Connect with us

Vanalar

Duyar Vana Genel Müdürü Çizmecioğlu: “Hedefimiz 2020’de yüzde 50 ihracat oranına ulaşmak”

Yayın Tarihi:

on

 

Duyar Vana 67 ülkeye ihracat yapan ve sektöre yön veren firmalardan. Geçtiğimiz yılın sonunda Duyar Vana A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirilen Faruk Çizmecioğlu’yla bir söyleşi gerçekleştirdik. Faruk Çizmecioğlu, yeni görevi ve Duyar Vana firmasıyla ilgili pek çok önemli açıklamada bulundu.

Duyar Vana Genel Müdürü Faruk Çizmecioğlu

Öncelikle sizi ve firmanızı kısaca tanıyabilir miyiz?

1966 doğumluyum. 1987 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldum, Londra ve Paris’te dil eğitimlerini tamamlayarak meslek hayatıma başladım.

Altı yıl boyunca Oyak Renault Firması lojistik departmanında farklı pozisyonlarda görev aldıktan sonra Uluslararası Dış Ticaret alanında çalıştım.

2004 yılında Türk Hava Yolları’nda göreve başladım, 2004-2009 tarihleri arasında Pazarlama ve Satış Başkanlığı görevini üstlendim, ardından 2010 yılında Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildim.

Üretim Planlama, Gelir Yönetimi, Kurumsal İletişim, Kurumsal Anlaşmalar ve tüm dünyadaki Türk Havayolları ofislerinin yönetiminden sorumlu olarak yaptığım çalışmalar neticesinde 2011 yılında yapılan bir araştırmada yılın en iyi 25 pazarlama yöneticisi içinde birinci seçildim, Türk Havayolları’ndaki pazarlama ve satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinden 30 Nisan 2014 tarihinde ayrılarak, Lufthansa ve THY ortaklığı olan Sunexpress havayolunun Türkiye Genel Müdürlüğüne atandım. Yapılan çalışmalar neticesinde THY 2004 cirosu 1 milyar USD iken 2014’te 10 milyar USD’ye gelmiş, Sunexpress şirketinde ise 2015 yılında tarihinin en yüksek ciro ve kârlılık oranına ulaşılmıştır. 2015 Mayıs ayında THY’deki görevlerimden emekli olarak ayrıldım. THY Teknik, Turkbine, Sunexpress, TGS, Aslan Çimento, Oyak Yatırım Menkul Kıymetler şirketlerinde yönetim ve denetim kurullarında da çalıştım. 01.11.2017 tarihi itibariyle de Duyar Vana A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine atandım.

Duyar Vana’nın hikâyesi ülkemiz adına birçok başarı hikâyesini içerisinde barındırması açısından oldukça kayda değerdir.

1965 yılında zor şartlar altında Karaköy’de küçük bir atölyede faaliyetlerine başlayan Duyar Vana, Turquality programına seçilmiş sektöründeki tek firma olarak dünya markası olma yolunda gerekli adımları atmaktadır. Halihazırda dünyanın 67 farklı ülkesine ihracat yapan ve sektörüne yön veren önemli bir firma haline gelmiştir.

Vana üretimimizin büyük bir kısmını İstanbul Esenyurt’ta, 16 bin metrekarelik alan üzerine kurulu yeni fabrikamızda gerçekleştirmekteyiz. Üretim aşamalarımızın tamamı tesis içerisinde yerleşik olan 5 bin metrekarelik talaşlı imalat sahasında, CNC kontrollü yatay işleme, dikey işleme ve torna tezgâhlarında gerçekleştirerek müşterilerimize sunulmaktadır.

Üretimin en önemli bölümlerinden biri olan modelleme işlemi de yine kendi bünyemizde bulunan kalıphane bölümünde, güncel dizayn programları ile CNC tezgâhlardan oluşan makine parkında yapılmaktadır.

Kıraç Fabrikamıza ek olarak, Gürpınar’da 8 bin metrekare alan üzerine yerleşik Döküm fabrikamız, Ataşehir’de 1.000 metrekare alan üzerine kurulu Sprinkler Üretim Tesisimiz, yine Dilovası Mermerciler Sanayi Sitesi’nde 2.800 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 3.500 metrekare alan üzerine kurulmuş Gebze döküm fabrikamız bulunmaktadır.

