Atıksu yönetimi

YASKİ’nin proses havuzlarının enerjisi güneşten

Yayın Tarihi:

on

Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) tarafından 2 yıl önce proses havuzlarına yönelik olarak başlatılan Güneş Enerjisi Sistemi (GES) ünitesinin inşası tamamlandı. Kurum tarafından yapılan açıklamada; “YASKİ olarak bir ilke imza atarak; proses havuz üzerine kurulu paneller ile kendi enerjisini üreten ilk arıtma tesisi olma unvanına erişeceğiz” dendi.

3 bin 360 GES panelinden oluşan proje

2019 yılı başında başlatılan panel yerleştirme çalışmaları neticesinde tamamlanan güneş enerjisi santrali hakkında bilgiler veren YASKİ Başkanı Adnan Kırtay, şunları belirtti: “Hayata geçirdiğimiz bu GES projesi proses havuzlar üzerindeki kurulu güç anlamında dünyanın en büyük; ülkemizin ise tek projesidir. Yaklaşık 6 milyon TL’ye mal olan tesisi Ağustos ayı ortalarında törenle açacağız.”

Doğayı koruma vurgusu

YASKİ tarafından yapılan açıklamadaysa şunlar kaydedildi: “Maliyet listemizde önemli bir yer tutan elektrik kalemini büyük ölçüde ortadan kaldıracak olan GES projemizde artık üretim aşamasına gelmek üzereyiz. Dünyada ve Türkiye’de hızla artan yenilenebilir enerji kullanımını göz önünde bulundurarak güneş enerjisi santralimizi hayata geçireceğiz. Bu proje ile doğayı koruyarak; elektrik enerjisini güneşten sağlayarak giderlerimizi azaltıp ek gelir sağlayacağız.”

Trendler

Exit mobile version