Etkinlikler

Wilo ve Atlas Dergisi dünya su günü için el ele verdi

Yayın Tarihi:

on

 

Doğa Tutkunları Azalan Su Kaynaklarına Dikkat Çekmek İçin Yürüdü

 

 

Pompa sistemleri sektörünün lider kuruluşu Wilo ile doğa tutkunu gezginlerin vazgeçilmezi Atlas Dergisi işbirliğiyle Dünya Su Günü kapsamında, İstanbul’da su yürüyüşü düzenlendi. “Su İçin Yürüyoruz” etkinliği, 21 Mart Cumartesi günü Ağva’da gerçekleştirildi. Azalan su kaynaklarına ve temiz suya ihtiyaç duyan insanlara dikkat çekmek için yapılan etkinlikte konuşan Wilo Türkiye Genel Müdürü Ercüment Yalçın, “Wilo olarak ürettiğimiz pompalarla dünyanın dört bir yanında suyu bir noktadan başka bir noktaya taşıyoruz. Biz suyun değerini çok iyi biliyoruz. Su kaynaklarının gelecek nesillere temiz bir şekilde aktarılması ve verimli kullanılması için çaba göstermeye devam edeceğiz” dedi.  

Hayatın kaynağı olan suya yön veren Wilo Pompa Sistemleri, suyun izinden giderek farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerine bir yenisini ekledi. İlki 2013’te yapılan “Su İçin Yürüyoruz” etkinliği, suyun verimli kullanılmasına ve azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için bu yıl da düzenlendi.

“Su İçin Yürüyoruz” etkinliği, bu yıl Atlas Dergisi’nin ve okurlarının da katılımıyla farklı bir boyut kazandı. Dünya Su Günü kapsamında 21 Mart Cumartesi günü Ağva’da gerçekleştirilen etkinlikte, dünyanın giderek azalan doğal su kaynaklarına ve Afrika’da su kaynaklarına ulaşmak için kilometrelerce yürümek zorunda kalan çocukların yaşam koşullarına dikkat çekildi.

Wilo’nun, Atlas Dergisi’nin desteğiyle düzenlediği “Su İçin Yürüyoruz” etkinliği, doğa tutkunu okurlardan büyük ilgi gördü. Şehir karmaşasından uzak, muhteşem bir atmosferde yapılan yürüyüşün katılımcıları,rehber eşliğinde Ağva’nın doğa değerlerini inceleme olanağı buldu.

Katılımcılar, 5 kilometrelik Kilimli Parkuru’nda yapılan yürüyüşte, eşsiz güzellikteki koyları, kaya heykellerini, doğal köprüleri ve havuzları ile olağanüstü bir doğaya tanıklık etti. Ormanları ve su kaynaklarını yakından tanıma imkânına kavuşan doğa tutkunları, suyun önemine vurgu yapan yürüyüşte,doğa ile iç içe, unutulmaz bir gün geçirdi.

Yürüyüşe katılan Wilo Türkiye Genel Müdürü Ercüment Yalçın, “Wilo olarak ürettiğimiz pompalarla dünyanın dört bir yanında suyu bir noktadan başkabir noktaya taşıyoruz. Biz suyun değerini çok iyi biliyoruz. Bu bilincin Türkiye’de ve dünyada yerleşmesi için çaba sarf etmeye devam edeceğiz” dedi.

Dünyadaki su kaynaklarının her geçen gün tükenmeye yüz tuttuğunu ifade eden Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: “Enerji tasarrufu ve suyun verimli kullanılması konuları, dünya gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. Biz de Wilo olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Suyun verimli kullanılması ve geleceğe taşınması konusunda şimdiye kadar pek çok farkındalık çalışması yaptık. ‘Su İçin Yürüyoruz’ etkinliği de, yaptığımız bu çalışmalarınen önemli örneklerinden biri oldu. Sizlere de bugün etkinliğimize katılarak bize destek olduğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yüksek oranda enerji verimliliği sağlayan ürünleriyle pompa sektöründe lider konumda bulunan Wilo, sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam edecek.

 

www.wilo.com.tr

Trendler

Exit mobile version