Etkinlikler

Unitec Makine

Yayın Tarihi:

on

 

“Hassas Teknoloji” sloganıyla 2008 yılında başladığı takım tezgahları sektöründeki çalışmalarını, profesyonel satış ve servis hizmet kadrosu ile  İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa ofislerinde başarıyla sürdüren Unitec Makine bu ayki konuklarımızdan. Sizler için kendileriyle keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

“Vizyonumuz, Türkiye pazarındaki otomotiv, medikal, havacılık kalıp, tasarım ve endüstriyel ana/yan sanayilere en iyi ve en yeni uygulamalarını sağlayan dünya devi firmaların tezgâhlarını sunmak, müşterilerimizin memnuniyetini en üst düzeyde tutarak sektörün lideri olmaktır.” Unitec Makine  

Unitec Makine nasıl kuruldu? Bize kuruluş hikâyenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Unitec Makine San. İml. İth. ve Tic. A.Ş 2008 yılında İstanbul’da kuruldu. Uzun yıllar CNC tezgahlarının satış ve servisinde çalışmış olan bizler, edindiğimiz bilgi ve birikimi kullanarak en iyi ürün kalitesini sunan, bize fiyatta rekabet olanağı sağlayan ürünleri takip edip Türkiye pazarına sunmak istedik. Bu bakış açısı bizi işinde en iyi olanlarla bağlantı kurmaya yönlendirdi ve sayımız hızla arttı.

Firmanızın yapılanması hakkında neler söylersiniz? İstanbul dışında farklı şehirler de hizmet veriyor musunuz?

Firmamız İstanbul merkez olmak üzere birçok şehirde faaliyet göstermektedir. Bu şehirler Türkiye’nin sanayi merkezlerinden olan İzmir, Ankara, Manisa, Konya, Bursa, Eskişehir ve çevre illeridir. Gelen yoğun talep üzerine Anadolu’nun diğer bölgelerinde de temsilcilikler kurup, satış ve servis ağımızı genişletmek gereklilik halini aldı, dolayısıyla kısa vadede temsilciliklerimizi ve mevcut kadromuzu o oranda arttırmayı planlıyoruz.

Firmanızın vizyonu ve misyonu hakkında bilgi alabilir miyiz?

Biz Unitec Ailesi olarak samimiyetle işimizi sahipleniyoruz, dolayısıyla “vizyonunuz nedir” sorusuna vereceğimiz yanıtta samimiyiz: Türkiye pazarındaki otomotiv, medikal, havacılık, kalıp, tasarım ve endüstriyel ana/yan sanayilere en iyi ve en yeni uygulamaları sağlayan dünya devi firmaların tezgâhlarını sunmak, müşterilerimizin memnuniyetini en üst düzeyde tutarak sektörün lideri olmaktır. Misyonunuz nedir sorusuna gelecek olursak yanıtımız şüphesiz çalışanlarımız ve müşterilerimizle bir bütün olarak takım ruhu içinde çalışmak, müşteri memnuniyetini, üretim sınıflarını, teknolojiyi ve piyasanın gereklerini göz önünde bulundurarak temsilciliğini yaptığımız CNC tezgâhlarının iç pazarda rekabet gücünü arttırmak ve dış pazara sunmak. Sloganımız ‘Hassas Teknoloji’ sanırım bu iki olgunun kesişim noktasında duruyor.

Unitec Makine olarak izlediğiniz kalite politikası hakkında neler söylersiniz?  

    • Değişen dünya şartlarına uyum sağlayabilmek için çalışanlara düzenli eğitimler planlayarak uygulamak.
    • Rakipleri tam ve detaylı olarak anlamak suretiyle etkili bir rekabet stratejisi oluşturmak ve bu koşullarda müşteri beklentilerini karşılayan, işlenen ürün standartlarına uygun, rekabet gücü olan CNC tezgahları sunmak, hızlı ve güvenilir servis hizmeti vermek.
    • Sürekli iyileştirme yaklaşımı doğrultusunda tüm süreçlerimizdeki verimliliğin uluslararası düzeyde rekabet edebilecek seviyeye yükseltilmesi.

CNC İşleme Merkezi ve CNC Tornalama Merkezi ile ilgili olarak mümessilliğini yaptığınız firmalar ve ürün gamınız hakkında bilgi alabilir miyiz?  

Temsilciliğini yaptığımız marka ve ürünler oldukça geniş bir yelpazeye sahip, marka ve ürün çeşidini kısaca listelemek gerekirse:

PRECISION TSUGAMI marka CNC Kayar Otomat Tezgahları, pazarda rekabet gücü olan ve tercih ürünler ise B0326E-II Çap 32mm 8 –Eksenli CNC Kayar Otomat ve M08SYE Çift Ayna Tek Taret CNC Tornalama Merkezi STAMA marka  İşleme Merkezleri, tek iş mili ,çift iş mili, dörtlü iş mili 3,4 ve  5 eksen CNC işleme merkezleri EMCO MAIER marka CNC Torna Ve İşleme Merkezleri; özellikle çift ayna çift taret ürünlerden olan HT45 ürünü tercih ediliyor. HARDINGE marka CNC İşleme Sistemleri; gerçekleştirdiğimiz yeni anlaşmalar sonrasında özellikle GX480 ürünü oldukça yoğun ilgi gördü. KAPP NILES marka CNC Dişli Taşlama Tezgahları HANDTMANN marka CNC 5 Eksenli Yatay ve Dikey İşleme Merkezleri ENSHU CNC marka Yatay Ve Dikey İşleme Merkezleri; GE480He ve GE580He modellerini tercih ediyor. FUJI marka CNC Robot Yüklemeli Torna Tezgahları RICHARDON marka CNC Azdırma Tezgahları BOURN&KOCH marka CNC Azdırma Tezgahları, CNC Fellowlar CABE marka Slot Açma Makinaları TORNI TACCHI marka Tornalama Merkezleri , Ağır Tip Torna Tezgahları EMCO MECOF  marka Köprü Tip ve Büyük Ebatlı  CNC Freze Tezgahları WALTER DUNNER SA marka Pens Sistemleri SURFACE ALLIANCE GRUBU (LPW, EMO, HÖSEL, HÖCKH) Endüstriyel Parça Yıkama Makinaları  

Faaliyet gösterdiğiniz sektörün genel değerlendirmesini yapar mısınız? Başlıca sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileriniz nelerdir?

 Başta Uzak Doğu menşeli ürünler olmak üzere dünyanın her yerinden temin edilen CNC tezgahların, Türkiye pazarına kolayca ulaşılabilir olması bir avantaj olarak değerlendirilse de, firmaların yeni tezgah alımında kaliteli ürün tercih etmeyip ilk maliyetten kaçınmaları da piyasadaki kalite çıtasını düşürüyor. Bunların dışında eskiye bağlılık ve marka bağımlılığı gelişimin önündeki en önemli engellerden. Çözüm önerisi açık aslında, ilk maliyetlendirme ve fizibilite çalışmalarını ileriye dönük yapmaları ve kaliteli tezgah alımından taviz vermemeleri gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki yeniliğe açık olmayı unutmamak gerekiyor.  

Buna ek olarak “Dişli Tezgâhları” ile ilgili olarak mümessilliğini yaptığınız firmalar ve ürün gamınız hakkında da bilgi alabilir miyiz? 

Dişli Tezgâhları” ile ilgili olarak mümessilliğini yaptığınız bir çok firma var ürün gamları ile birlikte firmaları sıralayacak olursak Kapp-Niles CNC Dişli Taşlama Tezgahları, Richardon CNC Azdırma Tezgahları, Born Koch CNC Fellow , CNC Yatay Azdırma tezgahlarıdır.

Firma olarak 2014 yılının ilk yarısını finansal açıdan değerlendirir misiniz? Hedeflerinize ulaşabildiniz mi?

Bizler için 2014 yılı ilk yarısı, bir önceki dönem alınan hedeflerin çok ötesine geçilmiş olduğundan, hem finansal hem de kurumsal açıdan oldukça başarılı bir dönemdi diyebiliriz. Hedeflerimiz arasında, Nisan ayında Konya’da gerçekleştirilen Konmak Fuarı süresinin iyi değerlendirmesi ve farklı sektörleri yakalamak vardı, nitekim Konmak 2014’te birçok yeni müşteriye ulaşma şansına sahip olduk. Medikal, otomotiv, havacılık ve savunma sanayindeki hâkimiyetimiz daha da arttı. Dolayısıyla bir gereklilik olarak, kurumsal kadromuzu sektöre yıllarını vermiş uzman mühendisleri alarak daha da genişlettik.  

Takım tezgâhları sektörü için önemli bir fuar olan MAKTEK, Ekim ayında kapılarını açıyor. 2012 yılında katılımcısı olduğunuz fuara bu yıl da katılacak mısınız? MAKTEK Fuarı’nı değerlendirmenizi istesek, neler söylersiniz?

 Makine sektörünün Avrasya’daki en büyük buluşması olan MAKTEK fuarı 2012 yılında bizim açımızdan oldukça başarılı geçmiş bir fuardı. Tabii ki yine daha fazla başarıyı hedefleyerek yaklaşık 400 m2 olan eski stant alanımızda olacağız ve onun üzerinde makinayı sergileyeceğiz. Japon menşeili tezgâhlarımızdan TSUGAMI B0326E-II Çap 32mm 8 –Eksenli CNC Kayar Otomat, TSUGAMI B0206E-II Çap 20 mm 8-Eksenli CNC Kayar Otomat, TSUGAMI M06DE C-Eksenli CNC Torna, ENSHU GE580He 500*500 mm Tablalı CNC Yatay İşleme Merkezi, Avusturya menşeli tezgâhlarımızdan EMCO HT45SMY Çift Ayna Çift Taret CNC Torna Tezgahı, Maktek Avrasya Fuarında sergilenerek müşterilerimiz ve ziyaretçilerimizle buluşturulacak makinalarımızdan sadece birkaç tanesi. Bir önceki fuarda olduğu gibi bu yıl da distribütörlüğünü yaptığımız firmaların temsilcileri fuar davetlisi olarak katılım gösterecekler böylece ziyaretçilerimiz tüm sorularını doğrudan sorma şansına sahip olacak.

Trendler

Exit mobile version