Son olarak Çerkezköy’de İtalyan T.İ.S. Group firmasıyla ortaklaşa kurduğumuz ve özellikle çift flanşlı çifözel kelebek vana imalatı yaptığımız bir fabrikamız daha bulunmaktadır.

Bu anlamda yatırımlarımız tüm hızıyla devam edecektir.

Piyasaya sunduğunuz ürün grupları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yangın grubunda yerli üretici olarak ıslak alarm vanası, sprinkler, test ve drenaj vanası, izlenebilir kelebek vana, NRS ve OS&Y sürgülü vanaları, biz UL/FM Belgeli ve ilk yerli üretici olarak üretiyoruz. Bunun yanında bu sene kuru alarm vanası, farklı tip sprinklerler ve akış anahtarı gibi ürünleri pazara süreceğimiz bir sene olacak.

Çok geniş bir ürün gamına sahibiz. Yangın kısmının dışında HVAC kısmında da yenilikçi ürünler piyasaya sunmaya çalışıyoruz. Var olan ürünlerin yanı sıra yeni geliştirdiğimiz kompakt grup dediğimiz pislik tutucular, kelebek-küresel karışımlı dediğimiz LUG küresel vanalar, seri imalatına başladığımız komple kauçuk kaplı kelebek vanalar ve vulkanize kelebek vanalar mevcut.

Ağırlıklı olarak hangi sektörlere çözüm üretiyorsunuz?

Daha çok AVM, hastane, konut, okul, havaalanı, otel, fabrika ve devlet yatırımlarında çözüm üretiyoruz. Yangın ve HVAC olmak üzere iki ana başlıkta bu projelere değer katıyoruz.

Kuvvetli bir bayi ağınız olduğunu biliyoruz. Satış ve satış sonrası hizmetleriniz hakkında bizi bilgilendirir misiniz?

Yurtiçinde 65’e yakın bayi ağımız ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bayi dışı satış kesinlikle yapmıyor ve bayilerimizi iş ortaklarımız olarak görüyoruz. Bayilerimizin çoğuyla uzun yıllar süren iş ortaklığımız var. Satış sonrası kısmından bahsedecek olursak müşterilerimizle karşılıklı iş birliği ve alışverişimiz devam ettiği sürece müşterilerimizin bizimle ilgili algılarını izlemek, ölçmek ve değerlendirmek için kuruluşumuz, verdiğimiz hizmetler, yaklaşımlarımız, ürünlerimizin kalitesi ve diğer unsurlar açısından memnuniyet derecelerini tespit etmek üzere etkin ve çift yönlü iletişim açısından satış sonrasını fırsat olarak görüyoruz. Bu kapsamda sektörde ISO10002 müşteri memnuniyet yönetimi belgesine sahip tek firmayız.

Sayılı yerli vana üreticilerinden biri olarak Duyar Vana, Ar-Ge çalışmaları kapsamında neler yapıyor?

Tüm teknik hacmimiz ile yeni yatırımlara ve yeni ürünlere odaklandık. Duyar Vana’nın Turquality teşvik programında yer aldığını tekrar vurgulamak istiyorum. Bünyemizde toplamda 6 adet üretim tesisi ve her birine ait bir Ar-Ge yapılanması mevcut. Mevcut halde İstanbul’da Esenyurt Vana, Ataşehir Sprinkler, Gürpınar Dökümhane, Gebze Dökümhane tesislerinin yanı sıra İtalyan T.İ.S. markası ortaklığı ile T.İ.S.-Duyar olarak Çerkezköy bölgesinde özel grup endüstriyel vana üretimi gerçekleştiren bir tesise sahibiz. Buna ek olarak ozon mühendisliği üzerine faaliyet gösteren, sanitasyon ve sterilizasyon konularında hizmet veren bir iştirakimiz daha mevcut.

Sprinkler ve yangın grubu vanaları konusunda Türkiye’nin tek belgeli üreticisiyiz. Ürün kalitemizi tarafsız olarak belgelemek ve kalite/güvenlik standartlarımızı yakalamak için dünyaca ünlü onay kuruluşları ile birlikte çalışıp bu alanda ciddi belgelendirme çalışmaları ya da diğer tabirle yatırımlar gerçekleştirdik.

Şimdiye kadar çok önemli bir bütçe ile ürünlerimizin özellikle yangın fazındaki UL/FM/LPCB gibi belgelendirme süreçlerini tamamlayarak dünya pazarında rekabet açısından ciddi bir avantaj yakaladık.

