Borular

Yeni TubeInspect ile yüksek çözünürlükte otomatik boru ölçümü

Yayın Tarihi:

on

Hexagon’un iyi oturmuş olan TubeInspect serisini güncellemesiyle birlikte boru kalitesi süreçleri Endüstri 4.0’ın dünyasına taşınmıştır.

Hexagon bugün, tanınmış komple boru ve kablo denetim çözümünün güncellemesi olan yeni TubeInspect’i lanse etti. Yeni TubeInspect ürün yelpazesi, daha iyi ölçüm işlevi için daha yüksek kamera çözünürlüğüne sahip HRC versiyonlarını da içeren dört sistem yapılandırması halinde piyasaya sürülmüştür. Bu yeni ‘yüksek çözünürlüklü kamera’ modelleri, yeni TubeInspect serisiyle birlikte piyasaya çıkarılan BendingStudio yazılım platformunun yeni 7.0 versiyonuyla sağlanan gelişmeler sayesinde tam otomasyon özellikleri de sağlayacaktır.

BendingStudio 7.0, mekanik adaptörleri olmayan tutucuları ve teçhizatları doğru bir şekilde ölçmek için TubeInspect HRC modelleri veya RS6 Lazer Tarayıcılı Absolute Arm gibi yeteri kadar yüksek çözünürlüklü ölçüm sistemlerinin kullanılmasına imkân veren dijital CAD Adaptörlerini de sağlamaktadır. Yeni TubeInspect sistemlerinin ön tarafında yer alan yeni Hotkey kontrol düğmesi gibi, CAD Adaptörü özelliği de ölçüm sürelerini kısaltmanın yanında, farklı üretim adımlarının analizini tek bir makine içinde birleştirmeyi kolaylaştıracaktır.

TubeInspect Ürün Müdürü Christoph Dold şunları söylüyor:

“TubeInspect çeyrek yüzyıldan uzun bir süre önce ilk piyasaya çıkışından bu yana endüstrinin ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli gelişmekteydi. Yeni TubeInspect hem bu gelişimin devamı hem de büyük bir ilerleme niteliğinde, ayrıca boru imalat endüstrisiyle uzun yıllar boyu birlikte çalışmanın bize kazandırdığı tecrübeye dayanıyor. Boru üretiminin gitgide daha otomatik bir süreç haline gelmesini gördük ama kalite kontrol hala bir darboğaz oluşturuyor. Yeni TubeInspect’in hızı ve BendingStudio 7.0’ın otomatikleştirilebilir özellikleri sayesinde bu sistem boru ve kablo kalite süreçlerini tamamen Endüstri 4.0’a uygun hale getiriyor.”

Versiyon 7.0’da BendingStudio yazılım platformunda yapılan son iyileştirmeler bükme sürecindeki bilgilerin ölçülmesi, raporlanması ve kaydedilmesi için daha iyi bir global sistem sağlamasının yanında, artık tamamen yazılımın içinden kontrol edilebilen sistem yan ışıkları sayesinde operatör daha fazla bağımsızlığa sahip olur. Ayrıca yeni TubeInspect’in güncellenmiş kamera sistemi sayesinde boru çapındaki daha ince değişimlerin yanı sıra, daha küçük, simetrik rotasyonlu uçlar ölçülebilir ve çap ölçümlerinin doğruluğu artar.

Yeni ürün dünya çapındaki Hexagon bölgesel ofislerinden hemen sipariş verilebilir. 

Trendler

Exit mobile version