Sektör Haberleri

Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç: “Türkiye’ye daha yüksek katma değer sunmaya hazırız”

Yayın Tarihi:

on

Küresel su teknolojisi şirketi Xylem, altın sponsoru olduğu 6. Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu ve Sergisi’nde sektör oyuncuları ile bir araya geldi. Etkinlik kapsamında gerçekleşen ‘Su Yönetiminde Yenilikçi Çözümler’ konulu oturumda yaptığı konuşmada, ürün ve hizmetleriyle suyu transfer eden, arıtan, analiz eden ve çevreye yeniden kazandıran bir şirket olduklarını belirten Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç, Türkiye’de yeni yatırım planları ile büyümeye odaklandıklarını açıkladı.

Su ile ilgili en zorlu sorunlara karşı yenilikçi çözümler geliştiren küresel su teknolojisi şirketi Xylem, Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayesinde düzenlenen 6. Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu ve Sergisi’nde su yönetimi alanındaki yenilikçi çözümlerini anlattı. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen etkinliğin altın sponsoru olan şirket, sergi alanındaki standında su ile ilgili son teknoloji ürün ve sistemlerini ziyaretçilere tanıttı. Etkinliğin ilk gününde gerçekleşen ‘Su Yönetiminde Yenilikçi Çözümler’ konulu oturumda konuşma yapan Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç, suyun daha iyi kullanımı, korunması ve gelecekte yeniden kullanılması için yeni teknolojiler geliştirdiklerini ve Türkiye’de yeni yatırım planları ile büyümeye odaklandıklarını vurguladı.

Su kaybının ekonomiye yansıması yıllık 39 milyar dolar 

Konuşmasında dünya genelinde yılda toplam 126 milyar metreküp su kaçağı olduğunun altını çizen Altuğ Bilgiç, “Dünyada kişi başına günde 77 litre su kaybı mevcut. Yalnızca Avrupa’da su kayıp ve kaçağı yüzde 25 seviyelerinde. Su kaybının dünya ekonomisine yansıması ise yıllık 39 milyar dolar değerinde. Tüm kaçak suların atmosferde meydana getirdiği karbondioksit salımını bertaraf etmek için Brezilya’nın toplam dörtte biri kadar yeni ormanlara ihtiyacımız var. Oysa günümüzde ileri teknoloji ile su kayıplarını kolaylıkla tespit etmek, hatta kestirimci bakım sayesinde kayıp meydana gelmeden riskleri belirlemek ve yönetmek mümkün. Örneğin, Xylem’in patentli teknolojisi olan Smart Ball, boru hattında günde 30 kilometre yol katederek noktasal su kaçaklarını tespit edebiliyor. Bir diğer inovatif ürünümüz olan Pipe Diver ise kaçak olması muhtemel yerleri tespit ederek su kayıplarının önüne geçiyor” dedi.

“Türkiye’ye daha yüksek katma değer sunmaya hazırız”

Xylem’in farklı kategorilere ait markaları ve çözümleri, prefabrik terfi istasyonları, atık su tesisleri, su kaybı yönetimi, fatura analitiği ve optimizasyonu, atık su şebekesi ve arıtma sistemi optimizasyonları alanlarındaki çalışmaları hakkında bilgiler veren Bilgiç,“7 kıtada, 150 ülkede faaliyet gösteren Xylem olarak; ileri teknolojiye sahip pompa, mikser, hidrofor, bakım sistemleri ve farklı cihazlarımızla suya yön veriyor, su ile ilgili en zorlu sorunları çözüyoruz. İnovatif ürün ve hizmetlerimizle suyu transfer ediyor, arıtıyor, analiz ediyor ve çevreye yeniden kazandırıyoruz. Kamusal alanlar, endüstriyel tesisler, konutlar ve ticari yapılar başta olmak üzere pek çok farklı alanda suyun daha verimli kullanımını sağlayan çözümler sunuyoruz. Su endüstrisindeki derin uygulama uzmanlığımızla; daha az enerji kullanan, yaşam döngüsü maliyetlerini azaltan, kullanıcılara ve faaliyet gösterdiğimiz topluluklara çevresel faydalar sağlayan yüksek verimli su teknolojileri üretmeye odaklanıyoruz. Bu doğrultuda Xylem’in küresel gücü ve ileri teknolojisi ile Türkiye’ye daha fazla katma değer sunabilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün ülkemizin çok sayıda kamu ve belediye projesinde ürünleriyle yer alan bir şirket olarak; stratejik konumu, dinamik nüfusu, mühendislik gücü ve endüstriyel alandaki başarıları ile dikkat çeken Türkiye’nin yüksek potansiyeline inanıyoruz. Ülkemizin bu potansiyelini ortaya koyarken daha da güçlenmesi adına yaşlanan altyapısının yenilenmesi alanında her türlü yenilikçi çözümü sunmaya hazırız. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde Türkiye’de yeni yatırım planlarımız bulunuyor” şeklinde konuştu.

Trendler

Exit mobile version