklı şirketin Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor. Alman Klaus Union firması ile hayata geçirilen ortak yatırımın detaylarını konuştuğumuz Seterm Teknik Genel Müdürü Selahattin Aydın, Alman firması Klaus Union ile birlikte ilerleme kararlarının 2017 yılına dayandığını aktarıyor. Ortak yatırım kararının pandemi gibi tüm sektörlere kayıp yaşatan bir dönemde olmasının ayrıntılarını aktaran Aydın, ortak şirket ile ürünlerin Türkiye’de üretilmesinin önemine vurgu yapıyor.

2004 yılında kurulan Seterm Teknik’in 17 yıl içerisindeki ilerleyişinden bahseder misiniz?

Kurucusu olduğum ve şu an satış faaliyetlerini sürdürdüğüm Seterm Tenik, kurulduğu günden bu yana saygınlıkla 17 yılı geride bırakıp sektörün öncüsü haline geldi. Seterm Teknik olarak her daim firmaların beklentilerini karşılamak amacıyla hızlı, zamanında ve doğru adımlar atarak firmaların isteklerine cevap veriyoruz. Uzman kadromuz sayesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, oluşabilecek iş birliklerimiz için referans niteliğinde. Kurulduğumuz günden bu güne geldiğimiz noktaya bizi yaptığımız işler ve yıllar içerisinde aldığımız doğru yatırım kararları getirdi. 

Seterm Teknik’in gelecek planlarından bahseder misiniz?

Seterm Teknik olarak çok sayıda markanın Türkiye temsilciliğini üstlenmiş durumdayız. Firmamız, marka ve ürün grupları konusunda oldukça donanımlı. Önümüzdeki süreçte çevre ülkelere daha fazla pazarlama ve servis ulaştırmayı planlıyoruz.

Endüstriye odaklı ürünlerin yanı sıra günlük kullanım için gerçekleştirdiğiniz projeler var mı?

Endüstriye odaklı ürünler olarak daha çok pompa, vana ve eşanjör satış ve servisini gerçekleştiriyoruz. Fakat Seterm Teknik olarak ihtiyaçlara yönelik çözümler üretmeye önem verdiğimiz için günlük kullanıma ve projelerin ihtiyaçlarına göre çalışmalar da sunuyoruz. Bu sayede sektörde meydana çıkan boşlukları ve gereksinimleri analiz ederek kendimizi daha da geliştirebiliyoruz. 

Pandemi döneminde Klaus Union ile gerçekleştirdiğiniz yatırım oldukça dikkat çekmişti. Bu yatırımınızdan söz eder misiniz?

Alman firması Klaus Union ile 14 yıl önce yaptığımız anlaşmayla, birlikte ilerleme kararı aldık. Klaus Union ile anlaşma yaptığımız 2007 yılında Türkiye’de sektörümüzdeki ekipman sayısı oldukça azdı. Bu noktada uzun zaman Klaus Union ile karşılıklı emek sarf ederek bu sorunları çözüme kavuşturmak için gereken adımları atmaya çalıştık. Petrokimya, kimya, gübre sektörlerinin yanısıra maden, gıda sektörlerinden gelen taleplere mümkün olduğunca yeterli ve hızlı cevap vermeyi amaçladık. Klaus Union küresel çapta, özellikle manyetik kavramalı pompalar konusunda söz sahibi bir firma. Ortaklığımızın başarı getireceğini öngörebildik ve bu doğrultuda yaklaşık bir yıl önce, pandemi sürecinde hazihazırda Almanya’da imalatı yapılan mekanik salmastıralı pompaların Türkiye’deki imalatı konusunda yatırım yapma kararı aldık. Pandemi döneminde hem Türkiye’de hem de dünyada çeşitli sektörler büyük kayıplar verirken, bu yatırımımız çeşitli çevrelerce oldukça riskli olarak değerlendirildi. Fakat hem Seterm Teknik olarak bizim hem de Klaus Union’ın, çabalarımızın karşılıksız kalmayacağı şekilde çalışarak geleceğe yatırım yaptık. 

Seterm  Teknik ve Klaus Union ortaklığının gelecekteki hedefleri nelerdir?

