Vanalar

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi İstanbul’da gerçekleştirildi

Yayın Tarihi:

on

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nin beşincisi 6-7 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Pullman İstanbul Convention Center’da yapılan Zirveye, nükleer sanayinin dünya çapında önde gelen isimleriyle birlikte Gedik Holding ve İstanbul Gedik Üniversitesi de katıldı.
Zirveye reaktör işleten ve santral inşaatı yapan uluslararası firmalarla Türkiye, Ortadoğu ve Afrika’daki nükleer projelerinin bir parçası olmak isteyen kuruluşlar da katıldı. Etkinlik süresince Türk Firmaları Nükleer Ticari Eşleştirme Platformu aracılığıyla nükleer sanayiyle ilgili fırsatlarla tanışmış oldu.

Gedik Holding CEO’su ve İstanbul Gedik Üniversitesi Bilim ve

Teknoloji Danışmanı Dr. Mustafa Koçak

Zirvenin son gününde bir konuşma yapan Gedik Holding CEO’su ve İstanbul Gedik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Danışmanı Dr. Mustafa Koçak, Gedik Kaynak, Döküm ve Vana olarak nükleer santrallerin de ihtiyaçlarını karşıladıklarına dikkat çekti. Koçak, sektörün ihtiyacı olan kalifiye eleman eksikliği için en kısa sürede harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Koçak konuşmasında Gedik Eğitim Vakfı ve İstanbul Gedik Üniversitesi olarak bu doğrultuda hizmet verdiklerini belirtti.

Trendler

Exit mobile version