Bu dinamizmle, son dönemde geliştirdiğimiz ve üretimine başladığımız Islak Alarm Vanaları, Kuru Alarm Vanaları, OS&Y Yükselen Milli Vanalar, NRS Gate Vanalar, Sprinkler, Test ve Drenaj Vanaları’na ek olarak Sanayi Bakanlığı tarafından da verimlilik ödülüne layık görülen Lug tipi pislik tutucularımızın da içerisinde olduğu kompakt ürünlerimizin tasarım ve imalatlarını gerçekleştirdik. 2018 yılı içerisinde de yerli izleme anahtarlı kelebek vanalarımızı ve akış anahtarını piyasaya sürmeye amaçlıyoruz.

Özet halinde Duyar Vana bünyesinde, bütün yeni ürün tasarımı, özel ürün uygulamaları, sertifikasyon çalışmaları ile Ar-Ge politikamızı diri tutarak sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyoruz.

Verimlilik ve sürdürülebilirlik kavramları Duyar Vana için ne ifade ediyor?

Verimlilik ve sürdürülebilirlik birbirini tamamlayan ve net olarak birbirine bağlı olan olgulardır.

Bu iki olgu arasında denge kurulamadığında markanız, tesisiniz, çalışanlarınız ya da paydaşlarınız üzerinde kontrolünüzü kaybedersiniz. Ülkemiz de son 20 yılı yüzeysel olarak incelediğimizde bile, bu döngü üzerinde hâkimiyetini kaybetmiş nice dev markaların hüzünlü hikâyesi ile karşılaşıyoruz.

Özellikle günümüzde rekabetin yoğunlaşması, dünyanın her yerinden mal temininin kolaylaşması ile kâr marjlarının iyice daralması neticesinde mevcut kaynakları verimli kullanmak, kaynak ve para israfına mahal vermeden üretimi devam ettirebilmek tüm sanayi şirketleri için özel bir önem taşıyor. Operasyonel mükemmellik ve etkinlik konusu, üretim yapan şirketler için sürdürülebilir kârlılık hususunda artık birinci sıraya yerleşmiştir. Zaten bu konuyu ıskalayan veya gerekli önemi vermeyen şirketlerin önümüzdeki yıllarda ayakta kalma şansı da kalmayacaktır.

Temel ilkemiz sektörde liderliğimizi sürdürmek ve hem Türkiye için hem de sektör adına sürdürülebilir değer üretirken Pazar üretici marka olmaktır.

Sektörün Endüstri 4.0 kapsamındaki gelişimini değerlendirir misiniz?

Dördüncü Endüstri Devrimi, buhardan elektriğe ve dijitalleşmeye sarf edilen yolun son etabı diyebiliriz. Muhakkak elektronik sistemlerin manuel iş gücünün yerini alacağı bir geleceğe yürüyoruz. Sadece içinde bulunduğumuz sektör için değil tüm sektörlerde artık sistemleşme ve standartlaşma beraberinde rekabet gücünü getiriyor.

Büyük dünya devi üreticilerin sektörel inovasyon hamlelerinin bu çağın başlangıcı olduğunu düşünüyorum. Sektörlerin %80’i şu anda tarif edildiği anlamda Endüstri 4.0’ın gerisinde. Kalan %20’lik pay ise lokal olarak bu çerçeve içerisinde. Önümüzdeki 15 yıl içerisinde lokal adaptasyonların devam edeceğini fakat biraz önce de bahsettiğim anlamıyla Endüstri 4.0 uyumunun sağlanabilmesi için önümüzde birkaç yıla daha ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Duyar Akademi çalışmasıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Duyar Akademi, Duyar Vana markasının en önemli projelerinden bir tanesidir. Bu vesile ile gerek müşterilerin gerek paydaşlarımızın gerekse de öğrencilerin mühendislik görgülerini artırmaya yönelik paylaşımları bu projeyle gerçekleştiriyoruz.

Bu halihazırda ISO 10002 müşteri memnuniyeti yönetim sistemi belgesine sahip olan markamızın, öğretici kanadında bulunduğu, teknik ve görsel öğeler ile ürünlerini desteklediği bir platform. Gerek ürünlerimize ait detaylı animasyonları gerek ürünlerimize ait montaj videolarını gerekse de yine ürünlerimize ait revit çizimleri bu platformda paylaşmak suretiyle sektörümüzdeki duyarlılığı arttırmayı amaçlıyoruz. 2018 yılı içerisinde Duyar Akademi platformunu daha canlı ve verimli hale getirebilmek için projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu projelerden bir tanesi de vana seçim programı olacaktır. Yıl sonuna yetiştirmeye çalıştığımız bu proje üzerinde ciddi emek sarf ediyoruz şu anda.