Seterm Teknik olarak ortaklığımız sayesinde Türkiye’de başarı kaydetmemiz durumunda Almanya’da üretilen çeşitli ürün gruplarının da Türkiye’de üretilmesini hedefliyoruz. Klaus Union bu noktada ürün gruplarının Türkiye’deki imalatında gerekli olan makine parçalarının teminini sağlamak için adımlarını atacak. Zamanla yükselen başarı grafiğimizle birlikte bunları gerçekleştireceğiz. Seterm Teknik’in İzmir’de yer alması, özellikle global anlamda sektörde meydana gelen tedarik zinciri sorunları nedeniyle ortaklığımıza oldukça fayda sağladı. Ortaklığımız, Avrupa ve Ortadoğu arasındaki boşluğu doldurdu. İzmir’in ve dolayısıyla Seterm Teknik’in Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya yakınlığı ve bu bölgelerde bağlantılarının ve referanslarının bulunması Klaus Union’ı lojistik ve tedarik açısından memnun ediyor. 

Bu ortaklıktaki yol haritanız nedir?

Pompalar 1953 yılından bu yana çeşitli sektörlerde kullanılıyor. Klaus Union, araştırma ve teknik detay ekleyerek Almanya fabrikasında yapacağı yatırımları Türkiye üzerinden sürdürüp, ürün çeşitliliği ve lojistik açıdan bir üs edinmiş oluyor. Yılda 800-1000 arasında pompa üretme kapasitemiz var. Burada bir sistem kurduk ve ISO, ATEX standartlarının gerektirdiği testlerin hepsini geçmiş durumdayız. Şu anda petrokimya, maden, kimya, enerji, gıda ve hizmet sektörünün gerektirdiği kimya ve petrokimya alanında öncü firmalarla uzun yıllardan beri gerekli anlaşmalar sağlanmıştır. Dünya’da, gibi birçok kimya deviyle global anlaşmaya varılmış durumda.

Üretimin Türkiye’de yapılacak olması Türkiye ekonomisine nasıl etki edecek?

Şu an için yalnızca mekanik salmastra, salmastıralı santrifüj ve özel skid sistemlerin imalatlarını yapacağız. Sertifikasyon kalite testlerinin her birinin başarıyla geçilmesinin ardından ise Klaus Union manyetik kavramalı pompalar, vidalı pompalar gibi ürünlerin imalatlarını Türkiye’deki üretim bandında ürettirmeyi düşünüyor. Bu bağlamda ürünlerin yurtdışında değil de Türkiye’de üretilmesi en çok müşterilerimizi rahatlatacak. Şu anda planlarımız henüz emekleme aşamasında olduğu halde oldukça uzun ve başarılı bir yol kat ettiğimizi söyleyebilirim. Fakat bu emekleme durumu ayağa kalkma haline geçtiğinde öncelikle Türkiye ekonomisi bunun yararlarını görecektir. Zamanla diğer ülkelerle de iş birlikleri gerçekleştireceğiz. 

Türkiye’de piyasaların durumunu nasıl değerlendirirsiniz?

İç piyasada döviz ve dünyadaki genel hareketlilik maliyetleri aşırı şekilde artırıyor. Koşullar sektör açısından birçok olumsuzluğu beraberinde getiriyor fakat önceden alınan kararlar ve planlaması yapılan projeler devam ediyor. İhracattaki göstergelere bakarak Türkiye ekonomisinin bazı noktalarda iyiye doğru gittiğini söyleyebiliyoruz. 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Etkinlikler

Türkiye, suyun yüzde 40’ını şebekelerde kaybediyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Türkiye’de suyun yüzde 40’ı fiziki sebeplerden dolayı kullanıcılara ulaşmadan şebekelerde kaybediliyor. Bu da yaklaşık 2 milyar m³ temiz suya yani yaklaşık 30 milyon kişinin bir yıllık su ihtiyacına karşılık geliyor.

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Masdaf Genel Müdürü Vahdettin Yırtmaç, Türkiye’de su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak için yüzde 40’ı şebekelerde kaybedilen suyun kazanılması için yapılması gerekenlere dikkat çekti.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye, yılda kişi başına düşen 1.519 m³’lük su miktarı ile ‘su sıkıntısı çeken’ bir ülke. Pompa sektörünün yarım asırlık lider firması Masdaf’ın Genel Müdürü Vahdettin Yırtmaç, Türkiye’de su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak için yüzde 40’ı şebekelerde kaybedilen suyun kazanılması konusunda yapılması gerekenleri açıkladı:

Suyun yüzde 40’ı şebekelerde kaybediliyor

“Barajlarda bulunan ham su, iletim hattıyla arıtma tesislerine oradan haznelere ve şebekeler yardımıyla da evlerimize ulaşıyor. Ancak Türkiye’de suyun yüzde 40’ı fiziki sebeplerden dolayı şebekelerde kaybediliyor. Bu da yaklaşık 2 milyar m³ temiz suya yani yaklaşık 30 milyon kişinin bir yıllık su ihtiyacına karşılık geliyor.

