Atıksu yönetimi

Xylem hızı ayarlanabilir yeni atık su mikseri

Yayın Tarihi:

on

Dünyanın lider su teknolojisi şirketi Xylem Inc. (NYSE: XYL) kolay uyarlanabilir çıkış kabiliyetleriyle yaklaşık %50 enerji tasarrufu sağlayan kompakt (hızlı) dalgıç atık su mikserinin tanıtımını yaptı.

Xylem Flygt 4220 model yeni mikser, atık su arıtma tesislerinin esneklik ve sürdürülebilirliğini geliştirirken operatörlerin değişen karıştırma şartlarını mikser çıkışında yapacakları ayarlarla kolayca yönetmelerine imkân tanıyor. Flygt 4220, istenen çıkışı sağlayacak şekilde kontrol edilebildiğinden tesisin enerji tüketimi önemli oranda azaltılabilecektir.

Xylem Ürün Yönetim Direktörü Johan Tegstam, “Tesis operatörleri operasyonel verimliliği artıran, spesifik sistem taleplerine bağlı olarak performanslarını iyileştiren ve ürün kullanım ömrünü uzatırken arıza süresi ve bakım maliyetlerini düşüren gerçek zamanlı veriler sağlamalarına imkân tanıyan mikser teknolojisi arayışındadırlar” dedi. “Flygt 4220 model yeni mikserimizin dikkat çeken özelliği hızı ayarlanabilir olmasında gizli. Tesis operatörleri lokal kontrol paneli, programlanabilir kontrolör veya tesis geneli kontrol sistemi üzerinden mikser çıkışını kolayca değiştirerek güncel karıştırma ihtiyaçlarını karşılayabilecektir. Bu fonksiyonellik sabit çıkışlı klasik mikserlere göre enerji tüketimini önemli ölçüde azaltırken proses verimliliğini büyük ölçüde iyileştirir ve tesisin karıştırma etkinliğinin gelecekte oluşabilecek değişikliklerden etkilenmemesini sağlar. Flygt 4220 model hızı ayarlanabilir mikseri hız, güç, alarmlar, çalışma süresi ve enerji tüketimi dâhil mikser performansı ve durumu hakkında kapsamlı bilgi sağlayacak şekilde tasarladık. Mikser üzerinde ekipmanın korunması ve proses sonuçlarının garanti edilebilmesi amaçlı aşırı yük denetimi dâhil çeşitli otomatik düzeltme fonksiyonları bulunmaktadır. Karıştırma gereksinimleri debi, oksijen ihtiyacı ve mevsimsel farklılıklar gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak zaman içinde değişiklik gösterdiği için atık su karıştırma sabit bir proses değildir. Klasik mikserler sabit çıkışla çalıştıklarından genellikle mikserin etkin olmayan çalışması nedeniyle boşa harcanan enerjiye, gereksiz yıpranmaya ve daha fazla bakım yapılmasına yol açarlar.”

Tegstam sözlerini “Flygt 4220 mikser tüm yaygın montaj sistemlerine uyduğu gibi donanım güncellemeleri için de idealdir ve mevcut kuruluma kolaylıkla takılabilmektedir” diyerek tamamladı.

Flygt 4220 mikser 1.1, 1.5, 2.2 ve 3 kW versiyonları bulunan ve market lideri verimlilik sunan IE4 süper premium verimliliğe sahip motorları da içeren Xylem’in Flygt Dirigo entegre güç elektroniği platformuna dayanmaktadır.

Tek devirli mikserlerin ürettiği sabit çıkışın aksine mikserin çok çeşitli çalışma noktası sağlayabilme kapasitesi tek bir Flygt 4220 mikserin birden fazla klasik mikserin yerine geçebilmesine imkân tanıdığı gibi daha az sayıda mikser ve parçanın stokta tutulmasını gerektirir. Flygt 4220 farklı tank ve uygulamalarda tekrar tekrar kullanılabileceğinden revizyon veya değiştirme için daha az yatırım sunar.

Flygt 4220, Xylem’in hızı ayarlanabilir atık su mikserleri serisinin bir parçası olarak, 2015 yılında piyasaya sunulan daha büyük Flygt 4320 mikser modeline katılıyor.

Trendler

Exit mobile version