Piyasadaki rekabet ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Rekabet tüm sektörler için var olma kuralıdır. Bir marka rekabet sağlayamadığı her platformda silinmeye mahkûmdur, karşıtında ise rekabet edebildiği her alan kendi gelişimini sağlar. Bu, literatür araştırmalarında 10 yıllık azami bir süre şeklinde tariflenir.

Sektör bazında değerlendirecek olursak, yerli üreticilerin bu konuda daha avantajlı olduğunu düşünüyoruz. Fakat bazı hallerde ise sektör dinamikleri bizi tam ters istikamette düşünmeye zorlayabiliyor.

Özellikle bizim gibi yerli üreticileri, kol kola girerek kendi standartlarımızı oluşturma konusunda teşvik etmeye çalışıyor ve dost firmalar olarak görüyoruz. Bu konuda STK’larda, üniversitelerde yani kısaca kendimizi ifade edebildiğimiz tüm platformlarda pek çok çağrımız mevcut bu konuyla ilgili.

Genel olarak sektörümüzde adil olmayan, etik dışı rekabet durumları ile karşılaşıyor muyuz? Evet, karşılaştığımızı söyleyebiliriz fakat bu bizim politikalarımızı, değerlerimize olan bağlılığımızı ve rekabet gücümüzü sekteye uğratmayacak kadar zayıf. “Dünya için Türkiye’de üretiyoruz” sloganımız gün geçtikçe daha da anlam kazanıyor ve bizi motive ediyor. Globalleşen dünyada, rekabetin had safhada olduğu bir süreçte kaliteden taviz vermeden, dünya standartlarında ürünler üretmek ve bu ürünleri tüm dünyaya satabilmek ciddi bir meziyet gerektiriyor.

Diğer yandan özellikle son yıllarda petrol fiyatlarının düşmesi ile Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan gibi ülkeler ile güvenlik sorunları olan Kuzey Afrika, Irak, Suriye vb. gibi ülkelerde iş yapan Türk inşaat firmaları ve mekanik taşeronları yurtiçine döndüler. Bu sebeple yurt içindeki işlerdeki rekabet bu firmalar ile birlikte çok daha zor koşullara geldi. Fiyat odaklı pazarda ürün kalitesine dikkat etmek artık çok daha büyük önem arz ediyor.

Dünya markası olma yolunda başka ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz? İhracatın cironuz içindeki payı nedir? İhracat için odaklandığınız pazarlar nerelerdir?

Bildiğiniz gibi TURQUALITY® Programı’nın amacı, 2023 yılına kadar Türkiye’den 10 firmayı dünyada marka yapmak. Bu bağlamda yaklaşık 2 yıldır tam marka destekte olan Duyar Vana A.Ş. sektörde tek firma olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Tüm bunlara ek olarak dünyanın çeşitli yerlerinde fuarlara katılıyoruz. Bunların içinde Amerika’daki NFPA Conference & Expo, Çin’de ve Rusya’da düzenlenen yangın fuarlarıyla Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen fuarlar da var. Dünyanın tüm coğrafyasındaki ilgili fuarlarımıza katılıyoruz.

Duyar Vana’nın ihracat oranları sürekli artış göstermekle birlikte hedefimiz 2020’de yüzde 50 ihracat oranına ulaşmak. Şu anda üretimimizin yüzde 25’ini ihraç ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de bunun artacağını düşünüyoruz.

2017 yılında tüm iklimlendirme sektöründe en fazla ülkeye ihracat yapan firma ödülü ve vana sektöründe en yüksek ciro yapan ihracat firması olduk.

Kısa ve uzun vadede hayata geçirmeyi düşündüğünüz projelerinizi bizlerle paylaşır mısınız?

Kısa vadede elimizdeki Ar-Ge ve üretim hacmini kullanarak teknolojik ürünler konusundaki gelişimimize pazarımızı ve satış ağımızı büyüterek devam edeceğiz. Bunun getirisi olarak kısa-orta ve uzun dönemde ihracat konusunda sektörümüzde dünya markası olmak en önemli kurumsal hedefimizdir.