Su kaynaklarını doğru yönetmek ve suyun kullanıcılara ulaşmadan kaybolmasını önlemek konusunda yerel yönetimlere önemli roller düşüyor. Çünkü yerel yönetimler, suyu evlere taşıyan şehir şebekelerini doğru sistemler ile yöneterek bu kayıpların önüne geçebilir. Bu kapsamda şebeke suyunu basınçlandırmak için kullanılan pompalar ile suyu taşıyan boruları doğru seçmek ve bakımlarını ihmal etmemek gerekiyor.

Eski pompalar yüzde 40 daha fazla enerji tüketiyor

İdeal verimlilik seviyesinin yüzde 20 altında çalışan eski ve yıpranmış pompalar su israfının yanı sıra enerji israfına da neden oluyor. Çünkü aynı hacimde su pompalamak için yüzde 40 daha fazla enerji tüketiyor. Bu nedenle eski pompa sistemlerini, yüksek verimli ve elektronik olarak kontrol edilen yeni pompalarla değiştirmek gerekiyor. Yenilenen sistem hem iki yıl içinde kendini amorti ediyor hem de yüzde 40 daha az enerji tüketiyor.

Şehir şebekelerinde kullanılan borulara dikkat!

Şehir şebekelerindeki kayıpları önlemek için yalnızca akıllı pompa teknolojileri ile suyu basınçlandırmak da yeterli değil, bir diğer önemli parametrenin de şehir şebekelerinde kullanılan borular olduğunu söyleyebiliriz. Eğer sistemdeki borular eski ve yıpranmış ise patlama veya delinme gibi sorunlar yaşanabiliyor.

Akıllı pompa teknolojileri ile doğru basınçlandırma yapılmalı

Borularda yaşanan patlama veya delinmenin nedenlerinden bir diğeri ise uzun boru hatlarındaki kayıpları karşılamak amacıyla şebekenin çıkış noktalarına yerleştirilen pompalardaki basınçların yüksek tutulması oluyor. Bu nedenle alt yapı sistemlerini bir bütün olarak değerlendirip, mühendislik hesaplamalarını doğru yapmak gerekiyor.

Kullanım ömrü 10 yılı aşan pompaları, akıllı pompa teknolojileri ile yenileyerek doğru basınçlandırma yapmak, kaçakları tesit edip boruları yenilemek şebekelerden kaynaklı su israfını önleyecek bir çözüm olacaktır.” dedi.

Devamını Oku

Pompalar

ECO-SYS Akıllı Sıvı Halkalı Vakum Pompalar

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Full otomasyon ile entegre edilerek; arıza tespit bildirimi, otomatik arıza bildirimi, kullanıcı dostu arayüz, yüksek enerji verimliliği ile birlikte daha birçok özellik sayesinde tak-çalıştır olarak üretilen ECO-SYS, sistemler ile uyum içerisinde çalışır. Kabin sayesinde dışardan gelen etkenlere karşı sistem içerisinde oluşabilecek arızaları en aza indiren ECO-SYS, enerji verimliliğini sağlamak için sistemlerin ihtiyacı kadar çalışır.

Tak-çalıştır

Sistemle bağlantısı yapıldıktan sonraki tüm işlemleri kendisi yapan ECO-SYS Serisi Akıllı Sıvı Halkalı Vakum Sistemi, tasarımı ile kullanım kolaylığı sağlar.

Enerji verimliliği

Tamamen enerji verimliliği üzerine tasarlanan ECO-SYS, yenilikçi anlayış içerisinde enerji verimliliğine katkıda bulunur.

Scada sistemine entegrasyon

Sistem içerisindeki bilgileri scada ile bağlantı sağlar.

Otomatik arıza bildirimi

ECO-SYS’nin arıza durumunda hareketli aksamları ile ilgili arıza bildirim ekranı, kendi sisteminde entegre durumlarda arıza paylaşma fonksiyonu ile kolaylık sunar.

Kullanıcı dostu arayüz

Vakum sistemler için tasarlanan dokunmatik ekran sayesinde, her şey daha kolay!

