Pompalar

Yüksek verimli yeni sirkülasyon pompası

Yayın Tarihi:

on

 

CALIO: KSB’nin geliştirdiği yüksek verimli yeni sirkülasyon pompası

 

 

KSB AG, bu sene Almanya Frankfurt Isıtma, Soğutma ve Havalandırma Fuarı (ISH)’da, yüksek verim sınıfında olan ve bakım gerektirmeyen ıslak rotorlu (salmastrasız), yeni nesil pompası Calio’yu tanıttı.

CALIO serisinde toplam 25 model seçeneği bulunmakta olup; sektöre ilk aşamada 10W ila 175W motor gücü aralığında tanıtılan pompalar, 13m3/h debi ve maksimum 10mSS basma yüksekliği değerlerinde çalışabilmektedir.

Entegre bir ekran ile kullanıcı arayüzü ve işletim modunu gösteren semboller, kullanıcıya ayrı bir çalışma konforu sağlamaktadır. Ara yüzlerdeki kapsamlı konsept ve standart olarak entegre olmuş bu kontrol ünitesi sayesinde, pompanın iletişim bağlantılarına yönelik ekstra hiçbir maliyet gerekmemektedir. CALIO’nun biri asıl, diğeri yedek olarak çalışan iki tekli pompa grubu; herhangi bir arıza durumunda ve/veya zaman kontrolü gerektiren pompa değişiminlerinde de otomatik geçiş yapabilmektedir.

CALIO’nun alışılmışın dışında ‘Eco Mode’ adı verilen farklı bir seçeneği de bulunmaktadır. Bu özellik; entegre bir enerji tasarruf fonksiyonu içeren yeni geliştirilmiş işletim yazılımı ile kullanıcının önemli işletim maliyetlerinden de tasarruf etmesini sağlamaktadır. Ayrıca sabit basınç kontrolü, oransal basınç kontrolü ve açık-çevrim kontrol çalışma modları da yer almaktadır.

-10 °C ila +110 °C arasında akışkan sıcaklıkları, bu yeni pompa serisinin farklı uygulamalar için uygun olmasını sağlamaktadır.

Pompalar ısı yalıtımıyla standart olarak donatılmıştır. Opsiyonel olarak, soğutma uygulamaları için difüzyon geçirmez yalıtım da sağlanmaktadır. Vida veya flanşlı tasarımı sayesinde bu kompakt pompalar, dar alanlarda bile montaj kolaylığı sağlamaktadır.

CALIO, yüksek teknolojik özellikleriyle 2015’te zorunlu olacak enerji verimliliği ihtiyaçlarını bile bugünden karşılayabilme özelliğine sahiptir.

 

 

www.ksb.com

Trendler

Exit mobile version