Pompalar

Viskoz transferi uzmanı Yıldız Pompa ihracatta yükselmeyi hedefliyor

Yayın Tarihi:

on

Yıldız Pompa Genel Müdürü Akın Öztürk ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Pompa üretimi ve Yıldız Pompa olarak yapmış oldukları faaliyetlerden bahseden Akın Bey, viskoz ve yarı viskoz transferinde pompa seçimi konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Yıldız Pompa’nın hikâyesini sizden dinleyebilir miyiz?

1975’te pompa imalatı yapmak için kurulmuş Yıldız Pompa, kurucuları Veli Öztürk ve Makine Mühendisi İsmail Berber beylerin dünden bugüne büyük adımlarıyla sektöre silinmez liderlik imzasını atmıştır. Modern Ar-Ge laboratuvarlarında ve modern teknolojik şartlarda üretim faaliyeti yürüten Yıldız Pompa, yurt içi ile başlayan, ihracat ile büyüyüp gelişen mega projelere adını yazmıştır.  

Yıldız Pompa, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek üretim faaliyetlerinde inovasyonunu değer oluşturan çıktılara dönüştürür. Ülke ekonomisine güç ve ülkeye kalifiyeli insan kazandıran Yıldız Pompa eğitimli makine operatörleri ve montaj teknisyenleri olmak üzere 40 personeli,  6 mühendisi ile müşterilerin beklentilerini karşılamakta ve ISO 9001 standartlarında hizmet vermektedir. Dünyaya entegrasyon sürecinde modernize ettiği geleneksel deneyimi ve kurum kültürüyle sürdürülebilir başarı için güçlü adımlar atmaya devam etmektedir. 

Modern üretim tesisi 5.000 metrekare olan Yıldız Pompa, CE sertifikalı ürünlerinin kullanıma sunulduğu ana sektörler için lokomotif özellik gösterir ve üretimi yıllık 3500 pompadır. Tasarımda 3 boyutlu programlar kullanılarak özenli bir Ar-Ge çalışması yapılmaktadır. Üretimde C Eksenli CNC Torna ve Yatay İşleme Merkezi gibi yüksek teknolojik makineler ve CAM programı kullanılarak hızlı mühendislik çözümleriyle Türkiye’den dünyaya üretim yapmaktadır. 

Yenilikçi tasarımlarımız ve ürün portföyü ile müşterilerimizi mutlu ederken satış sonrası optimum hizmet ile müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın memnuniyetini arttırıyoruz. Yıldız Pompa olarak bizler, sürdürülebilir değerlerimizin inşasında müşterilerimizle iş birliğimizi kuvvetlendirirken en iyi kaliteyi ve hizmeti sunmanın gururunu yaşıyoruz. 

Geniş bir ürün grubunuz olduğunu biliyoruz. Hangi pompa türleri yer alıyor ürün gamınızda?

Yıldız Pompa’nın modern üretim tesisinde; sanayiyi yakından ilgilendiren viskoz ve yarı viskoz akışkanların transferi için içten eksantrik dişli pompalar, manyetik kaplinli pompalar, modül dişli pompalar, helis dişli pompalar, paletli pompalar, lobe pompalar ve vidalı pompaların üretimini yapmaktadır. 

Ağırlıklı olarak hangi sektörlere çözüm sunmaktasınız?

Yıldız Pompa, endüstrimizde sıvı üretiminin olduğu her sektörde bulunmaktadır. Gıda, kimya, petrol, gemi, boya ve şeker fabrikaları gibi sektörleri söyleyebiliriz.

Satış sonrası hizmetleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Firmamızın Servis Bölümü’nde tecrübeli satış personellerimiz müşterilerimizle detaylı görüşerek, onların sorunlarını detaylı inceleyip, en doğru ve en uygun çözümleri sunuyor. Dolayısıyla müşterimizin genel olarak servis ihtiyaçları olmuyor. İhtiyaç durumlarında müşterilerimizin fabrikalarında servis hizmeti vermekteyiz. Ayrıca İzmir, Ankara, Adana bölgelerinde de servis hizmetimiz bulunmaktadır. Müşteri memnuniyeti ilk sırada gelmektedir.

Özellikle viskoz ve yarı viskoz akışkanların transferinde uzmanlaşmış bir pompa üreticisi olarak bu alandaki ürün seçiminde nelere dikkat edilmelidir size göre?

Burada akışkan bilgileri önemlidir. Bunlar nedir? Akışkan viskozite değeri, yoğunluk değeri, sıcaklık, pH bilgileri, hat çapı ve malzemesi, hat uzunlukları ve NPSH dediğimiz (emiş mesafesi). Bu değerler kesin olarak bilinmelidir ki uygun ve doğru pompa seçimi yapılabilsin. Gelişen teknoloji ile bu bilgiler rahat elde edilebilmektedir.

İhracat faaliyetleriniz ve hedefleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Yıldız Pompa olarak 2008 yılında ilk olarak ihracata başladık. O zamanlar yılda 10-15 adet pompa yurtdışına gönderebiliyorduk. Zamanla ihracatın önemini daha iyi anlayarak, bu alana daha çok önem vermeye başladık. Şu anda İngiltere, İtalya, Rusya, Endonezya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Ukrayna gibi 15 ülkede bayimiz bulunmakta ve 45 ülkeye direkt ihracat olarak çalışmaktayız. Almanya’da bir pompa firması ile ortak OEM çalışmalarımız bulunmaktadır. Mevcut üretimimizin %30’u ihracata çalışmaktadır. Bunu %40-%50 seviyelerine çıkarmaya çalışıyoruz. 

Kısa veya uzun vadede hayata geçirmeyi düşündüğünüz yeni projeler var mı?

Monopomp konusunda yeni çalışmalara başladık. Bu pompaları, arıtma sektöründe, tanecikli sıvıların transferinde çok fazla kullanılmasından dolayı üretmeye başladık.

Vidalı pompaları geliştirme üzerine Ar-Ge çalışmalarımıza da devam etmekteyiz.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Amacımız, büyüklerimizden aldığımız bayrağı bizden sonraki Nesil’e daha büyüterek aktarmaktır. Ülkemizin üretimle büyüyeceğine inanan bir kuruluşuz.

Yıldız Pompa Ailesi adına teşekkür ederiz.

Akın Öztürk kimdir?
Ben Akın Öztürk, teknik öğretmenim. Yıldız Pompa’da 21 yıldır çalışmaktayım. Yıldız Pompa’nın tüm bölümlerinde çalıştım, işin mutfağından geliyorum. Üniversitede aldığım eğitim ile tatbiki eğitimi birleştirerek yaptığı işi en iyi yapan kişilerden olmak istiyorum. 15 yıldır Yıldız Pompa’da Genel Müdür olarak görev almaktayım. 45 yaşında, evli ve iki çocuk babasıyım.

Trendler

Exit mobile version