Sektörler

ECO-SYS; kimya, gıda, plastik, tekstil, cam, seramik, sağlık, kağıt, şeker, deri, maden, orman endüstrisi, vakumla kaldırma, yer altı suları, enerji santralleri, seramik ve savunma sanayi sektörleri için uygundur.

Bakım

Bakım gerektirmeden uzun süre yüksek verimle çalışır.

Devamını Oku

Elektrik Motorları

Başarı hikayelerinin çözüm ortağı VEK Motor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

17’den fazla ülkeyle iş birliği içerisinde 8 markayı Türkiye’nin imalat sanayisiyle buluşturan VEK, yarım asra yaklaşan sektör birikimi, mühendislik alanında uzman kadrosu ve müşterilerinin ürettiği ürünler konusundaki tecrübesiyle önemli projelerin çözüm ortağı konumunda yer alıyor. Güçlü iş ortaklıkları sayesinde dünyanın lider markalarını tek kaynaktan sunan VEK, sektörde yetişen ve ihtiyaçlara göre çözümler geliştiren mühendis ağırlıklı çalışan yapısıyla bu markaların kalitesini; mühendislik, sahada elde edilmiş tecrübe, imalat sanayisindeki bilgi-birikim, satış öncesi ve sonrası hizmetlerle buluşturuyor.

Elektrik motorlarında WEG, AEMOT, WAT-TEE, NİDEC, Rotor NL, Marathon; inverter ve test sistemlerinde KISTLER, KOSTAL, Danfoss, LS Electric; redüktör grubunda ise Yılmaz Redüktör’ü geniş ürün yelpazesinde barındıran VEK; doğru ürün, doğru teknoloji ve doğru sistem tasarımı ile daha verimli, daha çevreci, daha kompakt ve uygun fiyatlı çözümler sunuyor.

Müşterilerinin ürettiği pompa, kompresör vb. ürünler hakkında da bilgi sahibi olan VEK; su ve atık su uygulamalarından petrol ve doğal gaz endüstrisine, inşaat ve altyapıdan denizcilik sektörüne, tarım endüstrisinden enerji üretimine kadar 15’ten fazla sektörün ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde karşılıyor.

Referansları arasında Tüpraş, TAV, Standart Pompa, Vansan, Procyon Elektrik, İSKİ, DSİ, TCDD, ASKİ, Tüpraş, TAV, Standart Pompa, Vansan, EMCEKARE, Masdaf, Olgun, Netafim, EBARA, MSP gibi kurum ve kuruluşların yer aldığı VEK, pek çok önemli projenin çözüm ortağı oluyor.

Firmanın tamamladığı referans projeler arasında şunlar yer alıyor:

İSKİ Kazandere Terfi Merkezi 1.6 MW OG motor tedarik edilmesi ve kurulumu.

DSİ Akpazar Ovası Sulama Projesi kapsamında 800 kW orta gerilim motorun tedarik edilmesi ve kurulumu.

DSİ Denizli Tavas Projesi kapsamında 500kw AG motor tedariki ve kurulumu.

İSKİ Büyükçekmece Hamsu Pompa İstasyonu Projesi’nde 355kw OG motor tedarik ve kurulumu.

BM destekli Etiyopya Sulama Projesi kapsamında 14 adet AG ve 23 adet OG motor tedarik ve kurulumu (toplam kurulu güç 25.000 kW).

DSİ Boztepe Projesi kapsamında 800kW AG motor tedarik ve kurulumu.

Özbekistan Enerji Santral Projesi kapsamında 7 adet OG motor değişimi.

İSKİ Anadolu Terfii Merkezlerinde IE4 yüksek verimli motor değişim projesi.

BM destekli Tanzanya ve Ruanda Sulama Projeleri kapsamında muhtelif güçlerde toplamda 18 adet AG motor (toplam kurulu güç 4.800 kW).

Adana Adliyesi Soğutma Ünitesi 800kw değişken hız sürücülü pano.

Konya Organize Sanayi Arıtma Tesisi Projesi kapsamında muhtelif güçlerde toplam kurulu gücü 6.000 kw AG motor.

DSİ Edirne Çakmak IE4 yüksek verimli motor projesi.

DSİ Isparta Atabey Pompa İstasyonu 1.5 MW OG motor projesi.

İSKİ Terkos 1.1 MW OG motor projesi.

Azerbaycan 1.2 MW OG Motor Projesi.

Devamını Oku

Trendler