Sektör Haberleri

Xylem, Türkiye’yi bölgesel üretim üssü yapmak için kolları sıvadı

Yayın Tarihi:

on

Kendisini dünya genelindeki en zorlu su sorunlarını çözmeye adamış lider su teknolojisi şirketi Xylem, Türkiye’deki faaliyetlerini genişletiyor. Kısa süre önce üst düzey bir atama yaparak Xylem Türkiye Genel Müdürü olarak Altuğ Bilgiç’i görevlendiren firma, Türkiye’yi bölgesel ve küresel bir üretim üssü haline getirmeyi planlıyor. Xylem, bu hedef doğrultusunda ilk adımını Ataşehir’deki yeni ofisinin açılışını yaparak gerçekleştirdi.

Dünyanın temiz su ihtiyacını sağlamada yaratıcı çözümler üreten küresel su teknolojisi şirketi Xylem; dünya genelindeki 17 bin çalışanı ile suyun daha iyi kullanımı, korunması ve gelecekte yeniden kullanılması için yeni teknolojiler geliştiriyor. Geçtiğimiz yılın son aylarında Türkiye’nin önde gelen pompa ve su arıtma sistemleri şirketi Anadolu Flygt’ı satın alan şirket, şimdi Türkiye’deki faaliyetlerinin kapsamını daha da genişletiyor. Türkiye’yi bölgesel ve küresel bir üretim üssü olarak konumlandırmayı amaçlayan Xylem, yeni yapılanmasının ilk adımı olarak Türkiye merkez ofisini iş dünyasının son yıllardaki gözde lokasyonlarından Ataşehir’e taşıdı. Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa, Xylem Kıdemli Başkan Yardımcısı Franz Cerwinka ile Xylem Orta Doğu ve Türkiye Direktörü Naji Skaf da katıldı.

“Türkiye’yi bölgesel ve küresel bir üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz”

2022 yılının Şubat ayında Xylem Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olan Altuğ Bilgiç, etkinliğin açılış konuşmasını yaptı. Xylem Türkiye Genel Müdürü Bilgiç, “Yeni ofis açılışımızı Xylem’in Türkiye’deki yeni yapılanmasını öne çıkaracak ve ateşleyecek bir adım olarak görüyoruz. Attığımız bu adımla Xylem Türkiye’yi daha da ileri götürecek iş gücüne yakın olabilmeyi ve bünyemize katacağımız yeni yeteneklerle ekibimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Anadolu Flygt’ı satın almamızla başlayan ve yeni ofisimizin açılışıyla devam eden bu yeniden yapılanma esasında Türkiye’yi bölgesel ve küresel bir üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Ülkemiz konumu, ulaşım kolaylığı, nitelikli insan kaynağı gibi pek çok özelliği itibarıyla çok elverişli bir noktada bulunuyor. Bu güç ve Xylem’in bize duyduğu güven ışığında önümüzdeki dönemde çok daha güzel haberler vermeye devam edeceğiz. Şu an bu ofis açılışımızın yalnızca bir başlangıç olduğunu söyleyebilirim. Ülkemiz için yatırım yapmayı ve istihdam yaratmayı sürdürürken, Türkiye’yi Xylem için büyük bir üretim merkezi haline getirmek adına çalışarak ekonomimize ve insanımıza daha yüksek katma değer sunacağız. Bu ofisin hem bize uğurlu geleceğine hem de yeni başarılarımız için ilk adım olacağına gönülden inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç

“Türkiye’de inanılmaz bir potansiyel görüyoruz”

Etkinlikte Xylem Kıdemli Başkan Yardımcısı Franz Cerwinka da konuşma yaptı. Xylem’in Türkiye’deki yeni yapılanması konusunda görüşlerini paylaşan Franz Cerwinka, “Xylem olarak, müşterilerimize yalnızca ürün değil çözüm de sunuyoruz. Dijital çözümlere, servislere ve mobiliteye yatırım yapıyor; müşterilerimizin çözüm ortağı olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda Türkiye’de büyük bir fırsat, inanılmaz bir potansiyel görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye’deki faaliyetlerimizin kapsamını daha da genişletmek istiyoruz. Yeni ofisimizin de bu doğrultuda atılmış doğru adımlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Ofisimiz artık şehrin çok daha merkezi bir noktasında. Müşterilerimize, çalışanlarımıza ve hedeflerimize şimdi çok daha yakınız. Doğru bir takım ve doğru adımlarla hedeflerimize ulaşacağımıza inancımız tam” şeklinde konuştu.

Yeni başlangıçlar yolda

Xylem Türkiye’nin yeni yapılanmasından duyduğu mutluluğu paylaşan Xylem Orta Doğu ve Türkiye Direktörü Naji Skaf ise “Türkiye çok fazla fırsatı bünyesinde barındırmayı başarmış bir ülke. Ekonomisi, insan kaynağı, tüketicileri, elverişli ekosistemi bu pazarı bizim için çok cazip hale getiriyor. Biz de bu anlamda yeni hedefler belirliyoruz. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde zaten büyük bir üretim tesisimiz bulunuyor. Yeni dönemde daha fazla ürünü burada üretmek ve lokalleştirmek istiyoruz. Umuyoruz ki yeni ofisimizle birlikte attığımız bu adım pek çok başlangıcı da beraberinde getirecek.” dedi.

Xylem Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Altuğ Bilgiç

20 yılı aşkın bir süredir uluslararası şirketlerde yöneticilik tecrübesi bulunan Altuğ Bilgiç

, 2022 yılının Şubat ayında Xylem Türkiye’nin yeni Genel Müdürü oldu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nde, Yüksek Lisans eğitimini ise Purdue Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamış olan Altuğ Bilgiç, Ohio State Üniversitesi’nde de MBA eğitimini gerçekleştirdi. Kariyeri boyunca farklı ülkelerde; Rolls-Royce şirketinde Baş Mühendis, Weir Oil & Gas şirketinde sırasıyla Mühendislik Müdürü, Dubai merkezli Avrupa, Orta Doğu & Afrika (EMEA) bölgesinde Bölge Satış Müdürü, Azerbaycan Bakü merkezli Rusya ve Orta Asya (RCA) bölgesinde Genel Müdür olarak çeşitli görevlerde bulunan Altuğ Bilgiç, Xylem Türkiye’ye katılmadan önce, Sulzer şirketinin Katar operasyonunda Genel Müdür olarak görev yapıyordu. 

Trendler

Exit mobile version