Aktüatör

Valgen güvencesiyle aktüatör tamir ve bakımı

Yayın Tarihi:

on

VALGEN, vana onarımı alanında benzersiz hizmetleri ile fark yaratmaktadır. 20 yılı aşan sürede çok sayıda vana ve aktüatör tamir eden Valgen, ulaşılması zor bir tecrübeye sahiptir.

Pnömatik aktüatörlerde, belli bir çalışma süresinden sonra, piston sırtlarındaki o-ringler sertleşir, denge yataklama yastıkları aşınır. Bu sebeple, güç yönü tersine hava kaçırırlar. Bu, güç kaybına neden olur. %100 açmazlar ya da hiç çalışmazlar. Pistonları hareket ettiren dişli tahrik mili (shaft), her iki başlarındaki o-ringler ve yataklamalar da zamanla aşınır, dışa hava kaçırırlar, güç kaybına neden olurlar işlevlerini yerine getiremezler. Onarılmaları gerekir.

Bu onarımlarda önce açma kapama testleri, hava kaçak testlerini uygularız. Durum tespiti ile onarılacak ya da yenilenecek parça listesi Valgen tarafından raporlanır. Aktüatörler komple demonte edilip, tüm parçaları ve tamir takımları üzerinden sökülür. Komple iç ve dış temizlikten sonra piston sırtlarındaki o-ringler, yataklama yastıkları, shaft mili yataklama burçları ve tamir takımları komple yenilenir. 300°C’ye dayanıklı özel gres ile iç yağlama yapılır. Kapaklar kapatılıp, tekrar açma kapama ve hava kaçak testleri uygulanır.

Bu aktüatörler genel olarak 4/ 5,5 bar hava basıncı ile çalışırlar. Valgen, testlerini 8 bar hava basıncı ile gerçekleştirir. Testlerde %100 açma, kapama ve 5 bar hava basıncında da tork çevirme gücü ölçülür. Aktüatörün boyutuna uygun tork değeri ölçümleri ve diğer testleri de başarılı geçtikten sonra, onarım, parça tamir takımı yenileme ve tüm yapılan işlemleri detaylar halinde onarım test raporunda belirtilir. Bu raporda, aktüatör ilk durum tespit değerleri, yapılan işlemler, yenilenen parça listesi, son durum tespiti ile kaçak hava sızdırmazlık ve açma, kapama, tork test değerleri belirtilerek onarım test sertifikası düzenlenir ve teslim edilir. Pnömatik aktüatörlere tamir takımı üretmek, kusursuz montajlamak, test etmek, uzun süre gereken tork değerlerinde %100 açma kapama ile çalışmalarını sağlamak, Valgen’in bu alandaki tecrübeleri ile yıllardan beri yaptığımız bir iştir.

Trendler

Exit mobile version