 

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin ve web portallarının editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Sektör Haberleri

IIoT ve endüstri 4.0 ile büyüyen endüstriyel vana pazarı, 2028’de 99 milyar doları aşacak

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Küresel ölçekte endüstrileri takip eden ve raporlar yayınlayan araştırma şirketi Research And Markets, sektörü derinlemesine ele aldığı ‘Küresel Endüstriyel Vanalar Pazar Raporu 2023’te, büyümeyi sürdüren endüstriyel vana pazarı için IIoT ve endüstri 4.0 ile entegrasyonun fırsatlar sunduğunu açıklıyor. Endüstriyel vana pazarının 2023 yılında 80,4 milyar dolara ulaşacağını öngören Research And Markets, 2023’ten 2028’e kadar %4,4’lük bir yıllık bileşik büyüme oranıyla pazarın 99,8 milyar dolara yükselmesini bekliyor.

Uluslararası pazar araştırma raporları ve pazar verileri için dünyanın önde gelen bilgi kaynakları arasında gösterilen Research And Markets, yayınladığı ‘Küresel Endüstriyel Vanalar Pazar Raporu 2023 ile vana sektörün geleceğine odaklanıyor. Raporda endüstriyel vanaların IIoT ve endüstri 4.0 ile entegrasyonunun fırsatlar sunduğunu açıklayan Research And Markets, endüstriyel vana pazarının büyümesini sağlayan temel faktörleri; IIoT entegreli vanaların giderek daha fazla benimsenmesi, proses endüstrilerinin otomasyon çözümlerinin benimsenmesine doğru hızla odak değiştirmesi, yeni enerji santrallerinin kurulması ve mevcut olanların yenilenmesi için küresel ihtiyaç, vana üreticilerinin daha iyi bakım ve satış sonrası hizmetlere odaklanması ile eski vanaların yerine akıllı vanaların giderek daha fazla benimsenmesi olarak açıklıyor. Raporda, endüstriyel vanalar pazar büyüklüğünü 2023 yılında 80,4 milyar dolar olarak öngören Research And Markets, pazarın 2023’ten 2028’e kadar %4,4’lük bir Yıllık Bileşik Büyüme Oranı (YBBO) ile 99,8 milyar dolara yükselmesini bekliyor.

En yüksek büyümenin emniyet vanalarında olması bekleniyor

Petrol ve gaz, enerji ve güç, kimya ve petrokimya, ilaç, metal ve madencilik, su ve atık su arıtma gibi endüstriler son derece güvenilir emniyet vanaları gerektiriyor. Sıcak temizlikten sonra soğuk durulamanın neden olduğu vakum nedeniyle boru hattını patlamaya karşı koruyan veya boşaltma sırasında gaz beslemesini engelleyen emniyet vanalarının; petrol ve gaz, kimya, enerji ve enerji endüstrilerindeki kritik süreçlerde aşırı basıncı tahliye etmek, ekipman ve insanları zarar görmekten korumak için kullanımları artıyor. Bu özellikleri nedeniyle endüstriyel emniyet valf pazarının büyüyeceğini tahmin eden Research And Markets, tahmin dönemi boyunca aktüatörlerin en yüksek büyüme oranını kaydetmesini ve vana gövdesinin ikinci en yüksek büyümeyi kaydetmesini bekliyor.

Güvenilirlikleri ve basit tasarımları nedeniyle en yaygın kullanılan aktüatörlerden biri olan pnömatik aktüatörler, tipik olarak aşırı sıcaklıkların söz konusu olduğu uygulamalarda kullanılıyor. Pnömatik olarak çalıştırılan pistonlu aktüatörler, elektrikli ve hidrolik aktüatörlerden daha hızlı çalışıyor. Bu aktüatörler, hava besleme kaynağının bulunmadığı ve düşük ortam sıcaklıklarının pnömatik besleme hatlarındaki yoğunlaşmış suyu dondurabileceği durumlarda avantaj sağlıyor. Raporda, ağır hizmet uygulamalarında hidrolik aktüatörlerin pnömatik ve elektrikli aktüatörlere tercih edildiği belirtiliyor.

Kontrol segmentinde daha yüksek büyüme bekleniyor

Sıcaklık, seviye, yön, basınç ve gaz, buhar, su ve kimyasal bileşiklerin akış hızı gibi önemli proses değişkenlerini gerekli bir çalışma aralığında otomatik olarak düzenlediği için proses endüstrilerinde önemli bir unsur olan kontrol vanaları, zorlu koşullara dayanacak ve bir endüstriyel tesisteki birden fazla üretim sürecinin güvenliğini ve verimliliğini sağlayacak şekilde tasarlanıyor. Avantajlarından dolayı bu vanalar, petrol ve gaz, enerji ve güç, petrokimya ve kimya endüstrilerinde kullanılıyor.

