Etkinlikler

WILO ve Kozyatağı Rotary Kulübü Dünya Su Günü’nde elele verdi

Yayın Tarihi:

on

 Pompa sistemleri sektörünün lider kuruluşu WILO ve Kozyatağı Rotary Kulübü’nün işbirliği ile Dünya Su Günü kapsamında su yürüyüşü düzenledi. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen “Su İçin Yürüyoruz” etkinliği, 21 Mart tarihinde Bağdat Caddesi’nde gerçekleştirildi. Afrika’da su kaynaklarına ulaşmak için, ellerinde kovalarla kilometrelerce yürümek zorunda kalan çocukların yaşam koşullarına vurgu yapmak için Türkiye’deki çocuklar da bu yürüyüşe katıldı. Çocuklar, azalan su kaynakları hakkında büyükleri duyarlı olmaya çağırıyor. WILO’nun su kaynakları ile ilgili farkındalık yaratama misyonu ile düzenlediği yürüyüş aynı zamanda UNICEF’in de önemli programlarından biri.  
Hayatın kaynağı olan suya yön veren WILO Pompa Sistemleri, suyun izinden giderek farkındalık yaratmayı amaçlayan projelerine devam ediyor. WILO tarafından geçtiğimiz yıl ilki yapılan “Su İçin Yürüyoruz” etkinliği, azalan su kaynaklarını gündeme getirmek için bu yıl da düzenlendi.WILO Türkiye’nin organize ettiği yürüyüş, UNICEF’in de desteği ve Kozyatağı Rotary Kulübü’nün işbirliği ile 21 Mart Cuma günü gerçekleştirildi. “Su İçin Yürüyoruz” etkinliği, “Su için bir adım da siz atın” mesajıyla öğrencilerin ve onları yalnız bırakmayacak yetişkinlerin yürüyüşü ile yapıldı.

Suyun önemi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan yürüyüş, 11.00’de İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki Şaşkınbakkal’dan başladı. Başlangıç noktasında kurulan performans alanında bir araya gelen öğrenciler, onlara destek olan vatandaşlar eşliğinde yürüdü. Bu yürüyüşe WILO’nun birbirinden sevimli su damlası, kova ve dünya maskotları ile WILO bandosu da renk kattı. Caddebostan’a kadar devam eden yürüyüş, saat 12.30’da son buldu. Yürüyüş sonunda “Su için yürüyen” öğrenciler, düzenlenecek gösterilerle keyifli anlar yaşadı.

“Su İçin Yürüyoruz” etkinliği, dünyada ve özellikle Afrika’da yaşanan büyük su sorununa dair bilinç oluşturmak için dünyanın çeşitli bölgelerinde her yıl yapılan “Walk for Water” etkinliğinden ilham alınarak Türkiye’de de düzenleniyor. Afrika’da su kaynaklarına ulaşmak için, ellerinde kovalarla kilometrelerce yürümek zorunda kalan çocuklara vurgu yapmak için Türkiye’deki çocuklar da bu yürüyüşü gerçekleştiriyor. UNICEF’in küresel programlarında önemli yeri olan ‘’temiz su’’ kampanyalarının altını çizmek için çocuklar UNICEF yağmurluklarıyla yürüdüler.

Yüksek oranda enerji verimliliği sağlayan ürünleriyle pompa sektöründe farklı bir yerde bulunan WILO, su sıkıntısı yaşayan insanlara yardım etmek için sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor. WILO Türkiye, duyarlı olan herkesi Dünya Su Günü’nden bir gün önce gerçekleşen bu etkinliğe katılarak, “Su için bir adım” atmaya davet ediyor.

www.wilo.com.tr

Trendler

Exit mobile version