ALDAĞ A.Ş. yarım asrı açan üretici, teknoloji geliştirici kimliği ve deneyimiyle, Türkiye iklimlendirme endüstrisi için bir okul olarak kabul görüyor. ALDAĞ A.Ş., bilgi birikimini, sektörün saygı ve güven uyandıran platformlarında paylaşıma açmayı, sektöre bir vefa borcu olarak kabul ediyor. Bu zihniyetle, sektörün dernek, vakıf, oda ve akademik yapılarının düzenlediği etkinliklerde bildirileri, sunumları ve verdiği seminerlerle destek vermeye özen gösteriyor.
Bu yılın başından itibaren Türk Tesisat Mühendisleri Derneği’nin birçok il temsilciliğinde seminerler veren, sunumlar gerçekleştiren ALDAĞ A.Ş.nin ilk bilgi paylaşım platformu TTMD Gaziantep İl Temsilciliği oldu (27 Ocak). Daha sonrasında TTMD Adana İl Temsilciliği’nde yapılan seminerde (29 Ocak) “DIN 1946-4 Standartlarına Göre Hijyenik Klima Santralleri” ve “EN 1886 Standardına Göre Klima Santralleri” konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi.
Aldağ İş Geliştirme Müdürü Hamza SONKUR’un konuşmacı olduğu seminerin oturum başkanlığını Aldağ A.Ş. Bölgeler Satış Koordinatörü R. Doruk OFLAZ yaptı.
Seminerler kapsamında, hastaneler ve sağlık tesisleri için hijyenik kriterleri tanımlayan “DIN 1946-4 Standartlarına Göre Hijyenik Klima Santralleri” kapsamında; klima santrallerinde hijyenik kriterler, mekânların kriterlerine göre değişiklik göstermekle birlikte paneller, bataryalar, susturucu, fanlar, ısı geri kazanım hücreleri, filtreler ve nemlendiriciler bileşenleri için ayrı ayrı değerlendirildi. Sistemin hava dağıtımını kapsayan kanallar, hepa kutuları, menfezler ve laminar akım üniteleri de değerlendirilmesi gereken ayrı başlıklar olarak ele alındı. Komponentlerin temizlenebilirliği, temizliğin kontrol edilebilirliği üzerinde duruldu. DIN 1946-4 “Havalandırma ve İklimlendirme-Bölüm 4 Hastanelerde Havalandırma” standardının, ameliyat salonlarının yerleşim ve tasarımında da yeni yaklaşımlar getirdiği belirtildi.
prEN1886: Binalar için Havalandırma – Klima Santralleri – Mekanik Performans Avrupa Standardındaki ölçüm ve sınıflandırma tanımları üzerinde duruldu. Standardın izin verilen maksimum filtre bypass kaçak oranı, gövde kaçakları ile sızdırmazlık sınıfı, gövde dayanım, ısı köprüsüzlük ve ısıl geçirgenlik sınıfları hakkında bilgi verildi.
Seminerler yoğun ilgi gören soru cevap bölümlerinin ardından sunumları gerçekleştiren Hamza Sonkur ve R. Doruk Oflaz’a verilen teşekkür plaketleri ile son buldu.
ALDAĞ A.Ş., bilgiyi üretmek ve paylaşmak konusundaki çabasını ve kararlılığını gelecekte de sürdürecek.