Pompalar

Zorlu talepler pnömatik motorlu varil pompasıyla karşılandı

Yayın Tarihi:

on

Castle Pumps, elektronik sağlık teşhis sistemleri üreticisi olan bir müşterisinin zorlu taleplerini karşıladı. Mürekkep kalıntısı olan kullanılmış yıkama akışkanının pompalanması uygulamasında; yanıcı solventleri güvenli bir şekilde kullanılabilmesi, çamur benzeri mürekkep kalıntılarını işlenebilmesi ve tankların boşaltılması için uygunluk gibi temel zorluklar, pnömatik motorlu varil pompasıyla giderildi.

Üretim tesislerinde kullanılan bir kimyasal transfer pompası için sağlık uzmanları tarafından kullanılmak üzere elektronik teşhis makineleri üreten bir firmadan talep alan Castle Pumps, müşterisinin prosesini inceledi: Müşterinin, her biri 35 litre temizleme solüsyonu alacak 4 yeni temizleme tankı takması gerekiyordu. Bu tanklarda su bazlı organik çözücülerin yanıcı bir karışımı aktarılıyordu. Bu temizleme akışkanı, pnömatik bir motor tarafından döndürüldükçe şablonlara püskürtülen ve tanka geri akan baskı şablonlarındaki mürekkepleri temizlemek için kullanılıyordu. Ay boyunca, ekranlardan yıkanarak tankın dibinde belirli bir seviyede mürekkep artığı birikebileceğinden, bu temizleme solüsyonunun tanktan aylık olarak boşaltılması ve temiz sıvı ile doldurulması gerekiyordu. Müşteri mevcut tankları boşaltmak için bir peristaltik pompa kullanıyordu; ancak tankların oldukça derin olması, emme hortumunu atmak ve almak için depoya eğilme anlamına geliyordu. Bu da firmanın mümkünse kaçınmak istediği bir durumdu.

Müşterinin mevcut pompasıyla yaşadığı zorlukları göz önüne alan Castle Pumps, ilk hedef olarak depoya eğilme ve yaslanma sorununu çözmeyi belirledi. IBC ve tank boşaltma için birçok model içeren varil pompası üreticisi Flux ile köklü bir ilişkisi olan Castle Pumps, Flux’un ürün yelpazesinden müşterinin tedarik ettiği tanka uygun ve MSDS sayfasında ayrıntıları verildiği üzere temizleme solüsyonundaki çözücülerin aşındırıcı doğasıyla uyumlu, 1500 mm paslanmaz çelik şaftlı bir F430 pompa seçti. Bu özel kimyasal pompa modeli, aynı zamanda mevcut mürekkep kalıntısı gibi aşındırıcıları minimum aşınma ile işlemek için tasarlanmıştı. Orta değişimli uygulamalara da uygundu. Kullanılan temizleme akışkanının viskozitesinin, tank boşaldıkça değişebileceği ve dipte daha fazla mürekkep çamuru içerdiği göz önüne alındığında, bu çok büyük bir avantaj anlamına geliyordu. Müşterisinin yıkama tanklarını yerinde besleyen basınçlı havası olduğundan, kimyasal pompayı elektrikli motor yerine pnömatik motorlu olarak belirleyen Castle Pumps, yanıcı solventlerin güvenli bir şekilde işlenmesini sağlamak için tehlikeli uygulamalarda kullanım için ATEX sertifikasına da sahip motor ve pompa sağladı.

Çalışmada kullanılan ekipman

Model: Flux F430 Varil Pompası

Modeli: F430 Paslanmaz Çelik

Akışkan: Mürekkep kalıntılı organik solvent bazlı yıkama sıvısı

Motor: Hız ayarı için F416 Basınçlı Hava c/w küresel vana

Daldırma uzunluğu: 1500mm

Bağlantılar: DN 25, G 1 ¼

Gövde: AISI 316

Şaft: AISI 316

Pervane: ETFE

Motor: EX II 2G Ex h IIC T6 Gb / Pompa: Ex II 1/2 G IIB T4

Trendler

Exit mobile version