Etkinlikler

Yapıştırıcı ve Dolgu Malzemeleri Sektörü, Adhesive Sealant Eurasia ile Dünya Pazarına Açılmaya Hazırlanıyor.

Yayın Tarihi:

on

Türkiye ekonomisindeki katkı payı her geçen gün artan Yapıştırıcı ve Dolgu Malzemeleri sektörünün, Türkiye’deki tek fuarı, Adhesive & Selant Eurasia 25- 27 Ekim 2018 ‘de İstanbul Fuar Merkezi’nde görücüye çıkarıyor.

Yapıştırıcılar, Dolgu Maddeleri, Üretim ve Uygulama Ekipmanları Fuarı Adhesive & Sealant Eurasia, InterDye & Textile Printing Eurasia Fuarlarıyla eş zamanlı olarak İstanbul Fuar Merkezi’nin 9 ve 10 numaralı salonlarında gerçekleştirilecek ve endüstriyel yapıştırıcı ve dolgu malzemeleri sektöründe güçlü bir sinerji yaratacak.

Yapıştırıcı sektörü, gerek endüstride, gerekse günlük yaşamda ihtiyaç duyulan ve çeşitli kimyasallar kullanılarak; başta ambalaj ve kağıt sanayisi, ağaç işçiliği, bakım ve tamir sektörü, bina, inşaat ve zemin sanayisi, ayakkabı & deri sanayisi ve elektronik ve elektro-teknoloji olmak üzere birçok farklı sanayi alanında kullanılmaktadır. Sektör ihracatında Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin başı çektiği yapıştırıcı ve dolgu malzemeleri sektörü, Türkiye’de de ihracat rakamını her geçen gün artırmaya devam etmektedir. Bu bağlamda, sektörün yıllık ihracat rakamı yaklaşık 180 milyon dolar civarındandır.

Günümüzde, küçük bir ambalajdan otomobile; beyaz eşyadan mobilya sektörüne kadar hemen her üründe bir ya da birden fazla tip yapıştırıcı kullanılmaktadır. Bu doğrultuda da anaerobik kürleme yapıştırıcılarından, kontakt yapıştırıcılara, reaktif dolgu malzemelerinden, sertleştiricilere, plastisol yapıştırıcılardan, su bazlı yapıştırıcılara kadar birçok yapıştırıcı ve dolgu malzemesi sektörünün yapı taşını oluşturmaktadır.

Uluslararası arenada yapıştırıcı ve dolgu maddelerinin üretimi ve uygulamaları üzerine pek çok ülkede ihtisas fuarı düzenlenmektedir. Ancak Türkiye’de bu alanla ilgili sektörel bir açığın olması ve yapıştırıcı ve dolgu maddeleri üreticilerinin de spesifik olarak alanlarıyla ilgili fuarların düzenlenmesi ile ilgili talepleri doğrultusunda kimya sektörünün ve ihtisas fuarlarının Türkiye’deki öncü firması Artkim Fuarcılık öncülüğünde Adhesive & Sealant Eurasia Fuarı’nın temelleri atılarak sektöre yeni bir soluk kazandırılması hedeflenmiştir. Özellikle de yapıştırıcı ve dolgu malzemeleri sektöründeki yerli üreticilerin, üretimde kaliteye verdikleri önem, katma değerli üretim ve ARGE yatırımlarının artması Türkiye Yapıştırıcı ve Dolgu Malzemeleri sektörünün önümüzdeki yıllarda da giderek büyüyeceğine işaret etmektedir.

Yapıştırıcı ve Dolgu Malzemeleri Sektörünün Önemli İsimleriyle Zenginleşen Konferans Programı, Akademik Sunumlar, Ürün Tanıtımları, Yenilikler

Adhesive & Sealant Eurasia 2018 Fuarı, fuar alanına kurulacak olan Konferans Sunumları bölümünde üç gün boyunca katılımcı firmaların ve akademisyenlerin konuşmalarıyla ticari ve teknik sunumlara ev sahipliği yapıyor olacak. Katılımcılar ve ziyaretçiler sektörleri ile ilgili en yeni teknik gelişmeleri ve ürünleri yakından görme fırsatı yakalayarak ürünlerini ve hizmetlerini fuar alanında sergilemiş ve bu sayede yapıştırıcı ve dolgu malzemeleri sektörünün de gerisinde kalmamış olacaklar.

Yapıştırıcı ve Dolgu Maddeleri Sektörünün Türkiye’deki Tek Buluşması olan Adhesive & Sealant Fuarı Lansmanını Kaçırmayın!

İki yılda bir düzenlenen ve Türkiye’de sektörünün tek fuarı olacak olan “Adhesive & Sealant Fuarı”, 25-26-27 Ekim 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9-10 salonlarında  katılımcı ve ziyaretçilerini ağırlıyor olacak. Siz de bu büyük buluşmanın bir parçası olmak için Adhesive & Sealant Fuarı’nı ajandanıza kaydetmeyi unutmayın.

Trendler

Exit mobile version