Plastik ve kriyojenik vanalar

‘Küresel Endüstriyel Vanalar Pazar Raporu 2023’te, yüksek dayanıklılık ve korozyon direnci özelliklerinden dolayı plastik vanaların korozif sıvıların akışının düzenlenmesi ve izlenmesi gereken uygulamalarda tercih edildiğini belirten Research And Markets, bu ürünlerin yüksek sızdırmazlık özellikleri sayesinde uzun servis ömrü sunduğunu belirtiyor. Çok düşük basınç düşüşleri sunan plastik vanalar, yiyecek ve içecek, kimya ve kağıt gibi çeşitli endüstriler için ideal bir seçenek sağlıyor.

Kriyojenik vanalar, petrol ve gaz endüstrisinde -238oF’den başlayan kriyojenik sıcaklıklarda kullanılıyor. Oksijen, nitrojen, argon, doğal gaz, hidrojen veya helyum (-425F/-253,9oC’ye kadar) gibi sıvılaştırılmış gazların üretimi, taşınması ve depolanması, servis koşulları gibi çeşitli malzeme, basınç, sıcaklık değerleri ve diğer teknik veya çevresel gereklilikleri beraberinde getiriyor. Bu tür gereksinimler, kriyojenik sıcaklıkları güvenli bir şekilde idare etmek için kriyojenik malzemelere olan ihtiyacı doğururken; bunlar en yaygın olarak sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) veya sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ile çalışan şirketler tarafından kullanılıyor.

Research And Markets ‘Küresel Endüstriyel Vanalar Pazar Raporu 2023’te; plastik vanaların tahmin dönemi boyunca en yüksek büyümeyi kaydedeceğini, ikinci en yüksek büyümeye ise kriyojenik vanaların ulaşacağını açıklıyor.

>50″ vanalar pazar büyümesine ivme kazandıracak

>50″ boyut aralığındaki vanalarla ilgili de ayrıntılı bilgilerin aktarıldığı raporda, kimya, enerji, petrol ve gaz endüstrilerindeki yüksek basınç ve yüksek sıcaklık uygulamalarında >50″ vanalara yönelik artan talebin pazar büyümesini destekleyeceği belirtiliyor. Research And Markets, >50″ vanalarla ilgili şu bilgileri paylaşıyor: “Bu vanalar, özel tasarım sınıf 1.500 mm ve 2.500 mm alın kaynak uçlu vanalara sahip oldukları için daha uzun teslim sürelerine sahiptir. L&T (Hindistan), bu boyut aralıklarında yüksek basınçlı hizmetler için basınç sızdırmaz kaput tasarımına sahip sürgülü, Y-glob ve salınımlı çek valfler sunmaktadır.”

Sektör olarak en yüksek büyüme beklentisi kağıt ve kağıt hamuru endüstrisinde

Kağıt ve kağıt hamuru endüstrisinde tapalı vanalar, V-port küresel vanalar, bıçaklı sürgülü vanalar, yüksek performanslı kelebek vanalar ve döner kontrol vanaları; temel ağırlık kontrolü, temizleyici ve pompa izolasyonu, akış seviyesi kontrolü, vakum kontrolü ve buhar ve kondensat akış kontrolü gibi uygulamalarda kullanılıyor. Kağıt hamuru prosesi için V-port küresel vanalar ve eksantrik tapalı vanalar, diğerlerinin yanı sıra buhar emdirme, buhar havalandırma, akış ve basınç kontrolü gibi buhar ve kimyasal işleme uygulamaları için tercih ediliyor. Sertleştirilmiş trimli vanaların buhar ve kimyasal işleme uygulamaları için uygunluğuna vurgu yapılan raporda, endüstriyel vanaların kağıt ve kağıt hamuru endüstrisindeki çeşitli uygulamalarda hayati bir rol oynadığına ve sektörde giderek daha fazla benimsendiklerine dikkat çekiliyor.

