Pompalar

Wilo Türkiye, 30. yılını kutladı: Yeni hedef Türkiye’den global projelerde yer almak

Yayın Tarihi:

on

İleri teknolojisi ile 150 yıldır tüm dünyada pompa sistemlerinin öncü markalarından biri olarak faaliyetlerini sürdüren Wilo, Türkiye’deki 30. yılını sektör paydaşları, çözüm ortakları ve sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen gala davetiyle kutladı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Wilo Türkiye Genel Müdürü Altuğ Arkaya, “Öncelikli hedefimiz Türkiye’den global projelerde yer almak” dedi. Gecede konuşan bir diğer isim olan Wilo Grup Kıdemli Başkan Yardımcısı Jens Dallendoerfer ise, “Wilo Türkiye’yi sadece Türkiye değil, çevre ülkelere de hizmet verebilecek bir üretim merkezine dönüştürmek için yatırımlarımızı artırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

1872 yılında Dortmund’da bakır ve pirinç fabrikası olarak kurulan, 1992 yılında ise Türkiye’deki faaliyetlerine başlayan Wilo, o tarihten bu yana Türkiye’de istikrarlı bir büyüme gerçekleştirerek sektörün lider markalarından biri haline geldi. İnşaat sektörünün içinde yer alan mekanik tesisat pazarında yenilikçi pompa sistemleri ile hizmet veren Wilo, Türkiye’de geçirdiği 30 yılı özel bir gala gecesiyle kutladı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Wilo Türkiye Genel Müdürü Altuğ Arkaya, “Wilo, kurulduğu günden bu yana geçirdiği uzun ve başarılarla dolu süreçte yerel bir uzmanken dünya çapında bir oyuncu konumuna geldi. Bundan tam 30 sene önce, 23 Mart 1992’de, 300 m2’lik alanda 10-15 kişi ile Erenköy Ethemefendi’de başlayan Wilo Türkiye maceramız, her geçen gün daha da istikrarlı bir büyümeyle devam etti. Ufacık bir ekip ile başlayan yolculuğumuza, bugün 9.000 m2’lik alana kurulu merkez ofisimize bağlı olarak çalışan ekibimiz, yetkili satıcılarımız ve servislerimiz ile birlikte Türkiye genelinde yaklaşık 1.000 kişilik geniş bir aile ile devam ediyoruz. Ancak bunun yakın gelecekte bize yetmeyeceğini ve büyüme planlarını hızlandırmamız gerektiğini hissediyor ve görüyoruz.  Hoş bir tesadüftür ki bu sene Türkiye’de 30. yılımızı kutlarken dünyada 150. yılımıza girmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Öncelikli hedefimiz Türkiye’den global projelerde yer almak

30 yılı geri bıraktıkları Türkiye pazarı için öncelikli hedeflerini paylaşan Arkaya, “Bulunmadığımız yeni iş alanlarına girmek ve Türkiye’nin global organizasyondaki yerini sağlamlaştıracak yatırımlar yapmak, yenilikçi ürün ve hizmetleri pazara sunmak en önemli hedeflerimizdir” dedi.

“Yüksek verimli pompalar ile dünyadaki toplam elektrik tüketimi yüzde 4 azaltılabilir”

Türkiye için 2022 stratejileri içerisinde özellikle değişim pazarına odaklandıklarını dile getiren Arkaya, “Wilo olarak müşterilerimizin bir yandan kısıtlı enerji kaynaklarını daha verimli kullanarak sürdürülebilir gelişime katkıda bulunmalarını sağlarken, bir yandan da tasarruf edebilmeleri için Wilo Enerji Çözümleri hizmetini sunuyoruz. Çünkü pompalar tüm dünyada enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 10’luk kısmına sebep oluyor. Mevcut durumdaki pompaların yüksek verimli pompalar ile değişimi sayesinde dünyadaki toplam elektrik tüketimi yüzde 4 azaltılabilir; bu oranın yaklaşık 1 milyar insanın evinde tükettiği elektriğe eş değer olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

 “Wilo Türkiye’yi üretim merkezine dönüştürmek için yatırımlarımızı artırmayı planlıyoruz”

Geceye uzaktan bağlantı yoluyla katılan Wilo Grup Kıdemli Başkan Yardımcısı Jens Dallendoerfer de önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye’nin, Wilo Gruba bağlı en önemli ülkelerden biri olduğunu dile getiren Jens Dallendoerfer, şu ifadeleri kullandı: “Wilo Türkiye, Wilo Grubu’nun en önemli iştiraklerinden biri. Wilo Türkiye, geçtiğimiz 30 yıl içinde sürekli olarak gelişti ve yükselişini aralıksız sürdürdü 30. yılımızda da yeniden Türkiye’de sektör lideri konumuna geldi. Bu gelişim bize gösterdi ki, Wilo Türkiye yalnızca Türkiye pazarına hitap etmenin çok daha fazlasını yapabilir. Bu potansiyeli değerlendirmek, Wilo Türkiye’yi sadece Türkiye değil çevre ülkelere de hizmet verebilecek bir üretim merkezine dönüştürmek için yatırımlarımızı artırmayı planlıyoruz. Konumu sayesinde Türkiye her zaman önemli bir rol oynayacak ve biz de bundan yararlanmak istiyoruz. Böylece hem Türkiye hem de dünyada Wilo’nun büyük potansiyele sahip Türkiye’deki başarı öyküsünü devam ettireceğiz. Geçtiğimiz 30 yıl boyunca bu yolculukta bize eşlik etmiş olan ve bugün geleceği inşa etmek üzere bizimle çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.”

Trendler

Exit mobile version