Eğitim

Wilo öğrencilerin yaratıcı projelerine destek verdi

Yayın Tarihi:

on

Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen 7. Yıldızlı Projeler Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Wilo’nun “altın sponsor” kategorisinde destek verdiği yarışmada 73 farklı üniversiteden 262 proje yer aldı. Yarışmada “Elektrik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi” kategorisinde birincilik ödülü Wilo tarafından verildi.

Pompa sistemleri sektörünün lider şirketi Wilo, eğitime ve gençlere destek verme vizyonu ile öğrencilerin yaratıcılık potansiyelini ortaya çıkaran organizasyonlarda yerini alıyor. Wilo bu doğrultuda, Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü’nün “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla 7.’sini düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması’na “altın sponsor” oldu.

 

Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyon kültürünün gelişmesi ve üniversite öğrencilerinin projelerinin hayata geçmesi konusunda destek olmak amacıyla düzenlenen yarışmada, 4 ayrı kategoride 73 farklı üniversiteden 262 proje yer aldı. Yarışmada dereceye giren eserler, YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle ödüllendirildi. Törene YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in yanı sıra paydaş kurumların temsilcileri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

 

Yıldızlı Projeler Yarışması “Elektrik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi”; “Mekanik, Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Uygulamaları”; “Bilişim, Elektronik, Telekomünikasyon ve Yazılım Uygulamaları” ve “Sağlık, Gıda, Biyoteknoloji, Kimya ve Malzeme Uygulamaları” kategorilerinde yapıldı.

 

 

25 Mayıs 2015 tarihindeki finalde projelerin değerlendirmesini Sanayi ve Bilim Kurulu beraber yaptı. Üniversitelerin gözde akademisyenlerinden oluşan Bilim Kurulu ve başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu sayesinde üniversite-sanayi iş birliği somutluk kazandı.

“Elektrik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi” kategorisinde, geliştirdiği “Su Tasarrufu Cihazı” ile Zirve Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Enver Çağrı Yıldırım birinci seçildi. Yıldırım, 7.000 değerindeki ödülünü Wilo Bina Teknolojileri Satış Müdürü Alp Yılmaz’ın elinden aldı.

 

Aynı kategoride ikincilik ödülü “Rüzgar Türbini Uygulamalarında Daimi Mıknatıslı Senkron Generatör Tasarımı” ile Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden Furkan Burak Kantar, Hacı Dedecan ve Yunus Denizhan’a verildi.

 

Üçüncülük ödülüne ise “Smart Bin (Akıllı Çöp Kutusu)” cihazıyla Düzce Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Sezer Güngör, Mustafa İrişik, Süleyman Usluer ve Ahmet Atılgan layık görüldü.

 

Törende diğer kategorilerde dereceye giren isimler de ödüllerini aldı.

 

Wilo, öğrencilere verdiği destek çalışmalarına önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini bildirdi.

 

Wilo

 

Trendler

Exit mobile version