Pazar olarak en yüksek büyüme ise Kuzey Amerika için öngörülüyor

Sektörü derinlemesine ele aldığı ‘Küresel Endüstriyel Vanalar Pazar Raporu 2023’te, Kuzey Amerika’nın tahmin dönemi boyunca en yüksek CAGR’yi kaydedeceğini öngören Research And Markets, şu bilgilere yer veriyor: “ABD’de endüstriyel vanalar pazarının büyümesi, başta petrol & gaz ve enerji & güç sektörleri olmak üzere geniş endüstriyel tabandan kaynaklanmaktadır. Ülkedeki kaya petrolünün keşfi ve petrol & gaz endüstrisindeki son yükseliş trendleri, ABD petrol & gaz endüstrisindeki artan yatırımların başlıca nedenleridir. ABD’deki sondaj kulesi sayısının önümüzdeki 3 yıl içinde artması ve bunun da petrol ve gaz endüstrisinde endüstriyel vanalara olan talebi artırması beklenmektedir. ABD’de su ve atık su arıtma endüstrisi eskiyen altyapı sorunuyla karşı karşıyadır. Bununla birlikte, mevcut tesislerin ve hizmetlerin modernizasyonu için sektöre yapılan yeni yatırımların ABD’de endüstriyel vanalara olan talebin artmasına katkıda bulunması beklenmektedir. Kanada’da doğal gaz projelerine yapılan yatırımlar, gaz taşımacılığı için boru hattı ağının genişlemesiyle sonuçlanmıştır. Bu nedenle, Kanada’daki petrol ve gaz endüstrisinin endüstriyel vanalara yönelik büyük bir talebe tanık olması muhtemeldir.”

Raporda öne çıkan fırsatlar

Endüstriyel vanaların IIoT ve endüstri 4.0 ile entegrasyonu

Akıllı su temini için yapay zeka ile entegre vanalara artan talep

Endüstriyel vanaların üretiminde 3D baskı tekniğinin kullanımı

Artan yakıt talebi ile gelişen petrokimya endüstrisi

Valf üreticilerinin odağına aldığı daha iyi bakım ve satış sonrası hizmetler

Eski vanaların yerine akıllı vanaların benimsenmesi 

Raporda öne çıkan zorluklar

Vana üreticilerinin kar marjlarını ve nakit akışını etkileyen satın almalara odaklanması

Azalan ürün farklılaştırması nedeniyle şiddetli rekabet

Vanaların hatalı çalışması ve arızalanması nedeniyle planlanmamış duruşlar

Vana imalatının yüksek maliyeti

Rapor detayları

Tahmin dönemi: 2023 – 2028

2023’te öngörülen pazar değeri: 80,4 milyar dolar

2028 itibarıyla tahmin edilen pazar değeri: 99,8 milyar dolar

Yıllık bileşik büyüme oranı: %4,4

Kapsanan bölgeler: Küresel

Kaynak: https://www.globenewswire.com

Devamını Oku

Vanalar

Emerson, hızlı ve kolay devreye alma için tasarlanan kompakt valf konum göstergesini piyasaya sürüyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Emerson, DV Serisi valf konum göstergelerine giriş seviyesi bir ek olan, yeni TopWorx™ DVR Switchbox’ı duyurdu. Dayanıklı reçine muhafazası, kompakt boyutu ve patentli kam tasarımını bir araya getiren bu ürün, su ve atık su sistemlerine, yiyecek ve içecek üretim hatlarına, endüstriyel tesislere güvenilir bir valf konumu geri bildirim aracı sunuyor.

Okunması kolay yerel konum geri bildirimleri sağlamak için düşük profilli bir gösterge kullanılan TopWorx DVR Switchbox, teknisyenlerin ve tesis operatörlerinin prosesleri hedefte tutmalarına yardımcı olan hayati gerçek zamanlı veriler sağlıyor. Paslanmaz çelik bileşenlere sahip yapısıyla zorlu ortamlar için tasarlanan bu ürün, kullanıcı proseslerinin sorunsuz çalışmasını sağlamak için güvenilir, korozyona dayanıklı bir valf gösterge çözümü sunuyor.

Valf konumunun net ve son derece güvenilir geri bildirimi, proses endüstrisi tesislerinin, platformlarının ve boru hatlarının ek üretim hattı alanı kaplamadan en yüksek verimlilik ve güvenlikle çalışmasına yardımcı oluyor.

Kam tasarımıyla daha hızlı, daha kolay kurulum ve bakım için hızlı konum yapılandırması sağlayan TopWorx DVR Switchbox, birçok proses endüstrisine ve özellikle dar alanlar için uygunluğuyla çok kompakt ve çok yönlü bir tasarım sunuyor.

Buna ek olarak, muhafazası Ultraviyole (UV) F1 derecesine sahip olan DVR’nin dış mekan koşullarında uzun vadede güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlayan UV direnci bulunuyor.

Emerson TopWorx valf zekası ve yakınlık algılama portföyündeki bir diğer ürün olan TopWorx DVR Switchbox, tasarımıyla endüstri tesislerinin en zorlu koşullar altında operasyonları daha akıllı ve verimli bir şekilde yönetmesine ve kontrol etmesine yardımcı oluyor.

Devamını Oku

Vanalar

Gaz kontrol vanası yakıt hücrelerinde kütle akışını düzenliyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Temiz ve sessiz mobilite hedefi için çalışan Purem by Eberspächer, otomotiv endüstrisinin dönüşümünü aktif olarak şekillendirmek için alternatif tahrik teknolojilerine yönelik çözümler geliştiriyor. Emisyon uzmanı, Gaz Kontrol Valfi (GCV) ile yakıt hücresi sistemleri için ilk ürününü pazara sunuyor.

Hidrojen bazlı yakıt hücresi sistemleri karayolu, demiryolu, hava veya yerleşik çeşitli uygulamalarda kullanılıyor. Yakıt hücresi ünitesinin kendisine ek olarak böyle bir genel sistem, tesis dengesi parçaları olarak adlandırılan diğer bileşenlerden oluşuyor. Şirket içi geliştirmelerle ürün portföyünü genişleten Purem by Eberspächer, tüm sistemin çalışmasını şirketin egzoz teknolojisindeki uzun yıllara dayanan uzmanlığından yararlanan tesis dengesi bileşenleri kullanarak, performans ve hizmet ömrü açısından optimize ediyor. Gaz kontrol valfini yakıt hücresiyle çalışan binek otomobiller, ticari araçlar, trenler, mobil güç jeneratörleri veya arazi araçları gibi tüm segmentlerde kullanılmak üzere tasarlayan Purem by Eberspächer, yakıt hücresi uygulamalarına yönelik ilk ürününü sunuyor.

 Tüm sistemin optimizasyonu

Hidrojen bazlı yakıt hücresi sistemlerinin tüm uygulamalarda yüksek verimlilik ve dayanıklılığa sahip olması gerekiyor. Purem by Eberspächer tarafından geliştirilen kompakt tasarımlı gaz kontrol vanası, sistem içindeki kütle akışlarını kontrol etmek için kullanılıyor. Firma, bu sayede yakıt hücresinin sorunsuz ve verimli çalışmasına katkıda bulunuyor. Çeşitli işlevsel versiyonlar sunan bileşen; bir baypas klapesi olarak, hava akışını kısmen veya tamamen sistem bileşenlerinden geçiriyor ve temiz havayı girişten çıkışa yönlendiriyor. Bir gaz kelebeği valfi olarak, sistem içindeki genel basıncı düzenliyor. Kademesiz olarak ayarlanabilen valf konumları, gaz kontrol valfini esnek kullanım için uygun hale getiriyor. Hızlı açılan, 65 milimetreye kadar yüksek akış kesitine sahip iki parçalı açıklık, yüksek kütle akışı ile düşük basınç kayıpları sağlarken, gerekli durumlarda daha da büyük kesitler gerçekleştirilebiliyor.

Egzoz teknolojisindeki deneyim avantajı

Purem by Eberspächer, klape ve valf teknolojisi alanında otomobil ve ticari araç üreticilerinin katı emisyon ve akustik mevzuatına uyum sağlamasına olanak tanıyan egzoz teknolojisindeki onlarca yıllık bilgi birikiminden yararlanıyor. Gaz kontrol valfinin geliştirilmesinin temelinde, Avrupa’da binek araçların seri üretiminde geçerli olan akustik mevzuatın yaklaşmakta olan üçüncü aşamasına uyumu başarıyla sağlayan akustik kapak AVG2 yer alıyor. Gaz kontrol valfini üretmek için uzmanlığın yanı sıra, firmanın mevcut üretim tesisleri de kullanılıyor. Yeni bileşen, küçük uyarlamalarla AVG2 akustik valfiyle aynı fabrikada üretiliyor.

Devamını Oku

Trendler

Pompa Vana ve Sistemleri Dergisi - Pump Valve and Systems Magazine sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et